Защо вече училището вече не е за научаване, а за оцеляване? Не знам как ще издържа. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо вече училището вече не е за научаване, а за оцеляване? Не знам как ще издържа.
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1112 пъти
Започнаха ни с входни от 2рият ден и по някои предмети още от първият ни час по този предмет ни дадоха входно. Някои казват че няма нужда от преговор. Защо? И след тези входни така са ни разделени дяловете в учебниците, че като вземем 2 урока край на дяла и тест. Ние по химия вече 3 теста правихме до сега(единият е защото класът ми са идиоти и не слушаха както винаги) и на предните 2 преписвах, защото химията и китайският за мен са едно и също, а и госпожата взима тестовете от учебника и докато не гледа аз гледам отговорите. Не само тестове. От първата седмица ни дават един тон домашни. Аз се чудя кое по-напред. Вярно че съм в гимназия, но това е прекалено. Някои дни правихме по 3 входни на ден и госпожите викат че могат и 6 да ни дадат ако искат, защото не било забранено. Съжалявам, ама ако ще имам 3 входни на ден по кое по-напред да уча. Аз съм тъпа и имам ниско IQ(не знам колко ми е, ама съм сигурна че е под 100), запомням бавно и бързо забравям. Вече училището за мен не е за научаване, а за оцеляване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: ea76684b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Системата в училище е отвратителна. Учих в езикова гимназия и всички трябваше да взимаме частни уроци първата година поне, за да сме в час с материала. Тестове и контролни непрекъснато. Можеха да смогнат само няколко души, които си признаваха, че учат до 4 ч. сутринта. Вместо родителите да се възпротивят на този ужас, те смятаха, че децата им са каймака на обществото. Щото до вчера са учили накрая на града, а днес в центъра. Като добавим вдяването на интриги между учениците от учители, беше ужас.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ec3b5e0891
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си тъпа. Пишеш що годе прилично. Щом си се сетила да преписваш и откъде да гледаш отговорите, значи не ти е под 100 IQ-то.

Вероятно запомняш бавно и бързо забравяш, защото ангажираш ума си с много неща непрестанно. Това може да е ефект от постоянното ровене във фейсбук или ютюб. Приемаш прекалено много информация наведнъж и мозъкът се натоварва и вече не знае кое е важно и кое не. Ако това е така, може да намалиш взирането в екраните. Използвай свободното си време да се усамотиш на тихо и спокойно място - най-добре сред природата. Тогава мозъкът ти няма да е зает постоянно да приема нова информация, а ще може да започне да анализира и разсъждава върху вече приетата такава.

Възможно е и да не се наспиваш. Мозъкът прави анализ на новата информация, която си приела през деня и решава кое да съхрани в постоянната памет по време на сън.

Освен това храната е много важна. Ядеш ли риба, ядки, червено месо, плодове и зеленчуци? Това са добри храни, които биха дали много сила на мозъка ти. Не каза на колко години си, но щом си в гимназията значи си под 18, следователно тялото ти расте в момента и има нужда от много вещества за производство на нови клетки. Нужно е да се храниш добре, за да остава материал и енергия и за мозъка за мисловната дейност.

Химията явно ти е трудна, щом я споменаваш. Възможно е преподавателката ти да не е добра. Друг вариант е да си пропуснала по-ранен материал и настоящия да ти е труден, защото е базиран на стария. Може би ще е добре да помолиш учителката да ти обясни нещата, с които се затрудняваш индивидуално. Също така може да намериш безплатни уроци на сайта ucha (точка) se.

Предполагам си предубедена спрямо химията и затова дори не се концентрираш, когато четеш материала в учебника. Истината е, че химията не е никак трудна. Всичко опира до това колко електрона има атома в най-външната си орбитала и това подсказва с кой би се свързал. Електроните, когато са в молекули, обичат да са по двойки в орбиталите. Това произлиза от физичните закони и принципа на Хайзенберг - онзи от сериала Breaking Bad. Ако два атома имат самотни електрони в последната орбитала, то те ще се обичат.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8d94bd5655
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Училището ти е най-хубавото време, въпреки че сега ти се вижда като края на света. Всички сме били така, и аз мислех, че е супер трудно, но това е нищо пред истинския живот. После се почва я университет, където пишеш курсови, реферати, учиш, пишеш лекции, и там никой не те пита можеш ли или не. Не те проверяват всеки ден, но това ти пак трябва да го свършиш до края на семестъра. И има сесии, които те късат, ако изкараш две. Има поправителни, но не са приятни. Ако работиш, там нещата са други- трябва да вършиш дейност по 8-12 часа на ден, за да оцеляваш, и там ако не си ефективен и не се стараеш, те уволняват, и няма пари. Така че истинският живот започва след училище. Там е оцеляването.
Иначе за училището-наблегни на предмета, който най ти се отдава. Можеш да учиш с някой съученик след училище. Като учиш уроци, си подчертавай най-важното.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6b6a330343
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-хубавото е, че си признаваш, че не си особено остра. Няма проблем, просто са ти нужни повече усилия. По повечето предмети се запомня по-лесно като правиш "мисловни карти".

Иначе за входните нива наистина не е необходим преговор. Все пак това е материал, който вече е учен. И не се притеснявай, няма да те оставят да повтаряш. Гледай да слушаш даскалите в час и да си активна. Другото е да отидеш в междучасието и да попиташ дали не може да ти дадат някаква индивидуална задача. Последното е добре дошло за даскалите, защото им дава основание да ти пишат по-добра оценка.

И горе гърдите, училището е най-лесната и най-забавна част от живота.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 21bcdce27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И в моето училище - същата тъпня. Всеки гледа да изглежда добре, да се прави на интересен. Имаме униформи, но никой не ги носи. Всеки бяга, в час сме по 9-10 човека макс. Никой не ти приема мнението и даскалите си мислят, че все те са правите. Един път ненаучиш и айде хоп 2ка. Някой път не ми се учи, нормално е защо не го разберат. Все пак и те са били ученици. Хубавото поне е, че нямаме домашни. На седмица са общо 2. Училището не е като едно време, а след време ще е тройно по-зле

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7ac39c3c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз, доколкото знам, имате право на до 2 контролни, входни на ден. (Завърших преди 3 години) Я се обади в инспектората по образование да питаш и им свий перките на тези злобни, манипулативни даскали. Нямат право на такъв тормоз.

Иначе, да, училищата са за създаване на роби и абсолютно смачкване на волята и собственото мнение. Учат ни да сме послушни, изпълнителни, безволеви. Колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-добре.

Като завърших, направо камък ми падна от сърцето. Тези, които твърдят, че ученическите години са най хубави, просто представа нямат какви са днешните деца (изчадия) и не са влизали в съвременно училище. Много от учителите също никак не са наред. И за тях трябва да има изпити. И психо и по предметите им.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fa984db53a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В училище се чувствах като роб. Завърших тази година. Приеха ме в университет в моя град и по свободна не съм се чувствала. Буквално не се отнасят с теб като с личност. Аз бездействах накрая, нищо не правих, защото ми убиха желанието за каквото и да е, исках просто да завърша, да си взема дипломката и да не се върна никога. Плюс, имаха ми зъб и щяха да ме гонят няколко пъти за някакви 3 отсъствия. Сега си работя и си уча, много по-добре ми е, преподавателите се отнасят с нас като с хора, а не като с роби. Стискай зъби.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a74dad2588
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз винаги съм се чудила, тези хора не усещат ли, че претоварват учениците? Няма полза и позитиви от това, само стрес и нищо не се научава. Отдавна съм завършила, в момента преподавам и гледам да не товаря учениците, защото разбирам колко е тежко.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f15c086a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Освен да те бутат надолу и да ти убиват желанието за учене, друго не правят.
Моят съвет е да учиш това, което ти е интересно. :)
Въобще не им се мазни и си изразявай спокойно мнението.
И тази активност в час и глупавото вдигане на ръка... И него го зарежи.. То е за подмазвачите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2ae2aae365
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не лъжете децата, след 12ти клас почва истинския живот... от 8ми до 12 клас реално не се учи абсолютно нищо, просто една загуба на време за която предполагам мнозинството съжалява, вместо да се развивам в специалността която харесвам аз трябваше да седя от 08 до 16 в училище, след което от мен се очакваше да пиша домашни, да уча и евентуално да намеря някакво време за хобито ми! Завърших преди две години, от 17 годишен се издържам сам, от 18 годишен живея сам и мога да ви кажа, че по хубаво от това няма :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker