Споделям какво ме мъчи, ако можете да ми помогнете по някакъв начин, ще бъде повече от страхотно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Споделям какво ме мъчи, ако можете да ми помогнете по някакъв начин, ще бъде повече от страхотно
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1324 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години
Сега просто искам да ви споделя какво ме мъчи
Така имам акне, цялото ми лице е във пъпки, които отчаяно се опитвам да махна. 2 варианта на лечение, единият помага (в момента) много малко. Вторият поснъртно няма да го пробвам, защото си харесвам здравето и не искам да го развалям, защото и тогава не е сигурно дали тези противни пъпки ще се махнат. Това ми е много голям проблем. Сумати пари хвърлихме на вятъра и нищо не помага. Вече съм отчаяна. В момента пиша и рева. И с лекарството, което съм намазана и сълзите, които се стичат, чувствам, че кожата ми изгаря. Вече ми омръзна. Нямам никакво самочувствие и не съм уверена в нищо. Дори малкото ми братче не иска да ме целуне по бузата заради тези смотаните пъпки. Баща ми видя това и видя, че ми стана много неприятно и сега той ме целува всели ден по бузата. Това ми е най-приятната част от деня. В училище какво да кажа. Страшна гледа съм и то в буквалния смисъл. Много ме е срам. Минавам покрай момчето, което харесвам и го поздравявам и се чудя какво ли си мисли за мен. Кой изобщо би ме харесал, никой не е толкова глупав. Е днешно време като знам, че всеки гледа външния вид, направо не знам как имам приятелки. Дори не знна истински ли са, може и само да ме използват. Никога не съм имала истински приятелки, тези може и да са - споделяме си неща, помагаме си и те ми помагат много, това май ги прави нали. Колко ли пъти чух “правите ли бещо за пъпките”. Това мразя да го чувам, все едно не знам, че имам. Сигурно си мислите “тая сега я тресат хормоните”, кой знае, може да е вярно. А това, ме в момента съм е цикъл е направо черешката на тортата. Хич не се харесвам, мразя се, кой знае дали вече не съм и в депресия заради тях. Дори грозното пате е по-хубаво от мен. И със Шрек не мога да се сравнявам, как така да се сравнявам с токова красиво създание. В сравнение с мен, Шрек е китка. Просто омръзна ми вече, от колко ли години вече се боря с тези ш*бани пъпки, махнат се и пак излезнат. Самочувствието ми е ниско колкото височината на мравка. Просто вече не нога да продължа, мисля че това е достатъчно, да не стане много дълго. Че и без това вече едва виждам буквите от пълните си със сълзи очи. И заради това се извинявам ако има грешки
Просто исках да споделя, ако има какво да кажете, с радост ще ви изслушан

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9cf5aba8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пробвай със салицилов спирт и кремове за облекчаване. Отнема време, докато кожата реагира на лечебните свойства.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 44653f1b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Още си много малка. Да, това е важно, грижи се за себе си и изглеждай по най-добрия възможен начин.

Но замислила ли си се колко много хора днес са нямали какви да ядат. Колко ли не са имали възможността да спят на легло на топло, като теб, и да се облекат някакви нормални дрехи. Колко ли хора са гласували вчера. Майки, деца, бебета. Толкова много неща, за които да благодариш на Бог. Налага се да порастнеш

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 252d0e1275
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Миличка много добре те разбирам! На 22г съм жена и все още се боря с този проблем. При мен се появи даже доста по-късно. В пубертета нямах и 1 пъпки имах бебешка кожа. Появиха ми се преди 2-3 години. Ходих по козметици, дерматолози най-добрите в София и НИЩО. Хвърлих толкова пари по мазила, лекарства и скъпа козметика, че не ми се мисли..
Опитах да се лекувам сама и да изпробвам различни начини и истината е, че имам успех със следната схема:
1. Ходи на почистване абсолютно всеки месец при добър козметик.
2. Когато можеш не си слагай фон дьо тен и си вземи скъп и хубав не от Лили и т. н моя лично е на "Yves saint laurent" скъпичък е, но пък не е боклук.
3. Мии си лицето хубаво сутрин и вечер с препоръчана козметика за твоята кожа от дерматолог и козметик(гел за измиване, тоник плюс крем) да нямаш на памучето и една мръсотия
4. Не ползвай козметика от Лили, ДМ и т. н само медицинска
5. Не яж поне докато се оправиш млечни продукти, салами, чипсове, мазно, шоколад
6. Пери си гъбички, четки и неща с които се гримираш на всеки 2-3 дена
7. Не пипай сама лицето си-да се стискаш, чоплиш и прочие. Само може да втриваш купче лед и след това оставяш водата сама да си изсъхне!
8. Не си трий лицето с кърпата от банята, която ползват всички. Имай си отделна само за теб и за лицето ти(сменяй я на 2-3 дена)
9. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВОДА! Много вода пии. Избягвай сокове, кола, газирано и напитки с много захар.

При мен има доста голямо подобрение. Успех. Стискам палци и горе главата :) Знам, че каквото и да тръгна и да те успокоявам няма да помогне. На мен това лично много ми сриваше самочувствието особено на тези години 19-20 когато всички имат идеална кожа, минали пубертет и вече се очаква да нямаме такива проблеми, но УВИ. Не си само ти повярвай ми!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 73f4af22aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Прочети темата : Грозно, досадно и постоянно акне - помощ това линк http://spodeli. net/7/story-143446. html
Много полезни съвети има. Успех! Един съвет от мен /аз съм майка на борещо се момиче с акне/ изследвай си хормоните и си следи цикъла. Може и да ти е чудно, но много зависи от това. Моята дъщеря имаше нарушен цикъл и през това време излизаха много пъпки. Водих я и на гинеколог. Дадоха й хапчета, които пи три месеца по схема. Нещата се оправиха. Говори с родителите си и заедно потърсете решение, но не прави нищо сама. Успех и пиши какво се случва!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e60963473c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма какво чак толкова да направиш. Най-важното е да се приемеш. Светлинката в тунела е фактът, че след пубертета няма да го имаш този проблем.

В интерес на истината препаратите не ти помагат, по-често вредят. Храненето е далеч по-важно, както и липсата на стрес. Най-паче: НИКАКВО сладко. Ако си хапваш десертчета, значи ти е добре в сегашното състояние.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e09d363cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мила, повярвай ми, на тази възраст е нещо нормално. Зависи от много неща, просто при едни хора има повече пъпки при други по-малко. Но ще отшуми. Не се притеснявай от момчетата, та нали и те го имат тоя проблем. Не си струва за това да плачеш и да мислиш, че светът е свършил. Мъж съм, ако се влюбя в някоя, няма как каквито и да било пъпки да променят чувствата ми. Мъниче си, карай го по-спокойно, не се тревожи и се пази.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 73ee37256b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Pan Oxyl 10% Benzoyl

Аз бях по- зле ои от теб и този американски крем унищожава всяка пъпка бързо и петната също и те започват все по рядко да се появяват по лицето и тялото ти, докато изчезнат.

Аз се мажа вече 5ти месец и нямам нито една пъпка. Продължавам мазането профилактично само, 1 път в седмицата за да унищожа бактериите, които са отговорни за акнето по кожата си.

Поръчах Pan Oxyl 10% от Amazon i от Ebay също съм поръчвала. 5% --тният крем ми дойде твърде слаб, но пробвай и него ако искаш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c522b5b32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мило момиче, аз съм на 22 и също съм минала през подобен на твоя пробелм, имах гнойни пъпки и те се отразяваха на самочувствието ми. Когато ходех на училище си излизах един тон грим на лицето, за да заприличам на човек. Ходех постоянно по лекари и се чудех какво са правя. Може би възрастта в която се намираш е такава, че сега ти излизат пъпки. Моят съвет и да отидеш на ЧАСТЕН дерматолог, който да ти изготви лечение специално за теб. Не ходи при държавните, защото на тях не им се занимава. Аз лично направих това едно време и попаднах на една лекарка която ми изписа Акне Аут и с него почиствах кожата си сутрин, а вечер взимах един памук и го напоявах със салицилов спирт и минавах цялото си лице. Спирта почивства лицето и изсушава пъпките. Години наред минаха така и в момента кожата ми е идеална , нямам нито една пъпка. Друго което трябва да направиш е да наблегнеш на режима си на хранене. Като ви знам тийновете ядете само пици и дюнери. Започни да ядеш здравословно, спри хляб, газирано, шоколад и вредни храни. Яж повече салата, зеленчуци, готвеното на мама, плодове. Пъпките са главен проблем на лошото хранене, лично аз промених начина си на хранене. Друго важно нещо е да говориш с дерматолога да ти пусне изследвания на хормоните. При хормонални проблеми, избиват пъпки. Има си антибиотици, които се пият и помагат да се изчисти кожата. Прочети това което написах на твоите родители и те по-добре ще разберат какво искам да кажа. Направи всичко това и съм сигурна, че ще имаш успех. Лекарите също ще те съветват да не слагаш никакъв грим което е правилно, но аз слагах тонове грим и пак се излекувах.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4553398b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На мен ми помага да си почиствам лицето с тоник и след това с угрисепт. Пробвай, Руска козметика е и е качествена пък и струва 5 лв. успех и не се притеснявай толкова за едните пъпки, ще минат в един етап, гради се като личност и надграждай

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 662e16f834
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз ползвам vertera. моят проблем е кожен също. пия от основния гел и може и като маска да го ползваш. намери човек, който е партньор и си поръчай

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0b2530aeeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей, мило момиче! Не се отчайвай, ще се справиш с акнето и всичко ще бъде наред. Аз имах жестоки проблеми с кожата на лицето, които се появиха изневиделица, когато бях на 20 и мъчението продължи 6-7 години. Знам какво е да се гледаш в огледалото и да ревеш. Не знам от кой град си, но мога да ти препоръчам дерматологична клиника legeartis, те ми помогнаха на мен. Това не е реклама, просто това беше последната ми спирка и тези хора наистина търсят адекватен начин за справяне с кожните проблеми. Не се съмнявай в приятелите си, те вероятно те приемат каквато си, това е истинското приятелство и там няма значение кой как изглежда, а кой какъв човек е. Не се отказвай от себе си, всичко ще се подреди :) Имаш много време пред себе си! :)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9ccba5692f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спри да ядеш хляб, закуски, тестени неща и млечни продукти за един месец, пий поне по 2 литра вода на ден и проблемът ще изчезне! Проверено и ефективно след като се мъчих една година с какви ли не скъпи рецепти и се мазах с какво ли не, от което само ми изгаряше и ми се белеше кожата без да изчезват гадните подкожни пъпки. Само рязка промяна в начина на хранене помага.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e8e6e10fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Привет мило момиче,
Момче на 20 години съм. Още от 13 годишен се боря с проклетото акне и до ден днешен все още ми излизат пъпки. Разбира се преди беше ужасяващо. Помня много добре как ставах от сън и първата ми работа беше да отида до олгледалото да видя колко нови пъпки имам. Помня как не гледах хората в очите, за да не ми виждат лицето и това постоянно. Също като теб бях опитал всичко. От най-евтината до най-скъпата козметика на пазара. Нищо не вършеше работа... С годините обаче понамаляха. В момента са почти на изчезване. Мога да ти предложа няколко съвета, които вероятно си чувала стотици пъти. Първо избягвай сладко и в частност шоколад. Пий вода в по-големи количества, но не прекалявай. Спри всякакъв вид преработени храни като чипсове снаксове и т. н. Намали кофеина или го спри. Газираните напитки са твоят враг също. И на последно място, но не по важност не забравяй да се усмихваш, защото така си най-красива :). Успех, имаш моята подкрепа!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1bb3625f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Пробвай с прием на Витамин Ц и Цинк. На мен ми помогна. Иначе, бих те харесал, стига да си добричка. :D Истинските неща не се виждат с очи.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8954d8956b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мило момиче, спокойно, всичко ще бъде наред. Сега си само на 16, повярвай ми след 10 години ще си забравила за всичко това. Просто ти си с по-податлива на акне кожа и хормоните ти не са нормализирани. Всичко ще си дойде на мястото! Пробвай да пиеш витамини за кожа, коса и тяло. Много помагат. Пробвай да пиеш също бирена мая. Помни, че проблемът идва от вътре. Спортувай повече и се радвай на живота!

Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6e8adf7b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Имах подобен проблем с акнето, указа се, че просто трябва да спра всякаква храна със захар в нея и млякото. След около 2 седмици вече се виждаше резултата, а след месец вече нямах пъпки. (също намали и тестените изделия ако мислиш да пробваш)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82e714d2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравей, мила. Много е неприятно наистина, разбирам те прекрасно, но според мен не си заслужава да се мразиш за нещо, за което ти не си виновна. Знам, тежко ти е, но не се мрази, защото това ще донесе последствия и за бъдещето ти! Казвам го от личен опит. Аз например, още от малка започнах да се окосмявам много обилно. На 12 вече имах страшно много косми по ръцете, краката, стомаха, гърдите, имах видими мустачки и дори по бузите имах доста косми. Имах много повече косми от момчетата. Бях гора от черни, дебели косми. В училище и в квартала ми бях спуквана от подигравки, казваха ми, че приличам на животно, наричаха ме "мустачка", "космати ръце" и тем подобни имена, за които даже не искам да си спомням. Всеки ден ми напомняха, че съм космата, сякаш аз не го виждах. Чувствах се ужасно, мизерно, намразих тялото си за нула време, спрях да се възприемам за момиче, пък камо ли за красиво такова. Всички момичета около мен изглеждаха толкова добре, момчетата се отнасяха с уважение към тях. Тогава имах чувството, че аз съм единствената, която се чувства зле, всички изглеждаха толкова щастливи. Ненавиждах се повече от всичко и бях прекалено сурова със себе си. Създадох си комплекси, изгубих всичките си приятели. С времето започнах да се отървам от космите. Я от козметик, я от вкъщи с епилатор, кола маска, лентички. Космите по бузите си ги изрусявам с боя за коса. Всичко това е невероятна болка за човек с толкова много и дебели косми, но стискам зъби. И в един момент, аз заприличах на човек. Отидох в нови среди, хората вече не ме асоциираха с косми, вече изглеждах по-добре, можех да обличам каквото си искам, дори отсланах, заприличах на красиво момиче, но знаеш ли... Аз не спрях да се мразя. За тези години толкова бях свикнала да не се възприемам, да се презирам пред огледалото. Грим, дълга коса, красива рокля, тънка талия, комплименти, нищо не ми помогна да се възприема и заобичам. Останаха дълбоки травми от подигравките. Продължавам да бъда сурова със себе си, да имам ниско самочувствие, а това ми пречи да живея нормален живот. Все си мисля, че някой пак ще ми се подиграва за нещо, затова се свивам в ъгъла. Знаеш ли в курса ми има едно момиче. Лицето ѝ е пълно с пъпки и петна, но това не ѝ пречи. Пее си, танцува си, има самочувствие и изглежда щастлива. Момичета, момчета, всички я заговарят и я приемат за приятна компания. Пъпките не ѝ пречат. Аз нямам пъпки, но почти никой не иска да си говори с мен, нито пък съм имала гадже. Едно друго момиче от бившия ми клас също имаше доста петна и пъпки по лицето. Но имаше самочувствие, беше забавна и за това много момчета искаха да излизат с нея.
Това, което искам да кажа е, че ако ти не се харесваш - и хората няма да те харесват, ако ти не се уважаваш - никой няма да те уважава. Дори пъпките ти да изчезнат, ти ще започнеш да си търсиш други "кусури", защото ще си свикнала да се презираш. Затова моля те, не прави моята грешка да се мразиш, после раните стават по-дълбоки. Не мисли, че другите са нещо повече от теб. Всички сме равни. Да се обичаш е трудно, но започни малко по малко да се уважаваш, само не се мрази. Ако хората харесат характера ти, никой няма да вижда пъпките.
Още веднъж съжалявам за това, през което преминаваш и ти пожелавам успех. Вярвам, че ще намериш лечение.
Ж20

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f83f7b6a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравей, и аз съм момиче на твоята възраст и напълно те разбирам. И аз имам пъпки с които се боря всеки ден. Но от толкова години в които се боря с акнето научих нещо, което ще споделя сега с теб: " Това че имаш пъпки е нещо съвсем нормално, ние в момента се развиваме най-много, така че се успокой. Не губи самочувствието си заради пъпките по лицето си, просто им се усмихни и знай че ще дойде момент в който дори няма да имаш изобщо пъпки, мисли само за този ден и не приемай пъпките като най-ужасното нещо в живота, . Повярвай ми, с всеки изминал ден виждаме какви лоши и травматични случки се случват на хората. Това с пъпките е най-дребното нещо. В началото си мислех точно като теб, мразех се и дори изобщо не ми се излизаше пред хора.

Но за да ти полекне повече бих те посъветвала да си купиш Acne Out на Biotrade. Това е лосион с активен въглен който се нанася върху зоната на пъпките сутрин и вечер с помоща на тампонче. В началото когато имах много пъпки една дерматоложка беше ме посъветвала за този лосион. Може да го намериш в козметичните аптеки. Съветвам те да си го закупиш, защото благодарение на този лосион почти нямам пъпки, разбира се можех и изобщо да нямам никакви пъпки ако го използвах постоянно, но понеже вече от няколко месеца не съм го ползвала е нормално да имам малки пъпчици тук таме. Ако не ми беше подействал нямаше да ти го препоръчам, но ако решиш да си го закупиш трябва да бъдеш търпелива. Няма как от първия или втория, третия път да има ефект. Но ще видиш че постепенно ще се подобри лицето ти.

Ако с нещо поне малко съм помогнала много бих се зарадвала.






дребното нещо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: db636fc15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здравей, аз живея в Германия и мога да ти кажа, че от кремове и каквото и да е няма смисъл. Доктора ти е прав, че всичко е на хормонална основа. Знам, че странно ще ти е, но тука се ходи на гинеколог и той ти предписва противозачатъчни! Точно добре ме разбра.... Само, че те също са на хормонална основа и това ще ти помогне да загладиш кожата, но не и да се отървен на 100 %-а. Напълно ще изчезнат, когато си имаш постоянен партньор. Знам, че смешно звучи ама познавам точно такива, дето са се борели също цял живот с акнето, а пък то какво било. Така, че твой си избор и се престраши поне за противозачатъчните.... Ако подейства все пак нищо не губиш и късмет DM

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker