Трябва да спя в една стая с брат ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трябва да спя в една стая с брат ми
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 3087 пъти
Наскоро на майка ми ѝ щукна идеята, че трябва да деля една стая с брат ми. Той е на 12, аз съм на месец от 16 (също съм момче). Досега той спеше при баща ми/при майка ми, а другият родител сам, сменяха се отвреме навреме. Аз спях сам и ми беше много комфортно така, защото можех да правя каквото искам докогато искам, без да преча на някого, и въобще имах лично пространство - всеки иска да го има, убеден съм! Но един ден майка ми реши, че видите ли, това да спи с родителите ми пречело на половото развитие на брат ми, не било редно да спи с родител на 12 и трябвало да дойде да спи при мен. Стаята по принцип има две легла, на които спяхме аз и баща ми, докато започнах девети клас. Първо, че аз също съм спал с баща ми до много по-късна възраст и нямам абсолютно никакви проблеми с половото развитие и каквито глупости са ѝ набили "учените от университета Флорида" да речем, и второ, че ние сме в тристаен апартамент с две големи стаи и една по-малка, но пак достатъчно голяма, тя е спалнята. В нея сега спи баща ми, а майка ми спи в хола. На мен ми е адски неудобно да трябва да деля в такава възраст стая с някого, след като така или иначе имам много натоварено ежедневие (в елитна гимназия съм и имам по 9 часа единия ден дори, тоест съм в училище от 8 до 16:20 часа и то последните три са часове с германец, тоест трябва и да се фокусирам какво говори, защото не ми е роден език все пак. Имам и достатъчно проблеми с някои гадни съученици, които само ме използват, защото знаят, че съм добър, и после показват какви фурнаджийски лопати са... Но нека се отклонявам твърде много! При всеки опит да си върна самостоятелната стая майка ми казва, че се държа егоистично и не било нормално дете на 12 да спи с родителите си. Първо, аз не правех ли точно това допреди година? Второ, не е ли егоистично да караш децата ти да страдат и да им е мъчно (защото и на брат ми не му харесва да спи тук), защото искаш да си спиш ти самата в някоя стая, а не при съпруга ти? ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 573819f9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стягай се. В бъдеще ще срещнеш много по-гадни и несправедливи неща от това да делиш една стая с брат си. Тия години са ти най-безгрижни, натискай в училище, но знай и че то не трябва да те вкарва в някакви филми, балансирай между хубавото и сериозното. Тренирай някакъв спорт, излизай, това напрежение което трупаш в училище несъзнателно го пренасяш у дома.

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b8344dde7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жената трябва да спи при мъжа си, а вие двамата да имате самостоятелни стаи.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 501bb8ea31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Момченце.. , изтрай 2 години и марш на квартира! Искаш лично пространство... Ще се разпорежда у вас, а ти си в къщата на родителите ти. Малко уважение. Искаш самостоятелност, за да мастурбираш и да гледаш порно и брат ти ще ти пречи, а?
Не бъди нагъл и се съобразявай. Когато си на собствена издръжка тогава ще даваш мнение кой къде да спи!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 39cbfa2d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми, мой човек, всеки иска повече за него, собствена стая, но това в апартамент е лукс. И аз съм живял с брат ми, когато бяхме малки. След време се разделихме и той отиде в София. Бях му на гости, но той, макар че се съгласи, никак не искаше да загуби независимоста си дори и за няколко дни. Дори си сложи парола на компютъра. Да ти кажа, много е лошо да видиш такава неприязън от брат си. Виждам и до днес в него едно недоверие, нехаресване. Вместо да сме си най-близки, доверени хора, той има по-близки от мен приятели. Давам ти съвет: недей толкова да го намразваш. Опитай се да се сприятелите. Има и по-лошо от това, например, да живееш в студентско общежитие със съвсем непознати хора, събрани на случаен принцип.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 27f695a0d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От какво се безпокоиш? И брат ти праска чекии вече. Ще гледате порно заедно и това е. Друго няма какво да криеш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 09d0d4f036
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз мисля че има нещо сбъркано в това майка ти и баща ти да не спят заедно в една стая. Те трябва да спят заедно, а вече ти и брат ти в отделни ако има възможност, ако не в една стая. Прави впечатление, че си много претенциозен. В развитите държави децата на твоята възраст работят. Можеш да работиш и да се изнесеш като имаш претенции.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e07f527c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До такава късна възраст не е нормално да се спи при родителите. Дори 12 е прекалено много. Съвсем естествено е вашите да искат усамотение и не знам как толкова години са спали отделно един от друг. Предполагам си запознат, че една двойка трябва да има интимен живот далеч от очите на децата. Трябвало е още от начало да ви оставят да спите в една стая с брат ти като по-малки. Сега обаче ти вече си достатъчно голям, за да искаш лично пространство. Разбира се, че ще му попречи на развитието - от личен опит знаеш какво е да си на тази възраст и не се прави, че не се досещаш защо вашите искат да го отделят. Защо не предложиш на родителите си те да спят в малката спалня, ти да си останеш в твоята стая, а брат ти да спи в хола или пък ти да се преместиш в хола, а той да вземе твоята стая?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 78003d2280
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Автора:
Като гледам какво сте коментирали, оставам с впечатлението, че изобщо не сте прочели/разбрали историята. Родителите ми продължават да спят отделно. Как може да сте толкова ограничени, че да мислите, че ми е стая, за да си бия чекии? Това дори не го правя в стаята ми. Някой е коментирал за работа, аз исках още това лято да почна работа, но нямах 16 години, т.к. съм роден декември, и ще мога от другото лято. Не, не съм твърде претенциозен, но не сте на моето място и не знаете нищо в детайли. Дори не знам защо изобщо реших да пиша тук, знаейки, че никой няма да разбере, без да знае подробностите...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c4ac20fa98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм момиче и имам по-малка сестра. Преди да стана студентка и да се изнеса, винаги със сестра ми сме спали в една стая. Като по-голямото дете в семейството те разбирам, защо те дразнят нещата, които са важали за теб преди време, а сега не важат за брат ти.
Според мен не е лоша идея да си в една стая с брат си. Четири години изобщо не е голяма разлика. След година две и той ще дойде на твоя акъл и ще можете да си говорите за общи теми.
Плюс това според мен е редно да дадете малко лично пространство и на родителите ви.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 78003d2280
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отново автора до номер 7: Ами аз точно това и искам, но родителите ми НЕ искат да спят заедно, майка ми дори мислеше да се развежда с баща ми, защото бил лентяй, и го търпяла само заради мен и брат ми... Което е силно преувеличено от нейна страна, но тя никога не признава и моето мнение. Имам уважение и не съм от лапетиите, които само излизат да пушат и да пият кафета и да се снимат полуголи за Инстаграм. Само номер 1 е разбрал горе-долу...

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 78003d2280
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Последно от автора: И за да не кажете, че не разбирам брат ми и защо го местят, тези неща аз като не съм можел да ги правя в леглото, съм ги правил в тоалетната/банята и още се налага да ги правя там. Това за мен изобщо не е причина човек да иска собствена стая, аз имам други.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5e372f2679
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен автора е прав. Някои родители правят няколко деца, а после мислят за пространството в къщата. Аз съм едно дете и имах голяма стая. Леля ми с две деца, когато ме виждаше като бях по-малка и все казваше: "Ех, ти си имаш цяла стая, моите деца спят в една стая." Нейните деца са момче и момиче и с голяма разлика помежду си. Когато преди задавах въпроси на майка ми защо е нямала други деца, тя казваше, че къщата ни е малка - една от причините. Не може да родиш, а после да мислиш. Или ще има пространство за всички - другото не е нормално. Автора е прав.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f76eeff3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ами авторе, за да можем да те разберем, кажи какви са ти причините.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fda92fc649
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Абе ти наред ли си изобщо? Децата спят с родителите като бебета, след това вече са в самостоятелна стая. Майка ти и баша ти са двойка и трябва да спят заедно САМИ, като нормалните хора. Ти нормален ли си не ми е ясно изобщо. Значи, ако едно семейство има 4 деца трябва да живее задължително в 200кв. жилище и всяко дете да има собствена стая? Има семейства, в които брат и сестра спят в една стая от липса на пространство. Слез на земята, родителите ти дават това, което е по възможностите им! Бъди повече благодарен и по-малко мрънкащ!
Аман от лигльовци.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 62ed70c1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Виж сега достътъчно си голям, за да разбереш, че на майка ти и баща ти им се прави това от което сте се появили вие с брат ти. Той е на 12 и НЕ трябва да спи при тях! Ти си на 16 и след 2-3 години изчезваш да следваш и ще спиш в общежитие с други ора, които надали са по-готини от брат ти. Разбирам, че той ще ти наруши рахата, но така стоят нещата. Моите деца само сутрин ни се намъкват в леглото, а са между 4 и 8 години и са момичета и момчета. Аз съм жена и съм делила с две момчета стая докато се иднеса от вкъщи и беше ок, само дето трябваше да се преобличаме в банията.
Така че можеш да гледашот позитивната страна на нещата и да се опиташ да станеш по-близък с брат ти, от психологична гледна точка би сработило много добре, защото той ще се чувства отхвърлен и по-прецакан от теб в създалата се ситуация.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4b7baf68d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Майка ти и баща ти трябва да спят заедно, брат ти може и в хола. Ако държат да е при теб, имаш 2 гофини до пълнолетие и може да се изнесеш след това на квартира или общежитие. Не е ОК да спят децата при родителите, наистина това им пречи на развитието.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6def2dcc3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ами авторе, не е болка за умиране. Такова е положението, какво да се прави. Все пак не живеете в някой 200 квадратен апартамент. Хиляди семейства в България живеят по този начин, и какво от това.
Все пак се радвай, че имаш покрив над главата си и не спиш по кофите.
Не искам да звуча като онези с клишираните изрази, но бъди благодарен за това което имаш, защото винаги може да е по-зле.
Ако станеш студент и заживееш на общежитие, пак ще делиш стая с друг човек. Аз в студентските години на времето делях една стая с още двама. И една тоалетна с още пет човека. Ама какво да се прави, такъв е живота.
Не може всичко да е цветя и рози.
Последно, все пак сте братя. Не сте ли близки, не си ли делите нещата, не общувате ли? Би трябвало да ти е готино да спиш в една стая с брат си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8c9eb5f27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторът си е напълно прав. Може да са братя, но са отделни личности. Не виждам защо предходните коментари са толкова осъдителни. Било само, за да си бие чекии?? Ами и да е това една от причините, пак казвам, че всеки трябва да има лично пространство. Ами, ако трябва да учи например и му трябва спокойствие? На брат му може пък да му се слуша музика например или пък единия като не може да заспи другия трябва през цялото време да пази максимална тишина и нищо да не прави. Когато дойде време някой от двамата да си доведе момиче, какво? И това е важно, това перманентно ще срине самочувствието на момчето. Изобщо не разсъждавате. Това, че вие сте живели при дадени обстоятелства, не означава, че е било правилно. Авторе, няма ли как във вас например да се направи още една стая или ако вашата е по-голяма, да се сложи някаква стена? Познавам едно момче, което се налагаше иначе със сестра му да дели една стая, но родителите им направиха една стена в стаята, така че да станат две стаи, бяха станали много малки - стената се падаше точно на прозореца и всеки имаше половин прозорец, но поне всеки си беше отделен и си имаше своето лично пространство. Друг вариант е някой от вашите да спи в хола на диван или сгъваемо легло. В нас така всеки си има отделна стая - аз, майка ми и баща ми. Баща ми и майка ми не спят на едно легло, просто защото не искат. Познавам и две момичета, които трябваше да делят стая, имаха възрастова разлика пак и голямата като си хвана приятел трябваше да дебне все малката да я няма в стаята, примерно да е при баба й или да се бута при майка й да спи. Много е неудобно, разбирам те напълно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker