Какво да правя с живота си?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво да правя с живота си?!
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 773 пъти
Здравейте, обръщам се към вас защото вие сте хората които вече са преживели всичко това и може би ще искат да ми помогнат.
Днес съм 11 клас, утре 12, в други ден ще съм студент в чужбина и просто реално не знам какво се случва. Да знам че вече съм голям, почти на 17, но все пак си е подтискащо знайки, че ти остава една година училище, след това 4 унивирситет и после.... вече си възрастен на 22, човек който просто не си представям. Знам че се тревожа на празно (както много други пъти), но сигурно и вашите деца са си мислели за подобни неща. Голям съм но се чувствам малък. Даже един мой съученик просто го чух да казва как "след 5 години вече ще си имаме собствено семейство... " тоест днес съм ученик, а утре родител. Чудя се също така как пък ще си намеря жена в Германия или друга западна страна, тук не мога да се върна, за да работя като касиер или сервитиор. Колкото и да си оправен ще се притесниш, просто ми отговорете от собствен опит. Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 99132fc4a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей авторе,

Хубаво е, че мислиш за това от сега, и че имаш някакви планове вече. Значи си решил да заминеш в чужбина? И аз направих така, сега съм на 23. Изглежда наистина се притесняваш малко повече отколкото трябва. Да, времето наистина тече бързо. И аз не мога да повярвам, че вече 5 години минаха от гимназията, но мисля, че с повечето хора е така. Всички имаме моменти, в които ги мислим тези неща.

Според мен, важното за теб сега е да си изкараш хубаво последните две години в гимназията. Учи усърдно, защото от най-вече от 11 клас зависи в какви университети ще те приемат в чужбина, но и се забавлявай с приятелите ти. В университета ще имаш много повече свобода. И там ще е много готино, сигурен съм, но пак ще трябва да учиш и да се трудиш здраво за да успееш и да се устроиш добре занапред.

Относно другите неща - за жени няма нужда да се притесняваш. И у нас, и в чужбина има добри жени. И българки, и чужденки. Пък и защо да не си намериш жена - нали ще си учен и отговорен, успешен млад мъж. Жените ще те харесват повече от сега нататък, това поне ти го гарантирам. Другото - и чужбина не е райска градина, ще го разбереш като заминеш. Както в България има банкери, адвокати, касиери и сервитьори, така е и в чужбина (не че последните две са лоши професии, поне за временна работа). Аз постоянно си мисля за връщане в България, и вярвам че ще се случи до 2-3 години. Не е речено, че заминеш ли не може да се върнеш и да си намериш добра работа, стига да го решиш. Дипломата и опита от чужбина ще са ти големи плюсове.

В момента най-вече трябва да решиш какво искаш да учиш - това вече наистина има голямо значение, защото този избор става част от теб и после е много по-трудно да смениш професията си. В България специално пазарът е по-малък и с някои знания наистина се намира по-лесно работа отколкото с други.

Успех, не се притеснявай, сигурен съм, че ще се справиш страхотно! Хората в този форум винаги ще са тук да ти дадат съвет.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e078c8f339
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Затвори си очите и помечтай.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 387bdbef55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Изживей го така, както ти казва интуцията!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker