Инвестиция на 1500лв - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Инвестиция на 1500лв
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1609 пъти
Здравейте! Ученик на 16 съм и имам желание да инвестирам спестени цял живот пари. Сумата е близо 1500лв и осъзнавам, че изобщо не е много, но ми се иска да правя нещо с тях. Някои биха се подиграли, но не ме интересува и не ме спира това. Гледам, че в интернет има много български странички, които продават разни дреболийки, закупени първо от aliexpress, за пет пъти по-висока цена, като ги изпращат по еконт. Изгодно е за хора, на които им трябва нещото на следващия ден, а не след 20 дни, но е в пъти по-скъпо и онези хора си печелят бая. Та се замислих защо и аз да не започна нещо подобно. Нямам цялото време на света, но пък имам известно свободно. Предложете ми идеи, с които да мога да печеля нещо. Моите съученици изкарват пари, я с работа, я чрез музика. Колкото и тъпо и ограничено да звучи, не искам да гледам отстрани и да бездействам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: c6cc459cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Инвестирай ги в себе си това е единственото хубаво нещо което може да направиш и то в нещо което и след 20 години ще е хубаво за теб. Научи език ходи на уроци, купи си книги на теми които те интересуват, ако ще се занимаваш с програмиране започвай да го учиш,. Всяка техника или дрешка скоро няма да е актуална и парите ще са на вятъра отишли.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eb4cde42c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, много внимавай с твоята идея, защото еконт докладват директно на НАП. И можеш да си навлечеш проблеми ако не си декларирал доходите. Второ, бих предложил някаква дългосрочна инвестиция в криптовалути като Bitcoin и Ethereum.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2998224668
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей,
аз купувах и препродавах перуки, но това беше преди 10 години, сега почти всеки може сам да си ги купи, а който не може познава някой тези, които могат. Другото ако имаш онлайн магазин трябва първо да накупиш неща, много неща и нямаш гаранция, че ще се продадат. Сумата, която си спестил е страхотна поздравления. За тези пари може да изкараш някой курс за програмиране ( Java, C#, Object Pascal, C, C , PHP, Perl) и да изкарваш доста повече в бъдеще.
Поздрави
Ж33

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1ef5e65e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Още ли има балъци, навити за биткоин.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1ef5e65e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ами с тия пари освен и ти да купуваш китайски дрънкулки и да ги препродаваш за дребни печалби, друго не виждам. Но според мен най-разумната инвестиция при тази сума е курс. Ако имаш логическо и алгоритмично мислене например, изкарай един курс в Софтуни и след 2 г. можеш да почнеш като програмист, а след още 3 да взимаш 3-4-5 бона заплата, без да рискуваш да фалираш. А пък ако ти сече пипето, после можеш да отвориш и ти ИТ фирма и да изкарваш 5-6 цифрена сума.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8555374f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди около 3 години приятелката ми инвестира една сума около 600лв. точно в дрънкулки и бижута от Алиекспреса. Не знам сега как е ситуацията, но не си мисли, че ще направиш нещо грандиозно.
Дрънкулките идваха по 2-3 в продължение на месеци. Приятелката ми ги пускаше по какви ли не сайтове, естествено на по-висока цена.
В началото имаше купувачи, но постепенно всичко замря. Да речем, че от 100 дрънкулки, бижута, герданчета и подобни, тя продаде едва 20.
Може и маркетинговата й стратегия да не е била на място, можеби ако беше измислила някаква стратегия сигурно щеше да спечели някой лев отгоре, но пак говорим за почти никаква възвращаемост.
Така че според мен по-добре не се занимавай с подобен тип дейност. Или поне си начертай някакъв план-стратегия който ще следваш.
Аз като човек с 11 години по-голям от теб, бих инвестирал тези пари например в някой курс, спецализация, или в бъдещето си студентство. Например с 1500лв. ще можеш да си платиш поне 3 семестъра в университета.
Можеш да запишеш курс по английски или по каквото й да е било, или да инвестираш парите в шофьорски курсове след време или в нещо подобно.
Поздравления, че все пак искаш да инвестираш в нещо, а не като другите на твоята възраст да ги профукват по ядене и пиене.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 23b37c9a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Важно е предварително да проучиш пазара и да напишеш на един лист от какво се интересуваш и идеите, които ти идват на база тези интереси. Проучи и конкуренцията.
Аз, като бях студент стартирах сайт за безплатни пароли за една антивирусна програма. Понеже нямаше други български сайтове за безплатни пароли за тази програма натрупах популярност и започнах да печеля от реклами в сайта. Инвестирах 0 лева понеже използвах безплатната платформа Блогър на Гугъл. Тя ми беше достатъчна за функционирането на сайта. Печелих няколко години от сайта, докато от антивирусната не се оплакаха на Гугъл и след това изтриха сайта ми.
Мисълта ми е че най-важното е да имаш идея и желание за стартирането на бизнес.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ec92fb9d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Защо всеки гледа да препродаде нещо а никой не се хваща да изработи нещо с ръцете си? Нали не са ти отзад ръцете?
Едно от моите хобита ми стана почти професия-изработвам от речни камъни саксии, кашпи, къщички за птици, животинки и каквото ти дойде на ум. По хипермаркетите има красиви камъни от всякакъв калибър, по интернет също можеш да си поръчаш, не са скъпи. Една торба гъвкаво циментово лепило, един диск за камък за да ги нараниш и да хване по-хубаво лепилото, малко цветен пясък за фугите, един пистолет за фугиране, лак за камък, малко фантазия, изобретателност, желание, сърце и душа и си готов. Вариантитеса неизчерпаеми, в интернет има много идеи и реализации. От 3 кг. камъни за 3 лв. се прави малка саксийка която се продава без проблем за 15 лв. На ден може да изработиш поне 4 броя.
Продават се на мига, дори не смогвам с бройките, все пак работя съвсем друго и това ми е между другото, нещо като хоби и втора професия. Като за начало купи готова порцеланова саксия и я облепи с камъчета, фугираш, докато са свежи фугите посипваш цветен пясък или ги боядисваш като изсъхнат за контраст, измиваш с твърда четка, лакираш с лак за камък и си нямаш на идея колко красиви неща се получават.
Къщичките са птици правиш от гипсокартон или от некачествени теракотени плочки, нарязваш, сглобяваш с лепило и облепваш с красиви камъчета, фугираш, посипваш, измиваш и лакираш.
Може да изработиш животинки, пирамидки и изобщо каквото ти дойде на ум.
Нямаш си на идея какво удоволствие е да видиш резултата от твоето лично творение, а и печалбата си струва.
Пожелавам ти успех и сподели пак тук за резултатите, дано съм бил полезен с идеята си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1a2cf36176
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   "Защо всеки гледа да препродаде нещо а никой не се хваща да изработи нещо с ръцете си? Нали не са ти отзад ръцете? "

Защото живеем в почти 2020-а година, икономика 4.0, а не дните на дребното заянатчийство приключиха. Ако има сериозен пазар на тази стока, някое студио вече прави 20-30 варианта на тези къщички, като взима под внимания локализацията, проучва пазара и е на един телефонен разговор, да поръча 50 000 бройки, в различни размери, цветове и конфигурации и да ги докара до месец.
В този период от време, ти ще имаш ... Какво? 120 къщички? Ако ги продадеш - супер за теб, но вероятноста, да продадеш още толкова, на тая цена, другия месец е мноооого малка.
А и още нещо - Колко ти е печалбата? 36 лева след всички такси? За ЦЯЛ ДЕН РАБОТА? И целия стрес, дали някой ще си купи или не къщичка?
Съжалявам, но освен ако не си някакво гуру на дизайна, няма да ти се получи. А ако си абсолютен феномен, вероятно работиш за гореспоменатото студио и ти дават петцифрена заплата с бонуси.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 02a085c0b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, дай линк към твои работи, моля те!
От кога се каня да започна нещо такова, но ме обезкуражава мисълта, че нямам развита фантазия и хубави идеи.
Но с малко помощ сигурно ще отлепя. Ентусиазъм не ми липсва!

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 88f99a1bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9, чшшш, супер-икономиста, я ходи се скрий някъде!
Заради такива "гении" като тебе ядем ежедневно хормонясали бройлери, пластмасови домати и маргарин от нефтопродукти!
Хората винаги ще предпочитат нещо правено на ръка, с ЛЮБОВ и старание. Нищо, че е леко несъвършено и не е излято като по калъп - то това му е чарът, това му е усещането за естественост и за жив контакт със създателя му.
Пък ти си вземи една пластмасова кукла със силиконов бюст и си живей с нея, хем няма да ти образува харчове, осен да я подмиваш отвреме-навреме... Даже можеш да си направиш маркетинг откъде като си я купиш, ще ти излезе най-икономически изгодно ;)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4ca874285d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз имам спестени пари, около 600 и не знам какво да ги правя... поне ги имам. Няма да казвам да ги инвистираш в себе си, защото знам че това го плаща мама и тате, аз искам да си купя нещо ама нз какво.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 603736f969
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Инвестирай в мозъка си. 1500лв за дребна търговия са илюзия и залъгалка. Купи си книги и експериментални платки и електроника за тия пари, а не лайна от алиекспрес.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 01644efc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До автора:

Вложи всички в собственото си развитие. Това не означава само курсове и сертификати. Ако трябва, отиди някъде на кратка почивка, за да придобиеш различна перспектива. Важно е, да си в мир със себе си и да се познаваш добре. Само тогава, ще знаел какво искаш от живота, защото ако не си наясно с това кой си, то нещата са много трудни.


До 11

Да се скрия? Защо? Защото ти е наранено егото?
Ядеш боклуци, защито избираш да ядеш боклуци. Всеки иска домати за 2 лева, никий не иск домати за 6-7 лева. Всеки иска пиле за 4-5 лева на килограм, а не за 12-15.
А останалата помия, която си написал е чиста злоба и не заслужава вниманието ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker