Как да запомням по добре уроците? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да запомням по добре уроците?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1296 пъти
Когато се опитвам да уча не ми остава в мозъка, незнам и аз защо е така, но имали начин да уча и лесно да запомням всичко? Отива много време докато запомням даже листче не`знам все мисля и за др. неща... моля помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 85fba22052
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Направи си план конспект на уроците и чети от него, а после го поглеждай от време на време, колкото да си припомняш.р

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0cc4c03a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като гледам, нямаш шанс брат ми. Неграмотен си, а това никак не е полезно, ако искаш да учиш по-добре.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fdf385a883
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ефекта на Интернета. Мозъка препуска като луд и не може да се съсредоточи. Едно време се четяха книги, които съсредоточаваха почти до степен медитация.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5ff3ec5152
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Очаквам идеи не глупости
1ят и 3ят коментар стават но 2коментар човекът не е добре

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: eea5d1fc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   2 е прав.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f7bd1c552c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   "1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!"

Тея работи, йок баце, а?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: eba3639fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки има различен начин, по който учи, за да запомня и ти трябва да разбереш кой е твоя. Аз примерно уча с писане и запомням сравнително бързо. Правя следното. Примерно урока по география - разделям го на няколко части. Прочитам първата част 5/6 пъти след това взимам един лист и започвам да пиша, първо я преписвам 1/2 пъти след това без да гледам - каквото съм запомнила, ако забия поглеждам и така докато не успея да напиша цялата част 2/3 пъти без да поглеждам. Стига да не те мързи да пишеш. Пробвай. Лично при мен пада доста писане, но пиша бързо и съм свикнала и 3/4 преписвания на частта/точката са ми достатъчни. Един урок по история, който е 2/3 стр го уча за има няма час/два примерно. Някой хора учат по-добре когато някой им разказва урока. Други пък с рисунки (като бях по-малка 5-6-7 клас си рисувах урока по идтория и разказвах по рисунките няколко пъти докато запомня рисунките и после в часа се сещах за рисунките и разказвах). Някой учат по-добре докато слушат музика (аз докато пиша съм със слушалки, не ми пречи музиката изобщо, даже се съсредоточавам по-добре с нея ).

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5ff3ec5152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Всеки има различен начин, по който учи, за да запомня и ти трябва да разбереш кой е твоя. Аз примерно уча с писане и запомням сравнително бързо. Правя следното. Примерно урока по география - разделям го на няколко части. Прочитам първата част 5/6 пъти след това взимам един лист и започвам да пиша, първо я преписвам 1/2 пъти след това без да гледам - каквото съм запомнила, ако забия поглеждам и така докато не успея да напиша цялата част 2/3 пъти без да поглеждам. Стига да не те мързи да пишеш. Пробвай. Лично при мен пада доста писане, но пиша бързо и съм свикнала и 3/4 преписвания на частта/точката са ми достатъчни. Един урок по история, който е 2/3 стр го уча за има няма час/два примерно. Някой хора учат по-добре когато някой им разказва урока. Други пък с рисунки (като бях по-малка 5-6-7 клас си рисувах урока по идтория и разказвах по рисунките няколко пъти докато запомня рисунките и после в часа се сещах за рисунките и разказвах). Някой учат по-добре докато слушат музика (аз докато пиша съм със слушалки, не ми пречи музиката изобщо, даже се съсредоточавам по-добре с нея ).

Мерси за отговора

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5ff3ec5152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всеки има различен начин, по който учи, за да запомня и ти трябва да разбереш кой е твоя. Аз примерно уча с писане и запомням сравнително бързо. Правя следното. Примерно урока по география - разделям го на няколко части. Прочитам първата част 5/6 пъти след това взимам един лист и започвам да пиша, първо я преписвам 1/2 пъти след това без да гледам - каквото съм запомнила, ако забия поглеждам и така докато не успея да напиша цялата част 2/3 пъти без да поглеждам. Стига да не те мързи да пишеш. Пробвай. Лично при мен пада доста писане, но пиша бързо и съм свикнала и 3/4 преписвания на частта/точката са ми достатъчни. Един урок по история, който е 2/3 стр го уча за има няма час/два примерно. Някой хора учат по-добре когато някой им разказва урока. Други пък с рисунки (като бях по-малка 5-6-7 клас си рисувах урока по идтория и разказвах по рисунките няколко пъти докато запомня рисунките и после в часа се сещах за рисунките и разказвах). Някой учат по-добре докато слушат музика (аз докато пиша съм със слушалки, не ми пречи музиката изобщо, даже се съсредоточавам по-добре с нея )

Мерси и какви песни слушаш?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 563b9dec5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Май се опитваш да учиш без разбиране и концентрация. Няколко са начините, и то доста лесни, които ми помагат много бързо да запомням нещата - докато чета урока си го представям и подчертавам най-важното. Ако нещо не разбирам, търся допълнително инфо в нета, докато не го разбера. Просто не мога да зубря и се налага всичко да осмислям и селектирам. След като си разработя по този начин урока, казвам с мои думи най-важното за всяка точка, но на глас! Ако има закони или правила, или важни дати ги повтарям на глас по няколко пъти! Разказването на глас ти помага за по-добра концентрация. Ако е математика, физика, химия - пиша методът и решавам задачи, докато не го усвоя. При химията уча основното правило на взимодействие и после пиша уравненията, като си ги обеснявам с правилото. Ако има нещо неясно - пак гледам за обяснения в нета. Уроците в сайта Уча се също помагат много, но за някои трябват пари. Най-много ми помага също и факта, че макар и изкуствено понякога си внушавам, че това което чета или уча е интересно и е като загатка. Понякога след тежки уроци се самонаграждавам, примерно с някоя игра за 15 минути или сладичко. Отделям най-много 40 минути на предмет, но уча наистина системно и с пълна концентрация. Ако толкова много не можеш да се концентрираш, дремни за 20 минути и пак пробвай. С времето се научаваш да четеш бързо, да селектираш многото информация и обяснения и да си повече концентриран. Така подготовката ти отнема макс 3 часа и то в натоварени дни. Най-важното е обаче да не ти се спи и да не мислиш за нищо друго, отложи проблемите и мсилите за след ученето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker