Срам... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Срам...
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1331 пъти
Здравейте, пиша тук с надежда за помощ. Сега съм 8 клас и следователно се преместих в ново училище. Винаги съм била срамежлива и ми е било трудно да създавам приятелства. Като почнах учебната година в новото училище не контактувах с почти никой и просто си седях на чина. Проблемът идва сега, два месеца по-късно, защото в момента нямам никакви приятели, а вече са се заформили групички и приятелства в класа. Мисля, че е прекалено късно да започна да се социализирам и да разговарям с останалите, за да се опитам да създам приятелства тъй като вече всички си имат приятели и ме е страх да остана сама. Въпросът ми е късно ли е да създам приятелства или ще е добра идея да се преместя, за да започна на чисто?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6d94edea04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях в твоето положение. Ако не излезеш от зоната си на комфорт никога няма да се промениш. Живота обича смелите. Направи го насила. Просто общувай.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7c70e30479
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Момиче на 16 съм, 10 клас(преди 2 години и аз бях 8 ми и аз съм изключително срамежлива)
Знам какво е да седиш на чина и да виждаш как другите до някаква степен са заедно, а ти.. ти дс се чувстваш като най-големия загубеняк, който си няма никого. СПОКОЙНО! ОБЕЩАВАМ ти от моя личен опит, че ако направиш някаква крачка към някой дори и този, който не харесваш другите ше го забележат и ще започнат те да идват при теб! В никакъв случай не прави грешката да си седиш на чина и на телефона- най големия проблем е това. Стани, помоли някой да дойде с теб за вода или до тоалетката, питай го за хобитата му, покажи интерес и въодушевление, че се занилава с това, сподели твоите.. Говори за някакви теми, усмихеай се повече.
Аз целия 8ми клас го изкарах на чина си седейки с никого, не общувайки с никого, чак в лрая на 9ти се отпуснах и спрвх да си седя на чина и започнах да с другите.. Така си намерих прекрссна компания, която много ценя. Един ден също като мен ше видиш как си имаш приятел/приятели и се смеете колко глупаво е било да си седиш и да си срамежлива чааааак толкова много. Обещавам то, действията ти няма да останат незабелязани, говори с някой! Успех!!!
Съжалявам за грешките пиша лт телефин и половината текст не се вижда
*teen. gorl*

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d3b31c88a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Никога не е късно. От личен опит ти го казвам. Аз съм 12 клас и наскоро започнах да общувам и с другите от класа и да се опознаваме все повече и супер много съжалявам, че не сме си дали шанс. Но все пак ако нищо не стане и тези хора не ти допадат тогава може да обмислиш преместването

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 522a09a2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм година по-голяма от теб и те разбирам. Все още съм сама и да късно е. От самото начало трябва да се създават приятелствата. Поне така мисля. Аз съм момиче със социална фобия и много не разбирам(писах тук на скоро)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e23f0751d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, и аз като бях на твоята възраст се държах по същия начин в училище. За да не се чувстваш самотна до 12 клас вкл., ще трябва да се престрашиш да контактуваш с някоя от заформящите се групички. Започни да им задаваш някакви въпроси и ще тръгне разговор, ще разбереш интересите им и ще споделиш твоите и т. н. Повярвай, не е опция да си сменяш класа, защото ако не си създадеш комуникативни способности на този етап сама, в университета, на работното място или където й да се отзовеш в бъеще, ще усетиш че този проблем не е решен. :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6bbd243095
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трябвало е отначало да се социализираш иначе сега ще ти е по-трудно. Важното е да се отпуснеш да говориш.
Ако има в училището ти училищен стол може да пробваш да седнеш до по-приказлив от вашия клас и той ще те заговори.
Също и в училището ти има много класове. Така, че можеш да се социализираш с хора от друг клас.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cc38a51524
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да се местиш в други училище? Глупости!
Още в следващия учебен ден като отидеш започни малко по малко да разговаряш със съучениците си. За 2 месеца явно си разбрала кои са групичките в класа ти, виж към коя най добре ще се впишеш и първо опитай там. Ако имате група на класа в някоя социална мрежа пиши с останалите там. След това ги заговаряй лека полека и ще започнете да си говорите свободно впоследствие.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2c202eb684
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей. В момента съм 11 клас, кандидатствах след 8 клас. В 9 клас бях точно като теб - бях срамежлива, трудно завързвах приятелства.. стоях на чин с още едно момиче, с което почти не си говорихме. След първия срок започнах да се опитам да говоря с момичетата, които стояха зад нас. Питах ги за нещо свързано с училище или си мрънкахме една на друга как ще ни изпитват следващия час и така лека полека се сприятелих доста с едното момиче. Започнах да сядам до нея и от 10 клас сме най-добри приятелки. Тя се събира с още 2/3 момичета от класа и покрай нея и аз с тях :) Съвета ми е да не бързаш да се местиш! Няма нищо да се промени, защото в новия ти клас също вече ще са се създали групички. Опитай да завържеш разговор с 1/2 от вашия клас покрай тях ще се сприятелиш и с другите :). И аз обмислях варианта за преместване, но се радвам, че не го направих, защото хората от класа ми се оказаха много готини и приятни :)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2c202eb684
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И не прави грешката да си стоиш на чина! Това момиче, което стоеше до мен и само си цъкаше на телефона и почти не си говорехме, все още си стои сама на чина. Вече сме средата на 11 клас.. дори да опита да разговаря с някой вече сме свикнали един с друг останалите и трудно би се вписала. Действай докато е време!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker