Историята на една булимичка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Историята на една булимичка
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1238 пъти
Здравейте! Момиче на 17 години съм. Още от малка бях лакома и обичах да похапвам. Качвах килограми, но бях щастлива. Когато се погледнех в огледалото се чувствах добре в кожата си. Виждах едно красиво и амбициозно момиче. Такава и бях. Бях тормозена и обиждана от съучениците си, но винаги бях с усмивка на лицето. Килограмите се увеличаваха, както и проблемите ми. Един ден бях на гости на своя учителка от ромски произход. На входа на къщата и срещнах две момчета ромчета, който почнаха да ме обиждат. Всички почнаха да ми се смеят, съответно избягах и се прибрах. Взех решението, че ще гладувам. Така и направих. Свалях килограм след килограм. Бях все по-щастлива докато един ден бях толкова гладна, че не издържах и се натъпках. Беше ми толкова тежко, че отидох да повръщам. Така започна и болестта ми. Така за 2 години свалих 20 кг. Повръщах след храненията и съответно свалях или задържах килограми. Мина известно време и майка ми ме хвана. Започнаха ходенията по психолози, лекари, психятри... сякаж нищо не ми помогна. Започнах да ставам все по-зле. Срамувх се да ходя навън, отказвах да ходя на училище. Булимията ми нанесе голяма вреда най-вече на психическа основа. Спрях да бъда уверена в себе си. "Връзките" ми, траещи по месец ме караха да се чувствам още по-ужасна, грозна, антипатична. Спрях да виждам хубавото в живота и продължавам да не го. Много хора, включително близките ми не я взимаха особено насериозно, защото нямаше видими признаци, че си болен. Получих язва от киселините, които връщах в устната си кухина, развалих зъбите си, както и цикълът си. Пиша тук с цел да намеря момиче или момче, което е имало или има същото заболяване. Би било хубаво да чуя историите Ви и това как Вие сте се преборили с тази болест. Благодаря на тези, които останаха докрай и прочетоха всичко това. Благодаря и на тези, които ще споделят своят опит, било то личен или като косвен свидетел. Надявам се и аз като всички да се почувствам важна и значима за себе си на първо място, а след това и за околните.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4138db915d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   нямам опит с тази болест. това, че я осъзнаваш е добро начало. намери смисъл в живота си, или хоби - и с положителна енергия си промени живота. трябва да приемеш тялото си, каквото е.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d8fd0e58c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започни да се храниш здравослно и да спортуваш. Не е нужно да стоиш гладен, за да си слаб. Ако обичаш сладко или други нездраволносни "изкушения" си прави на 2 седмици по 1 чийт хранене, за да не ти е толкова трудно. Нищо няма да постигнеш с това да гладуваш дълго време и след това да се натъпчеш, да се самосъжаляваш и т. н. Спортът ще ти помогне да си повдигнеш настроението, а и да започнеш да се харесваш, след като започнеш да виждаш промяната.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d47a835818
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Миличка, разбирам че си болна с булимия, помниш ли епизода от Истински истории- разказваше се за момиче което е болна като теб от булимия но нейната майка и сестра й я подиграваха че е дебела момичето в епизода в началото бе на 14 години а после я даваха като по- голяма - на 24. Изгледай епизода и се замисли. И се храни здравословно за да задържиш някои килограм но не напълнявай.

Аз съм мъж на 26 моята история е че бях малко като теб и после ходех по болници, дебел съм сега, но на твоите години бях като клечка винаги ми се подиграваха. Разбирам те

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker