Целият ми клас обсъжда всеки ден как имам аутизъм а аз не знам дали въобще имам... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Целият ми клас обсъжда всеки ден как имам аутизъм а аз не знам дали въобще имам...
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2049 пъти
Та проблемът ми е следният. Всеки ден в училище съм отдръпната, не си говоря с никой. Имах приятели в началото, но тази година почнаха да ми говорят зад гърба "Оф писна ми с тая, всички и станахме приятели защото я съжалихме че е самотна, но аз вече не искам да съм приятелка с тая аутистка. Много е странна и като ми говори не ме гледа в очите като нормалните хора. " като чувам това понеже съм чувствителна сърцето ме заболя и исках да плача. Това говорят за мен от началото на годината. Понеже за първи път имах приятели и не знаех че не трябваше да съм толкова доверчива им споделих за тежкото ми детство. Не съм им казвала само за едно от детството ми. Това че бях тормозена ужасно много.
В детската градина си бях общителна, но пак някак си срамежлива. Исках да имам приятели но не се вписвах и ми се подиграваха. Същото преживях и в училище. Влязох в най-елитното училище и там преживях най-ужасният тормоз. Този тормоз ме вкара в депресия. В 6 клас почнаха да ми викат "аутистка". Попитах мама за тази болест и тя каза че това са хора които живеят в свой измислен свят, абе демек нещо като лудите. Не осъзнавах какво точно е това но ме нараняваше това че хората ме мислят за луда. След 6 клас въобще даже изгубих желанието си да имам приятели.
В новото училище след 7 клас бях сама първите месеци но от нищото момичетата дойдоха при мен и станахме приятелки. Поне така си мислех. Сега вече говорят за мен като момиче с аутизъм. Даже понякога ме питат "Луда ли си или какво? ". Сега ми се плаче но мама е в другата стая и не искам да я тревожа. Реших да видя в интернет за аутизма. Видях че това е когато хората имат проблем с общуването. Ще ви споделя симптомите които имам.

Избягване на социални ситуации. Все си намирам оправдание да се отърва от социалните ситуации от страх да не стана за смях. Например групичка с набори. Страх ме е да не стана прекалено скучна и да не забележат колко съм странна.
Избягване на очен контакт. Както казах по-рано като си говоря с някой гледам навсякъде другаде, но не и очите. Не знам защо. Ако правя очен контакт той ще е за 5 секунди и след това ще ми стане неловко и ще гледам другате.
Като стане нещо шшокиращо аз не показвам реакция или въобще ако нещо стане седя си неутрално все едно всичко е наред, защото преди като реагирах и всички ме имитираха и ми ставаше гадно и реших да не показвам емоции.
Смея се без причина. Понякога ако някой каже нещо смешно се смея с часове и понякога най-случайно в часовете се сещам за това или за нещо друго и не мога да се контролирам и се държа неадкватно. Не знам защо не мога да се спра. Преди можех. Сега не. Абе луда съм.


Бих искала да ви питам аутизмът има ли лечение? Някъде четох че съм на първоото ниво на аутизма с тези проблеми с общуването и очният контакт. Има ли как да се променя и да стана приятелка с всички отново, но този път да не ми стават приятели от съжаление.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: cb0e4b51c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Успокой се, дете. И други теми си пускала май, не си аутист. Точно обратното е при теб - ти си прекалено чувствителна и срамежлива. Аутизмът е нещо съвсем друго! Това, че съучениците ти не са наясно какво е аутизъм и си говорят ей така, е отделна тема. Консултирай се с училищния психолог как да се справиш с неумението си да общуваш, че може да развиеш социална фобия накрая. Чети книги как да общуваш, трябва да си подобриш комуникационните си умения и самочувствието си. Научи се да се обичаш и да не зависиш от оценката на другите.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5b2090d6e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че си въобразяваш. Най-важното е да бъдеш щастлива независимо дали има аутизъм или не. Според начина ти на писане не мисля, че си луда. На всеки му е ставало смешно без причина, просто ти идва на ум някоя шега и почваш да се смееш.


Гея от Корея

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6bb347cbc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Оф, момиче вероятно имаш синдром на Аспергер, нищо ти няма, успокой се. Айнщайн също е имал и както вижцдаш това не му е попречили в живота. Това не е лидост, по-скоро различно устроен мозък, както някои компютри са с уи доус, други са с линукс, това не значи че едните са повредени нещо, нали? Вероятно си и по-интелигентна от другите, което е в твой плюс.

А твоите съученици са пълни боклуци, вероятно с личнсотни рязстройства, мялки еебилни нарцисчета и социопатчета. Нормалните хора не тромозят другите, изроди. В

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6bb347cbc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оф, момиче вероятно имаш синдром на Аспергер, нищо ти няма, просто малко по-различно устроен мозък. Както едни компютри работят с линукс, така други с уиндоус. Едните не се повредени, нали? Различна опериционна система.

Твоите съученици са вероятно с личностни разтройства-нарцисчета и социопатчета, изродчета дребни. Видели са, че им се връзваш и за това агресират. Нормалните хора не тормозят другите. Просто са си намерили нещо, за което да се заядат, ако не беше това щеше да е нещо друго.

По-добре се премести в друго училище, там не разказвай за себе си, тия дебили няма да спрат, сега при тая демокрация вече е ок да си тормозиш съучениците, пълна анархия. Отврат.

Ти поработи малко над зрителния котакт, щом аз мога да го науча и ти можеш. В момента съм на 30 и съм доста успешна. И мен ме тормозеха, тогава не знаеха какво е това аутизъм, ама си измисляха причини, другите деца също ги тормозеха, ама те не им се връзваха, докато аз да. И за това тормоза върху мен беше по-усилен. Толкова ми е бил акъла нвремето.

Говори с психолог как да станеш по-социална, ще се научиш, ама не с тия изроди. Информирай се за синдром на Аспергер, както и личносотни разстройства, ще разбереш по-добре съучениците си. Те са много далече от нормални, въпреки че се мислят за такива и нивото им е много под твоето, за това избиват комплекси, а ти де ли им се връзваш и ревеш, че си била луда. Нищо ти няма, живей си живота.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bcf17d2c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това е авторът на: Защо не е хубаво да има много момичета в класа ти!

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8b93660ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Миличка и аз съм аутист Преди 10тина години бях в същото положение в клас. Сега съм на 26. Момче съм. Класа ми 35 човека ( 8 от които турци и 1 циганин ) Такъв тормоз направо ми идеше да се хвърля от 4 етаж на даскалото. И тормоза продължи чак когато дойде бала след завършване на 12 клас. Бях стресиран и не само мен тормозеха, закачаха и по малката ми сестра която е с епилепсия ( и тя е аутист като мен) Не знам какво съм им направил че да ме мразят така, но минаха години почти 8 откакто завърших ( завърших 2012 година) Сега се виждам с някои от класа на всеки 3 4 години но не си говорим на общи теми. Преди 10 години бях 10 клас и всички ме познаваха като " бавноразвиващия" а знаят че не съм.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3fc69fa509
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Мила, не се притеснявай! Нямаш аутизъм, повярвай ми, имам съученик, който е болен от аутизъм и ходи с придружител.
Аутистите, не могат да общуват с хора, ама изобщо, освен това имат неправилен говор, ама като казвам неправилен, не означава примерно да не можеш да казваш "р" хубаво, а съвсем.
Тя говорят така, все едно си ги хванал за гушата.
Другото, което е, ако беше аутист, нямаше да можеш да напишеш това, което сподели, разбираш ли, аутисите не могат да мислят адекватно, без някой да им помага.
Доколкото теб, ами ти просто си преживяла ужасно тежко детство, и аз бях така като малка, беше ме страх да погледна даже съучениците и учителите си. После вече нещата се оправиха.
Това е до израстване, ще го преодолееш.
Но в никакъв случай не се занимавай с "приятели", по-добре да имаш един верен приятел, отколкото много фалшиви, запомни това от мен!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1abb8aa42f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тук някои чак за синдрон на Аспергер предполагат.
Хора, по интернет диагнози не се поставят, няма ли да го разберете.
Само психолог или психиатър след обстоен преглед лице в лице може да прецени дали даденият човек има определен синдром или заболяване.
Момиче, нищо ти няма. Мисля, че тази история и преди си я поствала.
Все пак да ти спрат притесненията, поговори с вашите и отиди на психолог. Няма нищо страшно или срамно в това. Хем ще се отърсиш от тези свои филми, хем ще се успокоиш.
И мен на времето в училище ме наричаха аутист, бавен, бавняр, странен и не знам си какъв, ама ми няма нищо. Децата на твоята възраст могат да бъдат жестоки.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 110c52a5d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз бях много тормозен. Всеки ден ми казваха аутист и ми се подиграваха. Това обаче не ме интересуваше. Учих, изкарах добри оценки на матурите и сега съм 8 клас в много по добро училище и в много по добра среда.
Не трябва толкова много да ти пука какво мислят другите за теб. Гледай си себе си. Повечето тийнейджъри са идиоти, а ти си умно момиче, така че не се притеснявай за каква те смятат.
Колкото до аутизма аз също имам някои от симптомите, но това не безпокои. Харесвам си се точно такъв какъвто съм си. Недостатъците са част от нас и ни правя уникални

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 753227700e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Със сигурност си напълно здрава и нямаш аутизъм! По професия съм лекар и знам какво пиша.

В училище нямате ли психолог, с който да поговориш и да споделиш какво те притеснява?

Ме

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8313431a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не съм сертифицирано медицинско лице, но дори и да бях такова, щях да ти кажа слендното:
Отдели се от тази шайка нещастници.
Виж - дали имаш аутизъм или не, е нещо което е извън твоя контрол. Дали имаш нещо или не, ще ти каже лекар. Работата е, че дори и да нямаш, какво значение има за отношението на класа ти? Това е среда на нещастници. Искаш ли да имаш нещо общо с тях, освен задължителното време, в което сте затворени в едни 30-40 квадрата? Хора, които ще се подиграват с теб, защото не си точно като тях?

"сега при тая демокрация вече е ок да си тормозиш съучениците, пълна анархия"
- Да, не е ли да те засилят в помощното, защото имаш дислексия, където отношението към теб е същото, като това към 15 годишен с интелетка на 5 годишно, не е работа ... Като едно време.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5091743e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   8, какво искаш от поколения, висящи във фейсбук и научаващи как да си вържат обувките от някой инфлуенсър? Дебитна история.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f0e5833dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Нарича се социална тревожност.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8313431a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 7

Моля те. не пиши никога повече такива неща, защото ги виждат хора и близки на такива, диагностицирани с аутизъм. Говориш за неща, които не разбираш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8d3b2aeed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 8, голям си философ, бе! :D Ми на синдром на Аспергер си звучи. Естествено, че трябва да се диагностицира от специалист, но не мислиш ли, че трябва да насочим момичето малко за това каква точно може да е причинита, тя с тази цел пише? Достатъчно е умна, за да се посъветва с психолог. На мен някой, ако ми ги беше казал тия неща навремето, животът ми щеше да е в пъти по-лесен. Нищо страшно няма. На почти всички хора им има по нещо, психолозите вече толкова скучаят, че си измислят думички за всяка една странност. Хубавото е, че покрай това, дават и насоки как да си по-успешен в живота.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8d3b2aeed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Абе номер 8, ти като ги правиш тия изказвания, провери ли кога е описан първият случай на дислексия? През 86-та година! Т. е. хората с дислексия са ги засилвали към помощното и в демократичните държави, защото не са знаели що е това дислексия. Иначе много знаете да плюете коя система е по-добря и коя по-лоша, ама вкарайте малко реални аргументи. Така не е особено убедително.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9666045d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Това не е аутизъм! Това е social anxiety!!! Не обръщай внимание на съучениците си и на глупавите коментари!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker