Как да възвърна доверието на майка си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да възвърна доверието на майка си?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 835 пъти
Здравейте! Момче на 17 съм в 11 клас.
В понеделник вечерта се скарахме сериозно с майка ми. Причината да се скараме така, че аз дължа от известно време пари за фактури към една от известните МЛМ компании. Караницата започна веднага, след като приключи разговорът със спонсорката ми, която ѝ изпя песента. Обиждаше ме с думи, които много ме нараниха, като нейно дете и нейн син. Думи от рода на "за нищо не ставаш", "лайно", "ти си пълен боклук", "какъв ли не те изкараха... ". Това бяха част от нейните най-тежки думи, изречени от нея към мен. Накараме да си оставя телефонът, което и аз направих.
На сутринта, когато я помолих да ми даде пари за училище, беше много странна, защото ми каза, ако има дребни да си взема, така и направих. След училище, баща ми дойде до нас и искаше да поговорим. Да уточня, че му е споделила това, което е научила от спонсорката ми. Дори имах и да дължа пари на една моя позната от Изи Пей. Бях я помолил преди две седмици да ме изчака до същата седмица, но така и не успях да ѝ ги дам. Писа ми във фейсбук, но така и не ѝ отговорих, защото не знаех какво да ѝ напиша. Свърза се по някакъв начин с майка ми и тя ѝ ги е дала. Та, баща ми ме попита за какво ги изхарчих, как и кога, а аз му казах, че ги изхарчих за себе си, и то малко по малко, не наведнъж. Дори и с пръст не ме докосна, та дори и тон не е повишил, което за мен си беше странно, а това не е много характерно за него. Благодарен съм му много, че реагира така добре, защото ако беше друг, можеше и да ме пребие до дупка. Каза още, че ще намерим начин да оправим тези пари.
Разговарях и с психолог в същия ден, който е моя много близка учителка, млада госпожица, която много обичам и уважавам. Олекна ми доста след разговора. Когато разговаряхме с баща ми в стаята, майка ми влезе и нищо не каза, и започна да ѝ вика защо сме такива мързеливи и т. н, а тя никакво отношение не взе, защото можеше и по-зле да се случи, но както се казва "по-добре замълчи, отколкото да стане по-зле", така и постъпи. И му каза, че ми спира уроците за кандидатстването ми, при което ми се вдигна пулса на 200, но знаех че е временно и трябва да се сдържам с всички сили. Когато останахме насаме с мама, ме попита какви са тези чатове с един от мъжете, с когото кореспондирах по фейсбук, да ги покажа ли на баща ти. Ядосах ѝ се много вътрешно защо го е направила, защото ми е проникнала в личния живот ии в личното пространство. Попитах я нямам ли право на лично пространство, а тя каза, че не и докато лъжеш. Попита ме кой е той, от къде е, какво работи и такива общи въпроси. Аз ѝ отговорих естествено. Вечерта, искаше да си изтрия фейсбук профилите пред нея, че иначе, ако не го направя, ще каже на баща ми, а ако той разбере, че съм си писал с мъже, нямаме си идея какво ще направи с мен и с майка ми. Дори ми е разручкала по вайбър и уотсап. Изтрих от телефона си фейсбук, уотсап, вайбър и месинджър, докато тя каже. Лишила ме е с една дума от всякаква онлайн комуникация.
На следващият ден, беше много спокойна, така и обстановката във вкъщи. Дори и ме прегръщаше и целуваше. Като предишния ден ѝ обещах, че повече такива глупости няма да правя.
На следващия ден сутринта, когато тръгвам за училище, бързах да потърся младата психоложка, при която ходих по-миналият ден. Споделих ѝ за обстановката във вкъщи, за чатовете с тези мъже. Много ми олекна, след като ѝ споделих всичко. Тя ми каза, че е временно и трябва да съм възможно най-близък сега с нея, и че не може да ме лиши от контакти с мъже, тук да уточня, че внимавам с кого общувам. Още ми сподели, че ме е наказала там, където ще ме заболи най-много.
Днес, заминавам на училище доста по-спокоен и усмихнат, отново бързах да мина да ѝ споделя как съм и как е във вкъщи. Мама се прибра от работа, попита ме как е и аз ѝ споделих как е минал. Но ме изненада, като ме попита дали имам сборника от 8 клас със задачите по биология, а аз ѝ отговорих, че го имам. Каза ми още, че госпожата по биология е казала да се упражнявам по тях, при което ѝ отговорих с добре. Но отново ме попита дали и друг път се е случвало да закъснея с фактурите, и дали съм молил да ме чакат да доплатя останалата част от парите, при което ѝ отговорих, че се е случвало да закъснея с парите, но не и да доплащам, така ѝ казах, но всъщност не е така, и е разбрала отнякъде, че и друг път съм искал такава успуга. И аз ѝ казах, след като е разбрала, че и друг път съм искал да ме чакат, и каза как да ти имам доверие, при което се питах дали наистина съм ѝ го изгубил изобщо. Но се наложи да пътува на село с баща ми и брат ми, а аз да остана да изчистя през уикенда. Слизах надолу, за да ми даде пари баща ми, за да имам през уикенда и през седмицата. Останахме сами в колата, попита ме как съм и аз му отговорих, че съм добре, и ми каза, че трябва да оправим "борчовете" и ме попита до кога трябва да ги оправим, и аз му отговорих, че трябва да видя до кога. Попита ме без телефон ли си, при което му казах, както виждаш... И най-неочаквано каза, кажи на майка ти да го даде. Отворих вратата и казах на мама, че татко иска да ти каже нещо, след което татко ѝ каза да ми даде телефона. Мама ми каза къде е и ме предупреди, че това ми е за урок. При което не камък ми падна от сърцето, а самолет изхвърча от сърцето ми. Свързах се с психоложката си, споделих ѝ и ми каза, че е временно, и да не я предизвиквам, и да слушам, каквото ми казва. Лошото е още, че ме е лишила от всякакви варианти за онлайн комуникация, но ще го преживея.

За сведение, бъдещ студент съм по медицина и фармация в СУ!

Моля Ви! Помогнете ми, доколкото можете още, защото искам отново майка ми да ми има доверие и да бъдем заедно. Знам, че много трябва да положа и че няма да е лесно, но няма да се предам!
Много Ви благодаря! Моля, без неподходящи коментари! Моля, модераторите да публикуват историята ми възможно най-скоро!
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7c75d8b0fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, авторе! Не казваш с какво си се забъркал! Прави са вашите, особено майка ти-откъде да знае какви са тези чужди мъже, с които общуваш, че и пари си вземал назаем и то без знанието на вашите! И аз да бях на майка ти, пак щях да те накажа! Догодина ставам на 37, а не съм си и помислял да направя такава глупост! Трябвали са ти пари-искай от вашите, не е трябвало да допускаш тази грешка! Сам се намираш между шамарите! Гледай си уроците и друго да не те интересува, гледай да завършиш, не ядосвай вашите! Това е от мен!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7160d6a080
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От сега още почваш да харчиш пари, които не си заработил. Ще станеш истински и типичен консуматор на планетата-искам всичко и то веднага. Без значение какво съм дал и какво мога да работя.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0a8deb3de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А за какъв бях изобщо ти тлябваше да теглриш пари от Изи Кредит?! Пари от тези се взимат само в най-най-най краен случай и то ако е наистина за нещо спешно. Примерно аз теглих веднъж пари от тях защото трябваше спешно да се плати за лечение. Обаче да теглиш пари от тях за да изхарчиш за глупости, не ти го препоръчвам! Особенно ако си ученик и нямаш собествени доходи. Аз даже не занм изобщо с кой акъл са ти ги дали тези пари след като не работиш. Ама тези са си такива, на всеки са готови да дадат, ама после като не ги върне в срок, става страшно! Така че това наистина да ти е за урок! Не знам каква сума е била, но можеш да вкараш вашите в такива приключения, че не е истина! Най.вероятно за да ти дадат парите са искали гарант и сигурно си казал името или на майка си или на баща си. Е, ако държиш да им наложат запор на заплатите и месеци наред да са без пари заради твоите глупости...
Не си малък вече, мисли преди да действаш! Че беще ти няма да е вечно до теб да ти оправя сметките!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3b6970a873
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бъдещ студент по по медицина И (наблягам на това и) фармация в СУ. Мила моя майчице...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0f9b0f4710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1, авторът съм. Майка ми ми даде втори шанс, сега няма да я разочаровам този път. Мен друго ме притеснява, че ме е лишила от онлайн комуникация.
Много ти благодаря!

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d4b9c9c39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам но аз подкрепям автора. Номер 1 малко преувеличава - автора е достатъчно голям за да е наказан - айде мен са ме наказвали до 21 годишна възраст - може да се случи на всеки

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7c75d8b0fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към автора: аз съм номер 1-не уточняваш за какво си теглил чужди пари и то без знанието на вашите! Какви вещи са ти трябвали, че не си можел без тях и е трябвало да се набуташ в тези заеми! Защо не си казал на вашите какво точно ти трябва, а действаш зад гърба им, което за мен не е редно-защото един ден може и жилището да заложиш и тогава не ти завиждам!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker