Гаден мързел! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Гаден мързел!
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 2772 пъти
Здравейте... Аз съм момиче на 12 и имам един гаден проблем, с който мисля, че всички сме се сблъсквали. Както се досещате, това е проклетият МЪРЗЕЛ. Аз съм висока, но и пълна. Лошото е, че ме мързи сутрин да излизам и да правя упражнения и да тичам. Да излизам навън - ок, проблем няма - мога и по цял ден да съм навън. Гадното е, че също ям не много здравословно и не ям по малко - ям тестени неща, чипсове, снаксове... Също вече имам стрии по бедрата.. Моля ви, кажете ми как НЯКАК СИ да избягам от този мързел.
Не ми пишете коментари от сорта:
-То всичко от тебе си зависи..
-Не мога да ти помогна, и аз имам същия проблем..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: e8e6247be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти кажа, аз правех една аеробика, изтеглих си я от замунда, с зор издържах половин час в началото, подозирам, че може и толкова да не издържиш като начало, но после се свиква. Забавна е, а и супер ефективна. Ако искаш я погледни, казва се PUMP IT UP, ако не фитнес, и задължително замени нещата, които са така нар. джънк фудс, коитто яадеш със здравословни такива

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5f5b37e03a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Амиии то какво друго да ти кажем, аз не се сещам от кой друг може да зависи "избягването от мързела". Ако ми беше дъщеря, щях да те натиря да чистиш, пазаруваш, готвиш, а защо не и да прекопаеш лозето, ама като не си... как да ти помогна не знам.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 84a89479b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Еми смятам, че ти сама си си отговорила на въпроса. спореш снаксовете и чипсовете или поне ги намаляваш на макс - ядеш повече здравословни храни. Намаляваш тестеното и по възможност почваш някакъв спорт.
Няма как да отслабнеш с магическа пръчка. Трябва воля и инат за това :)
Ана

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 59e6b7e2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми със сигурност ще успееш, първо като за начало се ограничи от сладките работи, чипсове и др. боклуци. Свиква се не е толкова трудно. Гимнастиката сутрин по 10-15мин също е много полезна и с нея също се отслабва. Така след време почваш бягане коремни преси и си готова. Всичко трябва да стане постепенно, не може изведнъж да започнеш с всичко. Просто трябва малко време. И един път подхванеш ли здравословен начин на живот си остава за винаги.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d0fdaae1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Aко имаш воля всичко става късмет :) :3

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ca74c483ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм сигурна, че съм по-мързелива. Момиче на 13 съм. Аз съм ниска и с нормална фигура. Преди бях по-пълничка и исках да правя упражнения, но ме мързеше. В твоя квартал има ли други деца? В моя има и там като започнахме да играем на жмичка и гоненица, аз така отслабнах. Не ми трябваха някакви специални упражнения. Може да го опиташ. Друг път предложи на другите да играете на нещо, което има връзка с тичане и като ти стане забавно, мързелът ще се махне сам.
*Яса

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 335049b083
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сега е сезонът на плодовете - пъпеш, диня, праскови, кайсии и т.н. Наблегни на тях. Включи риба и пилешко , яж салати. Първите 2 дни може да ти е малко трудно, но после ще се чувстваш по-лека и няма да ти е тежко на стомаха. Спри дюнерите и пиците (ограничи ги до парче пица на седмица например). В тези горещини не е хубаво да се ядат тежки храни.

Образно погледнато, тялото ти е къща за душата. Трябва да се грижиш и да я поддържаш, за да се чувстваш добре. Същото е и с тялото ти. Човек е това, което яде. Недей да преяждаш или да ядеш всичко, което видиш. Вместо някой чипс или вафла, изяждай 1-2 плодабзеленчука.

Това не означава да спреш да ядеш и да гладуваш. Искам да кажа, че трябва да започнеш да се храниш здравословно. Прочети в нета статии за това какво ти дава дадена храна като хранителни вещества, дали е полезна за теб и здравето ти. Има много статии по тази тема.

Ако си с наднормено тегло, дори и разходките ще свършат страхотна работа. Танцуването също е друг приятен вариант.
Не ми казвай, че не можеш да спреш да ядеш дюнери и т.н., защото можеш. Това означава, че уважаваш тялото си и самата себе си.
Но зависи и колко си висока и колко тежиш.
Успех :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7c292d5658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами какъв друг коментар очакваш, маце? Честно, и аз бях така. То си идва с времето. Сега тичам през ден и се храня здравословно. Започнах преди половин година и резултат определено има - и аз бях пълничка. Между другото, аз съм на 15. Просто някой път ще си кажеш "Айде стига вече" и всичко ще се нареди от самосебе си.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: eae7444cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Продължавай с залежаването, чипсовете и тестените изделия, продължавай с мързела докато един ден не станеш гадна свиня. И нагла такава, не ми казвайте едиси кво. Освен, че си мързелива, нямаш никаква воля и не си амбициозна. А, на годините, които си трябва да си толкова активна и надъхана. Теб, сега на 12 те мързи да излезеш да побягаш, пък кво остава, ако трябва да се грижиш за дом и деца и отделно да се грижиш за фигурата си, както правят много жени..

Как може на 12,13 години да ви мързи? Болно поколение. Възмутена съм. На тези години тренирах едновремено лека атлетика, плуване и акробатика. Кипях от енергия - и сега тялото ми се отблагодарява. И когато отида на плаж ме заглеждат и мъжете ме ухажват, защото съм се трудила, полагала съм усилия.

Ти щом те мързи за това, какво остава да учиш, да работиш..
Много важни са първите години, още докато си дете - как ще се настроиш, наистина е много важно.
Опитай се да убиеш този паразитен мързел, защото много ще ти пречи да се развиваш.
Всеки го домързява, в реда на нещата е, но ти още си млада, енергична, жизнена и сега трябва най да не те мързи, защото не знаеш нататък какво те чака..

И, за да не изляза груба мога да ти препоръчам да се запишеш на пилатес или йога, нещо такова. Примерно ще ходиш 2 пъти в седмицата и е нещо ново, различно - което може да ти хареса и достави удоволствие. Тестените изделия не ги спирай изцяло, организма си има нужда от всичко по-малко. Но за чипса направо го забрави, това е най-ама най вредната храна.
Също така в интернет има доста клипчета за стягане, които не изискват кой знае какви усилия, едно килимче на пода и просто разтягане..

А за стриите, по-хубаво е да си купиш специални мазила за тях, докато са още в началото, защото има много голям шанс да се махнат.. Изтървеш ли ги, остават.. Аз направих тази грешка и сега имам няколко по гърдите и дупето. А,ако нямаш тази финансова възможност (защото са доста скъпички) мажи ги всеки ден по 1-2 пъти с обикновено олио за готвене.

Успех и се вземи в ръце!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7621fdee79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абсолютно никакъв проблем няма относно спирането на дюнери, пици и такива - мразя например макдоналдс и KFC. Не ги понасям тези храни! Дюнери от отдавна не съм яла, пица също и честно казано не ми се и ядат. Аз почти всеки ден излизам навън със колелото или скейтборда. Ходим на игрището - абе нещо не ме държи на едно място. Веднъж не бях излизала цял ден и направох около 100 обиколки на масата в хола и не се изморих ;дд

Авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f92723a413
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Хахаххаа.. нали уж беше мързелива. Как така изведвъж стана хиперактивна?

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7621fdee79
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе, вие не разбирате. Мързела ми се състои в това, че като искат да ида до магазина например, мен ме мързи. Да ида да занеса нещо - мен ме мързи. Това имам в предвид, не че съм толкова голям мързел.. Но просто ме мързи и да спортувам и да правя гимнастика и въобще...

-авторката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1c70f14928
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Еми точно си определила че те мързи, по - добре го изкоренявай малко по малко тоя мързел. Иначе лошо. Не винаги правим това, което искаме.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fba8bbf44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Еми мързела се среща при всеки то било голям, среден или малък, но ако имаш воля да промениш нещо ще е добре да я откриеш на време. Аз също имах мързел, но един ден се замислих и установих че с този мързел аз нямам бъдеще. Съветвам те да минеш на някоя лесна диетка и малко упражнения вкъщи : )

Аз примерно (понеже имам какво да свалям ;хх ) в момента съм на диета "Японско чудо" и правя едни упражнения от сайта fitnesinstruktor. com и имам някаква разлика. Мързела ми започва да отшумява малко по малко. Като не ти се излиза да тичаш, пеобвай с това. Помагай на майка си с къщните работи и така....

Мегуми* Надявам се че съм пом0гнала!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 596a333d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Сигурно ще ми се смеете, но аз живея в село и повярваите ми много малко са дебелите хора защото на село се храним предимно с хубава храна и ето резултата на 14 години съм и без да ходя на фитнес имам тяло на 16 годишен. Тааа моят савет е спри вредната храна

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 18 дни
hash: 0d32ce3dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15 Защо да ти се смеем? Аз също живея на село близо до София. Относно проблема:
Аз също съм на 12, момиче, и мен ме мързи. Но както един по-нагоре беше казал осъзнах, че тоя мързел много вреди и така за никъде не съм. Затова от 2 месеца ходя на плуване, скоро ще се записвам на лека атлетика. Така нямам много време за компютър, но е по-добре. Гледам да се храня здравословно но веднъж на една седмица си позволявам макдоналдс, заради тренировките, а и всички казват че не ми личат килограмите. Аз съм висока 164 и тежа 53 килограма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker