Разбрах,че съм на половина туркиня.Защо са го крили толкова дълго време от мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Разбрах,че съм на половина туркиня.Защо са го крили толкова дълго време от мен?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2005 пъти
Разбрах нещо на скоро, което така и не мога да асимилирам все още. Майка ми е чиста българка, мислех че и баща ми е също българин, но явно 17 години съм живяла в лъжа. На скоро мама ми сподели, че всъщност родителите на баща ми са с турски произход съответно баща ми е турчин. Никога не съм имала съмнения, че не съм чиста българка въпреки, че доста хора са ми казвали, че изключително много приличам на туркиня. Не съм расист, но ми е до някъде кофти, защото в България турците все още не са напълно приети и до ден днешен чувам ужасни коментари за хората с турски произход.
Нямало е как да разбера, че е турчин, защото той, баба, дядо и всичките му роднини са с български имена. Интересно ми е защо са го крили толкова време от мен? Никога не съм мразела турците и не бих реагирала остро, защото мразя нацията, по - скоро в момента съм объркана и леко ядосана защо ми го казва чак сега??? Когато попитах получих отговора “ми, не знам, сега се сетих да ти кажа”. Е, как може такова нещо? Детето ти се ражда и живее 17 години с мисълта, че е чиста българка и после ей тей от скука и казваш, че не е такава? !? !? Пак подчертавам нямам нищо против мюсюлманите просто подхлда на майка ми ме очуди...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3d2b570162
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И какво като са турци, ти друг човек ли стана като разбра? А и турците в България не са истински турци. Ако прочетеш в историята, ще разбереш, че по време на турско робство турците са принуждавали българите да приемат религията им, иначе са ги избивали. И така много хора са приели феса и са станали турци, за да оцелеят. Съответно и децата им така са научени. По време на възродителния процес са им сменили принудително имената с български.
Явно баща ти не е мюсуманин, след като и ти не си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8d354baa14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   защо за крили. за да те предпазят. Имената са променени насилствено 80-те години и много хора след това поради бюрократични затруднения не са се опитвали да ги възстановят. Има и желание за асимилиране в голямата група на българите, което носи известни предимиства и чувство за сигурност. Българското общество е ретроградно и реагира остро. Затова не съди майка си и старите, направили са го от желание да те предпазят.
Това с думите, че сега се е сетила е приказка за наивни деца.
Не се срамувай, бъди горда и не бъди страхлива от това, което си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 28122d4790
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И какво щеше да се промени, ако беше научила по-рано? Равай се, че знаеш произхода си и го приеми нормално като зрял човек.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fc4d19c596
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Като наполовина турчин тази история силно ме съмнява. Няма как да си общувала години наред с баби, дядовци, чичовци и да не си разбрала, че са турци. Турците не са от хората, които биха скрили произхода си от собственото си семейство. До сега такъв случай не съм чувал и се съмнявам и да чуя. Виж за цигани имам такъв пример пред очите с един съученик.

Турците могат да посъветват децата си да крият от другите, че са турци, но не и от семейството си. Нямате представа колко турци има сред вас, за които не подозирате, че са такива. Те говорят и пищат на български по-добре от повечето българи, не се различават особено физически и често са доста образовани и интелигентни. Никога няма да подозирате, че са турци.

Мен майка ми ме съветваше да не се крия. Аз я послушах, което ми костваше брутален тормоз и насилие в училище. Няма да повторя тази грешка с дъщеря си. Обясних ѝ, че е туркиня, но никога, ама никога да не казва на когото и да било, защото ще я намразят. Баща ми е помак и той също е търпял сериозен тормоз по комунистическо и ме е съветвал да лъжа, че съм българин. Е, след гимназията минах на неговата стратегия и проблемите ми секнаха.

Имам приятели от 20 г., които не подозират нищо. Колегите от 10-15 г. също. Ако знаеха, нямаше да съм нито на този пост, нито с тия приятели. В мое присъствие са се плюнчили колко са гадни турците. Викам им "да, бе човек, такива са, ужас са направо". И тайничко се смея.

Жалко е наистина, че се налага да го правя, но другия вариант е дискриминация, кеото пряко би повлияло на живота ми, кариерата ми, приятелите ми. Щом си мразят, нека си мразят, тяхно право си е, но и аз не съм длъжен да съм обект на нерационална омраза.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5cbf2b1239
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Обичам турчин. Голям човек! Голям мъж! Не сме деца и знам какво говоря. Чист турчин ли е. Изпран българин ли -5 пари не давам. Тои се има за турчин, а аз се страхувам за него когато е в България. За мен -каквото е било на зад не може да се върне, но да се тормозят хората само заради националност е истинско падение. Защо са крили. Може да не е имало причина. Може би са го приели, преживели загърбили. Може да са по обикновенни хора и да не са отдали значение на това....

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 09e030a48b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4 и при нас е така. Желая ти успех, дано времената се променят. В Европа смесените бракове са нещо нормално, мулти култи среда навсякъде, но в България това оказва влияние върху всичко. На авторката на темата ще кажа, отиди прегърни родителите си и повярвай ми, направила са го само за да те предпазят. Не се сърди, се ги обиждай, не се тръшкай не го заслужават. Няма случай да не е станало въпрос за турци и да не е имало негативни коментари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bb1ca2204a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   К'во значение има, бе?

Човек е човек. 1/25-та някаква си кръв. Ти ако си мислиш, че има ЧИСТ българин... толкова много се лъжеш.

На наш'те ширини всичко е ебано от всеки, който е минал. Що имаме руси, червенокоси, черни и всякакви?!

Живей си живота както си желаеш и се чувствай каквато искаш.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4f64419ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ужасните коментари, които чуваш, не са за самия произход, а заради манталитет, религия, разбирания и т. н. 17 години не си разбрала, че са турци, значи по нищо не се различават от българите. Какъв е проблемът тогава? Твоето име е българско предполагам. Не ти пише произхода на челото. Не виждам проблем.
Много вероятно е историята да е провокация, но пък има турци, които се чувстват българи, макар и да са малко, може семейството на бащата на момичето да е от тях...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e706d37b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   по принцип турците са мюсюлмани, ти за 17 години не разбра ли семейството ти коя религия почита... доста странно, подробност която не споменаваш

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f6f494989c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката
До всички ,които ме питат за 17 г. как не съм разбрала и си мислят ,че историята е измислена : Майка ми и баща ми са разведени и не общувам с баща ми и роднините му от 6 годишна.Виждам ги 1 път на 2 години.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e7ed531ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, ти ни спести тия подробности, че ги виждаш на 2 г. Измисли всичко, за какво ти трябваше, ти си знаеш. Липса на внимание, най-вероятно.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6aed25e98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Имай 1 наум, че много вероятно родът на баща ти е също е български, но е потурчен по някое време. Така че приеми, че си такава каквато си била досега, а останалото са някакви разбирания на роднините ти. И гледай да не вземеш нарочно да си търсиш турчин за да провериш що за стока са.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 917c46f2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Абе и според мен тая история е измислена, в смесен брак с турчин съм. Имаме деца и макар на доста под 6 и да не сме го обсъждали, мисля, че знаят. Най малкото имат повече празници от приятелите си. На Байрам на децата се раздават бонбони и сладки неща и моят син ме е питал защо сестра ми не му е дала бонбони. И аз съм му казвала, че леля му е българка и няма празник днес. Не вярвам авторката да е забравила, или да не е присъствала до 6 годишна на Байрам.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4643c7609b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   13, ако е така, може би историята е реална. Има турци, които не са религиозни и/или които казват, че щом са родени и израснали в България, значи са българи и искат да бъдат възприемани като такива. Най-вероятно става въпрос за такива турци. Авторке, пак ти казвам, проблем не виждам, никой няма да те пита имаш ли турска кръв или не. Само ти си решаваш на кого и дали да споделяш тези неща.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 361beaa67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Душичка златна, ще ме прощаваш, ама тия, че не си расистка, употребявайки изрази като "чиста българка", ги разправяй на шапката ми.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fc4d19c596
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Знаеш ли колко хора си мислят, че са "чисти" еди какви си, а всъщност не са? Баща ти е турчин и ти 17 г. не си разбрала. Ако беше не баща ти, а дядо ти или прадядо ти, нямаше и да разбереш никога, а за по-назад в родословното дърво да не говорим.

Това към всички, които си мислят, че са чисти нещо си. Ако всички си направим по един ДНК тест, повечето ще бъдем шокирани. 100% във вените на много българи има гръцка, турска, италианска, румънска, сръбска и каква ли не кръв.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 571c30e961
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   18, има излседвания на генофонда на българите - като цяло е доста интересно проучване, който има интерес да види в нета. И не, учудващо чисти сме от към турски или т.н. османски гени. Нямаме нищо общо с тях. По-скоро се доближаваме до италианци и гърци (нищо чудно, след като и там има райони с прабългари заселени в миналото, и това е една от хипотезите за приликата де), но това е много общо казано. И да имаме онзи уникален и различен ген, който не се среща в съседите ни и който се отдава на прабългарското присъствие в нас. Уникален ген имат и унгарците, но те повече се доближават до средните за Европа. А ти мило момиче никаква туркиня не си, ти знаеш ли, че помаците са едни от най-чистите българи като генофонд например? Турците в България често са много бели, руси, със светли очи, според такъв ли е турския ген? Генетиката ти е българска, успокой се, просто както ти обясниха по-горе, в даден момент от историята твоите прароднини са били потурчени и сега се връщат към действителните си корени с всяко следващо поколение.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fc4d19c596
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   19, от къде се появи тази теория, че бългаските турци са българи? ДО скоро не бях я чувал, а сега гледам, че много българи са убедени в нея, но аз доказателства не съм видял, нито пък някой виден учен тъврди такова нещо. Турците имат много по-дълбоки проучвания по въпроса и съм чел това-онова. Всъщност турчин е малко изкуствено понятие, защото империята е била огромна и съставена от много народи. Това, че онези били черни, а българските турци били руси, нищо не означава. Защото българсктие турци от североизточна България, са дошли след кримската война от Крим, понеже Османската империя губи територията, а преди това повечето то тях са били от кавказките райони - черкези и подобни. Та нормално е да са по-бели, още повече че са живели съвместно с украинци и руснаци няколко века.

Колкото до кърджалийските турците те са заселени по същата политика на султан Мехмед II, ама директно в България още през 15. век. Колкото до българите няма логика да са се "потурчили", защото в Османската империя не е имало значение какъв си по етнос, а по религия. Дори и да се бяха "потурчили", щяха да си сменят само религията, като босненците примерно. Безсмислено е било да си "сменяш" етноса. За помаците по има логика да е така, защото те макар да са мюсюлмани, си говорят български и не се водят турци, нали? Но за българските турци няма никаква логика да са били българи. Да, може и да са се омешили в години и да е имало смесени бракове чат-пат, ама чак да са били българи...

Тази теория просто няма логика в нея. А и българските турци макар да са бели и да се различават от турците в Турция, които пък са омешани с араби и всякакви народности от Близкия Изток (затова са и по-черни), все пак видимо са доста по-различни от българите и това е очевидно. Аз от километри различавам българите и турците, имат си едни специфични черти и форма на черепа, която се разпознава.

А колкото до румънците те са доста близки до българите. Защото не знам дали знаеш, но част от прабългарите са останали на север от Дунав и вместо с траки и славяни са се смесили с даки и други подобни и са образували Влашко, че даже са ръководили държавата, защото прабългарите са били добри в организирането и държавността и като за капак официалният им език е бил български. Всъщност въпросните власи са до голяма степен прабългари като българите. Даже в Румъния до 1848 г. официалният език е бил български, след което се приема молдовския, който изкуствено се романизира и така се сформира днешния румънски език. Всъщност днешната държава Румъния се образува горе-долу тогава като съюз между молдовци и власи. Даже в едновремешната българска литература никъде не се споменава Румъния, а Влашко. Българските революционери не случайно са пребивавали във Влашко, там са били сред свои реално, а в същото време Влашко е било с различен статут в империята и напрактика си е имало самостоялно управление със свой граф, какъвто е бил примерно Влад Цепеш - Дракула. Там те са билив относителна безопасност. Затова и когато някой революзионер в България е бил издирван от заптиетата, той минавал Дунава с кораб и отивал в Браила, Брашов и др. Неслучайно в Русе до речна гара има паметник на Ангел Кънчев с пистолет в ръка. Това е точното място, където се е самоубил едва на 21. Заптиетата са го подгонили, докато отивал към кораба и се опитвал да мине във Влашко и той като вижда, че ще го хванат, се самоубива.

Така че няма как българите и румънците да се различават значително генетично. В проучванията, които съм чел аз, това се потвърждава, така както се констатира, че и между българите, сърбите, македонците и гърците има доста общи гени. Всъщност траките са били доста близки до гърците, да не говорим, че в доста дълъг период са живели в тяхната държава, а те сами по себе си са били пръснати на племена и никога не са се обединили, за да създадат собствена държава и често са се омешвали с другите нации.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 06fb8c51e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ако са били от Кавказките райони е голяма вероятността да са си баш прабългари!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4605266fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Аз съм туркиня, но се чувствам българка и ще ти кажа защо- родила съм се тук, първите ми думи са били на български, учила съм само в българско училище и българска история, и ме интересува само положението на България, защото е моят дом. С други думи - нямам нищо общо с Турция,никога не съм ходила, нито пък смятам да живея там. Както и моето семейство. Празнуваме всички български празници като вас. По нищо не се различаваме. Знам турски г/д, но го говоря много завалено,като чужд език ми е. Що се отнася до религията - има и много турци християни. Също 90% от турците, които аз познавам са по документи с български имена за да си нямат проблеми. Аз например съм с турско име и много пъти съм съжалявала за това, защото ми пречеше в училище, по състезания и после в намирането на работа. Като те видят, че си с турски имена, отношението към теб се променят, може никога да не се развиеш в професионален и личен план.
Иначе ме боли, усещам дискриминация много често и не мога да разбера защо сме мразени толкова? Ние, сегашните турци не сме виновни за робството. Пък и в миналото не са били на 100% турците виновни, защото са изпълнявали заповедите на султана, а неговите еничари са били от различни краища на света, включително и българи. Да не говорум колко потурчени българи има. Така, че е трудно да се каже кой е "чист" българин и кой "чист" турчин, защото има рядко такива и много хора не го знаят. :)
Поздрави
Ж19

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker