Каква професия да избера, за да успея да живея сама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Каква професия да избера, за да успея да живея сама?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1307 пъти
Здравейте, група! Не знам откъде да започна, защото е много дълга история, но ще се постарая да бъда кратка!
Малко предистория:
Началото на 2019. 11-ти клас, 18 годишна тийнейджърка, която знае какво иска от живота и как да го получи. Аз съм от хората, които плануват всичко, както утрешния ден, така и живота след няколко години. Още от 9ти клас бях решила какво ще уча в университета. Знаех, че искам да се занимавам с интериорен дизайн и че това нещо ме влече. Имах доста проблеми със семейството ми и знаех, че веднага щом навърша 18 ще се изнеса. Всяко лято откакто навърших 16 работех и имах спестени пари, с които да се издържам в началото, а после в университета нашите казаха, че ще се погрижат. Нямах търпение да завърша и просто да избягам от нас, за да започна своя живот, НО има едно голямо "но". Преди 8 месеца живота ми се преобърна на 360 градуса. Претърпях инцидент и в момента имам пареза на краката. Казано по друг начин, не мога да ходя и имам много слаба чувствителност в краката. Не знам дали някой може да си представи какъв стрес е това за човек на тази възраст. В началото беше много зле, живеех, защото трябва, от тук нататък съм зависима за цял живот от някого, не можех да го приема. С доста труд и какви ли не психолози, видях, че трябва да го приема. От мен зависи какво ще се случи в бъдеще и дали ще мога отново да бъда онова момиче, което ще постигне целите си. След голямо мислене, реших, че искам да живея живота си пълноценно и нещата са следните. Не мога да продължавам да живея с нашите в бъдеще. Ясно е, че ще ми трябва човек, който да ми помага, но не искам това да бъдат те. За да мога да си позволя да наема човек, ще ми е нужден голям доход, защото по мои изчисления поне едни 1000лв ще трябва да плащам на него. Мисля, че трябва да се сбогувам с така харесвания от мен интериорен дизайн, защото не бих могла да ходя по домовете на хората, защото всяко едно малко стъпало е пречка за мен в момента. Ще ви бъда благодарна, ако ме насочите към някакви професии, които бих могла да работя и да изкарвам добър доход, за да живея възможно най-нормалния живот. В момента съм 12-ти клас и ми предстои кандидастване, а аз все още не мога да реша с какво да се занимавам.

П.с. Знам, че имам право на някакви помощи от държавата, но са толкова малко, че не биха стигнали за нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 687f578f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Елементарно, Уотсън. Изкарваш един курс за графичен или уеб дизайнер в СофтУни дистанционно. После можеш да изкарваш добри пари с това, а дори можеш да работиш и от вкъщи по проекти като фрийлансър. Ако ти върви логическото мислене, можеш дори и програмист да станеш и то отвкъщи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 324686fbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   аз също бих ти препоръчала разработване на софтуер или уеб дизайн, можеш спокойно да работиш от къщи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8c97521d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, подкрепям номер 1 и 2, смятам че са ти дали хубави съвети за IT професия. Също не е задължително да е университет, не мога да ти дам инфо от първа ръка дали университетите са конкурентни на СофтУни или Телерик. За България бих те посъветвала да опиташ и с пара спорт, при късмет и талант можеш да си осигуриш инансиране. Има една жена от Казанлък участва на хвърляне на копие и е с пареза, брат и е треньор, като напишеш в интернет ще излезе името и и можеш за я намериш във ФБ, пиши и задължително. Брат и е треньор на хора с увреждания.
Можеш да провериш и как стоят нещата с кандидатстване в университет в Германия, може да избереш градове и университети и да м опишеш ситуацитя и да попиташ за възможности. В Германия получаваш асистент, който ти се поема данекоплатците и стои с теб в зависимост от нуждите ти може да е 1ч. на ден, може да са няколко човека и да има някой при теб 24/7, това е при тежки случай.
Прези време работих с дете в начално училище в подобна на твоята ситуация и та ми показа снимки от една от терапиите и с екзоскелет. И аз съм сигурна, че при хубаво сработване до около 10 години тя ще има такъв робот вкъщи. Просто се ориентирай ако можеш да си го прадстйвиш на запад, за да ивмаш достоен начин на живот.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e34979674a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да възстановиш краката си малко по-малко. Усилия на волята, трудности, падания, но упорство.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0e36410d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най-сигурният начин да разсмееш Господ е, като му разкажеш плановете си за бъдещето...

от един малко по-възрастен твой приятел

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9fdbb3fa6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Започни да упражняваш главоколянна поза от йогата.Ако няма кой да ти държи стъпалата перпендикулярно на краката, взимаш два стола с облегалки и ги слагаш един срещу друг. Сядаш на единия,настаняваш си плътно гърба на облегалката и краката изпънати ,стъпалата плътно на другата облегалка. Започваш да се опитваш да си хващаш пръстите на краката с ръце, и да стоиш колкото имаш време.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9c8a780d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Благодаря на 1, 2 и 3. Обмислям графичен или уеб дизайн, но нещото, което ме спира е, не мислите ли, че в последно време твърде много хора започнаха да се занимават с това? Притеснява ме, че след 5 години ще е пълно с програмисти и графични дизайнери, и трудно ще си намеря работа.
Отново до 3, много се чудя за чужбина...Наистина в западните държави имам огромен шанс за развитие. Те подават ръка на хора в моето състояние, но истината е, че не искам да напускам България. В бъдеще, ако не успея, евентуално тогава ще предприема тази крачка.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4e6b90af1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В чужбина има и нещо друго... много по-адаптирани са за хора с всякакъв вид увреждания хората са много, много, много по-отзивчиви.

И не, няма да има проблем за намирането на работа в IT сферите за доста време напред. Да не говорим, че за хора, които разбират и не са мързеливи ВИНАГИ ще се намери развитие.


Братан.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 часа
hash: fe29582168
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Може ли да споделиш как се разви животът ти оттогава?
Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 11 часа
hash: 7da3224e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Първо провери дали в Турция, Германия, Франция или другаде могат даьти възстановят краката. Има много считани за безнадеждни случаи у нас и излекувани там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker