Моята голяма мечта.Струва ли си...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моята голяма мечта.Струва ли си...?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 751 пъти
Поредната тема. Поредното заблудено момиче. Поредната малка глупачка подвела се от американските филми. Това ще си помислите, когато разберете за какво мечтая. По - скоро за какво се боря. Животът ми никога не е бил лек, нямам си майка и баща. Нямаше кой да ми даде онази майчина и бащина любов за която копнеех, но за сметка на това моята мила баба беше до мен (и все още е) 17 години и ме възпита, като един борбен човек. До сега не съм срещала нещо или някой, който да може да ме направи щастлива до такава степен, че когато го видя или си помисля за него да усещам как ми светват очите и как това всъщност е нещото за което бих се борила без да се предам. Америка. Моята мечта. Толкова съм изчела за това място, толкова снимки съм гледала, толкова клипчета... за жалост не всеки има късмета да стигне до там. Мисълта, че може и аз да не успея ме демотивира. А когато се демотивирам и си помисля да се откажа осъзнавам, че няма за какво да живея. Та кажете ми кой човек ЖИВЕЕ истински ако няма мечти? А моята е само една и мисълта, че може да не се сбъдне ме кара да се замислям “ами тогава за какво въобще да се боря за нещо приблизително, след като аз искам нещо конкретно толкова силно, а не мога да го получа? ”
Наистина се смятам за личност, която се бори до край, за да получи това, което желае, но след като всеки един човек казва как е почти невъзможно да се замине за там, как животът там ако си чужденец е ужасен и ще живееш, като плъх...
Аз се старая да изкарвам отлични оценки, искам след 12 клас да продължа да уча, за да се осъвършенствам. Знам, че висшето образование отваря много врати. Колкото повече, толкова повече. Разбира се не всеки е късметлия, но според мен цаката е да даваш всичко от себе си, да се бориш за това, което искаш и да вярваш, че ще успееш. Хора, всичко което се изисква ще направя, но вярата ми, че ще успея се изчерпва, а го желая толкова силно... Това за мен ще е едно ново начало, един нов свят. Трудно ще е. Наясно съм, но живота не е интересен ако не те поставя в трудни ситуации.
Вие какво мислите по въпроса? Има ли смисъл да следвам мечтата, след като е толкова вероятно да се проваля....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 801af41e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам какво толкова хубаво виждаш в Америка. Американците са най-долните хора на света. Избиха Либия и куп други държави, за да могат да си карат огромните (по кубуратура) коли без да мислят за гориво, докато ние се гърчим в малки колички заради американските еко норми, които се налагат в Европа а не в Америка. Има и куп още причини, които мога да изредя. Също самата Америка е балон под налягане, рано или късно ще се пукне и държавата заминава. Иначе за снимките да, хубаво е, но само от гледна точка на природата. А хубава природа има навсякъде по света.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e67fd6c98f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен не си струва.
Важни са хората с които си обграден, а не толкова мястото. Планетата земя е подобна навсякъде. Ти можеш на друго място да имаш страхотни хора около теб както и тук- ефектът е същият. Според мен цялото местене няма смисъл, ти можеш да срещнеш готини хора в България като в други държави. Това е моето виждане, не искам да те демотивирам за местенето. Ти защо искаш да се местиш там, какво има там което тук го няма?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c361d747f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Америка и американската мечта... Познат сценарий. Не съм аз поредния човек, който ще ти разбие бляновете на пух и прах, който ще ти докаже, че е бляскава само витрината. Ако имаш мечта- пази си я, пази я много от този гаден свят, от всички хора, които ще те обезкуражат и ще те критикуват. Ако наистина при мисълта за тази страна нещо в теб ти казва, че си стъпила на правилния път- то действай

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3269612e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За САЩ ще ти трябват добри резултати по TOEFL и SAT. И двата изпита се минават, не са нещо особено. Примерни тестове и теми има в нета. Мой съученик ги взе без да е особено умен, факт.

Относно образованието, знай предварително какво искаш и не се цели в престижните заведения (Ivy League), защото цените са незаслужено надути, а отплатата е минимална - пак ще си намериш работа, няма нужда дипломата да е от Харвард. Моята приятелка завърши такова заведение, но дипломата не ѝ е дала по-добра заплата, качествата ѝ носят заслугата.

Знай си първо специалността, избери доходоносна (медицина, инженерство, програмиране например), намери си адекватни учебни заведения и кандидатствай. Дори да не стане веднага след гимназията, не е фатално - можеш да работиш временно тук, най-малкото докато изкараш пари за самолетен билет.

Относно следването ти, гледай като теглиш студентски заем да си наясно каква ще ти е лихвата и знай всичките условия на сключения договор. Студентският заем е дълг, от който не можеш лесно да се отървеш, дори и деклариране на финансова несъстоятелност не го премахва. Чести проблеми за хора с малки доходи като теб е, че лесно се впускат в такива заеми без да знаят уловките. Като цяло гледай да ти покрива студентските такси и малка част от ежедневните разноски, но задължително си намери някаква почасова работа, ако ще в McDonald's да е.

Ако парите са ти проблем, работи тук 1-2 години, за да имаш предварително някакви пари. После можеш да кандидатстваш в т.нар. community colleges в САЩ, избирайки програми, чиито кредити може после да се прехвърлят в 4-годишна бакалавърска програма. Смисълът на това е, че можеш да получиш нужното обучение за първите 2 години от образованието си на много по-добри цени от тези, които таксуват в директните баклавърски програми. После можеш дасе преместиш в друго заведение, в бакалавърска програма. Пак задължително си намери почасова работа, за да разчиташ минимално на студентски заем.

Не слушай дивотиите, които ти се натякват. Можеш да успееш в САЩ. Не е лесно, но е постижимо.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e55ced482a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм на 17 и имам същата мечта от много малка. Един приятел на баща ми беше заминал при дъщеря си в Тексас и като се върна тук не искаше и да стъпва повече там. Много проблеми е имал там и много гадни неща е видял. Не ми се говори много за това, за да не те ,,демотивирам”. Та баща ми знае за тази моя мечта, както и всичките ми приятели.Родителите ми се опитват по същия начин да ме откажат от местенето в Америка, защото било непосилно за мен и е нямало как да се оправя.
Въпреки всичко много искам поне да посетя различни места в Сащ. Разбрах, че някои университети предлагат ученически бригади в други държави ако си с добър успех през първия семестър. Първоначално там ми беше надеждата.Реших, че щом запиша в университет, ще си изкарам хубавите оценки и втория семестър ще замина по тази обменна програма в Сащ за 6-7 месеца.
После се зароди и една друга мечта свързана с Америка. Много искам да уча в Харвард.От все сърце го искам и вмомента се подготвям за изпитите за кандидатстване (SAT).
Съветвам те да намериш подобен вариант.Но каквото и да избереш и каквото и да ти казват, за нищо на света не се отказвай.Познавам и други хора с подобни мечти, точно тези хора те мотивират да продължаваш напред.Още по-добре е да имаш приятел, с когото да споделяш една и съща мечта и двамата да работите и да се борите, за да я постигнете.Това е безценно.
Ако искаш да поговорим или ако се интересуваш от нещо ще оставя имейла си и можеш да ми пишеш.
elena_dimitrova.7oy@abv.bg

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8834d96df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мечтите се сбъдват не само със силна вяра и усилие, труд. Сбъдват се, когато няма страх. Ако е нещо, което си искала през целия си живот, нещото, което кара сърцето ти да бие по-силно, то значи си заслужава. Знаеш ли обаче дълбоко в себе си, че това не е за теб, значи няма да стане. Ако наистина вярваш, че това е нещото за теб, не спирай, вярвай толкова силно, че почни психически да се нагаждаш на живот в Америка без реално да си там. Довери се на вселената, че ще получиш това, което искаш

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker