Да продължа образованието си или да работя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да продължа образованието си или да работя?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1184 пъти
Добър вечер, драги читатели! Не знам от къде да започна!
Аз съм на 17 години, и съм 11 клас. Получавам стипендия за отличен успех, но тя се различава от обикновената, с това, че е с 15 лева повече. Купувам си, от каквото имам нужда, но въпреки това, пак трябва да се лишавам от някои неща, защото не е голяма. Та тук искам да вметна, но в никакъв случай не се хваля, уча си уроците прилежно, не си позволявам лоши оценки в никакъв случай. От себе си ми идва ученето, отдава ми се и като по вода говоря по време на изпитване. Но едно нещо много ме измъчва, че понякога се налага, нашите да ми вземат това, от което се нуждая. Стипендията ми е 35 лв. А с нея мога да си купя само един чифт обувки, най-много и то от най-евтините. Ако например ми трябват панталони, майка ми ми ги купува. Не знам, защо, но след това се чувствам гузно. А пък в нашия клас, има няколко човека, които работят, и един от тях ми каза, да си намеря работа, и че ученето не е всичко, че ще мога абсолютно всичко сама да си подсигуря без родителска помощ. Но много ви моля, не си мислете, че съм глезла. Помагам вкъщи като готвя, или чистя и с каквото друго мога. Работила съм последно миналото лято в едно заведение като барман, но едно момиче ми каза, да не ходя, защото не плащали, е наистина не ми платиха. Не работих за дълъг период от време, а и те не си задържат персонала. Все ги сменят. Чудих се дали да не работя като касиерка, но не знам, дали ще се справя. В този случай, ще трябва да оставя училището на заден план, да отсъствам, и да не уча. Но от друга страна ще имам пари. Е, няма да живея в лукс, но все пак.. Но ако работя, няма да разполагам с време за учене. Вие какво мислите, училището важно ли е, или да работя и да си купувам всичко, но да забравя за образованието. Тук намесвам и образованието, защото в училището ми имаше едно момче, той завърши, но не идваше винаги на училище. Беше зает, работеше и сега все още. Кое да избера??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3cfdf09cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учи си иначе винаги ще си общ работник или ще трябва си държанка на някой. Докато учиш търси нещо по часово да помагаш на някой за пари. Когато завършиш само си събери пари за самолетен билет и се махай, тука няма оправия. Всичкото подобие на бизнес бива мачкано от институциите а бизнеса от своя страна мачка персонала заплащайки му жълти стотинки въобще ако платят и в крайна сметка винаги всичко завършва със съдебни дела които пак струват пари и то не малко. Ако си някой на някой няма никакво значение дали ще учиш или не ш, но тогава нямаше да го мислиш

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dc676a961c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Училището, разбира се. Родителите ти ще те издържат, докато завършиш. Образованието е най-добрата инвестиция. Кандидатствай в университет, изнеси се и тогава може да намериш някаква работа, почасова или да избереш задочна форма, или да работиш през лятната ваканция. Трудно е да съчетаваш работа с учене, но на някои се налага. Постави си цели и ги гледвай, успех!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 49f14cd064
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И двете. Може да работиш в МакДоналдс например. За учащи е прекрасно място защото можеш да работиш на четири часа през седмицата, през уикендите можеш да работиш също.

Образованието е много важно, а още повече ще имаш умението да учиш, което е по-важно. Когато разбереш с какво искаш да се занимаваш ще ти бъде тоооолкова от полза.

Та започни да работиш, колкото да имаш някакви пари и продължавай да учиш. Живота се усмихва на тези, които се стараят!



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 49c313d000
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Баланса работа и учене.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c763d20989
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, моето мнение е да продължиш да учиш. Поне изучи до 12 клас и тогава прецени. Ти си почти на финала! Знам колко е ти е гузно ваще да ти купуват всичко и че искаш да работиш и да имаш пари за себе си и за глезотийки както се казва, но приеми факта изучи се поне до средно и после прецени какво ще правиш. Ходи лятото някъде на работа събери си пари за дрехи за обувки за абитуриенската ако щеш ти си знаеш или пък, ако толкова много искаш да работиш пробвай да си намериш работа на 4 часа. Другия съвет, който бих ти дала е да не се водиш по хорското мниние, а по себе си какво ти искаш да постигнеш и да направиш, а това че някой не е учил, а е работил и е завършил си е негов проблем, ти си отделна личност и гледай за себе си. Училището ти върви учи си поддържай добри оценки пробвай да си потърсиш работа(както казах по-горе на 4часа) ако не стане изчакай до лятото, това мога да ти дам като съвет. Пожелавам ти успехи и помисли наистина добре!

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8e249866d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Искарай си първо образованието, после ще работиш цял живот. И не забравяй, че ще имаш матури другата година.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ec3eeb879
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо те поздравявам за това,че искаш да си изкарваш парите сам/а. Според мен си намери някаква почасова работа,за да можеш да си ходиш на училище и да се подготвяш за кандидатстване в университет. На твоите години,аз работех като промоутър. По 4 часа, 3 пъти в седмицата. Ако в твоя град имате Кауфланд или Била, може да попиташ, дали има свободно място да разнасяш брошури по пощенските кутии. Лятото може да продаваш сладолед или да работиш в заведение. Имаш желание така,че ще успееш. Следи обявите редовно. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0407e506ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ученето на първо място!!! Ще съжаляваш след години, ако сега училището е на заден план. За в бъдеще най-много да си останеш касиерка


Гея от Корея

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d885152b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отговорът на въпроса ти много зависи от това ТИ какви цели си си поставила и какви амбиции за развитие имаш. Всеки ще ти каже различен отговор спрямо неговите мечти за реализация, житейски уроци и т. н. Образованието е изключително важно и отваря много възможности. Сега си в разгара на тази възраст, в която можеш да учиш и да трупаш знания. После работа те чака цял живот. Моето мнение е: учи, ако имаш възможност завърши висше, не си пропилявай възможностите. Вашите на този етап те издържат, но когато станеш успяла в твоята сфера, тогава пък ти ще можеш да им осигуриш спокойни старини
Ж 23

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 63425fa338
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен ще ти се отрази по-добре като работиш. Аз съм 12 клас в момента и бачках за два месеца вече, добри пари изкарах и смятам да си търся друга работа отново. Мога да ти кажа че изобщо не е лесно по време на училище. Не стига че прекарваш по над 20 часа седмично в даскалото на чина да слушаш изморителните уроци (аз съм в елитно училище и ни карат реално да правим нещо), ами после ходиш за още пет-шест часа да работиш и накрая се прибираш по тъмно, като не си учил, не си ял, не си писал домашни, трябва да се къпеш, да приготвяш храна. За да работиш и да ти се получава всичко трябва сериозна организация, дори да нямаш в началото си идва с времето. Аз се научих на много ред вече, но не беше лесно. Все някога ще има някоя крава в училище да ти се заяде че имаш тройка на теста, че не си научил трета точка от урока, че не си предал съчинението и каквото още. А те дори не знаят през какво минаваш и колко неща вършиш. В моя случай ми трябва работата защото въобще нямам пари и беше неизбежно да не започвам. Надявам се и ти да се справиш!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d697437ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Образованието ти е приоритет. Има различни стипендии на фондации, проучи въпроса. Ако си от семейство с ниски доходи, имаш право на стипендия също (вероятно ще е по-висока от стипендията за успех).
В морските курорти има много добри възможности за сезонна работа. Потърси в Слънчев бряг, Несебър, Свети Власт и т. н. Рецепционистите взимам минимум 800 лв (в някои по-луксозни хотели над 1000 ), а имаш и включена квартира. Някои познати си намериха работа в хранителни вериги като Младост (Слънчев бряг) и за един месец взеха над 1000 лв. Ако си спестиш парите, ще се подсигуриш за учебната година.

Доброто образование не е гаранция за успех, но е трамплин към професионалното развитие. С високи оценки имаш шанс да бъдеш приета във водещи университети в България и чужбина. Някои познати имаха отлични оценки и получиха пълни стипендии за частни висши учебни заведения като Нов български университет и Американския университет в Благоевград.

Ако си от езикова гимназия (или владееш чужд език на ниво Б2/С1/С2), потърси работа в call center. В Съдърланд Бургас има почасова работа за ученици и студенти с немски език (4ч/д) и взимат около 600 лв заплата.

ПС: Пазарувай от магазини втора употреба. Намира съм истински съкровища за по 1-2 лв, които първа ръка са над 100 лв.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker