Искам промяна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам промяна
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1174 пъти
Здравейте, ще споделя нещо, което всекидневно ме разстройва и кара да искам промяна, която в очите на близките ми, не би могла да се превърне в реалност. Започвам с това, че родителите ми са разведени от известно време и майка ми има човек до себе си, който аз не мога да приема и по никакъв начин не говоря пред ”приятелите ми”... Думите са в кавички, защото те са главния ми проблем. Обичам ги и се познаваме от доста време, но често се държат лицемерно и игнорират, обиждат ме, като преди не приемах думите им лично, но с времето всъщност започваха да ме засягат, пък и вече имаме по-различни представи. С тях се чувствам безхарактерна и се възползват от това. Когато съм им необходима ме търсят, държат се добре, но в друг момент забравят за съществуването ми. Не мога да им се противопоставя или просто да си намеря други, защото знам на какво са способни и нямам чак толкова близки приятели. Истината е, че всичко това, плюс проблемите вкъщи ме кара да плача с часове и да втълпявам безумни мисли в главата си. Това, което желая е преместване в нов град, къдети ще има промяна. Говорих с майка ми, но тя нищо не ми каза. Знам, че от както се помня съм тук, както и тя, но не мис да живея пълноценно, ако остана в малкия град, в който се намирам. Бих направила всичко, за да постигна това, но дали е правилно и дали пък исканата промяна няма да влоши живота, не знам... Моля ви дайте ми някакъв съвет, бих приела всяко мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 617d6c91bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Радвам се, че съм първият, който ти пише. Защото минавам през същото в момента. Имам и добри приятели, които не са в БГ. Тези, които са останали тук са ... използвачи. Но буквално днес ги сложих на мястото им и ги обидих така, както те мен. Търсят те само, когато имат нужда, помощ, пари, услуга и т.н. Предателството е гадно нещо, но ето, че и това трябва да научим.

Не казваш на колко години си. И не разбирам какво ще ти направят, ако си пълнолетна - ще те убият? Също за какво ти е майка ти. Завършваш, ако нямаш 18 и се изнасяш - явно и майка ти е потъващ кораб в смисъл, че не иска промяна и едва ли ще се промени това. Трудно е да превъзпиташ голям човек. Има си вярвания и едва ли ще тръгне с теб където и да е.

Аз след 2-3 месеца заминавам за големия град далеч от старите приятели и от нашите. Мъж съм на 24 г. Нямам много спестени пари, само 1000 лева, но няма да остана тук. Препоръчвам ти да направиш същото и да прегърнеш следната мисъл, която чух отдавна : по-добре сама, отколкото с погрешните хора.

П.п. иди на църква.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 24cf64baf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   намери си нормални приятели и се опитай да приемеш новия мъж до майка си по някакъв начин(или отиди при баща си) а като си станеш на 18г. се изнеси на квартира

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 02b6ed7e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спокойно мило момиче. Всичко ще се оправи.
Първо трябва да прекъснеш контакт с тези ужасни "приятели". Чрез постоянните си обиди те свалят самочувствието ти. Аз също бях обект на подигравки от такива "приятели" до 12 клас. Чувствах се като половин човек. Обгради се с хора които държат на теб, а не те търсят само когато им трябваш. Когато завършиш 12 клас, ще си свободен човек и ще можеш сама да определяш своето бъдеще. (предполагам, че не си завършила средното си образование ) Местиш се в друг град и ще видиш как всичко ще започне да се нарежда. Там никой няма да те познава. Ще започнеш на чисто. Ще се срещнеш с нови хора. Аз се срещнах с нови хора в университета и сега се чувствам много добре.
А майка ти как така няма да се интересува от твоето състояние? Как може да е такава егоистка? Тя гледа само собствените си интереси и изобщо не се интересува от твоето състояние. Общо взето като станеш на 18 се местиш и започваш на чисто. Успех и не падай духом!


М19

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b947aad03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за съветите и мненията. Само искам да кажа, че майка ми не е егоист, просто има много доходи и неплатени сметки, които затрудняват положението. Опитва се да направи всичко по силите си, но просто не може да ме разбере. Смята, че е период, който ще отмине, но вече не го чувствам истински така. Не и е приятно, че съм тъжна, но не може толкова лесно да направи това, което желая. До приятелите, както вие, така и членове от семейството ми ме съветват да ги оставя и да си намеря нови, но не се намират толкова лесно. Повечето имат компании, в които не мога да се бутам, пък и ако съм стещу тях смятам, че ще стане още по-зле. А за изнасяме без родител, не мога да помисля, защото съм непълнолетна (14 годишна). Трудно ми е да приема човека до нея, не е лош, но ми се щеше да беше моя тате, макар и след всичко, което направи... Много ми се иска да успеем да се преместим, но ще са нужни доста средства... Радвам се, че има и други, които са се чувствали или чувстават така. Бъдете свободни да споделите с мен, наистина всеки един коментар ми помага, разбира се, ако не е изпълнен с някакъв вид негативизъм. За сега благодаря на коментиралите.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0eded76c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! Разбирам те, защото и аз съм в почти същата ситуация с малката разлика, че родителите ми не са разведени. Но поведението на "приятелите" ти е почти сходно с това на моите съученици към мен, защото не общуваме, а само като им е необходимо нещо не търсят.... Разбирам те много добре, но за съжаление няма как да ти помогна, а и съм в 8 клас, какво знам още.... Ще следя темата с интерес :)

~LittleGirl~

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b947aad03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към ~LittleGirl~, от написалата 14 годишна -“Искам промяна”:
Аз съм също 8ми клас и съжалявам за случващото се, просто трудно е да не си заобиколен от fake friends.. Ако мога с нещо бих помогнала, но аз самата още съм в същото положение, дори имам чувството, че всичко става още по-зле. Мразя това, че на всеки, който разкажа, казва: “Това е един период, ще отмине, намери си нови приятели. ” Буквално не е толкова лесно и понякога трябва всичко да се промени и започне от начало, за да откиреш нови приятели и създадеш нова обстановка, ще ми се някой наистина да ме разбера...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker