Не харесвам училище :)) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не харесвам училище :))
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1692 пъти
Здравейте, честно казано не знам какво мисля да напиша по темата, но в последно време доста ми тежи от нещата, които училището изисква от мен, както и родителите ми. Никога училището не ми е харесвало, нито пък хората. Никога не ми е харесвала самата идея на училището, която уж е да образова децата, но някои учители просто идват, за да си вземат заплатата. Но и на тях не им е лесно, разбирам. Само аз ли не изпитвам интерес към повечето предмети? Интересувам се главно от Природните науки, но като да не повярва човек на родителите ми им е зор само за математика. Не разбирам хората, които казват, че ученическите години са били най-безгрижните им. За мен ученическите години са нещо ужасно, пълни с очаквания, викане за оценки и отново очаквания, неприятни хора и учители, които не могат да си преподават уроците. Нямам търпение просто да завърша училище и да следвам интересите си. Нямам търпение да имам динамични дни, пълни с отговорности, но не и да седя в училищна класна стая и 26 да се надвикват, защото явно им липсват първите 7 и може би някоя прочетена книга. Има ли някой друг като мен? :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: b3005a3c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напомняш ми на мне едно време. Ако сега са ти в повече очакванията, не искаш да знаеш какви очаквания ще има към теб като възрастен някой ден. Ако сега са ти проблем само даскалите, тогава ще са шефове, партньор, деца, родители. Всеки ще очаква нещо от теб - пари, внимание, успехи, време, отдаденост и още куп неща. Тогава ще даваш мило и драго само даскалите да са ти проблем. Така че колкото и невероятно да ти се струва, радвай се сега, защоъо сега са ти най-приятните години. Адът тепърва предстои след години, ама още не можеш да го осъзнаеш.

Както има една приказка - усмихни се сега, че утре ще е по-зле.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 10111d6afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм от първите набори, които ги заляха с телефони, профили, снимки и прочие. Зверилникът беше пълен. А и да не псоменавам, колко "амфети", "коки", "козчета", "пико" и незнам си какво.

Общо вчето, ако знаех, че самостоятелната форма на обучение е лесно достъпна, щях да мина на нея. Тогава ми беше казано, че е само, ако ученика е пред изгонване, но предпочитат да изгонят учениците, отколкто да ги държат така, а после се оказа, че взимат всеки на самостоятелна... Но както и да е.

Лошото е, че после следва университета. Там е още по изтървано. Може, да почнеш на работа, мислейки си, че хората са "по-разлинчни", но са си същите залюхани идиоти, които нищо не искат да правят.
Моят съвет е, да се насочиш към професия, която можеш да учиш и практикуваш от рано. Било то програмиране, дизайн, писане, дори политика и подобни - учи паралелно с училищетео, планувай си кариерата, планувай си университета, придобивай знания, ако трябва прави неща, още от сега, публикувай ги във вестници, сайтове, каквото намериш. Идеята е, да се изкачиш набързо по стълбицата. Имам колега, който си беше скъсал задника да учи от 15 годишен и на 19 години, вече имаше добре платена работа, паралелно с университета, а на 21 беше с 3 птъи над средното. Доста добре, за студент трети курс. На 23 си купи апартамент, а на 26 си купи Тесла модел 3. В момента, работим над проект, който, ако успее, може да ни изкара много пари, а него, да направи мулти-милионер. Аз на 23 се блъсках по ресторанти, алкохолизирах се, въргалях се с непознати момичета, събирах се с всякакви идиоти и си губих времето, защото бяха загубил надежда, именно поради подобни теразния като тези, които имаш. Работата е, че тогава беше доста по-стресирано, но веднъж, щом си наредих нещата с кариера, пари и бъдещи планове, нещата са далееееееч по-спокойни от скапаната гимназия. Не ми пука особено, ако си изгубя работата. Имам 3 други места, котио ме искат, както и 2 други места, октъдето ми идват пари.

Та така - действай и игнорирай глупаците. След години, ще гледаш отвисоко, всички гъзета, гъзарчета, гъзеринки и прочие, които работят под минималната ис е оплакват, че системата е крива :)))

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fccc709afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз също така мисля. Като бях по- малък си беше нещо като отговорност/работа, а сега е просто отбий номера. Искам да кажа че правиш каквото е нужно за да си вземеш теста и след два дни дори ако имаш 6. 00 не помниш нищо. Честно казано знам че на учителите не им е лесно, но защо просто не напишат двойка на някой който пречи в час и готово. Имат властта, а само крещят (това беше като бях малък, сега вече е по- нормален редът в час).
Аз съм 11 клас и мога от опит да ти кажа, че не сме в училище, за да научим нещо, а за да ни забаламосат, образованието се е превърнало в инструмент на системата. Неграмотен народ не може да бъде свободен. Училището не си върши работата.
А учителките са просто ужас! Само презентации, все едно нищо иначе не знаят. Има учители които просто са ужас.
Аз съм добър в математиката, но в природните науки съм кръгла нула, просто не ни обясняват хубаво, а в учебниците нищо не пише. Учим за контролно.
Не ми харесва че в 12 клас ще има матура по литература, нищо че половината клас заминаваме за чужбина. Добре ще правя матура, ама кажете ми защо математическата гимназия я ощетяват! Имаме само по 3 часа на седмица Литература! От които един заминават за решаване на тестове за първи модул. Тоест два часа литература и един български.
А иначе имаме по 4 английски. Ама на класното трябва да мога за два часа да направя ЛИС.
Цялата образователна система се руши, особено с тези телефони. Всички си стоим на телефоните в час, а учителите не правят нищо по въпроса. Сякаш са се отказали. Смешна работа. А пък за социалните контакти ще ти кажа че нямат вече много значение и като пораснеш и дойдеш 11 клас ще разбереш за какво говоря.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fccc709afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Истината е че сега много лесно се преписва и никой не казва колко е скапана системата. Ама след години като почнат работа ще мрънкат, а ти спокойно ще ги гледаш от високо.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 365f584f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сега да съм на твоите години и да имам твоите проблеми..........биx бил неземно шастлив.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 10111d6afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Помни - важният си ти, а не те! Задълженията се организират и са по-леки, когато виждаш смисъла зад тях. Важното е, да се целиш на горе. Всеки ден, да си по-добър от това, което си бил вчера. Да не се отпускаш и винаги, ама абсолютно винаги, да търсиш развитие. Така, хората, които не харесваш, просто в един мокент, няма да са около теб. Ти си направи кариерата, стани тесен специалист, направи си парите, признанието и прчи и тогава, всичко е много по-лесно ;)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 25ee4f587f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   2, на крива ракета космоса й е виновен.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 29d409e8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Завърших скоро, доста скоро.
Училището ме направи боклук, средата ми там беше от прости хора, повърхностни, глупави. Някои от тях с протекции, а аз със заплахи за изгонване за 3 отсъствия. Завърших залепена за телефона, без никакво желание за каквото и да било, това място се отрази зле на психическото ми здраве. Дипломата ми е 5, без да положа грам усилие, защото както казах, мотивацията отсъстваше.
В университета ми е супер. И мотивация, и желание за живот, колегите ми не са парапитеци. Сега се чувствам добре.
Стискай зъби, малко остана.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 720d3c595c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря, че сте обърнали внимание на темата ми и решихте да споделите това, което мислите.. Ще го избутам, малко остана. Желая успех на номер 3. Сигурна съм, че ще се справиш. Аз така и не успях да разбера как се прави ЛИС, но се надявам ти да го разбираш повече от мен. И все пак мисля, че това нещо е напълно излишно и не виждам къде ще ми послужи. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fa6314210e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да ти имам проблемите! Само да можех пак да съм на 16...
Сега си мислиш, че е гадно? Само почакай! А иначе, като толкова ти е гадно, Ами ако имаш 16, напусни и почни работа... и ще видиш, че и колегите ти ще са същите като съучениците ти, че и по-зле.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 89e1f5439f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки мисли така на твоята възраст, обаче после почва голямата наковалня. Да си научиш урока и да го изпееш е най-лесното, а и да не си го научила на кого му пука ? Вместо да се жалваш би трябвало да си използваш времето за самоусъвършенстване. След това почнеш ли да си броиш стотинките и да си продаваш задника на пазара на труда, няма да имаш такава възможност. Ще свършиш като продавачка в някой супермаркет и ще бъдеш изтривалка и за клиенти и за супервайзъри.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3acffec7df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Разбирам те напълно, влязох в гимназия и то елитна уча езика които обичам, но само до 8ми клас. Сега съм 9ти и от всички предмети даже и не ми остава време за езика които трябва да ми е главен приоритет. По цял ден се местя от стая от стая и в повечето часове и пръста не си мърдам. Тъжното е, че това е реалността на учениците в днешно време.
Избрала съм си специалност за след 12 клас, проблема ми е че за да ме приемат в университет ми трябват допълнителни неща които нямат нищо общо с училище. Какво да направя като нямам време. Пропилявам си живота.. чувствам се като в кутия...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 720d3c595c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 13. В училище вече се учат толкова излишни неща, че просто се чудя какво да ги правя. Особено учениците по новата учебна програма са затрупани с много излишен материал. Опитвай се да балансираш и да намираш време за нещата, които искаш и които всъщност ти трябват. Организирай се правилно. Желая ти успех. ❤️

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker