Най-добрата ми приятелка ми краде от парите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-добрата ми приятелка ми краде от парите
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1215 пъти
Здравейте
Вече разбрахте проблема ми от заглавието.
Ситуацията е следната: от една година съм много добра приятелка с едно момиче. Наистина тя е една от най-близките ми приятелки, които някога ще имам. Подкрепя ме адски много. Помага ми още повече. Правила е неща за мен, които са ме разплаквали.
Но, май винаги има "но".
Всичко си вървеше много добре, но от около 6 месеца ми изчезват пари. Понякога малки суми като 10-20 стотинки, но се е случвало и 10 лева. Най-често парите ми изчезват в училище. Когато за първи път ѝ казах, че ми липсват пари тя ми каза че и на нея ѝ липсват. След това имаше още няколко пъти, в които след като ѝ споделя и тя ми казва че ѝ липсват. Един ден я поканих в нас. Трябваше да се изкъпя и отидох към банята, но си бях забравила нещо и се върнах в стаята. Познайте какво заварих. Тя, застанала над портмонето ми, с десет лева в ръка. Когато я видях тя се стресна и започна да пелтечи неща от сорта на "парите ще ти паднат и ще ги загубиш, прибери ги". Тогава ми се стори странно, но си казах, че е възможно и пак отидох в банята. Да, идиотка съм. Знам. Но аз имах пълното доверие на това момиче и през ум не ми беше минавало, че може да направи подобно нещо. Точно затова го приех като нещо нормално и скоро го забравих.
В училище продължаваха да ми изчезват пари. Днес 20 стотинки, утре 50 и вече не искам и да си помислям колко пари са ми измъкнали. Нито кой го е направил.
Преди майка ми беше нощна смяна и през деня спеше. Аз се обличах в банята, защото приятелката ми беше в стаята ми, за да не вдигаме шум в хола, които е близо до спалнята. Майка ми е станала да пие вода и е чула как някой тича от хола към стаята ми. Когато е влязла е видяла как приятелката ми си е слагала нещо в джоба на якето. Няколко дни след това аз ѝ споделих за това, че я подозирам и тя ми каза да спра да излизам с нея.
Продължавах да обвинявам, заедно с нея, един човек от класа. Постоянно го следяхме дали ще стъпи накриво и ако това стане да го издадем на госпожата ни. Но май се оказа, че докато съм чакала вълка пред кокошарника, съм затворила лисицата вътре, без да съм преброила кокошките. И те продължаваха да намаляват, а аз да се чудя къде е дупката.
Наскоро пак дойде вкъщи. Бях си оставила чантата при нея със портмонето вътре. Излязох от стаята за не повече от три минути и се връщам, отварям си портмонето и вместо 10 лева, виждам вътре само 5.
Буквално ми се зави свят. Толкова гадно ми стана, че трябваше да седна. Седях и продължавах да гледам отвореното портмоне, чудейки се от къде ми е дошло. Тя забеляза това и малко се шашна. Аз не знаех какво да правя. Бях толкова ядосана, но и петорно повече разочарована. Мислех си да я попитам "Защо? ! ", да и се развикам, да и вдигна скандал, но някак просто нямах сили. И да я бях попитала тя щеше да ми отговори, че не знае за какво става въпрос. Нямаше да си признае. А и кой би? Щом имаш слабостта да откраднеш, нямаш силата да си признаеш...
Излязохме от нас, аз се опитвах да изглеждам нормално, но всяко нещо ме връщаше към това портмоне и виновния ѝ поглед. Мразех я затова че се чувствах виновна. Да, аз се чувствам виновна. Че я видях.
Помислих, отново, че аз съм се объркала. Че не съм сложила 10 лева, а само 5. Отричах. Дните минаваха и аз свикнах с мисълта, че съм сложила само 5 лева.
Бяхме на училище и аз исках да отида до тоалетна. Помолих я да ми държи чантата и якето, в което имах 2 лева и жълти стотинки. Когато отново си облякох якето бяха останали само жълтите стотинки.
Този път вече бях решена да ѝ се развикам. Тъкмо си отворих устата и в тоалетната влязоха две момичета. Не исках да вдигам скандал пред тях и в училище, за да не го отнеса аз накрая. Но все повече мисля че трябва да ѝ го кажа. Но трябва да съм на 100000% сигурна. А аз дори след всичко това не съм.
Вие какво мислите? Тя ли е? Ако да - как да ѝ го кажа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 97e81d95f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Незабавно спираш да дружиш с тази особа, след това заедно с вашите отивате при родителите и да им обясните какви ги върши дъщеря им, за да вземат мерки. Повдигаш проблема пред класната ви, както и пред директорката, казваш на всички от класа що за стока е, за да се пазят от нея. Днес си ти утре може да е друг. Преди години дружах с едно момиче от квартала 3 - 4 г. по - малка от мен. В момента, в който научих, че краде и за малко не ми въвлече в беля с моя приятелка спрях да дружа с нея. Тогава тя беше на 7 аз на 11. И само, че крадеше от магазините, но на тази крехка възраст лъжеше и пишеше. След това от 14 г. спря да ходи на училище и стана курволяк сменяш гаджетата си като носни кърпи. Не ми се мисли каква е днес вече почти на 23 г. Режи я тази и това е, но направи и невъзможното да не пострадат и други хора.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 058bd529a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Що не и дадеш още 10 шанса? Значи каниш я във вас и я тестваш-подхърляш някъде пари така, че тя да ги види и позле проверяваш. Няма ли ги значи нали смао тя ги е взела. Ама ти си я видяла да краде и пак не вярваш на ушите си... Не зная добра ли си или наивна, но такива като "приятелката" ти никога не се променят, а с времето стават още по-зле. Разкарай я докато е още време.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0a2cbdacfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Първо, че тези пари не са твоите, а на родителите ти. Хорицата се трудят, за да ти осигурят всичко нужно джобни, които са ЗА ТЕБ, а не за твоята “най - добра приятелка”. Не те ли е жал? Вместо паричките, които ти дават да са за теб и да ги харчиш за своите нужди ти продължаваш да дружиш с това момиче и буквално й ги даваш тея пари, а много добре знаеш, че тя ги взима. Няма защо да чувстваш вина ако й се развикаш, защото това не е постъпка на стойностен човек. Дори и да има проблеми вместо да ти сподели тя наща решила да краде. Далеч от тия хора. Аз ако съм на тебе ще й забия един шамар през устата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 23fdb4b2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това нейното е болестно състояние но забравих Как се наричаше, но го има и тя не се осеща и не изпитва вина, за нея това е нормално.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 97e81d95f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1 е исках да кажа пушеше за момичето, което дадох за пример.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 96a04b1420
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може да е клептоманка, ако за нея от значение са дори жълтите стотинки. Доказано е, че краде. Някой път ще те изложи пред чужди хора и ти ще бъдеш заподозряна в кражба. Стой далеч от такива хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b607df9e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никакво канене вече вкъщи. На училище никакви пари без надзор! Нея постепенно я игнорираш и се сприятеляваш с друго момиче. Ясно ти е, че те краде, не го отричай повече, защото по този начин бягаш от проблема, вместо да го решаваш. Разграничи се от нея. Ако те попита защо, кажи и че много добре знае защо, без да и даваш повече обяснения. А какъв е социалният и статус? Имам предвид, нейното семейство осигурява ли и храна?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 23076dca5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Някой ден я извикай у вас отново,сложи примерно 5лв в протмонето и още много стотинки на видно място, сложи телефона си на скришно място и я снимай, иди до тоалетната да има време за да ги вземе.Така ще имаш доказателство за пред всички.След това и покажи видеото и и кажи да ти ги върне и така измисли нещо от този род. ❤️. Успех
Излишно е да казвам, че след това трябва да спреш да излизаш с нев

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3f30986003
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря на всички за коментарите. Преди да ни пуснат ваканция се скарахме с нея за друго нещо и тя ми изкрещя пред целия клас, че съм "Боклук и трябва да се лекувам в клиника!".. това преля чашата и оттогава не съм я търсила.
До номер 7 -финансовото ѝ положение по нейни думи и мое наблюдение е на доста високо ниво. За няма и половин година смени два телефона и двата от високия клас от по над 1200 лв., преди няколко месеца ми обясняваше как са продали някаква къща за еди колко си хиляди и накрая опря до моите 10 лева.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b917fb71b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До Номер 4
Нарича се клептомания

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: de8992d1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Е добре де ти си си виновна като знаеш че краде не оставяй пари при нея! Кажи и че си разбрала кажи и, че не е хубаво да краде и камоли от теб кажи и че ще продължите да бъдете приятелки но ако спре да краде! И си дръж парите постоянно с теб внимавай повече!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker