Медальон и дневник, свързани с момче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Медальон и дневник, свързани с момче
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3114 пъти
Здравейте!

Аз съм момиче на 14 години. Обичах едно момче пет години. Накрая той разбра, защото прочете дневника ми, който, аз, глупачката, забравих. И той, и целия квартал разбраха. В началото не знаех, че е прочел дневника ми, но после той ме принуди да му кажа истината. Всички започнаха да се гаврят и с мен и с него. Той започна да се държи гадно с мен. Бях много влюбена в него и имах два дневника и медальон с негова снимка, а отзад пишеше обичам те.

Преди момчето да разбере може да се каже, че бяхме приятели. Той е почти на седемнадесет. Проблемът е, че той сега иска и втория ми дневник (първия го скъсах) и медальона. Аз не искам да му ги дам, но обещах да ги унищожа и никой не ги вижда повече. Проблемът е, че той живее в моя блок и идващата година ще бъдем в едно училище. Знам, че ако ми се ядоса и поиска може да ми направи живота ми черен в това училище. "Приятелките" ми от квартала не спират да ми звънят и да ме тормозят за този дневник и медальона.

Когато говорих с него (бяхме пред всички, понеже той не пожела да говорим насаме) той ми каза, че за него вече не съществувам. Според мен "приятелките" ми също са влюбени в него и се възползват от момента.

Аз самата искам да унищожа нещата свързани с него, но просто не искам да му ги давам, а той не иска да го разбере. Обажда ми се и ми крещи веднага да ги дам на едно от момичетата, за да му ги даде тя на него. На самото момиче не вярвам.

Кажете ми, моля ви, какво да правя, така че да успокоя и себе си и него. Важно е той да се държи добре с мен в новото ми училище, защото там той е важна клечка и неговото отношение може да повлияе и на другите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 110e3abb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ох милата.. "приятелките ти" в момента знаят, че си уязвима и ще направят всичко възможно за да се доберът до него, знам го случи ми се е подобно нещо преди година. Пък дори и да се опита да те срине в новото училище ти се дръж покажи му на него и на "приятелките", че не ти пука и че те не са хората които ще ти казват какво да правиш! Това си е твоят личен живот и само ти имаш право да решаваш какво да правиш.. най- добрият начин е да унищожиш всичко, или просто им покажи, че не си слаба и така ще те оставят на мира, след време всичко ще отмине споко! [hug]

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 540571a031
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Остави го този гадняр, скъсай веднага всичко, изгори го и го хвърли на боклука! Мило момиче, не се страхувай от нищо, бъди момиче с характер и достойнство! Тоя бил голямата клечка... Той е един клечо и един ден животът ще го накара да си плати за страданията, които ти е причинил. Всичко се връща, повярвай ми! Ти си го обичала, а той да се гаври! Абсолютно забрави, че съществува1 В училище си създай имидж, обличай се готино, намери си приятели, общувай с готини момчета и не му обръщай никакво внимание. От какво си се уплашила- от простотията на един гадняр... Докажи коя си. Съветвам те да унищожиш всичко и никой нищо да не знае. Започни Нов живот!
Успех с момчетата и внимавай с тези дневници1 Или не ги пиши, или не ги изнасяй от къщи за да не те подиграват другите!
Таря

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f261e038e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първо - нищо лошо не си направила като си обичала някого и второ - ако някой трябва да се срамува, това са всички тези хора, които се опитват да нахлуят в личното ти пространство по такъв просташки начин. Пълна липса на такт, на чувствителност и на възпитание - Жалко за тях!
Дневникът си е твой, свързан с твоя личен емоционален живот и никой няма право да ти държи сметка за чувствата, които изпитваш и за това, което пишеш в него.
Това, че разглезеното момченце се държи така с теб не трябва да те засяга, ти си победителката в случая, стига да избереш да се гордееш със себе си и с чувствата си, защото има хора на по 40, които никога не са се влюбвали. Ще видиш, чер нещата, които са важни в училище са пълна илюзия и нямат нищо общо с истинския живот. Така че бъди себе си!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f9dfa38f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо няма да му даваш! Най-добре ги изгори тези неща и се опитай да забравиш за него. Както каза Таря, създай си имидж, бъди готина, нека да си изградят добро мнение за и дори и този да се опита да ти провали ученическите години, другите няма да се хванат и дори може той да стане за смях. Успех!
*Яса

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d34facbbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте!

Благодаря на всички за съветите. След няколко дни размисъл осъзнах, че всъщност момчето, в което бях влюбена не съществува. Той не е този, за който го мислех. Предполагам, че е станал толкова надут заради това, че много момичета го харесват. Трудно ми е да разбера защо се отнесе толкова жестоко с мен. Беше ужасно, защото след като вече ми беше прочел дневника ме пита много неща за момчето, което харесвам. Понеже нямаше как да се измъкна просто си измислих едно име и започнах да говоря за чувствата си към него, само че под друго име. Помня как той и всички останали ме убеждаваха да си призная. Тогава аз говорих с един приятел от групичката, който знаеше истината и той ме убеди, че след като така или иначе вече знае е по-добре да му кажа. Когато излязох за втори път вечерта имаше нагласена игра на подаръци. Когато дойде ред той да е дядо Коледа и да ми каже какво да правя тогава ми каза ако имам да кажа нещо на подаръка си да му кажа. Тогава аз разбрах, че той е разбрал по някакъв начин, но не знаех, че ми е чел дневника. Тогава просто му дадох медальона и му казах да го види вкъщи. Той каза, че не иска и ме помоли да си го взема. Тогава се държа мило с мен, но после... Започна да се подиграва. Да си прави бъзици, че уж ме обича. Да ме нарича как ли не. Последния ми разговор с него беше вчера. Беше по телефона. Крещеше ми да му донеса дневника и медальона. После си изключих телефона. Идваха и "приятелките " ми да ме викат за да му дам нещата. Знам, че те са ме предали. Самата аз чух как едната говори на момчето за мен. Много ме боли, и то не само защото ме отряза, а защото знаеше колко ме наранява и въпреки това не спираше да ме унижава. Последния път ми каза, че за него не съществувам. Имам чувството, че това не е той. Спомням си колко пъти сме си говорили и как ме е прегръщал и не мога да повярвам. Никога не съм му досаждала и не съм го молила за нещо. Единственото, което исках, е да бъдем приятели. Исках да му пука за мен. Знаех, че не можем да бъдем заедно по друг начин, и никога не съм искала от него нещо, което да не може да ми даде. Поне вече спряха да ме търсят, защото преди непрекъснато ми звъняха и даже на вратата. Иначе вкъщи не знаят за цялата тази история. Надявам се всичко да се оправи. Само се чудя, защо се случи точно на мен? С какво го заслужих?

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d1c9b7d90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз бях като теб! Виж сега за да го забравиш взимаш едно листо от роза и трябва да пуснеш една сълза на листото (за него да е сълзата) слагаш я в медальона до снимката му а медальона в дневника и ги изгаряш.. след това зарови пепелта някъде! ;) И аз не вярвах но наистина го забравих!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d34facbbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Медальона и дневника са унищожени. Сега просто искам да забравя и да продължа напред, но не знам как.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d47b9130ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Спираш да мислиш за този "човек" и се отдаваш на удоволствия - забавлявай се, сама се глези. Онези така наречени приятелки, които са те тормозили също отбягвай. Ако може си намери други такива, но винаги помни, че нищо лично не трябва да споделяш с никого. Ходи на плаж, разхождай се, яж сладолед, чети забавни книги. Повдигни си самочувствието- ей, момиче, супер е да си на 14! Измисли си интересна прическа, с която да си още по- привлекателна. Не е все едно как сме облечени и как изглеждаме. Но не прекалявай- не бива да изглеждаш евтина и безвкусна. Много- много не се мотай сама из квартала, за да не те спре онзи, движи се с близки хора, на които имаш доверие. Почивка с вашите няма ли да има- така ще се разсееш от случилото се и ще събереш енергия и сили за даскалото през есента.
Ако има нещо- пиши за съвети!
Таря

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a03728a5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хаха, ами аз принципно не виждам, защо нещото наречено любов(макар че в случая, до колкото подразбрах, момчето, което "обичаш" е доста популярно, и може би от там идва и измамното чувство) би трябвало да се посреща с подигравки, или по - скоро, защо трябва да ти пука, че ти се подиграват? Твоите "приятелки" да не би никога до сега да не са харесвали някое момче? Ако този господин чак пък толкова желае да се отърве от "уликите"(а ти съответно не желаеш да попадат в неговите ръце), изгори ги пред очите му ^^ А колкото до това, че може да се ядоса, да ти направи живота черен, и така нататък. Да не ти пука. Ако той е такава бедна душица, и наистина мисли да го направи, няма как да го предодвратиш, освен да не попадаш в капана, и да не правиш точно това, което той желае, а именно да не си наслояваш в главата мисълта, че ти почерня живота. Не забравяй, че не всички са като него, и колкото и да е "популярен", надали всички ще се водят по акъла му само заради това. Съмнява ме и да е чак такова мекотело, та да прибегне до физическо насилие. @Таря го дава малко в стил "criminal", но като цяло е права :) Не падай на неговото ниво. Покажи че си над него, като се съобразяваш единствено със себе си, а не с жалките му опити да ти наложи волята си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d34facbbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте отново!

Има ново развитие. Вчера една от "приятелките" ми се обажда няколко пъти. Аз не `и вдигах, и накрая ми прати съобщение, че била сама и да не `и затварям телефона. Накрая вдигнах и тя ме извика уж да се сдобряваме. Това, естествено, беше капан, но точно в този момент не го осъзнах. Затова излязох и малко след това момчето започна да ми държи сметка за дневника и медальона. Аз му казах, че са унищожени и му показах снимка на двата скъсани дневника. На счупения медальон нямах снимка, тъй като помолих един приятел да го унищожи. Понеже момчето не ми повярва се обади на приятеля и той потвърди. После започна да ме обижда и унижава. Аз си тръгнах, въпреки, че се опитаха да ме задържат насила.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fd52790c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей! Чудя се защо изобщо си правила това със снимките... Искала си да покажеш доказателство, че дневникът е унищожен... Съветът ми беше да Забравиш този човек и да не се срещаш с така наречените си "приятелки". Видя ли какъв номер ти спретнаха... Ама ти - не, пак да отидем. Никак не е крими това, което ти пиша, от опит го пиша, знам много неща за живота. Затова с най- добри чувства ти казвам да спреш да се обясняваш, да снимаш и да се разправяш за каквото и да е с тези приятелки. Намери си други, това не е трудно. И нали знаеш песента-" Не са ми нужни много приятели, стигат ми двама, трима. Но такива, които в сърцата си рани от моите болки да имат! "Такива приятели си търси!
С най- добри пожелания:
Таря

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d34facbbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ти, Таря, за съветите. Откакто писах за последно има ново развитие на нещата. В момента момчето се държи "добре" с мен. Искаш ли да си пишем по имейла? Моят е: joanakm@mail. bg Пиши, моля те.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 89b6c5d9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здрасти. Мисля, че ти си едно мило и добро момиче. Хората около теб, твоите "приятели" наистина не те заслужават. Испадала съм в подобни ситуации. Най-добрият вариант е да прекратиш взаимоотношенията си с тях. Да не съществуват за теб. Ще намериш по-добри хора с които да общуваш и споделяш. Жалко наистина, но вярвам, че ще успееш. Виждам че си силно момиче!
Сис

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d34facbbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря ти, Сис, надявам се наистина да е така. Сега, след като съм в ново училище и клас ще имам възможност да започна отначало с нови хора, сред които силно се надявам да има сродни души. Иначе за момчето за момента нещата са под контрол, поне е казал, че повече няма да ми се подиграва и се надявам наистина да е така. Дано с времето нещата да отшумят и всичко да стане нормално.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 89b6c5d9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здрасти :) Ще ти кажа, че според мен трябва основно да виниш твоите така наречени приятелки. Момчето, което преди това се е държало добре с теб под тяхно влияние е станало гадняр. Вероятно за него е важно да е "готин" в очите на тълпата. Няма да се учудя ако вече съжалява. Вероятно той е очаквал различен развой на събитията. Разбира се нищо не го извинява, че вместо да те защити е постъпил по този непростим вероятно за теб начин. Помисли си дали ако иска да сте отново приятели догодина ти ще се съгласиш. Струва ми се, че си хубаво момиче. За него трябва да е ласкателство, че си си падала по него. Моят съвет е дори да му простиш, да го допускаш по малко отново като твой приятел. Нека не си мисли, че е толкова важен и си готова да забравиш. Дръж на себе си и имай самочувствие :)
Сис

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d34facbbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте отново. В момента може да се каже, че нещата са под контрол. С момчето не се мразим вече, да речем, че сме си безразлични. Може би след време, когато нещата поотминат може да си дадем втори шанс като приятели, въпреки, че още ми е трудно да му простя.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d34facbbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От авторката: Той продължава да се заяжда мен, когато най-добрата ми приятелка не е до мен. Той я харесва и това го спира когато тя е с мен. Той ме храни, а аз не мога да му кажа нищо. Какво да правя? Моля ви, помогнете ми.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 89b6c5d9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Спри да се виждаш с него. Това само те наранява. Сега разбрах, че той харесвал приятелката ти.... виж каква била работата. Ужас. Доста гадно бих казала. Ами да си я харесва. Избягвай го. Явно не си заслужава да му даваш никакви аванти.
Дано и тя разбере що за говедо е и да не му даде никакъв шанс. Искам да ти кажа, че на тези години чувствата много бързо се променят. Не се знае какво ще се случи за напред, но те съветвам да послушаш съвета ми.
Сис

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d34facbbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Благодаря ти. И аз мисля да постъпя по този начин. Просто този човек не си струва. Вчера говорих с него - въпреки че не го заслужава. Той е супер надут и е егоист и се гордее с това. Просто стана жалък - той ме обижда и наранява защото съм по-малка и съм момиче - но никога не би посмял да се изправи срещу някой като него. Чак сега си отворих очите затова какъв е - просто не съм го познавала. Никога не съм мислела, че е такъв, но явно съм грешала. А моята приятелка, като разбра какъв тъпак е, няма да му даде никакъв шанс. Това страшно много ще го сдуха, още повече, че той вече от две години не може да направи нищо с нея. Аз знаех отпреди това, че той има чувства към нея. Беше ми казал, че му трябват само няколко дни, за да я спечели. Мисли си, че всяко момиче ще му падне в краката. Аз предадох неговите думи на приятелката ми, въпреки че той ме помоли да не го правя. Признавам си, направих го нарочно, може би не беше правилно, но се почувствах много наранена. Пък и той настрои всички против мене. Всъщност всеки вижда нещата по следния начин. Той мисли, че аз не съм нормална, че съм жалка, тъпа и грозна. А аз мисля същото за него. Ще го избягвам за в бъдеще и той ще види, че не е бил прав за мене. Аз ще успея в живота - той ще бъде този, който ще пропадне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker