Родителите ми ме мразят! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми ме мразят!
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 944 пъти
Здравейте. Момиче на 14 съм. Искам да ви попитам за съвети какво да правя. Живея с нашите и по-голямата ми сестра. Тя е на 18 години. Имам чувството, че всички от семейството ме мразят и все едно не съм тяхно дете. Сестра ми винаги използва моите гримове, защото не искала да си изхабява нейните и винаги когато кажа на майка ми тя ми отговаря, че трябвало да се науча да споделям. Но това не е нищо. Баща ми е като самия дявол, с мен се държи ужасно, а със сестра ми е много мил. Понеже моите оценки са по слаби от на сестра ми, тя е отличничка, а аз обикновено имам 3 или 4. Той ме кара постоянно да уча и ако не се съглася ме наказва или ще ме набие. Всяка събота и неделя сестра ми си излиза кэдето поиска, а аз стоя в нас и уча по цял ден и ако баща ви случайно не е в нас иска да му пращам снимки как уча. Например сега сме грипна ваканция и си мислих, че ще мога да излизам и затова миналата събота се разбрахме с приятелки да излезем да караме кънки на лед и понеже сим картата ми се размести и нямаше как да я оправя и не звъннах на нашите. Прибрах се към осем вечерта, влязох в хола и баща ми беше направо бесен. Веднага започна да крещи, как може да излизам без да кажа на никой и да не си вдигам телефона. Цяла вечер имаше скандали ту с майка ми ту с него. И разбира се в момента съм наказана и цяла ваканция уча по цял ден и излизам от нас само до магазина. И забравих да кажа, че задължително трябва да си лягам най-късно в 10, защото иначе следва наказание, а сестра ми може да не се прибере цяла нощ и нищо няма да й кажат. Искам да ви попитам какво да правя, за да не се държат така с мен и да ме приемат като голям човек, защото вече наистина ми писна от тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 270534edba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами да бъда честен не мога само от това да ти кажа авторке. Не мога да ти кажа това не е достатъчно информация. Със сигурност ще мога да ти кажа нещо, ако повече ми споделиш само от едни оценки не мога да ти кажа със сигурност има още нещо и не може родителите ти просто така да те пренебрегват за сметка на сестра ти. Може би трябва по-високи успехи от сестра ти да показваш. Не знам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7744015eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имаше момент от моя живот, когато бях убеден, че знам всичко. И след това... пораснах.
Бях в твоето положение. По-голямата ми сестра (с 4 години) ходеше на екскурзии, почивки на морето, помагаше много рядко с работата на село, винаги с превилегии. А като дете, мога да преброя на едната ми ръка екскурзиите от училище и семейните ваканции на море/планина. Ронех горчиви сълзи и мислех, че родителите ми не ме обичат. Работех тежка физическа работа през ваканциите, продавах набрани (и от мен) череши и домати на пазара в София (това беше удоволствие), липсваха моите истории от прекараната добре ваканция сред моите съученици. Често баща ми ме гонеше около лозницата да ме пердаши (но като не успяваше да ме застигне, изглежда тичането му успокояваше яда :-)).
Това преди.
Сега мисля, в ретроспекция, че моят Ангел-Хранител е винаги бдял над мен и ми е посочвал уроците, които е трябва ло да науча.
Защо?
Живея от 20 години в далечна страна. Справям се с трудностите, защото имам тренинга. Говоря няколко чужди езика. Пътувал съм с раница (20 литра) в Северна и Южна Америка. Умея да готвя, имам напреднали знания и умения в: самозащита (боя май помогна), хранене и фитнес, IT (2 г. работа), мога да карам всичко, което се движи на гумени колела (понякога 18), стрелял съм с автомат (в казармата), стискал съм ръката на милиардер, известни оратори, музикални знаменитости, виждал съм спиращи дъха залези.
Какво става със сестра ми? Научена безпомощност. Нека да спря дотук за нея.
Всичко, което ти трябва е подходящата перспектива.
Американците имат израз: “Брой си благословиите” (Count your blessings).

Нека ти дам няколко книги, които ще ти помогнат в живота:
“Магията на мащабното мислене”
“Атомни навици”
“Най-богатият човек във Вавилон”
“Отвързаната Душа” (от Майкъл Сингър)

Книга (по твой избор) с героиня, на която искаш да подражаваш, защото се възхищаваш на нейните умения, качества, характер. Качества, които можеш да репликираш в решаващи моменти от твоето всекидневие, да влизаш в нейната роля. Това поставя на заден план колебания, слабости, страхове (правѝ разлика между реална опасност и страх, неувереност).

Твоите родители правят най-доброто на което са способни. Техните действия са отражение на техните разбирания, на това което е правилно или не-. Не ги обвинявай, толкова си могат. Ние всички сме продукт на нашата среда (хора, книги, медия), житейски опит и интерпретации на дадени ситуации.
Животът е прекрасен, изживей го пълноценно.

П. П. Ако говориш/учиш английски: подкаста на Jordan Harbinger, Joe Rogan, Jim Kwik

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker