Четири двойки за срока - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97978)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23068)
 Секс и интимност (11364)
 Тинейджърски (20302)
 Семейство (4914)
 Здраве (7899)
 Спорт и красота (4123)
 На работното място (2211)
 Образование (6037)
 В чужбина (1306)
 Наркотици и алкохол (938)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1512)
 Други (13394)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Четири двойки за срока
преди: 7 месеца, 25 дни, прочетена 920 пъти
Здравейте,

Аз съм момиче в 10. клас и имам страхотен проблем в училище. Изкарах четири двойки за срока - по математика, по физика, по химия и по биология. Нашите обаче все още не знаят. Казах им, че бележниците са в класната.
Не знам как да им съобщя това, защото направя ли го, ще стане много много зле. Ще ме накажат, ще ми вземат лаптопа, телефона, таблета, няма да ме пускат да излизам с приятели
и т. н. А те са много стриктни за оценки и ми се карат дори за 5. 50, а сега за 2-ка, при това умножена по 4, просто не знам.
Та въпросите ми са:
1. Каква е вероятността учителките по тези предмети да ме оставят на изпит на края на годината?

2. Как да кажа на нашите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 9df4250de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

1.   Съчувствам ти. Десети клас беше прoблемен и замен

Трябва oбаче да им кажеш. Имаш сериoзен прoблем с oценките и не мoжеш да се справиш без тяхната пoдкрепа. Станалoтo-станаo. Не мoжеш да прoмениш миналoтo. Не мoжеш и да криеш oт тях дългo. Ранo или къснo рждителите ти ще разбрат.
Запoчни разгoвoра с тoва, че не си искала да ги тревoжиш и затoва си скрила oценките си oт тях. Пoкажи им какви усилия си пoлoжила и защo те не са били дoстатъчни. Пoискай oт тях да ти пoмoгнат. Затoва са рoдителите. Да, ще ти се карат, нo каквo oт тoва? Караницата ти е най-малкия прoбем.

Пишеш: "Ще ме накажат, ще ми вземат лаптопа, телефона, таблета, няма да ме пускат да излизам с приятели и т. н." Ти пo-дoбре гледай да не нашарят меките части пoд гърба ти, затoва, че си скрила нещo тoлкoва важнo oт тях. И ще бъде цялo чудo, акo все пак не напляскат гoлoтo ти трибуквие.

Угoвoри се с учителите да ти дадат кжнсултации.
Акo трябва, нека рoдителите ти същo разгoварят с тях.
Пoискай пoмoщ oт хoра, кoитo са на ти с прoблемните ти предмети и мoгат да ти пooбяснят нещата.

Успех.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: fd442df8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

2.   Тя па една караница- Хора не се излагайте. И аз в 7 клас имах 2 двойки за срока по химия и погрешно по физика ( госпожата ми я поправи на 4ка така че имах само 1 двойка в 7 клас по химия за срока но имах 3ка за годината. защото имах 3ка и 4ка - да, химията е трудна но какво да се прави и аз бях зле по тоя предмет но ето завърших преди почти 8 години. Та чак и за 5.50 ти се карат , мен за 5.50 ми даваха по 30 лв Родителите ти са пълни бележкари.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: f7ea8bf075
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

3.   Номер 2, за 5, 50 казваш 30 кинта, а? Сигурно се се случва често...
Момиче, сега към теб- 4 двойки са срока са огромен проблем. С право ще те накажат вашите. Моята дъщеря ще бъде наказана за 4, а за 2*4 не знам...
Имаш нужда не само да им кажеш, а да се стегнеш и поправиш, защото въпросът ти дали учителите има вероятност да те оставят на поправка, е наистина глупав. Нима очакваш подарък? Оценките се получават за постигнати резултати.
А ако училището въведе, както тук, където живея електронен дневник, няма да се чудиш как да им кажеш.
Моята дъщеря е пълна отличничка, но чат пат получава 5ци и съм доста недоволна когато се случи. За мен училището е трамплин към бъдещето - стягай се, защото взетият лаптоп и телефон са последната ти грижа ако закъсаш и втория срок.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: dcbf63e466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

4.   Просто се стегни, ние какво можеш да направим. Ако родителите са свестни и положиш услия да учиш може да стане. Месинджърът няма къде да избяга и №1 е много прав/а. Никой не ти е виновен затова, че ни си учила и не си полагала старание. Щото можеше да се напанеш да изкараш 3 или 4 и да ходиш на конституции и да споделяш с ваще. Ти за цял срок не видя ли, че изкарваш ниски оценки и да говориш с учителите поне 3 да вържеш. Не е хейт, а просто истината. Защото има много ученици, които си мислят, че някой ще им подарява оценки. Разбирам и на мен физиката не ми върви, но изкарах 5 за срока. И аз не съм с 6, 00, но въпреки това се старая. Щот този срок имах само три 5-ци ще се старая да завърша дори с 6, 00, но не е лесно хич. Аз съм профилирана паралелка и то с химия, биология, информационни технологии и немски език. Химията и биологията с кеф излизам на дъската да решавам задачи или да правя проекти. Немският мислиш ли че е лесен. Хич не е, но уча, старая се да се докажа, че мога. Активно участие. Мога много да кажа. Ядосвах се, че на теста по химия изкарах 32 от 33 точки, само защото съм написала 22, а не 23. Но съм показала, че мога да решавам.

Пак не го приемай за хейт, а моли приятели, учители да ти обясняват, купи си помагала и вдигай ръка. Активното участие е 30% от оценката ( поне в моето училище ). Така с вдигане на ръка, добро държание, компютърна грамотност и други печелиш все нещо. Поне аз мисля, че показвам знания. Винаги се старая да науча нещо. Поне при нас всички сме на електронен бележник и там имам 11 отзива и всички положителни. Някои и 1 нямат.

Така че зъби и нокти колкото се може повече да изкараш и да покажеш, че знаеш. Щото дипломата се прави от 9 до 12 клас.
Късмет!

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: c7490c4f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

5.   Ами аз 12 клас почти не ходех, понеже работих, по 12 часа в повечето случаи, не понеже нямах пари, а понеже ми харесваше да работя и да се издържам сам. Първия срок всички учители ме заплашваха, че няма да завърша, няма да ме допуснат до матури, ала бала... но в последствие разбрах, че нямат полза от това да ме изгонят и спрях да се притеснявам, завърших с тройки, на матурите изкарах петици и живота продължи :) записах висше, работя, живея напълно самостоятелно и така, хаха. Родителите ми бяха против в началото, отгледан съм в семейство на учители, баба ми, леля ми, баща ми... Знаят, че не съм "тъп" и се съгласиха с изборът който направих.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: f1798513ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

6.   Ха, при мене па криенето на оценки тръгна още в 6. клас(2002г), те проблемите ми специално с шибаната математика тръгнаха още в 5. клас, когато почнахме да изучаваме дроби, но истинския кошмар дойде в 6. клас, особено там 2002-2003г докато бях в основното, особено по математиката, системно си криех оценките от нашите(от страх, то е ясно), а след 6. клас някъде и по останалото започнах да крия и оценки от контролни работи, и въобще, по останалите предмети, в един момент даже, бях почнал като ми поискаха бележника някои учители, за да ми нанасят слабите оценки в него, да им отказвам, или просто да не си го нося, те тогава от класа масово не си носеха, си забравяха бележниците, и на моменти даже ги пращаха до у тях, да си ги вземат! ... Просто защото ме беше страх, много ме беше страх от реакцията на нашите преди време, и криех бележник, оценки... с таз разлика обаче, че не бяха като тия на авторката, ако действително и майка й, и баща й са такива, че даже за 5 и 5. 50 да й държат сметка, мале, понякога направо си казвам "абе още ли ги има таквиз бе", бахти, ма егати-изминаха 30 години вече от началото на таз демокрация, мен ми е отдавна ясно вече, че образованието у нас почти за нищо не става(училищното, за висшето па изобщо не ща да коментирам), ама извинете, вече доста ненормално ми се вижда, да има родители, които още да са такива, да искат само 6-ци от техните, инак "ше те спукам от бой, никъде повече няма да излизаш" и тем подобни... извинете, ама това за мене вече е надживяно и доста нелепо, и не е нормално! ... Моите поне бяха разбрани, той баща ми конкретно за математиката ми се таковаше, уж да ми помогне, ама... само ставаше по-зле. Ама това до 2005г беше, докато не влезнах вече в средното училище, обикновено СОУ, щото бях след 8. клас, само по документи ме приеха, с диплома или годишен успех, не помня кое от двете-4. 88(не съм от София), и оттам нещата се промениха вече следващите 4 години, а па и аз почнах да ставам непукист в един момент, откъм слаби оценки! ... Тогава по-скоро проблем взе да ми става химията, в горните класове там, заради шибаната госпожа(да, напълно си го заслужава туй определение), дето само знаеше да крещи като ненормална и да ни се кани и заплашва, ама... няма нищо, мина и замина то! ...

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: fd442df8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

7.   Аз съм номер 2 - номер 3 ми напълни душата с коментара в началото. Де да мислех като теб. Сега да се върнем по същество- авторката трябва да разбере, че не е чак толкоз трудно- В 7 клас бях същия само че химията беше плашеща. Но минаха 10 години и вече не го мисля тоя предмет

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 9df4250de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

8.   Здравей, авторке,
Какво става с теб сега покрай карантината и края на втория срок?
Оправи ли си двойките? Справяш ли се?
От номер 1

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 0584d760cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

9.   Здравейте, авторката е. Благодаря на всички за коментарите!
Наистина - реших, че няма смисъл да крия и казах на нашите. Естествено викаха, кряскаха, взеха ми телефона и компютъра, но покрай това дистанционно обучение ми ги върнаха - нямаше как.
Изолацията ме накара да преосмисля много неща, свързани с училище. По физика и биология сега имам 5 за срока, но 4 за годината; по математика - 4 за срока и годината, а по химия - 4 за срока, 3 за годината. Всичко останало е 6 и завършвам годината с мн. добър 5. 43. Доволна съм, че си оправих двойките!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: d150d8d6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

10.   Радвам се за теб, че всичко е наред! Успех и за напред!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: fd442df8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

11.   Номер 3 не знам как е при дъщеря ти но при мен нещата бяха по други - номер 2 съм. Разбрах, че е отличничка, което е добре- дори да е получила 5ца по нещо не бъди толкова строга с нея, че ще вземе да се сърди. На мен като ми се карат за оценки винаги правя фасони но накрая разбирам че трябва да ги поправя.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 75fbca35b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

12.   Авторке, ако си набор 03 се радвам че тази година ви отмениха матурите в 10 клас и поздравления че си си оправила оценките! Моля те обаче следващите две години да не допускаш това да става отново!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 0a7e78a8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

13.   Номер 12, авторката е. Набор 03 съм и аз безкрайно много се радвам, че ни отмениха матурите. Благодаря ти! Ще се старая повече в 11 и 12. клас. Тъй като вече няма да имаме химия, физика, биология, география, история, ще ми бъде много по-лесно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker