Как да стана по-самоуверена покрай него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да стана по-самоуверена покрай него?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 823 пъти
Може би вече ви е писнало от влюбени тийнейджърки, но имам нужда от съвет. Момчето което харесвам се казва Даниел.


Всичко започна в началото на гимназията. Намерих си много приятели. Само с повечето момчета не станах приятелка но ми беше все тая. Това че имах много приятели в класа не означава че не бях загубенячка. Просто класът ми е различен. Те ме приеха. Е понякога ми се смеят зад гърба и ме боли но го преглъщам. Имам нещо като социална тревожност, но около момичетата ще ми отнеме малко време да се отпусна докато при момчетата въобще няма да се отпусна и ще ме е страх, ще се потя и ще треперя. Нямам избор и трябва да излизам с групичките на приятелките ми.


В повечето е и този мой съученик Даниел. Може пред другите момчета да се чувствам неловко, но пред него направо умирам от срам.


Винаги като съм в групичките на приятелките ми и си говорим ще се объркам от страх и Даниел ще ме поправи и ще ми каже че съм тъпа. Това става от 3 години вече.


Започнах да имам чувства към него още от първата седмица. Той е много мил, добър, но в същото време е груб к*рвар. Във връзките е сериозен, защото бившите му са приятелки. Едната от тях е девствена и ми е споделяла как той е нямал проблем с това и се е съобразявал с нея. Понякога имам чувството че само с мен е груб защото ако направя някаква грешка в изразите си всички ще го игнорират, ама той ще ме поправи и ще ми прави намеци че съм тъпа. Е да аз съм различна от всичките ми приятели. Те са някак по-отворени, а аз не съм.


Един път бях с групичката у тях защото той трябваше да гледа сестра си(тогава беше на 7). Не помня защо искаше да дойдем всички, но това не е важно. Даниел беше толкова грижовен. Изведнъж почнах да си мисля ако и ние имаме деца.


Имам чувството че познавам по-добре Даниел от колкото всички останали защото на тях не им обръщам толкова внимание въпреки и да искам. По принцип мразя чат групите и искам да ги напусна, но оставам само заради него. Почти не пиша там защото само ще объркам нещо и той ще ми прави намеци.


Познавам едно момиче което има като моя характер. Тя се вкара в проблем защото пращаше голи снимки. Тя вече не е такава, но снимките и са в интернет. Като сподели това Даниел почна да и казва "заслужаваш сега да страдаш и да ти викат к*рва" и други. Толкова се обиди че напусна групата и всички писаха лоши неща за нея. Е да направила е тъпо нещо, но си е научила урока и се е променила. И аз преди я мразех, но след това тя драстично се промени. От дълго време сме приятелки и тя поне не ми се смее зад гърба като всички. Буквално само аз съм и приятелка. Всеки ден търпи обиди от всички и аз не мога да направя нищо защото аз дори сама не мога да се самозащитя.


Сега си има гадже. Тя е момичето което всички в групичката мразим, но само той я обича и вика че е мила и добра. Един път даже каза "тя е като ей тая(мен) но по-умна" и ми стана тъпо че ме сравнява с нея. С нея имаме история. На кратко предаде ме долно и заради нея ми се подиграваха 3 години в старото училище. Сега се държи все едно не се познаваме, но аз напоследък отлагам уговорките ни защото не искам да я виждам. А и като ги виждам заедно ми става гадно.


Как да стана по-самоуверена покрай него и да спра да съм глупава. Искам той да се влюби в мен. В никакъв случай няма да слушам съвети от сорта да се разголвам защото не искам да съм като някаква к*рва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 153056841a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, авторке :) По начина, по който се изразяваш, си личи, че все още си мъничка. Нямаш опит, това е проблемът, и затова си по-стеснителна, по-срамежлива, по-неуверена. Разбира се има момичета, които са по-уверени и смели и сякаш получават всичко, което са искали, но ти не бива да се сравняваш с тях. Ти работи по себе си. Защо ти е да те харесва човек, който ти казва, че си глупава и те поправял непрекъснато? Наистина ли заслужаваш това, наистина ли е толкова идеален,за колкото ни го представяш?! :) Познаваш ли го добре момчето, или просто харесваш физика му и представата, която е изградил за себе си в обществото? За да кажеш, че го харесваш, е необходимо да го познаваш, според мен той те привлича и като всеки човек искаш и той да те харесва, но дотам. Опознай го в ситуации и излез сама с него, говорете, чуй как разсъждава, как се държи с всеки.. Моят съвет е за момент обаче да отклониш вниманието си от момчето. И да обърнеш внимание на себе си, за да видиш колко си красива, умна, стройна и че имаш потенциал, просто не си се съсредоточавала върху себе си досега. Можеш да се защитаваш от нападките, но за да се случи това, трябва да имаш реална представа за себе си, да се познаваш и да се одобряваш такава каквато си! Както ми обясни не мисля, че имаш истински приятели, ако ти се подиграват всички недей да излизаш с тях, защото така само се унижаваш. Намери си твоята групичка, дори и временно сама да останеш, никога не се опитвай да се вписваш в компания, която не си желана. Ако те уважават, тогава бъди с тях приятелка. Не се страхувай да изказваш мнението си, това е първата крачка към това да си смела и уверена. Дори и някой да те критикува помисли дали той е прав, всеки има право на мнение по даден въпрос, не се приемай веднага за сгрешилата!
А относно момчето нямам отговор на въпроса как да си по самоуверена покрай него, защото все пак имаш някакъв интерес към него, някакви чувства. Но ако работиш върху тези си свои качества, ще бъдеш по-самоуверена като цяло и това определено ще впечатли всеки, който те вижда. За да се харесаш на някого, първо ти трябва да се харесваш, запомни го!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker