Къща/апартамент, забавление/скука и тази проклета поредна грипна ваканция... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Къща/апартамент, забавление/скука и тази проклета поредна грипна ваканция...
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1698 пъти
Здравейте! Аз съм момиче в 6 клас и живеея в село, близо до града, в който уча и в който родителите ми ходят на работа. Имаме хубава, голяма къща, с красив двор, куче и това е нещото, за което те цял живот са се борили, тъй като по техни думи не им харесва шумният живот в града, блоковете и т.н. - предпочели са да си имат къща, която е в посредствена близост до града.

Лошото е, че прекарах детството си сама. През ваканциите или вечер след училище съучениците ми излизат навън и се забавляват, а аз няма как да излизам с тях, тъй като трябва да ангажирам нашите да ме закарат, след това да ме приберат... което няма как да се случва често. В училище имам приятели, но извън училище съм самотна... и много ми тежи като им гледам снимките в Инстаграм, когато правят нови и интересни неща, когато се забавляват, а аз не съм там. Лятото до късно вечер седят на масите и беседките пред блоковете им, а аз седя с нашите. В училище обсъждат какво са правили предния ден, разказват ми и аз се смея, но вътрешно плача, защото техният живот е всичко, за което копнея.

И сега сме в поредната грипна ваканция... от къде дойдоха тези ваканции и истерии не зная, но е факт, че не познавам абсолютно никого, който е болен. Съученичките ми понеже живеят доста близо една до друга си ходят на гости и по цял ден се забавляват, а аз си стоя сама и вече ще се побъркам. Нашите са на работа по цял ден и единственото ми разнообразие са сериалите и книгите, но ми се живее... искам да правя нови неща, да отида на ледена пързалка, да се разхождам в парка след училище, дори да играя монополи с тях или да гледаме филми - всичко, но не и да бъда сама!

Нямам най-добра приятелка, нямам и приятелка от действието - просто си израснах сама и много боли от това!

Дайте ми съвет, моля ви... какво да правя през ваканциите? Като си помисля за лятната ваканция и това колко дълга е тя буквално се разплаквам! И един съвет от мен към тези, които се оглеждат за къща извън града и желаят спокойствие - помислете за бъдещото си дете и проучете дали има и други млади семейства като вас наоколо, защото ако няма, обричате детето си на страдание, отчуждение, самота и скука... И изобщо не е хубаво така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 584d435c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учи чужд език, всяка ваканция стига за едно ниво

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bffd197f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лъха ми на фейк. Или просто аз съм тъп, но в 6 клас въобще не съм бил и близо да имам такъв изказ, такъв правопис.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b62c75f2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здрасти, аз съм 7 клас и проблема ти ми е доста познат. И аз съм така. Искам да си намеря нови приятели затова ако искаш да си разменим контакти. Освен това може да ти дам някой съвет.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7cf7b37f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Близо до кой голям град живеете? Неможеш ли да си намериш приятели от село със които да излизаш? Невярвам само вие да живеете във това село?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 73a36470f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Сбъркана си, защото хората се молят да се махнат от даскало, а ти тръпнеш за него...

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3fcf2ab9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Добре де, толкова ли е за бита тази къща, че няма автобуси, ако все пак няма не можеш ли да идеш до града с колело, едва ли е толкова далеч. На 17 и аз имам приятели, които живеят по селата, но редовно си идват в града, я с автобус, я с колело, я някой ги кара, ако искат да отидат на купон, остават да спят в някой приятел и на следващия ден се прибират, не е толкова трудно да измислиш нещо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8ed493df29
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей, я се успокой. И моя син е в 6 клас, живеем в голям град и си стои вкъщи, днес излезе, за да иде на зъболекар. Твоите съученици са глупави. Света е изправен пред нещо страшно, имаме приятели в Китай и Италия, хората са ужасени. В 6 клас не си толкова малка да не разбираш сериозността на нещата, стой си вкъщи, учи си материала, не се знае дали ще ходите на училище или ще завършите на собствен ход. Мисли с главата си, не с хормоните!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bfa54f4176
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторката:
Номер 6, мисля че 5-те години разлика, които имаме си оказват доста влияние. Нашите все още не ми дават да излизам сама по тъмно затова всякакви излизания с колела и автобуси отпадат... И да, случвало се е да ме закарат, когато съм на рожден ден или на кино или ако просто сме се разбрали със съучениците, но както казах това не може да се случва често, тъй като ходят на работа и не им е само до мен. Просто ви споделих, че те се събират всеки ден и се забавляват и на мен това ми тежи, дори благородно им завиждам... това е.

В селото ми има само още 2 деца на моята възраст, но са момчета и никога не сме си били близки, тъй като като характери и интересни сме много далеч едни от други, а всички останали или са доста по-големи от мен или доста по-малки. Това не го написах в историята, защото мислех че се подразбира.

Номер 5 - като ме нарече сбъркана с какво ми помогна? Стой си ти 2 месеца вкъщи без да излизаш, да видим дали няма и ти да се сбъркаш... не ми липсва училището, липсва ми това да съм сред хора!


Това с езиците е добра идея, мисля, че английският ми върви, но може да пробвам и нещо друго. Благодаря за съвета, май е единственият смислен...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 90e108b0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До номер 7: Твоят син като порасне и първото нещо, което направи е да те махне от вас вместо да се чудиш защо го е направил се върни назад във времето и си прочети коментара. Той ще ти даде ясен отговор.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0bfc03b27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ей, това вашето поколение за нищо не става! Разглезиха ви до безобразие. Едно време хората се молеха за ваканция, а вие чак се оплаквате. Вместо да пишеш по сайтовете, се заеми с нещо полезно. Неблагодарна работа.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5db93b7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Много си малка за да ти кажа, това което заслужаваш, а си и момиче. Ако и след 10 години мислиш така, значи родителите ти са се блъскали напразно. То така се получава винаги, един трупа да има и накрая друг го наследява и пръска всичко за един миг.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bfa54f4176
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хора, момичето е дете на 11-12 години, защо така злобно го нападате? Неблагодарна била, сбъркана, за нищо не ставала, глупава и не знам какво още, я се осъзнайте малко, не комуникирате с пълнолетен, комуникирате с дете, навлизащо в пубертета!

Миличка, когато бях малка живеехме с родителите ми в малък град, имаше доста семейства от малцинствата и беше опасно вечер по улиците, а в квартала бяхме общо 5 деца на възраст, близка до моята. Колкото повече растяхме, толкова повече характерите и интересите ни се разминаваха и в един момент останах сама. Напълно разбирам какво се опитваш да кажеш с историята си, тъй като съучениците ми и приятели от училище бяха в другия край на града и си излизаха заедно вечер. Градски автобус след 18ч. нямаше, а и аз нямаше как да се прибирам по тъмно, така че много рядко съм излизала с тях извън училище.

По онова време по цял ден играех игри на компютъра, четях книги и гледах филми - нямаше какво друго да правя. Бях си намерила "онлайн компания", с която си говорехме по скайп и така се забавлявахме. Ако няма с кого да играеш и приятелите ти не се вълнуват от такива неща, пробвай игри като Life is Strange, поредиците на Telltale, Borderlands 2/3, Far cry 3/4/5 и други, имащи сюжет.
В Life is strange главната героиня получава видение за края на света и мисията й е да го предотврати. Ти избираш как да се развива историята, избираш какво да кажеш в даден момент, по кой път да поемеш. Играта е изключително интересна и дори хора, които никога не са играли игри, се влюбват в нея.

Telltale е (беше) компания, която създава интерактивни истории - отново играеш ролята на главния герой, избираш какво да кажеш, какво да направиш. От най-популярните им са The Walking Dead, The wolf among us, Batman, като са разделени на епизоди, дори сезони и и все едно гледаш филм, но и участваш в него. Изключително зарибяващи и приятни, с интересен сюжет. Едно от най-яките неща, е че са рисувани на ръка по доста специфичен начин.

Ако ти се стреля, искаш да има повече екшън, но и в същото време сюжета да е забавен и да ти е интересно - предлагам Borderlands 2. Тя може да се играе и с други хора, може и сама.

Ако ти се строят къщи, обличат хора - Sims 3/4.

Мога да изброявам до утре, но щом ти е самотно и скучно, това може би е твоето спасение. Разбира се гледай да е в рамките на нормалното, недей да се зомбираш.

Относно бъдещето... след седми клас реших, че ще уча в друг град и ще бъда на общежитие. Това беше може би най-добрият избор, който можеше да направя, тъй като да - има хлебарки, има буйни деца, които правят пакости, но си сред хора, много хора. И живеете заедно. И се учите взаимно на различни неща от живота, израствате, оформяте характерите си. И никога не си сама. Заобиколена си от приятели. Помисли над това, имаш още 1 година да решиш дали такова нещо би било за теб.

Желая ти успех и не се връзвай на заядливите коментари в този сайт :) Според мен си доста умно дете, имаш много хубав изказ и правопис и личи, че си начетена. Такова деца са трудно разбрани :)

Ж. 24

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fe98d4c8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Само номер 2 е прозрял, че тук се подвизава поредният трол/лъжец/майтапчия...

На авторчето (8/12) ще кажа, че не му се получи, сори.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2ce0585032
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не знам дали ще го прочетеш, но аз винаги съм си мечтал да имаме къща в предградието и да имам куче. За съжаление имаме голям апартамент в центъра на града и повярвай ми не е толкова забавно колкото ти изглежда. Не можеш да имаш куче, не можеш да си излезеш спокойно да се разходиш когато имаш нужда, да се разсееш, защото има един парк пълен с "дилъри". Трябва да знаеш че има градове със "забавления" със молове, боулинг, кино, картинг... но има и други градове като моя (един от най- големите в България) в който мола стои празен и няма нито макдоналдс нито друго подобно нещо, няма ги всички онези забавления които не омръзват.
Едва ли знаеш какво е вечер да не можеш да си отвориш прозореца да се проветри, защото въздуха не съществува, вместо него има някакво зле миришещо подобие.
Аз сега съм 11 клас, по моето време беше популярно Финиас и Фърб и американски сериали които ме накараха да мечтая да живея в къща с двор. По онова време не е имало инстаграм или фейсбук и много по- добре си живях.
Това че не можеш да се видиш с приятелките си наистина не е хубаво, но може да ги поканиш у вас... не знам.
Но ми повярвай, родителите ти знаят какво е по- добре.
Плюс това дори и да беше в града, за да излизаш с приятелките си щеше да е нужно да са от твоя квартал.
Аз никога не съм живял я голям квартал и реално като бях на твоята възраст не излизах всеки ден с приятели. Може би на около 3 дена през седмицата се уговаряхме и карахме основно колелета. Имах само един съученик в центъра и често съм му ходил на гости. Другите ми приятели бяха много далеч и съм бил у тях доста по - рядко.
Аз нямам брат или сестра, нито домашен любимец. И аз израснах сравнително сам. Плюс това много мой приятели заминаха за чужбина :(
Но сега на вас ви е по- гадно, заради телефоните и електронните игри.
Нямаше такова нещо инстаграм.
По мое време също ги имаше но това беше в мярката.
Що се отнася до ваканцията, то аз лично и повечето хора я карат много на айляк. Много почивка, никакво учене и малко излизане.
Пак казвам зависи в кой град живееш и дали примерно имаш приятели в самият квартал, защото не си представям майка ми да ме пусне да изляза като 12 годишен да ида до приятеля ми в края на града. Не знам дали казах някъде, ама съм 11 клас, на 17 години, момче.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7a4fbd7978
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Измисли си хобита, все пак живееш в къща и имаш двор куче. Може да си играеш с него, може да се чуваш или пишеш с приятелките си, да четеш книги, ако е хубаво времето да си правиш разходки, да наваксаш, ако имаш пропуснат материал от училище, да гледаш филми и сериали, да играете някакви онлайн игри със съученичките ти, да караш колело, ако е хубаво времето. Повечето момичета се интересуват от градинарство. Може да се научиш да готвиш някакви неща. Помисли за неща, за които си нямала време да ги направиш, защото си била на училище. Потърси си някаква компания от селото- даже и доста по-възрастни хора са интересни събеседници, дори баби, може много неща да научиш от тях, а и най-вероятно имат доста интересни истории. Ако селото ти е недалеч от останалите села, може да се запознаеш с някое дете около твоята възраст и да се виждате от време на време.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c5826a3468
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Точно така е, номер 7, сега минаха на електронно индивидуално обучение, а и нещата вече се влошават! А и телевизиите призовават всеки да си стои у дома и да не обикаля никъде, а на нашата й било скучно! Много бързо забрави тя случая "Белнейски", но не и аз-може и да съм мъж, на 36, но този случай винаги ще ми държи влага-никакво доверие към чужди хора, ограничаване на рискови хора и места, само там, където има сигурност-церемонии, концерти, които сега, заради коронавируса са отменени, но винаги с полицейско присъствие и ограничаване и недопускане на въоръжени лица в близост до курсанти, оркестри-опъват се въжета, слагат се конуси, навсякъде дежурят полицаи! Тъкмо си разполагам камерата, идва полицая и ми изисква журналистическа карта, но му казвам, че съм гражданин, а той ми казва да мина по-назад! Съгласявам се с мълчание! Така че трябва да се съблюдават тези правила и норми!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker