Завист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Завист
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1344 пъти
Здравейте! Момиче на 19 г. съм и предварително се извинявам ако статията стане прекалено дълга, но имам нужда да споделя с някого! Имам братовчедка с 3 г. по-малка от мен и още от малки се събирахме да си играем и с една дума бяхме като сестри, но с времето започна да расте завистта в мен... Тя е отличничка в училище, трудолюбива, висока, с хубаво тяло, наскоро започна да се облича и по-стилно и можете да предположите, че момчетата при нея заваляха. Освен това е обградена от приятели. Тя е и по-силна физически от мен, винаги е била с късмет и ме побеждава във всичко, било игра на волейбол и каквото и да било друго. Няма нещо, което да не и се отдава. Когато двете се съберем, момчетата заговарят само нея. Много лесно печели симпатиите на всички. Общо взето се старае да е перфектна във всичко, а аз съм по-затворена, срамежлива и не се старая много. Донякъде зодиите си казват думата. :) Аз съм рак - по-затворена, емоционална, а тя дева - амбициозна и борбена. Страшно много и завиждам. Винаги в училище бях сама. Имах се със съучениците си, но не успях да създам трайни приятелства. Никога не съм имала гадже и това ме кара да се комплексирам още повече. Доста често, когато тя ми се похвали как по физическо е играла перфектно, учителят я е хвалил колко е добра, как с някое момче са се закачали ( по приятелски) или колко е популярна в социалните мрежи, се опитвам да прикривам чувствата си зад фалшивата усмивка, но когато си легна вечер, често плача и се питам защо? Защо не мога да бъда като нея? Нима аз не заслужавам да съм харесвана и обичана? Защо съм толкова самотна? Да не би да съм лош човек и затова хората да не ме харесват? Защо не съм поне малко трудолюбива? Така и не получавам отговор. Към някои хора животът е толкова благосклонен като ги дарява с външност, интелект, а други просто съществуват, без да живеят. Не знам как да се отърва от тази пуста завист. Не знам как да бъда по-лъчезарна и с повече самочувствие, което аз просто няма откъде да придобия... Просто се чувстам нищожна и жалка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: fbd0ad4d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моля ти се, запомни това, че всеки е хубав по свой собствен си начин. Една от стъпките за щастлив живот е да не завиждаш. Завистта убива. Недей да се сравняваш с другите, а бъди себе си, защото така ще спечелиш приятелства, и то трайни. Ако човек не обича себе си, не може да е щастлив.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 312485567f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз бях в подобна ситуация в периода 11-18 год. Сприятелих се с нова съседка, която беше дете на много богати родители, имаше всичко, беше отворена, контактна, имаше гаджета, беше добра ученичка, техните бяха готини, ходеха къде ли не и т.н. Аз бях смотана, грозновата, бедна, двойкаджийка, тероризираха ме в училище, живеех с алкохолик и целият квартал слушаше скандалите и побоищата. Естествено, това даде отражение на живота ми - имам доста комплекси, крия разочарованията и песимизма си зад пиперливо чувство за хумор, затворена и студена съм.

Виж, не мога да украсявам и захаросвам истината - винаги ще има по-добри и по-красиви от теб. Много при това. Виждам ги всеки ден по улицата, в работата си, в компанията. Трудно е да приемеш и разбереш този факт, но е просто така. Както някои се раждат с руса, други с кестенява, трети с червена коса. Добре е от рано да си наясно със себе - как изглеждаш, какво можеш, колко е умственият ти капацитет. Изобщо какво предлагаш и какво можеш да получиш срещу това. Ще ти спести доста мъка, разбити мечти и нереализирани очаквания. Само така ще се спасиш от чувството на завист. Не е приятно, дълъг и уморителен процес е. В същото време не се колебай да се усъвършенстваш, доколкото можеш - от спорт и грижа за себе си до образование и интереси. Сложно е да се заобичаш и приемеш, но само така ще имаш приличен живот. Иначе ще се побъркаш, ще проваля и връзките ти - ревност, несигурност.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f36b96db27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спокойно, като станете дърти чанти вече няма да има разлика.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5003ee6650
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 19 си, а разсъждаваш като на 14 - вече не си дете, вземи се стегни. В училище й вървяло, момчетата я сваляли... и какво от това? Ти вече не си в училище, какво те интересува? Намери нещо, което ти допада да правиш, учи за специалност, която ти е интересна, имай някакви цели. Момичето знае какво иска и как да го постигне, а ти знаеш ли? Вместо да се концентрираш върху съперничество с нея, тази енергия я вложи в нещо полезно за теб самата. Дали ще е спорт, дали танци, дали рисуване, дали някакъв курс за нещо - намери нещо, които те удовлетворява, което те развива като личност и което ще ти носи след време доходи.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8dc62e268f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В момента, в който прочетох, че зодиите си оказват влияние бях готова да кимна в съгласие, тъй като съм привърженик на зодиака, но когато прочетох, че тя е дева - "амбициозна и борбена"... Аз самата съм дева и съм срамежлива и затворена. Мразя да се тикам там, където всички са на куп и определено да съм център на внимание не ми допада.
Относно темата, всеки човек е различен. Не се опитвай да бъдеш като нея, бъди себе си, и правилният човек ще те обича такава каквато си. Не можеш да си добра във всичко, дори тя не е перфектна. Всеки има слабо място.
Ж17

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3cbc62c386
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм в такова положение но с най-добрата ми приятелка. Опитвам се да го преглътна за да не прецакам цялото приятелство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: ea987bedcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нищо не пада наготово от небето.Просто братовчедка ти се старае повече.
Вземаш се в ръце и намираш силната си страна,развиваш я и тя ще ти донесе успех.Всеки си има силни и слаби страни,никой не е перфектен във всичко.Със завист ще става само още по-зле работата.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c3af72240e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Най- важното нещо във взаимоотношенията между хората е разговора. Събери кураж и говори с нея. Помоли я за съвет. Тя ще ти помогне. Но в никакъв случай не завиждай и не и прави мръсно. Няма по-хубаво чувство от това да си полезен на близък човек!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0c5e302a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Колелото се върти, авторке, повярвай ми. Аз поне с това се успокоявам и съм се успокоявала в крайна сметка.

И с майка ми сме си го говорили, и с по-възрастни от мен, и видяла съм го у други, та... искам да ти кажа това: не е важно колко всъщност момчета и мъже с прикрити несериозни намерения те ухажват в периода 15-30 години (за възраст говоря), а кой ще се съгласи да те обича и да бъде обичан от теб, да се грижите взаимно един за друг, да полагате усилия за връзката си и да създадете семейство.

Такива мимолетни влечения тип (неосъзнати от самите момчета понякога, разбира се): „Много ме кефи момата, защото има страхотно тяло. “ или „Действа ми яко на хормона. “, не довеждат до почти нищо. Обикновено така момичетата си завишават акциите и самочувствието прекомерно, не могат да преценят на кой стол да седнат от 20-те например, объркани са, разиграват наред, ако ме разбираш и накрая: хоп, събуждат се на 30 и изпадат в депресия, осъзнали, че външните им качества (вече затихващи и преминаващи) или това колко добре са удряли волейболната топка в час по физическо вече не са ключови и важни за представител от мъжкия пол. Или... обратното — вярват си още и все по-силно, отблъсквайки много вече възмъжелите личности.

Развивай се, гради основателна вяра в себе си, бъди целеустремена и разговорлива, научи се да поддържаш добър диалог, това е много важно. Накрая на 25-30-годишна възраст, когато вече е наистина значително по-важно и определящо, ти ще си решаваш с кого и как, на теб ще е обърнато повечко внимание, а на тези „готините мадами на по 16“ вече отдавна ще им е отминала модата.

Всичко е до време. Това с момчетата и мъжете също важи, надявам се.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 47a687d365
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е имам честта, да съм първият коментирал. Братовчедка ти не ти е съперница, ти я приемаш за такава! Зодията ти е една от любимите ми! Обожавам чувствителни хора, те влагат много мисъл и старание във всичко! Бъди себе си, не
ѝ подражавай, не искам да урочасвам братовчедката ти, но хората от нейн тип също страдат много. Дали в любовта ще пострада, след като всички я харесват, но тя иска точно онзи, който не я желае, или пък се сблъска с приятел лицемер, който се възползва от популярността ѝ.... Радвай се за нея, не знаеш как ще продължи живота при нея и това внимание едва ли ще е вечно! Същото се отнася и за теб- съвсем скоро може нещата да се обърнат и да придобиеш самочувствие. Няма място за завист, животът си тече ние постоянно се променяме. Съветвам те едно- бъди лъчезарна, усмихвай се, забавлявай се искрено- такива хора хващат окото и са страшно ценени, все пак всеки обича да се чувства комфортно в компанията на другиго ;)

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 00ba69d4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката - Изключително благодаря за всички отзиви! Номер 10...разчувства ме - благодаря! Съгласна съм с мнението на всички ви и ще се постарая да не обръщам внимание на ,,популярните" и ще се опитвам да правя това, което ми харесва ( въпреки че съм на 19, още играя на народна топка и карам колело в свободното си време :) За някои може да е смешно, понеже съм голяма, но аз все още съм с душата на дете - обичам да играя, не се гримирам и не нося къси поли за да привличам внимание...Надявам се поне част от момчетата да ценят това. Това съм аз! Благодаря още веднъж за съветите и отделеното време! ^_^

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker