Леко съм мургав,има ли начин да изсветля кожата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Леко съм мургав,има ли начин да изсветля кожата си?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1714 пъти
Аз съм чист българин, майка ми е бяла, баща ми също, бял е като хладилник. Като бях по-малък съм бил далеч от мургаво, бяло момче, но след едно лято кожата ми потъмня и оттогава съм си мургав, много се напрягам от този факт и всеки ден търся да избелея, но губя надежда, реших да пиша тук и кой знае може някой да ми помогне. Само не искам коментари от сорта да си по-тъмен е добре, не изгаряш и т. н. не се харесвам и търся помощ.
на 15г съм и възможно ли е да избелея по естествен път, просто така, чувал съм много истории как някои са били не мургави, а черни и след 18, 19 са побелели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 2a30f8b20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   А комшията мургав ли е?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c22f29b7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Глей си работата и да не ти пука!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6fd50462bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Хората на солариум ходят ти? Не ползвай никакви избелващи неща ще съжаляваш. Приеми се такъв какъвто си. Аман комплекси?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c25dd41af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Избелване само с качествена и много скъпа химия.

От личен опит нищо от кремовете, серумите с вит. С, лимони и бла-бла не ми е помогнало. Единствено можеш редовно да си правиш скрабове с вода и захар, да махаш мъртвата кожа с гъба луфа, да се пазиш като вампир от слънцето и да използваш висока слънцезащита на всеки два часа, ако си навън. Така поне няма да стане по-зле.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a00e4b8f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Повярвай, и на мен това изобщо не ми харесва в мен. Аз съм на 23 години и майка ми е бяла като сняг, но баща ми е мургав, не е циганин, но аз се родих мургава като него. В училище ме наричаха циганка и ми се подиграваха, обаче ние не сме цигани, българи сме си и това ме обиждаше и се налагаше да карам майка ми да идва до училище, за да я видят и да осъзнаят, че сме българи. Беше ужасно да я моля да идва постоянно, за да може всеки да я види. Чудех се как да се избеля, какво да направя, мажех си лицето с лимон, но освен че ми изсъхна кожата, друго не стана. Сега вече след като сме завършили училище, забелязах, че момичетата които ме обиждаха и бяха бели сега ходят на солариум, за да чернеят и са се направили като негърки. Виж например Николета Лозанова колко е тъмна, но е харесвана. Приех, че аз имам нещо натурално за което те дават пари да чернеят. Разбирам притеснението ти, но принципно кожата сама избеднява, не можеш сам да я избелиш. Можеш лятото като си на море да си под чадъра, недей да се печеш. Аз изобщо не се пека. Обаче да ти кажа лично мен страшно много ме възбуждат момчета с мургава кожа и тъмна коса ако имат плочки и тренират. Не харесвам цигани, а просто българи с по-тъмна кожа. Познавам едно такова момче и всеки път като го видя и ми се вижда страшно горещ. А тези белите момчета като сняг са ми някви като сирене и като са на плаж стават розови като прасенца и са ми смешни. Ако си мургав, тренирай, направи плочки, мускули, хубаво тяло и ще бъдеш доста харесван.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d5a664c3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Бъдещето принадлежи на притежавания от теб цветови нюанс.С този цвят на кожата занапред ще ти се отварят всички врати.Съвсем сериозно.Не си съсипвай живота с албиноски метаморфози.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0bf829d360
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да не искаш да си като Майкъл Джексън, той беше правил опити да стане по бял, най тъпото нещо което е правил !

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b9f2aa70f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Използвай избелващи кремове или мляко.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6a2f4a72be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ти си на 15 години в момента мозъка ти тръщи та гърми. Обичай се. Има хора със бяла кожа и със рак на кожата. Има хора които имат пъпки по кожата си, има хора които имат мръсна кожа защото няма къде да се изкъпят даже заради това че са бездомни, гладни и на улицата на студ, пек, дъжд и вятър. Обичай си кожата каквато й да е.

Да си бял е комплекс насаден покрай филми и маркетинг с цел продажба. Фарата от цяла европа имат различни нюанси. Бъди жив и здрав пък на другото майната му. Научи се да се обичаш а кой-какво мисли с комплексите си - майната им. Те също имат такива проблеми за самоприемственост които не са свързани с кожата а други неща

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 445f03e166
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7< той го направи по здравословни причини. Иначе щеше да е шарен на бели и черни петна.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3a0666b1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не ти трябва да си бял. Аз съм с много бяла кожа и цял живот съжалявам за това. Имам страшно много бенки, доста от тях махнах оперативно, но излизат още и още. Не мога да се пека на слънце, никога не съм. Лятото се мажа с 50 фактор и седя под чадъра, ако вляза в морето е за 15 минути максимум. 3 от бенките, които махнах бяха ракови. Радвай се на мургавата си кожа и на слънцето. В този живот все някой за нещо ще намери да се подиграе, на мен пък като дете едно мургаво момче ми подвикваше, че съм албинос. Подминаваш и си живееш живота и без излишни комплекси.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a9b7a9004f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе пази се от Слънцето на първо място. Освен защитни кремове носи постоянно и едри тъмни очила. Аз постоянно нося и там където Слънцето не е докоснало лицето нито веднъж дълги години е бяло като хартия. А след това пробвай с избелващи средства, но внимавай защото има и такива на живачна основа. Можеш да пробваш с лимонов сок и оризова вода. Електрическата бръсначка също оказва известно влияние. Щом си бял по ген няма страшно. Въобще не обръщай внимание на такива които ти говорят, че нямало значение. Има и то колосално. Мразя се за дето си купих солариум на времето. Бих ги осъдил за дето ми потъмня кожата от него, а не ще да изсветлее вече толкова години. Къде ми беше акъла да искам тен тогава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 27c65d9520
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защо да му се невидии не можем да ценим това, което имаме. Толкова хора с бяла кожа искат да имат тъмна, за това и ходят по солариуми, други пък искат да се изсветляват. Май най-добрия вариант е да се приемем каквито сме. Иначе за изсветляването на кожата ярък пример е Майкъл Джексън, който си съсипал лицето заради суета.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 776b3183df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей, спокойно и аз като по-малка бях доста мургава, а пък лятото направо едва ли не черна. С напредване на възрастта побелях и всичко си е нормално. Не използвай кремове и т.н. Този ,,проблем” ще се реши с времето. Като станеш на 16 и малко по-голям ще видиш разликата сам без да използваш кремове. Аз в момента съм на 17 към 18 и кожата ми не тъмна както преди. Въоражи се с търпение, всичко ще е ок!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 91df55d16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Приеми се такъв, какъвто си. Това е. Не става въпрос за дефект като стрии или грозен нос, все неща, които може да бъдат променен от хирург или в естетичен салон. Твоето явно си е ген и засяга цялата кожа. Няма как да избелееш цялостно без да се мажеш с химии или да приемаш специални лекарства. Само в Бг съществуват още тия глупави схващания, че щом си мургав, значи си циганин или турчин и олеле какъв срам. В други европейски държави отдавна са преодолели тия глупави расизми (общо взето).
Само в Африка и в Индия и във всякакви изостанали държави имат такъв начин на мислене.
Съществуват кремове за избелване на кожата, но доколкото знам, са нелегални, защото съдържат опасни химически съставки, които предизвикват куп странични ефекти. Знам, че в Африка ги ползват жените. Има също разни таблетки, които блокират меланина, ама не знам какви са и що са. Няма от какво да се комплексираш. Погледни нещата от хубавата им страна. Така си по-екзотичен и интересн, забелязваш се. Аз лично бели мъже като призраци, не харесвам. Сега лекият тен е символ на добро здраве и активен живот на открито: спорт.
Няма как да избелееш по естествен път освен ако 365 дни в годината не си стоиш вкъщи и не си подаваш носа навън, за да не те достигне нито един слънчев лъч. Но дори това, няма да те направи бял, просто си си такъв. Клетките на кожата ти произвеждат повече меланин, защото така ти е заложено.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 24a5caf5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И аз съм мургав и приличам на индианец и са ми дръпнати очите,но аз имам и смесени гени затова.Не съм чул да може да се избели кожата с крем или нещо подобно,аз бях пробвал да се избелвам като се търкам много с драскащи гъби да ми изпаднат горните клетки и мислех че отдолу ще станат по бели,но се отказах,само си изподрах кожата по тялото.Ако има някакъв начин и аз искам да разбера как се става по бял??

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: ad1ca23b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Какъв е проблемът с по-тъмната кожа? Мъжът ми е по-мургав...иии? Това е най-красивият мъж, който някога съм виждала, а кожата си му е прекрасна.

Не бих ти препоръчала да се избелваш, защото е доста опасно за здравето ти.

Важно е да осъзнаеш, че това мнение на българите за по-тъмната кожа идва от негативната асоциация с циганите. Живяла съм на Запад и там тези мъже са за предпочитане, защото имат загар и изглеждат екзотично. Даже си има и израз, с който дамите редовно отговарят, когато ги питат какъв мъж харесват - "tall, dark and handsome", което се превежда висок, тъмен и красив.

Дай си време, осмисли нещата и се приеми. Много се надявам след време да де върнеш на тази тема и да се чудиш с какъв акъл не си си харесвал кожата .

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 9a27355ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   13-Въпрос на принципи и вкусове :)
А колкото до автора- Можеш с малко лимонов сок да потъркаш известен период от време, ако имаш петна, не съм сигурна дали може цялото тяло. (Малко несмислено се изразих, извинявам се)
Или пък има избелващ кремове и маски. Също си спомням, че най-вече азиатците използваха едни спрейове, които ти избелват тена временно, докато не махнат грима или различните продукти от лицето си. Ако не стане, просто приеми, че всеки е уникален, защото няма друг като него(малко клише,но като се замислиш е така:)) а и доста момчета харесват по-тъмнокожи. Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: 9a27355ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Също искам да допълня, че бяла кожа не е много привлекателна. "Мургав" не е в твоя случай. Просто тен, и при мен е така. А и наистина сигурно не изглеждаш зле:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker