Задължения на 13 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Задължения на 13
преди: 4 години, 23 дни, прочетена 1404 пъти
Здравейте, момиче на 13 съм и мисля че върша повече домакинска работа, отколкото всички вкъщи заедно. Имам брат близнак, който не пипа нищо, ако не съм аз може да завъди хлебарки. За щастие имаме отделни стаи. Имаме брат на 3, който си иска грижите и вниманието. Нещата които аз върша чистя 3 пъти в седмицата, като това включва прах, прахосмукачка и моп. Мия чиниите след всяко хранене, водя кучето на разходка, пускам пералня, простирам и прибирам дрехите, водя брат ми на детска и после го взимам, подреждам всеки ден, няколко пъти в седмицата готвя, леглата аз оправям също.
Моля споделето какво вършите и на колко сте.
Благодаря ви за отделеното време

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 23 дни
hash: 952ec01737
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен всеки трябва да върши някаква домакинска работа вкъщи, но за 13 годишно дете мисля, че е прекалено много. Брат ти (например) няма да е зле да ти помогне. Ако родителите ти те карат да правиш всичко това, защо не накарат и него? Опитай се да говориш с тях и да им обясниш. Все пак всеки си има задължения, не само един човек.
Надявам се да те разберат

 
  ...
преди: 4 години, 23 дни
hash: 728ba2d54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз вече съм на 22 години, в момента съм при родителите ми заради извънредното положение. Върша същите неща като теб, но го правя всеки ден.
Преди да се изнеса от вкъщи пак върших тази работа, но по-рядко в общите стаи, повече в моята. Разликата между мен и семейството ми е, че аз съм по-подредена и като има много вещи наоколо се натоварвам. Иначе живея на квартира в друг град, имам малко вещи, рядко има нещо особено за чистене, защото поддържам и е лесно. Понеже свикнах да живея по един начин, сега тук все гледам да направя нещо, за да може като седна да си пия кафето да ми е приятно, подредено. Майка ми не, че не чисти, просто ако аз мога да изтърпя зарязана чиния на масата 20 минути, тя може два часа. Тя например събира прането от простира и го оставя на фотьойла, сгъва го довечера или на следващия ден. Аз просто не мога така, гледам да свърша всичко на момента и съм такава, откакто се помня. Не само в чистенето, но във всичко, не мога да отлагам. Вкъщи никога не сме си разпределяли домакинска работа, всеки върши всичко, когато сметне, че трябва и има време. Реално, ако сега не пусна пералня, някой друг ще го направи, просто аз имам най-малко търпимост към коша за пране. Брат ми е като твоя, аз също ходих след него, но ние дълго бяхме в една стая. Не, че някой ме е карал да чистя. Не, че ще има скандал, ако не изчистя. Просто така ми харесва.

 
  ...
преди: 4 години, 22 дни
hash: da3fcd47a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   А брат ти и родителите какво правят? С прекалено много неща са те натоварили. Приличаш на Пепеляшка. Проблеми ли имате? М 35

 
  ... горе^
преди: 4 години, 22 дни
hash: eb054c1f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм на 14 и върша доста по-малко домакинска работа от теб.От мен се иска само да си подреждам и чистя стаята,да прибирам масата след вечеря,да сгъвам дрехите и да се грижа за малкото ми братче,когато се налага.Това са нещата които задължително върша,но ако трябва помагам и с други неща,разбира се.:)Наистина си много отговорна за годините си,свалям ти шапка,но не ти ли идва малко в повече?Кога ти остава време да учиш и да излизаш с приятели?Защо не помолиш родителите си да ти помагат и те?Мисля,че ако говориш с тях всичко ще се оправи!

 
  ...
преди: 4 години, 22 дни
hash: f9973bfe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нормално е да имаш задължения все пак си на 13, но защо не помолиш брат си близнак да ти помогне, така ако оправяш всичко сама, може да се преумориш. Знам, оправна си и искаш да си самостоятелна, но ако някой ти помогне работата ще е свършена по- бързо, хем ще имаш време и за по- малкото ви братче, което е едва на 3 години .

 
  ...


...
преди: 4 години, 22 дни
hash: f9973bfe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря за хубавия пост мило момиче, Аз съм двойно по- голям от теб (27) живея сам, но сестрите ми искат винаги да бъда до тях, ето, сега съм при майка ми заради карантината .Сестрите ми също са близначки на 14 са ., работим си заедно. плюс това се налага да им помагам за домашните. Двете момичета ме познават макар и бегло те искат да им се помогне. Никога не сме имали проблеми с тях прекрасни деца са . Съвет: Прави това което обичаш Радвам се че помагаш в къщи но не се преуморявай - за да имаш време за кучето и за най малкия ти брат .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 22 дни
hash: cccdb52436
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Трябва да поговориш с вашите за това, кажи им че не ти достига времето за учене и ще ти падне успеха. Проблема е че си момиче, а брат ти момче, от него и баща ти в българско семейство не се очаква да правят нещо вкъщи. Ти реално отменяш майка ти. Но може да поговорите и работата да се разпредели. Примерно ти водиш три дни от седмицата малкия на детска, а два дни го взимаш, останалите смени са на брат ти или на дни, един ден го водя и взимам на другия е брат ми. С пералнята и миенето на съдове също може да се редувате. Предполагам , че ако го споделиш с майка ти тя ще те подкрепи, но баща ти може да измъкна брат ти с оправданието, че това са женски работи. Ако не стане опитай с три годишното дете под формата на игра то ще ти помага и така ще се научи за в бъдеще.
Моето дете е на 1,5 год. и ми носи прането, за да заредим пералня, а след това ми носи нещата от пералнята до сушилката, продължава цяла вечност, но аз се радвам, че има желание.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: d21873ff31
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Когато бях на твоята възраст, миех пода вкъщи, понякога пазарувах, бършех прах. Но нямам брат или сестра по-малки и не знам дали ако имах щяха да ми поверят повечко отговорности за тях. Мисля, че са те нагърбили прекалено много. В смисъл, че ти дори да си кака, това не значи, че ще вършиш всичко като майка и ще го отглеждаш малкото. Попрекалили са. Това е грешка на доста родители. Правят няколко деца и по-голямото ги отглежда (да, правя разлика между помага и отглежда). Хубаво е да се помага, но ти реално нямаш време за детството си от отговорности. Нека малкото да го поемат родителите ти, те са взели самостоятелно решение за още едно дете, което не значи, че само ти ще се занимаваш с него.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 67e568ba6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Според мен това в прекалено много и те съветвам да поговориш със родителите ти. Тази година ти предстоят все пак матури и трябва да учиш. Поговори с тях примерно да чистиш с мопа да миеш чиниите да бършеш праха и да простираш а другите задължения другите да си ги разпределят

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: 0f06677c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Точно такъва жена ми трябва,порасваш и те взимам.

 
  ...

...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 0e1cf68959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравейте ,отново е авторката .
Към номер 5 за приятели рядко намирам време , а уча щом малкия заспи ,тоест към 9 и половина или 10 .
Към номер 8 пробвах с играта да ми помага ,но вниманието му не се задържа много.Все пак малкия ми помага в слагането на масата , дори готвим заедно и му харесва ,така че е доста забавно.
Към номер 6 брат ми го приема като наказание /домакинската работа / , докато баща ни живееше с нас го караше да върши по нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: c683ecbd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   А къде са родителите ти във тази цялата история?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: f9973bfe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз съм номер 6 и номер 7 Щом го приема като наказание , в началото може да се сърди, но ти му обясни,че и той може да работи в къщи. а относно малкото ви братче, радвам се че отделяте време и за него. :)

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: f9973bfe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Пак е номер 6/7 Радвам се че най- малкото ти братче помага и готвите заедно. Личи си че си грижовна и много добра. Въпреки че е на 3 години,и готвите заедно хем може да се научи. Доведените ми сестри дето са на 14 вече и работят освен ученето, все пак Германия, взимат ги дори на 12 за работа. а в България се иска да имаш 16 навършени за да работиш (малко извън темата но нищо) Все пак се гордея че малкото ви братче слага масата.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 0e1cf68959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравейте отново е авторката.
Към номер 18. Баща ми ни изостави /намери си гадже с 13 години по малка / преди около 3 месеца и не се сеща за нас и заради многото разходи майка трябваше да си намери 2 ра работа и се налага да излиза в 7 и се прибира около полунощ и в месеца има само 2 почивни дни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker