Toxic friends? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Toxic friends?
преди: 4 години, 16 дни, прочетена 916 пъти
Здраейте! Аз съм момиче, на 18 години. Писала съм тук преди две или три години последно и не знам как се реших да го направя отново, попринцип гледам да не споделям дори и анонимно. Все пак ще започна, де. Става дума за това, че приятелките ми са особени. През годините, в които откривах себе си, преминах през няколко различни компании. Попринцип съм по-затворена, не говоря с всеки, освен ако не ме заговорят първи. Просто не се интересувам от хората, че да задавам въпроси. Реално съм добър приятел или поне така се описвам. Често са ме предавали, защото много често поставям останалите пред себе си. Не искам да се поставя на първо място, защото не знам дали си струва. Винаги правя всичко по силите си, за да може най-близките ми да са щастливи. Проблемът е там, че имам три приятелки, които намерих с годините в гимназията. Те обаче са приятелки, защото аз ги събирам. Реално, ако не бях аз, те нямаше да са приятелки. Често си говорят зад гърбовете и това е окей, тяхна си работа. Но усещам, че две от тях са малко токсични и силно се надявам да греша. Да ги наречем приятелка А и приятелка Б. Приятелка А постоянно говори за себе си, когато стане дума за някого, тя го хули. Обяснява колко са ѝ противни всички, как не може да ги понася. Но тя говори за ВСИЧКИ. И аз не харесвам много хора, но си трая. Когато кажа, че ще ходя някъде, тя се бута да е с мен. Когато пътувам- завижда или се бута да е с мен. Когато получа нещо хубаво, отново завижда. И това ме изнервя. Приятелка Б пък говори само за себе си и когато спомена нещо за себе си тя бърза да каже ‘даа, даа.. ’ и продължава да говори за себе си, а после се сърди, че не споделям. Е, обяснете как да го направя. Говорила съм с двете неведнъж. Просто не знам дали си струва цялата тази работа, защото когато се караме извъртат нещата така, че да се извинявам аз. Трябва да им се обяснявам кога и с кого излизам и защо. Някак си, не се чувствам, че мога да им споделя всичко, защото им нямам доверие, просто защото едната споделя с една наша позната, а другата с брат си. Но не ми се струва редно да казват каквото и да е на когото и да е, дори и да съм им казала най-безобидното нещо. Чувствам, че трябва да се обяснявам за всичко и да се доказвам всеки ден, защото доста съдят хората. Едната е християнка и е пълна отличничка, и когато получа 5, а тя 6 ме гледа от високо. Ходила съм с нея на църква и хората в тази среда са много мили и не е от това, за тези които биха си го помислили. Просто като човек ме напрягат. Техните и на двете са страшно готини, не знам от възпитание ли е или от нещо друго.. Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 15 дни
hash: 105917b016
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами, приятелките ти не са ти приятелки. И не, не е окей да си говорят зад гърбовете, нали уж сте приятелки всички? От описанието разбирам, че "приятелките" ти не биха могли да са истински приятелки с когото и да било, поне на този етап. Тъй като масата хора са такива, едва ли някога ще се променят.

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: 6fc98eea0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-често женските "приятелства" са такива, свиквай. Има изключения, но рядко. Ако не те устройват го карай по-индивидуално.

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: ac51c95c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много хора са така честно казано. Малко ти завиждат си мисля, такъв тегав тип хора са. Намери си по-добри приятелки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: b34cefb9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това не са приятели. Няма лоялност, нямат чест, нямат достойнство. Употребявай ги, като те правят с теб. Не си мисли, че само зщаото са на два крака, имат ръце, очи и уши имогат да говорят имат някаква стойност, каот чешки същества. Нямат. От теб зависи, какво ще са - пречка или инструмент, за да си постигнеш целите ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker