Следване - Маркетинг или Макроикономика? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Следване - Маркетинг или Макроикономика?
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 4992 пъти
Здравейте! Имам въпрос, който със сигурност сте срещали в сайта но в различна категория...

Та ето моят проблем. Аз съм момче тази год. ще съм в 10 клас Икономически техникум. Вече започвам да мисля и за кандидатстването в университети след 12 клас, защото все пак трябва от рано да се мисли не в последния момент...

Та решил съм да следвам Маркетинг или Макроикономика. Добър съм в училище особено в микроикономиката, тази год. почваме макроик.. В математика съм супер смятам бързо нещата, като цяло алгебрата я владея както владея и футбола (отлично...) но тук идва проблема ми алгебрата ми е на 6 ама геометрията съм както да питаш 2-ро класник "Колко е корен от 49 и той да ти каже 13", тоест много зле. Тази година имахме доста геометрия, е кажете ми как на всяко контролно и изпитване по математика на задачи от алгебра имам 6 и рядко 5 и 1/2 а на контролни по геометрия често 3 и 1 /2 а понякога и 3 :( Много е гадно така...

ВЪПРОСА МИ: Трябва ли ми да бъда мн. добър в геометрията ако кандидатствам в избраните ми специалности: маркетинг или макроикономика? Знам, че се минава изпит по математика и с уменията ми по геометрия не знам как ще свържа 2-та края като само с алгебра 4. 50 не знам как се хваща?!? Разбрах обаче, че този по математика не е задължителен а аз съм решил да минавам с задълж. БЕЛ и произволния География. Въпроса ми, ако някой е запознат с кандидатстването с икномо. специалности, ще ми е нужна ли толкова Геометрията за напред.

Пробвал съм да я уча, дори на уроци специално само за геометрия съм ходил и просто не ми се отдава а съм човек, който учи не някой мързел и по принцип всичко оправям бързо и съм отличник ама само тая част от математиката наречена геометрия, тя ми се явява като трън който ми пречи много. Не може всичко да ми се отдава да го научвам а само това?!? От Началото на лятото решавам задачи по геомтерия, опитвам се някои ги разбирам но повече на другия ден са ми мътни а след няколко дена вече не помня за какво става въпрос, докато уроци по история, география и т. н. и задачи по химия, алгебра ги помня от години.

Ще се радвам да ми отговорите и благодаря, че отделихте време да прочетете :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 247411e369
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки ВУЗ си има различен начин на оценяване.
Ще е по - лесно да ти се разясни, ако кажеж към кой ВУЗ си се насочил.

Аз също съм много слаб по математика, но това изобщо не ми пречеше при кандидатстването ми за макроикономика, маркетинг или стопанско управление.
Ако си силен по Български език(езикова култура) или География - залягай над това.


Princetonboy

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e138807cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти, геометрия и за двете не ти трябва, трябва алгебра много за Макрото. (матрици и изследване на функции, но не много сложни, виж http://en.wikipedia.org/wiki/Lagrangian_mechanics ще е горе-долу най-трутнодо в макро и микрото)

Но ще се справиш, не е на някакво невъзможно ниво. Ако те влече математика, тогава макро.
В маркетинга ти трябват добри умения да се изразяваш, както и езици. Учи се статистика, доста се ползват интердисциплинарни методи, пак не минаваж без Lagrrangian, но само алгебра и тук.

Виж, учила съм и двете в чужбина (така, че мога и да те заблужавам, но не вярвам в Бг-то да е нещо мнооого по-различно). Мога да ти кажа, че при нас икономиката на народното стопанство (микро и макро) се закри, защото хората не си намираха работа. Сега се учи само като втора специалност или като предмет, от обща култура. Доста си ограничен в избора си на поприще с това макро.
Като ти върви математика, мислил ли си за Финанси, за Счетоводство, или за учене в чужбина?
Маркетингът иначе дава по-голям шанс за реализация и в чужбина. Наблягай над български, литература и английски - литературата е на английски, както и на алгебра. Ще те мъчи и статистиката, която пак си е алгебра много.
Не се стреми само да влезнеш в университет, да учиш за оценки, а гледай от рано да правиш стаж. Ако останеш в България ти препоръчвам да си задочно, после веднага си намираш работа, маркетингът е проблем, защото има много, които го учат, повечето и момичета, защото си представят рекламки. Препоръчвам ти УНСС, не че е някаква школа, не че ще научиш много, но поне не следят за присъствие и всички там си работят, не познавам човек от УНСС да е останал без работа. Повтарям, университетът не е кой знае какво (за мен), учат се глупости, но има добро име в България и МОЖЕШ ДА РАБОТИШ ПАРАЛЕЛНО!
Не е така, маркетингът е наука, има много анализ и числа.
Микто и макро, както казах, не дават особена възможност за реализация в развитите страни, какво остава в Бг-то. Теориите вече са отхвърлени, отива се в посока социология, по-общи модели. Изобщо, само в банка, финансов институт и в държавната администрация можеш да работиш, както и в БАН или университетите, като учител и т.н.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5781e778ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Така или иначе в какъвто и университет да отидеш поне 1 година задължително ще се изучава всиша метамтика. Това, че си добър в математиката като цяло ще ти е от полза.
Аз ти препоръчвам да избереш маркетинг-повече хляб има в това. То така или иначе в маркетинга се изучава микроикономика, а след това и макроикономика. Аз сега уча маркетинг.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e138807cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   е, 3, висша математика се учи, ама само алгебричната част и не толкова навътре. Достатачно, за да можеш да си извеждаш формулите и да разбираш от статистика, микро или макро. Прав си, няма хляб в микрото и макрото, аз ако разбирах от математика бих учила информатика или нещо в ТУ софия

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c92195341d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От автора: Благодаря за съветите! На 1-во място за мен е Маркетинга и не мисля, да си променям мнението! Все пак ако при кандидатстване сложа само 2 професии, не се знае дали ще ме приемат... Но на 1-во място до край ще чакам маркетинг!

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5a459049bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Пожелавам ти успех и дано като завършиш да се реализар, а не като сега, учиш, учиш и накрая си навираш дипломата отзад.. дано до 2-3 години нещата в Бг се оправят

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e138807cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, ами който учи за голата диплома, може да си избърше Д-то с нея така или иначе. И на Марс да завършиш, ако нямаш стаж, няма как да стане. Един затворен кръг е - студентите завършват без стаж, работодателите искат висше + стаж. Затова имаме 30% и нагоре безработни младежи. Моят съвет е или да учите задочно, или да учите и работите, както го правят студентите от УНСС.
Не чакайте нещо някъде да се оправи, вие се оправяйте, иначе без образование, забравете!
Освен това образованието е важно за вас и да се развиете като личности, да порастнете в тези години, занимавайки се с наука, живеейки в академична среда, мислейки абстрактно. Теорията е важна после в практиката и изобщо. Но не се осланяйте само на дипломата си, не учете за оценки, а за знание и четете извън материала, защото за съжаление е много назад, особено по Икономика в България. Английски много трябва за всяка специалност, защото езикът вече се налага като академичен, измествайки немски, руски и френски. Един от тези езици също е предимство, но не без английски и български, разбира се.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9d2da4c6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Няма да се реализираш, споко. Не го мисли толкова. Имам две висши и една магистратура - все с оценки над 5. 50. И сега, както каза някой по-нагоре си ги навирам на съответното място. В ртая държава е така. Никой не те цени.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8e52742462
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   До номер 8- Държавата ти е виновна.. Това, че ти не си се
реализирал, не означава, че и той няма да успее. Бх им е
на работодателите ти дали си завършиил с 5 и 50 или с 4.
А пък и щом си завършиш с такъв успех, най-вероятно само си учил по цял ден=>си нямал време да бачкаш=>нямаш
стаж. Кво се оплакваш тогава? Да не говорим и, че това със стажа не е точно така, щото сестра ми беше със стаж, ама в
съвсем различна насока от това, което учеше. И почна да бачка
в доста голяма фирма, точно по специалността си. Да не
говорим, че започна да работи там още докато беше студентка. Така че.. изводът е има ли желание, има и начин!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 40ac9e3e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ДО КОМЕНТАР НОМЕР 2

Не залъгвай момчето с това ти УНСС! Сега е такава дупка, че всеки, който го завърши не може да си намери работа. ДАЛИ ВИНСА ИЛИ НЯКАКВО ДРУГО ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ ИЗКАРА В БЪЛГАРИЯ - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. Аман от такива като теб, които не знаят нищо, но дрънчат.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8b0ff706e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Как да няма развитие и работа за макроикономисти, моля ви се не говорете глупости. С макроикономика можеш да работиш във всяка една банка или финансова институция, всички държавни администрации и министерства, да не говорим пък в София колко много възможности има. Макроикономистите също изготвят оценки на инвестиционни проекти, така че повярвайте ми всяка една професия има своето развитие стига да си добър в това, което правиш. Маркетинга сега е много модерен, но в България лично за мен не е добра алтернатива, и пак казвам ако обичаш това, което правиш винаги ще имаш работа :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker