Връзката ни ме задушава и няма измъкване. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Връзката ни ме задушава и няма измъкване.
преди: 4 години, 11 дни, прочетена 1311 пъти
На 16 съм и за първи път в живота ми ми се случва да попадна на такъв.

Ние се запознахме в училище в началото на учебната година. Ще го кръстя Иван. С Иван доста бързо станахме близки. В самото начало като бяхме само приятели, колкото и клиширано и тъпо да звучи, чувствах пеперуди в стомаха си. Знам. Това е прибързано, но и аз съм една. Влюбвам се бързо. Та минаха 2 седмици. Той ми каза че ме харесва и аз отвърнах на чувствата му, но понеже беше прекалено забързано, поехме нещата по-бавно. Запознах го с всичките ми 6 приятели(2 момчета и 4 момичета). С 3 от момичетата се познавам от 8 години, а с останалите от 2/3 години. Най-добрата ми приятелка Никол от самото начало каза че ще сме уникална двойка и че не трябва да го изпускам. Повярвах и. Тогава нещата бяха много добре. Толкова щастлива не бях се чувствала от няколко години(имам прецакано минало). Но всичко в един момент се съсипа. Декември станахме официално гаджета. Бях на седмото небе, защото от както се запознахме, до този момент бяхме почти 24/7 заедно. През повечето време без групичката.

Седмица след като станахме гаджета(1 седмица преди коледната ваканция) се скарахме ужасно много. По една много, много, много тъпа причина. Едно момче ме беше попитало какъв час имаме после и аз му казах. Завързахме малък разговор, след което Иван дойде. Той ми каза че след училище ще поговорим за да не създаваме драми в училище. Чудех се какво му става. След училище така почна да ми вика че се разревах пред него(прекалено съм чувствителна, но принципно се опитвам да не го показвам). Изкара ме че му изневерявам. Ето така протече разговорът ни:
-Какво не ти беше достатъчно? Как можа да ми го причиниш?-питаше ме той непрестанно.
-Ти шегуваш ли се? Ако се шегуваш, въобще не ми е смешно.-казах аз.
-Аз трябва да ти задавам този въпрос к****!
След което не помня много, защото през цялото време плаках. Той скъса с мен. Като казах на приятелите си, те ме нараниха още повече. Никол почна да защитава Иван. Голям спор стана. И съучениците ми в училище като разбраха почнаха да говорят лоши неща за мен. А аз обвинявах себе си.

Няколко дена по-късно той ми даде букет и ми се извини.
-Съжалявам скъпа. Аз просто понякога съм си такъв. Разказвал съм ти за бившите ми и знаеш за какво става въпрос. Съжалявам че проблемите ми с доверието те накараха да се чувстваш така.-каза той.
-Няма проблем. Споровете във една връзка са нормално нещо.-казах аз.
-Обещай ми че няма да си говориш с момчета. Дори да те питат нещо ти ги игнорирай.
-Добре.

И аз почнах да игнорирам момчетата. Обаче в една група почна да праща едни момичета. Те бяха разголени. И за това се скарахме. Ето така протече разговорът ни:
-Щом аз не си говоря с момчета и ти недей да пращаш някакви к**** в чат групите.-написах аз.
-И коя си ти че да ми казваш? Ти някакви известни личности качваш на сторитата си.-написа той.
-Ако не знаеш, те са обвързани, а и качвам части от музикалните им видеа. Ся кво? И песни на мъжки артисти ли няма да ми даваш да слушам?
-Ако се налага.
Казах на това пак на Никол. Тя пак ме изкара виновна. Реших да кажа на една друга приятелка. С нея сме само онлайн бфф-та. Принципно си споделяме всичко, но за споровете с Иван не съм и казвала. Тя се казва Рейна. Като и казах тя ми написа:
-Тоя добре ли е?
-Не знам. Той просто има проблеми с доверието.-написах аз.
-И аз имам такива, ама не бих постъпила като него. А колкото знам и ти имаш. Трябва да е благодарен че ти му вярваш.
Нея я чувствам МНОГО по-близка от Никол. Тя винаги ме разбира. Имахме планове да се запознаем това лято, но като гледам няма да стане.

Та споровете за глупости продължават и сега. Даже стават по-зле. Писах си с едно момче от групата(имаше операция на ръката) и реших да го попитам как е, защото въпреки че не си говорим се интересувам от него. Аз съм такава. Ако нещо се случи на някой от приятелите ми ги питам дали са добре. Иван пак си помисли че съм на път да му изневеря. Казах му че не е ок да си мисли такива неща за човек който познава от почти 8 месеца. Той ми написа че понякога толкова го натъжавам, че му иде да се самоубие. Аз от 5 месеца му се извинявам след всеки спор. Извинявам се за начина по който съм се чувствала. Рейна все ми казва да го зарежа и ми се чуди на акъла. А Никол не спира да го защитава и да ми казва че е прав да ми се сърди.
-Защо все още сте заедно?-пита ме Рейна.
-Ако го зарежа Никол и групичката ще ме намразят. А с повечето сме почти съседи. А с Иван живеем в един блок.
-Какво ти пука?
Знам че не трябва да ми пука. Но няма ли да ви е гадно да сте сами и да нямате приятели и на всичкото отгоре всички да ви мразят. Ако ги блокирам всичките до един, те ще почнат да говорят много лоши неща за мен.

Как бихте се чувствали ако виждате всеки ден хора с които сте били близки и с които сте се скарали жестоко? Как бихте се чувствали като ги чувате да говорят лоши неща по ваш адрес? А и 5 от тях са ми съученици. Знаете ли какво ще е мъчение за мен като се върнем на училище? Буквално няма да си имам никого. Затова трябва да съм благодарна и на това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 дни
hash: 06c831152f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Иван е токсичен и изобщо не заслужава да му търпиш обидите, онлайн приятелката ти е много права. Колкото до Никол и другите ти познати, не са ти никакви приятели. Приятелите не се мешат във връзките ни и не заемат ничия страна - могат да дадат съвет и да кажат какво мислят, но не и категорично да заемат страни и да ни карат да избираме.

Ако ще бъдеш с някого, то бъди с него заради себе си, защото ти така искаш и на теб така ти харесва. Недей да го правиш заради други хора, защото тези други хора щом са такива, то рано или късно пътищата ви ще се разделят и отново ще останеш сама, само дето ще пропилееш и времето да завържеш нови приятелства, ще съсипеш и нервите си, и самочувствие ти ще отиде по дяволите, а може и доживотни комплекси да си насадиш.

Бъди себе си, отстоявай мнението си и чувствата си и никога не се отричай от себе си! Преди всичко обичай себе си!

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 828a0dd96e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Докато поемаш вината върху себе си и се извиняваш за всичко постоянно позволяеайки му да те мачка и контролира по този начин нищо няма да се промени.. Ако покажеш сила и независимост и спреш да го позволяваш той ще разбере че не може да се държи така иначе ще те изгуби.. Той е слаб и лабилен явно и с комплекси, но ти си много виновна че позволяваш всичко това.. От раздяла не се умира камо ли на вашата възраст детска история.. А ако приятелките ти не са до теб и не те подкрепят това не са приятели и не ти трябват.. Връзката ви с това момче няма общо с приятелството и е абсурдно, ако се разделите да застанат срещу тебе.. Приятелите нали са за това да се подкрепят.. Ако наистина вярваш че тези хора ще ти обърнат гръб за нещо което няма общо с тях значи нямаш истински приятели и не трябва да влагаш много в това приятелство.. А въпросната девойка от която искаш подкрепа, а тя само те съди и напада не е лошо да спреш просто да й споделяш... И това че си се съгласила да не разговаряш изобщо с момчета всякаш е нещо нормално е смешно.. Още малко ще поиска да сложиш бурка и ти и на това ще се съгласиш за да има мир..

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 06c831152f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И още нещо, номер 1 съм - в никакъв случай недей да плачеш нито пред Иван, нито пред "приятелите" ти - щом ти се подиграват и не проявяват разбиране бъди твърда като скала и недей да ги допускаш много-много до себе си, защото ще те наранят още повече.

Аз също бях като теб на твоите години - бях наивна, лесно доверчива, привързвах се към хората, страдах и ме болеше заради тях. Ще ти споделя един начин, чрез който можеш да спреш сълзите ако тръгнеш да плачеш - задръж си дъха! Действа безотказно! И не им позволявай да говорят лоши неща за теб, отстоявай себе си и мнението си, ако трябва дори се разкрещи пред всички - не истерично разбира се. Пак ти казвам - обичай себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 дни
hash: e4a3810ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Измислена история. Със цялата тая пряка реч и разказване като във любовен роман си личи,че историята е доста захаросана и измислена от някой/я тъп/а тийнейджър/ка,кой/ято си няма работа.

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 6a5f4f20b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Миличка, важното е ти да се чувстваш добре щом не се чувстваш добре с този човек просто прекрати тази връзка и това е! Голяма работа, че ония дрисли няма да искат да дружат с теб след това с държанието си ти показнат колко всъщност държат на теб. 100 пъти по - добре да си сама отколкото цял живот нещастна и в лоша компания приятелката ти Рейна ти го е казала. 10 години съм по - голяма от теб но миналата година имах същите проблеми направих грешката да се хвана с колега от работата и още от самото начало се започна с надничането в телефона за всяко нещо да му давам отчет ако излизам без него. И той като твоя се оправдаваше по същия начин за проблема с доверието. Заплашваше ме да внимавам, че имал познати навсякъде. Цупеше се посякога ако след 15 ч. работен ден бързах да си легна вместо да правим секс и да стоя с него до зори. Почваше да ми нятаква как прави за мен всичко как другите нямало да ме уважават ако той не е там. Дори една негова позната ме съветваше да го разкарам след като ходихме на почивка по двойки. С нея запазихме и след това приятелски отношения. Шефката го изгони преди това за една издънка та поне на работа можех да дишам. Накрая се наложи да намесвам татко защото той не искаше да разбере, че повече не го искам в живота си, защото всеки път подхванех ли темата раздяла сматяше че или колегите или момичето с което ходихме на почивка ми влиият на решението, мъкнеше и бившата си да ме убеждава колко е свестен. След намесата на татко изчезна и повече не се появи. 8 месеца без него ми е много добре. Даже и с колегите като споделих застанаха после на моя страна. Тъй че горе главата махай го този. С такива хора НЯМА ОПРАВИЯ днес не ти дава да общуваш с приятели утре ако недай си Боже заживеете заедно няма да ти дава да се виждаш с вашите да ходиш на работа да излизаш без него току виж почнал и да ти посяга! Ако нещо те притеснява сподели и с нашите те ще ти помогнат най- добре да се справиш с тази трудна за теб ситуация. Може и да смениш училището и да започнеш на чисто ако присъстевието му ще те напряга. Само спри да се поддаваш на манипулациите му той точно това чака и нарочно ти внушава вина. После ми кажи какво е станало. Но мисля, че сърцето ти вече ти подсказало какво трябва да направиш а то е да се разделиш с този човек. ж26

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 819416b760
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В неприятна ситуация си изпаднала. Защо обаче не погледнеш от друг ъгъл: истински приятел не би говорил лошо за теб и не би ти обърнал гръб, особено в кофти обстоятелства.
Ако хората, които наричаш приятели, го сторят, то те не заслужават да бъдат такива. Дори на този етап да ги задържиш, все в един момент ще те подведат.
Така че тази ситуация всъщност е шанс да отсееш качествените хора в живота ти. Нали си чувала приказката: по-добре сам, отколкото зле придружен.
Колкото до въпросния Иван - ако ще на челна стойка да застанеш, той все няма да е доволен. Зарежи го, заслужаваш повече. Ако някой те убеждава в противното, може да си гледа работата.
Ж31

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 дни
hash: 16e7ff0c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, вашето поколение е изтрещяло тотално. Второ, хората не са важни, който каквото иска да говори, трето, прави каквото ти е кеф на теб, хората не са важни, четвърто това не са приятели ако ще говорят каквото и да било за теб, сега или след случката, те са само познати, приятелите не се однасят така. Пето тоя не е в час, тевноста е болест и така ще е винаги. Шесто общуването с хората е нещо нормално. Няма време за повече, но нога да стигна до 20 сиг.

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 456c0a8027
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Искаш да кажеш, че търпуш лошо отношение, заради мнението на на други хора? И искаш да си в компанията на тия хора за да не си сама.
Събуди се момиче и с 200 човека като тях да си, ти вече си сама.
Твоята Рейна е единственият здравомислещ човек около теб.
На 16 си, не си дете, но мисленето ти е както в детството градина.
Всъщност не мисля, че ще ме послушаш, ще трябва да се опариш сама, да си направиш изводите и да пораснеш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 6a5f4f20b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Колкото до така наречената ти най - добра "приятелка" кажи и каор толкова много го защитава да си го взима. Бързо бързо ще осъзнае, че е грешала като почне да няма въздух от него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 дни
hash: 16e9e76c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eдинствената простима тъпота е тъпотата на младостта.

Млади и тъпи сте, ще мине време, ще поумнеете, пък и ще разбереш, че "имам прецакано минало" е прецакано само през призмата на тъпата ти младост.

Хора, които са имали наистина кофти проблеми порастват много бързо и случки като тая "измислена любов" не им влияят.



Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 дни
hash: a15fbc1949
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Как бих се чувствала? Предадена и наранена, че толкова време съм живяла със заблудата, че имам истински приятели зад гърба си.
Съжалявам, наистина страшно много съжалявам, но тези хора не са ти приятели. Един приятел винаги ще намери начин да те подкрепи и успокои. Един приятел, ако смята, че си допуснал грешка, ще ти го каже, но няма да те обижда, няма да ти говори зад гърба и няма да те товари.

Ти си човек. Преди всичко останало, първо си човек. Заслужаваш да имаш свободата да говориш с когото поискаш, да слушаш любима музика, да следиш любими изпълнители, да излизаш, да говориш и да се забавляваш. Не може на 16 години някакъв пи*льо да ти ЗАБРАНЯВА да отговаряш на момче, което просто те е попитало за следващия ви час, за посока, химикал или друго от този вид. Не може да ти забранява да споделяш части от клипове на песни. Не може да ти крещи, че си ку*рва. Той няма правото да се държи с теб така, сякаш си пълен боклук. Приятелите ти не са ти приятели, ако виждат, че някакъв там се държи с теб така и подкрепят него, а не теб. На 16 години си, малка си и си наивна, затова те разбирам. Обаче, ако сега позволяваш на момче да те мачка така, един ден ще си жена, която все избира неподходящи мъже и бива тормозена. Трябва да си щастлива във връзката си, защото и сама можеш да си нещастна. Трябва приятелите ти да те разбират, защото сама може и да не получаваш подкрепа, но няма да получаваш и неразбиране. Стегни се.

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: e1091e0568
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Иван се държи с теб, като една с курва, а Никол като го толкова защитава, да стане гадже с нея! Не е нормално че Никол толкова много го защитава, може да спи с нея, и затова толкова да го защитава. И как смее да ти забранява, да си пишеш и да си говориш с другия пол? Сигурно и паролата от фб-то ти иска и от всякъде нали? Той е точно от тези. Зарязвай го, пък приятели ще си намериш. Не е нормално тези твои приятели да се месят в отношенията ви, толкоз жестоко.
Бягай от него с 320 това не е ревност а огромна мания за контрол! Някой ден може да те убие от ревност, бягай...
Едно извинявай, не означава нищо, все едно да ти чупи ръцете и да ти се извини. Това момче психически не е добре, трябва му лекарска помощ.

Хелга

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker