Булимия и анорексия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Булимия и анорексия
преди: 4 години, 8 дни, прочетена 1005 пъти
Здравейте, прочетох една история в друг форум за момиче, злоупотребило с алкохол и тя искаше да повърне за да се отърве от него. Впечатление ми направиха коментарите, булимичка, контролирай се, потърси помощ, няма да отслабнеш така и т. н.
Аз съм в началото на живота си и като булимичка вече 2/3 години искам да ви кажа нещо. Не си мислете, че на всеки му е лесно и внимавайте с езика, не всеки може да получи подкрепа и помощ. Аз например нямам особена възможност и не ми е лесно и не искам да се правя на интересна, а да ви кажа да внимавате. Заради груби коментари, на които обръщах внимание съм до тук въпреки, че спортувам от малка, че съм във форма и имам добър вид аз не мога да го спра туко така. И не желая неща от сорта на контролирай се, болна си, ще умреш и т. н. Искам да получа съвет от човек който знае за какво говори, а до тези с острите езици... Помислете си, че не сте перфектни, а обратното.
Но мисля, че и сама ще успея скоро в живота ми влезе едно момиче, което промени всичко и да би съм и ако искате споделете мнението си за тези хора ❤️
Предварително благодаря на коментари, който ще са ми от помощ, и искам да добавя че не се тъпча с храна ям нормално, но се обвинявам и да...
От части може да се каже и анорексия но частична не ям с дни понякога

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 дни
hash: 1b33dc605b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обичай себе си. Приеми се такава,каквато си и се обичай. Бъди си самодостатъчна.
Иначе за храната може да прочетеш за лечебното гладуване примерно книгите на Пол Брег.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: ac4ba48048
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз вече 10 години имам пристъпи и на анорексия, и на булимия. Няма спасение, всяка една травма може да го отключи пак това заболяване. А не съм някоя тийнка - на 33 съм и перфектно знам какво причинявам на себе си и околните...
За булимията ти препоръчвам да гледаш да си пълниш стомаха с неща като зеленчуци, плодове, белтъци и т.н. за да не чувстваш глад да се нахвърляш като озверяла на друга храна. Аз така горе-долу се контролирам. Разни психологически съвети как трябва да се обичаш и т.н. е излишно да ти давам.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 943ed37194
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И двете заболявания се появяват първо в главата, а после физически се отразяват върху тялото. Ти няма как изведнъж да започнеш да се храниш нормално без да се чувстваш виновна, нито пък просто така ще спреш да тичаш към тоалетната след хранене. Проблемът не е в тялото ти, а в психиката. Хората с анорексия и булимия нямат реална представа за себе си, те обикновено искат да са по-слаби и стройни дори и вече да имат вид на закачалки. Ако искаш да се оправиш, варианта е да промениш начина си на мислене. Понеже състоянието ти застрашава нормалното функциониране на тялото, тоест си е сериозно, по-добре се консултирай с психолог. Да, това момче може да ти се отрази добре, но ако той ти се яви спасителен пояс, при една раздяла ще рухнеш и ще се върнеш в изходна позиция.
Иначе това, че някой се е напил жестоко и иска да повърне, за да изкара алкохола от себе си, не го прави булимик. Това се случва особено в ранни години, когато човек не знае колко държи на пиене. Много е различно. Погрижи се за себе си. Не искаш хората да ти казват бруталните клишета, но ти наистина рискуваш здравето си, което нито е шега, нито е обида.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker