Една страдаща млада душа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (95400)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22439)
 Секс и интимност (11113)
 Тинейджърски (20023)
 Семейство (4757)
 Здраве (7708)
 Спорт и красота (4010)
 На работното място (2105)
 Образование (5778)
 В чужбина (1276)
 Наркотици и алкохол (918)
 Измислени истории (730)
 Проза, литература (1483)
 Други (12887)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Една страдаща млада душа
преди: 18 дни, 1 час, прочетена 411 пъти
Здравейте! Преди да започна историята си ще помоля от все сърце модераторите да споделят историята ми... имам нужда!
Така, пише Ви един отчаян човек. Мразещ себе си с всяка глътка въздух, която влиза в дробовете ми! Всичко започна, когато постъпих в 1ви клас. Тогава започна един тормоз от страна на съучениците ми и от учителите (учителите ми повтаряха колко слаб ученик съм и ме сравняваха с другите). Исках да стана добър математик и да уча в математическа гимназия. Съучениците ми ме подиграваха заради това мое решение и съм ял някой друг бой от тях... и така се разделих с тази моя мисъл. Когато станах 5ти клас пък ме подиграваха, защото исках да съм в училищния отбор по футбол. Е, отново подигравки и тормоз (бях в друго училище, но със същите мой съученици... с леки изключения). Плаках... скъсвах се да плача. Прибирах се със сълзи на очи. След постъпване в гимназия всичко се промени... Започнах да се занимавам с бойни спортове и всички ми повтараха колко добър съм и как ми се отдава. Бях щастлив, защото имах и завидни постижения в тези спортове (кикбокс, карате и борба). Но изведнъж изпаднах в една дълбока депресия. Спрях да тренирам... отслабнах, спрях да се храня. Бях многобройни пъти с разбито сърце, отхвърлен, заменен. Не исках да излизам, не исках да ям. Появиха се и мисли за самоубийство. Хората, които едно време ме тормозеха вече ме уважаваха. Поглеждайки назад... всички мой грешки... провали... МРАЗЯ СЕ! Развих паник атаки, започнах да мразя всеки един човек, мразех и самия себе си. Фалшивото в хората директно отключваше пристъп на ярост към тези хора. Загубих много приятелства (от момичета и момчета). Бях станал едно нищо. Започнах да се замесвам в проблеми в училище и извън него... В сърцето ми има една дупка... в главата ми има безброй спомени как родителите ми не вярваха в мен, как не ми дадоха право на избор, право да изразя мнението си. Хора започнаха да казват как ги е страх от мен... извинете ако историята Ви се струва, някак несвързана, но точно сега съм като едно торнадо от емоции. В главата ми изплуват спомени... как бях отхвърлен, оставен сам. Нямам на кой да споделя, с родителите си почти не говоря. Жаден съм за любов, но уви... пропих се... Не приемам реалността, трудно ми е и мислите ми ме мъчат с истинска сила. Моля Ви, имам нужда от съвет! ... ПРЕВЪРНАХ СЕ В ЕДНО НИЩО! (18 годишно момче, току що завършило гимназия)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 дни, 6 часа
hash: a7087821f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Остави миналото на заден план т.е. забрави го. Не е важно дали си бил сам, а дали в момента си сам. Ако е така го промени. За да подобриш положението си мисли за сегашния момент. Какво не ти харесва и как би могъл да го подобриш. Развивай се, учи или работи, премести се в друг град или смени квартала, възможности имаш много, зависи какво искаш.

 
  ...
преди: 16 дни, 4 часа
hash: dbc39f4568
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Отиди на психолог. Травмите от родителите са най-неприятните, но могат да се преодолеят. Всъщност ти си се справил със ситуацията -победил си. Станал си силен, другите вече те уважават. Победил си, радвай се. Може да повярваш в Бог. И да си мислиш, че той е твой създател... Има начини, потърси ги.

 
  ...
преди: 16 дни, 22 мин.
hash: 623ee3b0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Приятел, имаш време да се вземеш в ръце! Защо си спрял със спорта? Това е било твоето спасение! Спри алкохола и се стегни, започни отново да тренираш! Явно си имал талант - не е късно да го развиеш, животът е пред теб! Ще завържеш нови приятелства в залите, а момичетата харесват момчета, които тренират (особено такива спортове).

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 20 часа
hash: edb98a803a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Както казва номер 3, защо си спрял със спорта? Явно това е твоето призвание и щом си постигнал много тогава можеш и още в бъдеще. Бори се за мечтите си и нека те да те крепят. Млад човек си, а си съсипваш живота с този алкохол. Потърси професионална помощ ако смяташ, че имаш серозен проблем с алкохола. Съжалявам, че преминаваш през труден етап, но такъв е живота, всеки има възходи и падения. Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 11 дни, 4 часа
hash: ce3f452d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   *дълъг коментар*

Здрасти, аз съм с десетина години по-голяма от теб. Историята ти ми е много позната, аз самата съм преминала през нещо подобно (успешно), отне ми няколко години, защото нямаше кой да ме насочи... но както и да е. Казвам ти от опит, че можеш да се справиш сам и че не ти е нужен стимул като алкохол. Честно казано, бих ти оставила имейл за връзка, но правилата на сайта не позволяват. Затова, ако искаш, да направим този експеримент: аз ще си въведа имейла, за да получавам автоматично известие всеки път, когато коментираш, и ще ти отговарям. Надявам се да ти помогна с морална подкрепа. Ако си съгласен, ето ти тук един списък с нещата, които да подобриш:

1. Колкото и клиширано да звучи, трябва да обикнеш себе си. Или хайде, поне да се приемаш. Замисли се за това, как тялото, което ти служи всеки ден и и с което можеш да постигнеш толкова много, е било принудено да търпи тормоз, физически глад и глад за обич. Как душата ти, която е търсела разбиране, копнеела е да срещне сродна душа, е била повлияна от депресията. Разбирам те напълно и мога да ти дам този съвет: цялата тази негативна енергия, вземи я и я превърни в нещо съзидателно. Ако трябва превърни я в гняв като за начало, но гнева го изразходвай само в залата за тренировки (направи мускули, примерно). Останалите, които са коментирали, също са ти дали съвет да продължиш със спорта. Спортът е здраве (умерен спорт, разбира се) и самочувствие, че си успял да се справиш физически, да преодолееш някакъв предел на силите си (пак казвам, трябва умереност). Също така опитай да създадеш нещо - може да е с ръцете си (да измайсториш нещо физически) или с ума си (напиши нещо - имаш хубав стил на писане, съдейки по историята тти, нарисувай нещо). Направи нещо положително, за себе си или за другите. Повярвай ми, това ще помогне.

2. Пишеш как чуждото мнение те е спирало да се занимаваш с математика, с футбол. Намери хора с такова мнение, което подкрепя заниманията ти, защото това ще ти увеличи увереността и оттам ще направи успеха ти по-лесен. Ето, ти вече откри един: аз вярвам, че можеш да успееш. Въпросът е: с какво ще се заемеш? С математика? Не са те приели в математическа гимназия, но мислил ли си сега след гимназията да кандидатстваш в някоя математическа специалност? Всъщност, ще следваш ли, или ще работиш? Дори да не си студент, винаги има начин да се занимаваш самостоятелно в свободното време. Пълно е със сайтове с информация, с фейсбук групи и т. н. Дори и да не станеш велик математик, това ще ти е от полза за ума. Помисли каква професия искаш да имаш, в момента си на идеалната възраст да избираш. Така че си прецени какво ще правиш и започвай.

3. За отношенията с хората и с родителите. Първо, дори да не споделящ с родителите си толкова и да не те разбират, старай се да сте в добри отношения, повярвай ми, ти си късметлия, че имаш родители, каквито и да са, както и да се държат. Уважавай ги, защото те са се грижили за теб, дори да не са успели да ти дадат абсолютно всичко, са ти дали колкото са могли и те ОБИЧАТ, така че отвърни им и ти с обич и с уважение, помогни им с нещо, подкрепи ги, покажи им, че имат СИН. За хората: станалото станало. Старай се оттук нататък да се държиш добре с тях, предлагай помощта си, предлагай компанията си, дори да изглежда странно в началото или пък да те отхвърлят, както ти си ги отхвърлял, малко по малко ще намериш достатъчен брой хора, които да са ти приятели и да те подкрепят. За фалша в отношенията съм напълно съгласна, но от позицията на едни десет години повече ще ти споделя, че почти няма фалшиви хора. Почти всеки е до някаква степен фалшив, може би заради някаква бариера, която хората си слагат, за да не бъдат наранени... така че това просто го приеми, докато срещнеш хора, които да не са толкова фалшиви. Пишеш, че си бил наранен и отхърлен - ами, много хора са били в твоето положение, включително и аз. Опитай се да го превъзмогнеш, като се посветиш на дейности и хора, които са ценни за теб: родители, спорт, математика, учене и/или работа. Може да не е лесно, но пък може и да се справиш. Повярвай, че е постижимо.

Окей, стана малко дълго. Най-важното: определи с какво ще се занимаваш, и се посвети на него, като същевременно се държиш добре с родители и с околните. Имаш моята подкрепа. Както казах, въвеждам си имейл адреса и следващия път, като публикуваш коментар, ще получа съобщение и ако имаш въпрос или искаш да общуваш, ще ти пиша пак коментар. Постарай се, вярвам в теб и ти говоря от позицията на човек, който е бил в много сходно положение и се е преборил.

А алкохола просто го забрави. Той ти е просто като някакъв стимулант и заместител, нямаш нужда от него, а от вяра в себе си и от правилните дейности. Успех и се надявам да споделиш как върви, дори да не ти се получи отначало. Историята ти истински ме докосна, защото ми припомни минали моменти, и... още веднъж, успех!

V.

 
  ...


...
преди: 9 дни, 11 часа
hash: d3253e4162
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Момче, недей така! Сърцето направо ме заболя! НАИСТИНА!!! Недей да се пропиваш! Та, ти си млад! Много, много млад, че да си разваляш живота! Не изпадай и в депресии, МОЛЯ ТЕ!! Да ти кажа, историята ти е доста подобна на моята, но с леки изключения. И мен ме тормозят, още от 1 клас, защото ги задминавам по всички предмети и защото съм запазила девствеността си. ВСЕКИ В УЧИЛИЩЕ МЕ МРАЗИ поради този факт. Сменяла съм толкова много училища и само простащина съм виждала. Опитаха се да ме изнасилят, разбиваха ми главата(в твърдите училищни стени, с баскетболни и волейболни топки, със хартии, увити с камъни). Подиграваха ми се заради телосложението ми и все още го правят, правят ми сексуални намеци, настроиха цялото училище срещу мен! Че и анемия хванах, депресивни епизоди, че и ме изследваха за хранително разтройство-кошмар беше и е! ЗА ТЕБ, МОГА ДА ТИ КАЖА СЛЕДНОТО: МЛАД СИ, МЪЖКИ! ЩО ЗА ДУХ И УСТРЕМ ЩЕ ИМАЩ, СЛЕД КАТО СЕ ПРЕДАВАШ ОЩЕ ОТ СЕГА? ! КАЖИ МИ!!! РАЗБИРАМ БОЛКАТА ТИ, НО ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН, Е КАТО СТЪПИШ ОТНОВО ЗДРАВО НА ЗЕМЯТА, С ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА! Започни да се храниш, спортувай и най-вече не затваряй сърцето си за други. Това ме накара да се замисля доста, когато бях като теб-депресирана, плачеща като говедо, неядяща и друго. НО АЗ СТЪПИХ НА МОИТЕ КРАКА-ВРЕМЕ Е И ТИ ДА СЕ СТЕГНЕШ КАТО ХОРАТА! а НА ОНИЯ, тегли им една майна и забрави. Просто забрави, друг лек няма, няма и да има.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 23 часа
hash: d7d5cd6cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора : Здравейте! Радвам се ,че обърнахте внимание на историята ми! Благодаря Ви много за отделеното време ,което е ценно ,както за мен , така и за Вас ! Внимателно четох всеки ред ,който сте ми написали. Благодаря Ви ! Напълнихте ми сърцето с положителни емоции ! Живи и здрави да сте. "V.'" можем да направим връзка. Старая се да се измъкна от калта... Ще имам нужда от едно рамо !

 
  ...
преди: 4 дни, 8 часа
hash: ce3f452d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей отново, авторе!

Сайтът не позволява размяна на контакти и не мисля, че модераторите биха направили изключение. Затова пиши тук, като имаш нужда от едно рамо, и аз ще те подкрепям, макар и анонимно. Пиши скоро за напредъка, ако има такъв, ще се радвам да разбера, че нещата се подобряват. Кое е първото, над което започна/започваш да работиш? Какви стъпки предприемаш по него?

V.

 
  ...
преди: 2 дни, 1 час
hash: d7d5cd6cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От автора към V.

Наблегнах над ученето и се чувствам една идея по-спокоен. Благодаря ти много за отделянето на време. Имам чувството . че ако се издъня на ДЗИ-тата... никое момиче няма да ме иска и ще ме мисли за пълен кретен ( под издънка имам предвид 3ка или 2ка)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker