Една страдаща млада душа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Една страдаща млада душа
преди: 4 години, 1 ден, прочетена 1270 пъти
Здравейте! Преди да започна историята си ще помоля от все сърце модераторите да споделят историята ми... имам нужда!
Така, пише Ви един отчаян човек. Мразещ себе си с всяка глътка въздух, която влиза в дробовете ми! Всичко започна, когато постъпих в 1ви клас. Тогава започна един тормоз от страна на съучениците ми и от учителите (учителите ми повтаряха колко слаб ученик съм и ме сравняваха с другите). Исках да стана добър математик и да уча в математическа гимназия. Съучениците ми ме подиграваха заради това мое решение и съм ял някой друг бой от тях... и така се разделих с тази моя мисъл. Когато станах 5ти клас пък ме подиграваха, защото исках да съм в училищния отбор по футбол. Е, отново подигравки и тормоз (бях в друго училище, но със същите мой съученици... с леки изключения). Плаках... скъсвах се да плача. Прибирах се със сълзи на очи. След постъпване в гимназия всичко се промени... Започнах да се занимавам с бойни спортове и всички ми повтараха колко добър съм и как ми се отдава. Бях щастлив, защото имах и завидни постижения в тези спортове (кикбокс, карате и борба). Но изведнъж изпаднах в една дълбока депресия. Спрях да тренирам... отслабнах, спрях да се храня. Бях многобройни пъти с разбито сърце, отхвърлен, заменен. Не исках да излизам, не исках да ям. Появиха се и мисли за самоубийство. Хората, които едно време ме тормозеха вече ме уважаваха. Поглеждайки назад... всички мой грешки... провали... МРАЗЯ СЕ! Развих паник атаки, започнах да мразя всеки един човек, мразех и самия себе си. Фалшивото в хората директно отключваше пристъп на ярост към тези хора. Загубих много приятелства (от момичета и момчета). Бях станал едно нищо. Започнах да се замесвам в проблеми в училище и извън него... В сърцето ми има една дупка... в главата ми има безброй спомени как родителите ми не вярваха в мен, как не ми дадоха право на избор, право да изразя мнението си. Хора започнаха да казват как ги е страх от мен... извинете ако историята Ви се струва, някак несвързана, но точно сега съм като едно торнадо от емоции. В главата ми изплуват спомени... как бях отхвърлен, оставен сам. Нямам на кой да споделя, с родителите си почти не говоря. Жаден съм за любов, но уви... пропих се... Не приемам реалността, трудно ми е и мислите ми ме мъчат с истинска сила. Моля Ви, имам нужда от съвет! ... ПРЕВЪРНАХ СЕ В ЕДНО НИЩО! (18 годишно момче, току що завършило гимназия)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 час
hash: a7087821f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Остави миналото на заден план т.е. забрави го. Не е важно дали си бил сам, а дали в момента си сам. Ако е така го промени. За да подобриш положението си мисли за сегашния момент. Какво не ти харесва и как би могъл да го подобриш. Развивай се, учи или работи, премести се в друг град или смени квартала, възможности имаш много, зависи какво искаш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 мин.
hash: dbc39f4568
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди на психолог. Травмите от родителите са най-неприятните, но могат да се преодолеят. Всъщност ти си се справил със ситуацията -победил си. Станал си силен, другите вече те уважават. Победил си, радвай се. Може да повярваш в Бог. И да си мислиш, че той е твой създател... Има начини, потърси ги.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 623ee3b0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Приятел, имаш време да се вземеш в ръце! Защо си спрял със спорта? Това е било твоето спасение! Спри алкохола и се стегни, започни отново да тренираш! Явно си имал талант - не е късно да го развиеш, животът е пред теб! Ще завържеш нови приятелства в залите, а момичетата харесват момчета, които тренират (особено такива спортове).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: edb98a803a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Както казва номер 3, защо си спрял със спорта? Явно това е твоето призвание и щом си постигнал много тогава можеш и още в бъдеще. Бори се за мечтите си и нека те да те крепят. Млад човек си, а си съсипваш живота с този алкохол. Потърси професионална помощ ако смяташ, че имаш серозен проблем с алкохола. Съжалявам, че преминаваш през труден етап, но такъв е живота, всеки има възходи и падения. Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ce3f452d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   *дълъг коментар*

Здрасти, аз съм с десетина години по-голяма от теб. Историята ти ми е много позната, аз самата съм преминала през нещо подобно (успешно), отне ми няколко години, защото нямаше кой да ме насочи... но както и да е. Казвам ти от опит, че можеш да се справиш сам и че не ти е нужен стимул като алкохол. Честно казано, бих ти оставила имейл за връзка, но правилата на сайта не позволяват. Затова, ако искаш, да направим този експеримент: аз ще си въведа имейла, за да получавам автоматично известие всеки път, когато коментираш, и ще ти отговарям. Надявам се да ти помогна с морална подкрепа. Ако си съгласен, ето ти тук един списък с нещата, които да подобриш:

1. Колкото и клиширано да звучи, трябва да обикнеш себе си. Или хайде, поне да се приемаш. Замисли се за това, как тялото, което ти служи всеки ден и и с което можеш да постигнеш толкова много, е било принудено да търпи тормоз, физически глад и глад за обич. Как душата ти, която е търсела разбиране, копнеела е да срещне сродна душа, е била повлияна от депресията. Разбирам те напълно и мога да ти дам този съвет: цялата тази негативна енергия, вземи я и я превърни в нещо съзидателно. Ако трябва превърни я в гняв като за начало, но гнева го изразходвай само в залата за тренировки (направи мускули, примерно). Останалите, които са коментирали, също са ти дали съвет да продължиш със спорта. Спортът е здраве (умерен спорт, разбира се) и самочувствие, че си успял да се справиш физически, да преодолееш някакъв предел на силите си (пак казвам, трябва умереност). Също така опитай да създадеш нещо - може да е с ръцете си (да измайсториш нещо физически) или с ума си (напиши нещо - имаш хубав стил на писане, съдейки по историята тти, нарисувай нещо). Направи нещо положително, за себе си или за другите. Повярвай ми, това ще помогне.

2. Пишеш как чуждото мнение те е спирало да се занимаваш с математика, с футбол. Намери хора с такова мнение, което подкрепя заниманията ти, защото това ще ти увеличи увереността и оттам ще направи успеха ти по-лесен. Ето, ти вече откри един: аз вярвам, че можеш да успееш. Въпросът е: с какво ще се заемеш? С математика? Не са те приели в математическа гимназия, но мислил ли си сега след гимназията да кандидатстваш в някоя математическа специалност? Всъщност, ще следваш ли, или ще работиш? Дори да не си студент, винаги има начин да се занимаваш самостоятелно в свободното време. Пълно е със сайтове с информация, с фейсбук групи и т. н. Дори и да не станеш велик математик, това ще ти е от полза за ума. Помисли каква професия искаш да имаш, в момента си на идеалната възраст да избираш. Така че си прецени какво ще правиш и започвай.

3. За отношенията с хората и с родителите. Първо, дори да не споделящ с родителите си толкова и да не те разбират, старай се да сте в добри отношения, повярвай ми, ти си късметлия, че имаш родители, каквито и да са, както и да се държат. Уважавай ги, защото те са се грижили за теб, дори да не са успели да ти дадат абсолютно всичко, са ти дали колкото са могли и те ОБИЧАТ, така че отвърни им и ти с обич и с уважение, помогни им с нещо, подкрепи ги, покажи им, че имат СИН. За хората: станалото станало. Старай се оттук нататък да се държиш добре с тях, предлагай помощта си, предлагай компанията си, дори да изглежда странно в началото или пък да те отхвърлят, както ти си ги отхвърлял, малко по малко ще намериш достатъчен брой хора, които да са ти приятели и да те подкрепят. За фалша в отношенията съм напълно съгласна, но от позицията на едни десет години повече ще ти споделя, че почти няма фалшиви хора. Почти всеки е до някаква степен фалшив, може би заради някаква бариера, която хората си слагат, за да не бъдат наранени... така че това просто го приеми, докато срещнеш хора, които да не са толкова фалшиви. Пишеш, че си бил наранен и отхърлен - ами, много хора са били в твоето положение, включително и аз. Опитай се да го превъзмогнеш, като се посветиш на дейности и хора, които са ценни за теб: родители, спорт, математика, учене и/или работа. Може да не е лесно, но пък може и да се справиш. Повярвай, че е постижимо.

Окей, стана малко дълго. Най-важното: определи с какво ще се занимаваш, и се посвети на него, като същевременно се държиш добре с родители и с околните. Имаш моята подкрепа. Както казах, въвеждам си имейл адреса и следващия път, като публикуваш коментар, ще получа съобщение и ако имаш въпрос или искаш да общуваш, ще ти пиша пак коментар. Постарай се, вярвам в теб и ти говоря от позицията на човек, който е бил в много сходно положение и се е преборил.

А алкохола просто го забрави. Той ти е просто като някакъв стимулант и заместител, нямаш нужда от него, а от вяра в себе си и от правилните дейности. Успех и се надявам да споделиш как върви, дори да не ти се получи отначало. Историята ти истински ме докосна, защото ми припомни минали моменти, и... още веднъж, успех!

V.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d3253e4162
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Момче, недей така! Сърцето направо ме заболя! НАИСТИНА!!! Недей да се пропиваш! Та, ти си млад! Много, много млад, че да си разваляш живота! Не изпадай и в депресии, МОЛЯ ТЕ!! Да ти кажа, историята ти е доста подобна на моята, но с леки изключения. И мен ме тормозят, още от 1 клас, защото ги задминавам по всички предмети и защото съм запазила девствеността си. ВСЕКИ В УЧИЛИЩЕ МЕ МРАЗИ поради този факт. Сменяла съм толкова много училища и само простащина съм виждала. Опитаха се да ме изнасилят, разбиваха ми главата(в твърдите училищни стени, с баскетболни и волейболни топки, със хартии, увити с камъни). Подиграваха ми се заради телосложението ми и все още го правят, правят ми сексуални намеци, настроиха цялото училище срещу мен! Че и анемия хванах, депресивни епизоди, че и ме изследваха за хранително разтройство-кошмар беше и е! ЗА ТЕБ, МОГА ДА ТИ КАЖА СЛЕДНОТО: МЛАД СИ, МЪЖКИ! ЩО ЗА ДУХ И УСТРЕМ ЩЕ ИМАЩ, СЛЕД КАТО СЕ ПРЕДАВАШ ОЩЕ ОТ СЕГА? ! КАЖИ МИ!!! РАЗБИРАМ БОЛКАТА ТИ, НО ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН, Е КАТО СТЪПИШ ОТНОВО ЗДРАВО НА ЗЕМЯТА, С ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА! Започни да се храниш, спортувай и най-вече не затваряй сърцето си за други. Това ме накара да се замисля доста, когато бях като теб-депресирана, плачеща като говедо, неядяща и друго. НО АЗ СТЪПИХ НА МОИТЕ КРАКА-ВРЕМЕ Е И ТИ ДА СЕ СТЕГНЕШ КАТО ХОРАТА! а НА ОНИЯ, тегли им една майна и забрави. Просто забрави, друг лек няма, няма и да има.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7d5cd6cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора : Здравейте! Радвам се ,че обърнахте внимание на историята ми! Благодаря Ви много за отделеното време ,което е ценно ,както за мен , така и за Вас ! Внимателно четох всеки ред ,който сте ми написали. Благодаря Ви ! Напълнихте ми сърцето с положителни емоции ! Живи и здрави да сте. "V.'" можем да направим връзка. Старая се да се измъкна от калта... Ще имам нужда от едно рамо !

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ce3f452d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей отново, авторе!

Сайтът не позволява размяна на контакти и не мисля, че модераторите биха направили изключение. Затова пиши тук, като имаш нужда от едно рамо, и аз ще те подкрепям, макар и анонимно. Пиши скоро за напредъка, ако има такъв, ще се радвам да разбера, че нещата се подобряват. Кое е първото, над което започна/започваш да работиш? Какви стъпки предприемаш по него?

V.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7d5cd6cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора към V.

Наблегнах над ученето и се чувствам една идея по-спокоен. Благодаря ти много за отделянето на време. Имам чувството . че ако се издъня на ДЗИ-тата... никое момиче няма да ме иска и ще ме мисли за пълен кретен ( под издънка имам предвид 3ка или 2ка)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ce3f452d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей, авторе.

Браво, че си се успокоил и се съсредоточаваш върху учебния материал. За момента обърни внимание на втория ДЗИ, не мисли как момичетата ще те възприемат. Още си на 18 и тепърва ще имаш време за момичета, повярвай ми, животът ти сега започва... Пиши след това как си се справил с ДЗИ. Надявам се да получиш добра оценка на матурите, а ако това не стане или въобще не ги вземеш, можеш да се явиш на поправителна сесия. Но разбира се, че е по-добре да се справиш от първия път.

Успех на матурата утре!

V.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7d5cd6cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей "V". Мисля, че се справих добре. Доволен съм от представянето си и се чувствам доста по-добре. За цялото това неучене и и безхаберие... дори надминах очакванията си! Надявам се да хвана две 4ки и така... но някак имам страх, че ако имам ниски оценки просто... ще бъда отхвърлен от момичетата, защото не искам да имам някакъв си "ккфляк" с надути джуки и изкуствени украшения. Винаги съм искал интелигентно момиче, с което мога да общувам на всякакви теми и да бъде моята опора. Уважавам женските създания, но само тези, които го заслужават. Предпочитам момиче, която всяка вечер чете литература, отколкото тази, която върти кючеци в някоя дискотека под влиянието на алкохол и наркотици!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ce3f452d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, авторе.

Излязоха ли резултатите? От начина, по който пишеш, изразяваш се и разсъждаваш, бих казала, че имаш потенциал и за повече от 4, но ти сам каза, че не си учил достатъчно и навреме, така че оценките най-вероятно ще отразят старанието ти (тоест липсата на такова), а не способностите ти. Искам да ти кажа три неща.

Първо, успокой се с тези момичета. Отношението на другите към теб зависи от собственото ти отношение към себе си. Не ниските ти оценки са проблемът с момичетата, а ниското ти самочувствие. Така че насочи се към нещата, в които си добър, и не се фокусирай толкова върху тези, в които не си. Освен това, както ти писах, мисля, че си можел да постигнеш и повече на матурите, просто така се е случило. Гледай занапред, ако се насочиш към университет, да си по-старателен.

Второ, ако решиш да учиш в университет, знай, че сега се влиза много, много по-лесно, отколкото когато например аз съм кандидатствала, а и ситуацията с това извънредно положение също допринесе, така че имаш големи шансове да те приемат. Сега броят на студентите, които кандидатстват, е по-малък от местата във ВУЗ и университетите улесняват максимално желаещите. (Е, естествено има специалности, в които няма как да влезеш с посредствени оценки, но има много други, в които можеш.) Можеш да използваш оценката си от матурата, ако смяташ, че няма да се справиш с изпит. Даже за някои специалности не се изисква изпит.

Понеже горе пишеш, че искаш да станеш добър математик, ако си избрал втора матура математика, можеш да кандидатстваш за специалност Математика в Софийския университет с оценката от нея. Можеш също така да се явиш на изпит по математика, но трябва да се запишеш за изпита до 10 юни (ето ти линк с информация: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_kvalifikacionna_stepen_bakalav_r_i_magist_r_sled_sredno_obrazovanie/kandidatstudentska_kampaniya_2020/prilozheniya/prilozhenie_12 ) Имай предвид, че това е сериозна специалност, учи се редовно и колеги ще ти бъдат дори лауреати от олимпиади по математика, така че нивото ще е високо, някои не успяват да се справят или губят интерес и мотивация и прекъсват.

Не ти казвам да учиш математика, просто в историята си написал, че те влече, затова ти давам тази информация. Ако искаш, пиши накъде си се насочил и какво искаш да учиш.

И третото, което искам да ти кажа: почни пак да тренираш. Ти самият пишеш, че си добър в спорта, постигнал си резултати. Според мен е важно да продължиш. Можеш дори да станеш треньор някой ден, ако много те бива.

Пиши как вървят нещата, пиши, ако имаш някакви въпроси или колебания. За момичетата изобщо не мисли в момента. Работи върху себе си и ще срещнеш точното момиче, гарантирам ти го. Още си на 18, колко още хубави неща те чакат. Представи си, че един ден срещнеш момичето, с което ще сте заедно занапред, момичето, което отговаря на описанието в предния ти отговор. Кое е по-вероятно да се случи: тя да си изгради мнение за теб по това, което вижда (уверен мъж, който се държи добре с другите и има самочувствие и сила) или най-напред да те пита колко си бил изкарал на матурите преди еди си колко месеци или години и след това, според отговора ти, да прецени дали да бъде с теб? :)

V.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4485bb22ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Добри мнения са дадени в коментарите.
Както пише 1, смени средата. Тя е определяща за твоето бъдеще/живот. Открий приятели, които те превъзхождат по нещо, хора на които се възхищаваш. Сред практикуващите бойни спортове има такива, завържи приятелство с някого. Постави бариери пред хора, които не те оценяват и се заобикаляй с такива, които те стимулират да бъдеш нещо по-добро. Ако не можеш да се отделиш напълно от първата група, то намали времето прекарано в тяхната компания. На “здравей-здрасти” е напълно достатъчно.
Скоро гледах новия филм “Джентълмените”. Един от героите в него е “Треньора” (Couch), игран от Колин Феръл. Това е човек, който да имаш за приятел, ментор и/или шеф. С такъв човек се отива в Ада, защото знаеш, че и той ще направи същото за теб.

Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7d5cd6cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От автора : Благодаря Ви за адекватните съвети... наистина имах нужда! ''V"' наистина не знам какво да кажа... Благодаря ти искрено за отзивите. Мисля, че на 12 излизат резултатие. Чувствам се малко по-добре. Ще видя какво съм направил... Стискай палци!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ce3f452d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Супер, авторе, радвам се, че нещата се нареждат. Не ги мисли тези резултати, гледай напред. Завършил си средното си образование, погледни на този етап като на нещо вече постигнато, оттук нататък ще се срещнеш с нови хора и ще можеш да градиш отначало. Ти си млад и силен, вярвай в себе си, защото бъдещето е пред теб. Радвам се, че съм помогнала с някоя и друга дума, но все пак основният, който има заслуга за това да преодолееш неприятните неща и да станеш по-силен и самоуверен, си самият ти. Колкото и да пишем ние тук, от теб зависи да вземеш правилните решения, така че просто давай. И ще допълня - 18 години е наистина една чудесна възраст да изградиш стабилно и добро бъдеще и това ще ти го каже всеки, който вече е минал поне 30-те, така че използвай възможността оптимално.

V.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cbe93ae2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторе, ти можеш много повече да постигнеш отколкото си мислиш!

Това, че твоите съученици ти казват че си отрепка, боклук, смешник и др да не ти пука. Те те дърпат надолу; те не искат да прогресираш; да не изпълниш целите си.

Аз като бях ученик имах едни приятели, които се ипитваха да ме използват, да ми се подиграват(бяха с 1-2 години по-големи от мен) и аз накрая ги зарязох. Намерих си приятели, с които имам общ език и си помагаме взаимно.

От твоят написан коментар си правя извод, че си много умен, но с подтиснато самочувствие. Не се отчайвай, животът ти едва сега започва. Горе главата, гони си целите. Ще си намериш момиче, което те цени; ще намериш това, което най-много харесваш да правиш и ще бъдеш щастлив.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker