Недоволство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Недоволство
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 699 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 18 години. Завърших с 6. 00 и сега ми предстоят кандидатстудентски изпити, за които се притеснявам много. Та сега към проблема. Нашите не са доволни от мен, помагам им с много неща, каквото поискат от мен го правя и ако нещо им противореча и започна да изразявам мнението си, те ме изкарват, че съм неблагодарна, че не оценявам нищо, а то е точно обратното. Имам си приятел от почти 1 година. Не сме като другите връзки където се виждат всеки ден, ние се виждаме 1-2 пъти в седмицата, в началото ни беше трудно, но после свикнахме. Родителите ми не го харесват, винаги когато той ме помоли да излезем те казват, че той все си няма работа, че нямат търпение да учи в друг град, че нямам бъдеще с него, не бил за мен, което не е така винаги ме е разбирал и е приел факта, че ще уча 6 години. Имам чувството, че родителите ми не вярват, че ще се справя с изпитите. Майка ми казва, че ако се проваля няма да бъде добре за тях, че са се лишили от всичко заради мен и вместо да повярват в мен, да ме окуражат, те ме мачкат по този начин и единственото нещо, което правя е да склоня главата надолу и си мълча, защото няма смисъл да говоря с тях. Те се интересуват от мнението на околните.. Майка ми не пропуска да се похвали пред другите колко много уча и какво искам да следвам... Дори в училище като изкарам 5 по нещо и тя пита ВСЕКИ път другите колко имат и като кажа, че едно момиче има 6 и майка ми вика, че не съм учила достатъчно. Ходих при психолог, бях споделила на брат ми, който е с 8 години по-малък от мен, но ме разбира до някаква степен и той казал на майка ми, че бях на психолог след което майка ми се разсърди, че съм отишла. Казва, че съм ги очернила пред чужда жена. Сега сигурно ще кажете, че съм поредната глезла.. но съм сигурна, че и други са били в същото положение.. Тъжно ми е, че не виждат какво правя за тях. Остава ми време да уча само вечер, тъй като през деня им помагам. Не ми позволяват да взимам някои решения сама, трябва на тях да им е удобно. Смятат, че прекалявам с излизането 2 пъти в седмицата било за тях много и ме е страх да ги питам за каквото и да е, защото пак ще изкарат, че приятелят ми е лентяй, че не било нормално.. Знам, че един от съветите ще е да се изнеса, но не е никак лесно, щом ще уча 6 години, семестрите няма да са евтини и ще бъде редовна форма на обучение. Щом пиша тук, смятайте колко ми е писнало. Те дори не харесват приятелите ми, само мислим за улиците, все да сме навън и т. н. Родителите ми ми мислят доброто, искат да съм Добре един ден, но аз имам нужда от тяхната подкрепа и да ми казват, че вярват в мен. Самата аз съм несигурна във възможностите си, страхувам се от провала, страхувам се от реакцията им, ако не ме приемат. Моля ви, кажете ми какво да правя, не се издържа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: e3c07ffb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Важното е ти да повярваш във себе си и ще се получат нещата...А относно излизането ти си голямо момиче вече на 18 когато искаш тогава си излизай!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e3c07ffb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво ще учиш?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e3c07ffb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вярвай в себе си,че можеш и ще успееш

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e3c07ffb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом ти си харесваш приятеля те какво се мешат?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: bc87ff2b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изнеси се от вас и замини да учиш в друг град. Твоите родители те мачкат. Не те уважават и ще ти съсипят живота. Бягай от тях докато е време! Спасението ти е по-важно от следването.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4472680f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! Аз съм момиче на 16. Не съм много добра ученичка колкото теб, също и нямам такъв проблем с родителите си, но повярвай, разбирам как се чувстваш. И аз съм имала такива ситуации (макар и рядко). Моят съвет е ако не си говорила с тях за това, как се чувстваш, да го направиш. Ако пък вече си опитала и не се получава, не се тревожи, всичко лошо отминава все някога:)
Макар че родителите ти само искат ти да успееш в живота, те не са прави! не ги ставяй да влияят на самочувствието ти! Търси подкрепа при приятеля си и при добри приятели. Така тези 6 години, в които ще учиш ще минат неусетно, а след това ако нещата не са се променили, вече ще си по-свободна да решаваш за бъдещето си. Колкото до изпитите, явно си умна и много трудолюбива, вярвам че ще се справиш отлично! Знай, че винаги ще имаш подкрепа! Успех от мен;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker