Срам ме е от това как изглеждам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Срам ме е от това как изглеждам
преди: 4 години, 8 дни, прочетена 1369 пъти
Здравейте:) момиче на 16 съм и от известно време изпитвам голям срам от това как изглеждам. Откакто преди две години ми се появи акнето и формата на носа ми се промени(към лошо), просто не съм същия човек. Не знам защо, но много ме е срам да гледам хората в очите(изобщо в лицето), защото знам как изглеждам отстрани. Наистина се опитвам да не се държа така и да обичам себе си, но просто не се получава...! Лошото е, че изпивам срам дори и пред семейството си! Това много ми тежи и усещам, че може сериозно да попречи на социалния ми живот.
Искам да помоля за съвет как да преодолея това чувство и дали някой се е чувствал така, нормално ли е за моята възраст? Не забелязвам никой от връстниците (и тези с акне като моето) да се държат така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 дни
hash: 518f3608ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Имах същия проблем. Искам да ти кажа, че ти си човек и е напълно нормално да не си перфектна. Както всеки друг. Прави неща за себе си, освободи се от чуждото мнение, прави неща, които обичаш, споделяй чувствата си... Така ти се грижиш за себе си и ще започнеш да се приемаш и обичаш такава, каквато си. Хората, които ги интересува само външия вид у човек не разбират колко са ограничени и колко много губят, така че не мисли за тях, а за хората, които те правят щастлива. Приемай външния си вид като изкуство, защото всеки човек е уникален по свой начин! <3

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: c0a23b16a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е точно нормално, но пък е период, през който много хора преминават. На твоята възраст се чувствах по същия начин, защото се промених така изведнъж и положението не беше красиво. Едни пъпки, едни черни точки, косата ми бързо ставаше мазна и тялото ми търпеше разни промени, от които се чувствах безформена в сравнение с другите.
Повечето от тези неща бяха основно в главата ми. Пубертета дава ефект, гадно е и всеки ще те разбере. Просто ще отмине. Засега се опитай да се концентрираш върху любими занимания и да проучиш из основи темите, които те тревожат. Имаш акне- голяма работа, проучи правилната грижа за кожата. Косатата ти е кофти- инвестирай в продукти за коса и фризьор. Не си харесваш тялото- тренирай. Носа ти не е красив- преодолей го, вероятно изобщо не е толкова зле. Какъвто и проблем да виждаш във външността ти, той не е безвъзвратен. Има решение, със сигурност не е много сложно и ще се справиш.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 40479c2350
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз бях като теб. На 16 съм също обаче вече преодолях това. Просто всеки има нещо, което не харесва в себе си и иска да го промени. Акнето е съвсем нормално за пубертета и ти го знаеш това. Ще ти се махне, вземи мерки. Някакъв крем от аптеката или не знам нещо на марката тианДе, много е известна по фейсбук. Трябва да започнеш да уважава себе и и най-вече да вярваш в себе си. Ако ти самата не се харесваш - няма как да очакваш някой друг да те харесва. Просто започни промяната ти, нямам предвид да си слагаш грим и такива глупости. Просто бъди по-уверена в себе си и се грижи за външния ти вид по най-добрият начин, по който можеш. И никога не се засяга от мнението на хората. Винаги ще се намери някой, който ще ти каже нещо лошо. Ти си тази, която решава как да приеме нещата и какво да направи. Ако не ти харесва една ситуация, промени я. И запомни всичко ти е в главата. В 21 век сме и почти на никой не му пука от каквото и да е било..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 3e8d354202
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиди на дерматолог. Ще ти каже как да се справиш с акнето. А за формата на носа след 4 г може да я промениш. Обичай себе си и се приеми такава, каквато си. Никой не е съвършен.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 363bed060b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Как така ти се е променила формата на носа от пъпките?Не се срамувай от себе си...Има хора които изглеждат наистина зле без крак,или без ръка те какво да кажат?Твоя проблем е лечим а техния?

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 5b572ed0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това е нещо като социална фобия - и аз я имах точно защото имах акне през пубертета. Не беше много, но преди това имах толкова хубава кожа...По-късно акнето изчезна, но това чувство остана, и до ден днешен понякога ми пречи. Не се притеснявай толкова, усмихвай се, прекарвай повече време на чист въздух и пий повече вода, а също изключи от менюто сладкото и мазните храни. Вземи си и някакъв гел за измиване на проблемна кожа (като например La Roche Possay Effaclar Foaming Gel). Успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: e049c58b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей. Съжалявам, че така се чувстваш. И да, искам да ти кажа, че това е много нормално на тази възраст. Аз също се чувствах като теб от 13 до 18 годишна. Съществуването ми си беше мъчение заради това, че се самосъжалявах и се приемах за много грозна. Ще ми се сега да можех да се върна в миналото и да си кажех "Хей, престани да се сравняваш с другите и да се умаловажаваш по този начин. Ти си родена в това тяло и няма как да промениш този факт. Затова се грижи добре за него и уважавай същността си. Стани по-добрата версия на себе си. Ти трябва да сбъднеш мечтите си с това тяло." - затова сега ти го казвам на теб. Може би ще ти трябва време да стигнеш сама до този извод, както казах на нен ми отне 5 години. Виж, ако толкова не харесваш въмшния си вид, можеш да промениш нещо в него. Не съм експерт за да предлагам решение за акнето, за съжаление, но за носа можеш да пробваш да си правиш масажи. Има такива уроци с youtube, които показват различни стъпки и ако ги праеиш всеки ден, след време може да се промени формата на носа ти. Аз поне съм пробвала тази техника на блогърката CUKIER Beauty Concept. Не вярвам, че ще ти навреди.
Иначе повярвай ми, не трябва да се срамуваш от хората заради външния си вид. Те ще те харесват заради характера, компанията ти и това какъв човек си кто цяло. Затова, опитай се да общуваш нормално, дружелюбно със всички.
Успех с борбата и не се отчайвай!

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 4012cbe248
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей! Искам да ти кажа, че понякога се чувствам по същия начин. Преди неувереността във външния ми вид беше основната ми емоция. Лицето ми се промени, имах много пъпки и петна от тях. Беше ме срам да гледам хората в лицето, особено момчетата. Нормално е да се чувстваш така на тази възраст. Ти самата се променяш, кожата, тяблото, лицето, всичко...Не си единствена, има много момичета, които се чувстват като теб, но ти нямаш и представа. Искам да ти кажа, че сега през пубертета е разбираемо да не се харесваш. Вероятно много се сравняваш с другите момичета и си казваш, че те са като принцеси, а ти едва ли не най-грозното създание на света. Не си !! Разгледай снимки на момичета, които през пубертета са били доста неподдържани и непривлекателни, но когато пораснат стават уникални красавици, и те всичките имат своите недостатъци, които не харесват, но това не им пречи да се обичат. Повярвай ми, на никой не му пука за носа ти. Всички са заети да се чудят какво си мислят другите за тях. Ако пъпките те притесняват, погрижи се за кожата си. Отиди на дерматолог, разрови се в нета и виж как да поддържаме кожата си, ще видиш, че за месец или два можеш да постигнеш чудни резултати, а и така ще си по-уверена. Промени нещо в косата си или стила си, храни се добре, слагай си аксесоари. Понякога такива промени могат да променят начина, по който гледаш на себе си, а и ти самата ще се възприемаш по нов и различен начин. Вярвай, че ще преминат негативните емоции. Сега се мразиш, хейтиш се, но започни да вървиш към "Приемането". Казвай си, че си хубава и умна, намери си хубавите качества и ги изтъквай. Неувереността е най-голямата пречка към прекрасно изживяна младост, защото те спира да излизаш и да се срещаш с нови хора. Не се подценявай, сигурна съм, че не си грозна. Понякога несъзнателно преувеличаваме недостатъците си, защото им обръщаме цялото си внимание, а всъщност другите изобщо не ги забелязват и ни мислят за красиви и симпатични. Всеки си има вкус, ти ще си най-голямата красавица в живота на някого, той ще те обича цялата. Никой не е перфектен. Вероятно ще ти отнеме доста време да се харесаш, това е труден процес, но ще се справиш. Усмихвай се, момиче. Говори с приятелите си, прави неща, които ти доставят удоволствие, потърси в интернет съвети за ситуацията ти, намирала съм възхитителни статии. Успех ти желая! :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 701f6e54da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Казваш, формата на носа ти се е променила към лошо. Виж дали не е в резултат на неща, които правиш (дишане през устата, ядене на предимно мека храна и др.), които са обяснени от Д-р Майкъл Мю. Отиди на Ютюб и напиши “MEWING” или Гугъл Снимки със същата дума. Има начин да се оправи това, само чрез следване на някои прости техники. Дори не ти трябва да знаеш Английски, за да разбереш информацията.
За акнето също има решение. То е в резултат от хормоналните промени, които стават в твоята възраст, както знаеш. Опитай маски с куркума (внимавай- много цапа/лекясва!), кокосово масло, мед, както и премахване на сапуните и различните химикали, които запушват порите и променят Ph-то ѝ. Непрекъснатото отмиване на естествените мазнини на кожата я стимулират да произвежда още повече мазнина и така се получава дяволски кръг. Студената вода/лед свива порите и е достатъчна да ти измие лицето. Същият принцип се отнася и за косата (виж термина NoPoo). Трябва между две седмици и един месец да се забележат индивидуалните промени и възстановяване на естествените функции на кожата. Пази си кожата от Слънцето- получаването на тен е защитна функция на кожата. 15 минути на ден са достатъчни за да си здрава (Вит. D, мелатонин), но в повече- състарява кожата. Това се забелязва по-късно в живота.
За акнето слагай и чиста хавлия всяка вечер на възглавницата, т.е. всяка вечер-чиста.

Обобщение:
1. Michael Mew (Mewing)
2. NoPoo
3. Студена вода за стесняванв на порите
4. Маски, успокояващи възпалението- куркума, мед
5. Чиста кърпа върху възглавницата всяка вечер

Това е от мен.
М42

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker