Може ли характерът ми да стане по-твърд? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Може ли характерът ми да стане по-твърд?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 965 пъти
Здравейте, момиче съм на 17 от средноголям град. От заглавието разбрахте за проблема ми, сега малко по-подробно за него - не мога да се защитавам, когато някой ме нападне словесно, независимо дали е на закачка или сериозно. Нещата протичат горе долу така: човекът ми казва нещо с по-назидателен тон, а аз гледам объркано две-три секунди, след това или замълчавам, или изтърсвам някоя глупост, защото никакъв отговор не ми идва наум. Трудно ми е да определя мнението си по дадена тема, защото доста често се влиая от това на другите. Може би най-близкото качество на достоен човек, което притежавам, е, че съм винаги честна и не мога да мамя. Но почакай - това също е лоша опция в 21 век, защото те правят на будала. Не знам коя съм, чувствам се като безполезно мекотело. В главата ми е пълна каша, самочувствието ми пада главоломно. Но въпреки всички унижения, които съм претърпяла, вярвам, че ще победя страха и малодушието в душата ми. Ако някой или негови близки са минали през това, моля, споделете опита си. Ще се радвам на всякакви съвети.
Историята ми стана много разпиляна, но такива са и емоциите ми в момента. Благодаря на всички, които я прочетоха :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 447e4fb453
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, и на мен не ми идва отговор веднага когато някой се заяде с мен или ме обижда. В повечето случаи и аз мълча. Ако ми хрумне нещо го казвам без да мисля дали е глупост. Обикновено на тъпите и нахални хора като просто не им се връзваш и даже им се усмихваш на простотията, те се отказват. За да изградиш собствено мнение, оставяш компютъра и четеш книги. Характерът ти ще се формира с годините например аз не съм тази, която бях преди 10 години. Зависи и от средата ти, ако се срещаш с позитивни и интелигентни хора, от тях няма нужда да се защитаваш и не би ти станало гадно от лека закачка или шега. Помни това- поведението на хората отразява вътрешния им свят- обидените обиждат, щастливите ощастливяват.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 22dfed7ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нормално е на твоята възраст да нямаш изградено становище по различни въпроси. Като начало започни да казваш -не. Казвай -не често.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 55993ab885
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, имал съм същия проблем като теб. Прочети една книга ,,No more mr nice guy'' на Robert Glover. Вътре ще научиш повече за това нещо, как се е формирало и конкретни стъпки, с които можеш да си помогнеш. (Не съм сигурен дали я има на български)

Друга книга, която я има по всички книжарници и на български е ,,Тънкото изкуство да не ти пука'' на Марк Менсън. Прочети ги и ще виждаш нещата по съвсем друг начин. Остава само да прилагаш и това, което си прочел.

Надявам се да съм бил полезен, успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d01faf3d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това, което ти си описала, често не е проблем в характера, а проблем със самочувствието и увереността.
Аз например дълги години мълчах пред майка ми. Реагирах точно като теб. Тя можеше с часове да ме упреква за щяло и нещяло, а аз просто си стоях мирно. Или мълчах, или казвах нещо много неадекватно. Като се замисля, не само с майка ми, а с всеки човек, който приемах за нещо повече. Всички си имаме авторитети, но идеята е да вярваме и в собствените си сили. Това, че някой е много готин изобщо не означава, че ти не си готина. Всеки си блести с неговата светлина, не им давай да те заслепяват.
С други думи, поработи над себе си. Бъди по-мила със себе си. Вместо да си повтаряш в какво не си добра, вземи помисли в какво те бива. Отделяй повече време за занимания, с които се справяш отлично и те карат да се чувстваш по-добре. Опитай да влезеш в среди, в които се чувстваш на място. Малко математици се чувстват добре около артисти, както и обратното. Ако си заобиколена с грешните хора, никога няма да се чувстваш както трябва. И получиш ли обида, не отговаряй веднага, а първо си задай въпроса - Защо този човек ми говори така? Ти и въпросния може да го попиташ. Понякога най-добрата реакция е да заковеш противника с невинен и неочакван въпрос. Не е нужно да си агресивна, че да се справяш в подобни ситуации. Казват ти нещо, повтаряш си го да го асимилираш и чак тогава може да отговориш, ако смяташ, че е нужно. А то в много ситуации няма смисъл да отговаряш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0bdfeaa8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Някои идеи от мен (мъж):
1. Запиши се на актьорско майсторство
2. Ако/когато преведат книгата на Todd Herman “The Alter Ego Effect” (ако не знаеш английски) си я купи и изучи. Страшно много разводнена, авторът е запълвал страници, но идеята е страхотна. На български термина “отъждествяване с твой герой/героина/животно/символ” е най-близкото до тази идея.
3. Техника, научена от книгата “Психо-кибернетика”, е да тренираш в спокойна и позната за теб обстановка (сухи тренировки). Когато си на такова място (вкъщи напр.), представи си и изигравай различни ситуации и как ти постъпваш правилно и остроумно. Направи го на глас, с движение, както актьорите репетират. Практикувай често.
4. Когато някой те нападне словесно, спечели време със задаване на въпроси: “Хммм, защо мислиш така/какво те навежда на тази мисъл/ какво всъщност те накара да ми отправяш оскърбителни думи?” Според ситуацията. Така имаш време да обмислиш по-нататъшното ти държане.
5. Никога не поглеждай надолу; не се привеждай; не приемай смаляваща форма на тялото- това поведение е на победен човек. Поглеждай настрани само. Доминантен поглед е в триъгълника, заключен между двете очи и средата на челото (потърси Power Gazing на Гугъл). Дори и да не отвърнеш нещо, просто такъв поглед, мълчание и след това напускане на сцената, те прави победител. Просто внимавай да не се промени държането на другия човек във физическа агресия. Ако удостоиш тирадата със поглед и изслушване, това не би трябвало да стане; ако го игнорираш напълно- би могло; вникни в тази разлика.
6. Ако очакваш такава социална ситуация, подготви се предварително, като няколко минути преди това заемаш пози на победа, описани от Amy Cuddy (Ted Talks на Ютюб)- не ти трябва английски, за да разбереш позите на тялото.

Ако ми дойдат още идеи, ще направя допълнение.

Успех!

П.П. опитай тренировки и с приятел/ка- те играят ролята на другата страна.
Когато отидеш на непознато място, разместването/реаранжирането на мебелите и предметите (на масата напр.), психологически те програмират, че средата е вече твоя и позната.
За да повлияеш на някой човек, настани го на мека седалка и му дай нещо топло за пиене.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 924d49e749
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Просто си неуверена и това се усеща от хората, които те „атакуват“.
Но, ако толкова се притесняваш, не бива!
Ако ти тежи това отношение, с времето яростта ти ще стане по-голяма от страха и ще придобиеш увереност и вече няма да ти пука „кой какво е казал“.
Щом си честна, значи ще имаш смелостта да кажеш на хората, каквото мислиш, когато те провокират.
В 21 век нищо не е добра опция, но се преодолява огорчението от това знание.
Ти все още не си напълно изграден характер, но с времето и обстоятелствата, всичко се променя.
Дай Боже, да е към хубаво!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker