Не знам какво да правя!? Как да се променя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам какво да правя!? Как да се променя?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 935 пъти
Здравейте! От 2-3 месеца спрях контакти с близка за мен приятелка, причината беше, че взаимоотношенията ни бяха токсични и задушаващи. Решението беше взето от мен без да и обясня проблема(преди това беше направила някои тъпотии) просто спрях контакт. Аз съм свободолюбив човек, ценя спбствената си компания много и често взимам първични, емоционални решения! Често си взимам "почивки" в отношенията ми с някого било то приятелка, гадже и тн. - просто решавам и го правя, ей така! И ето, че сега идва момента, в който се сещам случки, споделяния, преживявания, и не знам какво да правя!? Наистина не знам!
Как да се променя? Как да не си играя така с хората около мен? Осъзнавам ги нещата, но явно не толкова добре и те просто се случват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5d27919457
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На това ес казва, че човек е импулсивен. Следващият път първо преброй до десет и тогава взимай решения. Но пък може приятелката ти и да си заслужава раздялата?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ce7eac104c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз имах една такава. Токсична. Четири години се опитвахме много хора да я бутаме. Не се развиваше, само мрънкаше, само за своите си проблеми говореше.. Един ден просто спрях да и вдигам. Туй то. Живота продължава.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ae261fcffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами според мен трябва да направиш така, че отношението ти към всеки човек да е индивидуално. Не можеш "просто така" в отношенията си с някого да си взимаш "еднолични почивки"... Така ще се отървеш от голяма част от неприятните за тебе хора, но със същата сила ще си орежеш и полезните контакти...
Сега, към човек, с когото градиш бъдеще, не можеш да си абсолютно безкомпромисен, понеже... каквото почукало - такова се обадило. Я си представи, примерно, утре майка ти или баща ти да каже: "Не те познавам вече!" и да прекъсне всякакъв контакт с теб? как ще се почувстваш?

Запомни - за да съществуват изобщо отношения с някого, те се основават на *взаимни компромиси*! Това е така, понеже всички хора са различни и няма двама еднакви, които да обичат или да мразят едно и също... Т.е. винаги ще има неща у тебе, които ще дразнят другия, и обратно... Вече ти си преценяваш до каква степен компромиси можеш да преглътнеш, простиш, или да се убедиш, че не ти пука...
Значи ти трябва *търпимост* към хората.

Всъщност, ти в течение на живота си, на принципа на пробата и грешката, сам ще установиш това. Но ако можеш - вслушай се и следвай тези съвети - ще си спестиш много неприятности, учене и неуспешни експерименти.

Другото - никога не хвърляй вината за някакви проблеми в отношенията само върху другия! Ако правиш така, наистина винаги ще излизаш "сух" и с "оправдание" от дадени отношения, но никога няма да си вземеш поука от грешките си, и затова ще ги повтаряш пак и пак, като накрая, че стигнеш до "извода", че "хората са идиоти!", а това няма да е така (или поне не ВСИЧКИ хора..).

Да прекъснеш без никакво предупреждение и обяснение отношенията си с някого е върховно неуважение, пренебрежение и незачитане на другия. А каквото човек прави спрямо другите, на нищо по-добро не може да се надява от тяхна страна спрямо себе си. Уважавай, за да те уважават! Зачитай, за да те зачитат!

Първото условие да се харесаш на някого е да не го дразниш...

Мога да изреждам още много, но смятам, че това са достатъчно напътствия да започнеш...

Едно хубаво упражнение е, когато решиш да предприемеш нещо спрямо някого (или пък да не предприемеш, при положение че се очаква от тебе) - постави се на мястото на другия. Помисли си как ще се почувстваш и какво ще си помислиш, ако той постъпи с тебе така, както ти възнамеряваш да постъпиш спрямо него... Защото хората не сме ЧАК толкова различни... Всеки го боли като го удариш, или го пренебрегнеш... Всеки се радва, когато му обърнеш внимание, кажеш му нещо мило, похвалиш го (всичко това трябва да е искрено, разбира се) или му помогнеш, когато има нужда.

Та така! Давай смело напред. И най-важното е - учи се от грешките си, и се старай да не ги повтаряш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 17beb55f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Все едно четох нещо, написано от мен. Загубих повечето си връзки заради този непукизъм, просто ей така, щрак, и решавах, че ще си дам почивка от човека. Но човекът го усещаше и винаги имаше два варианта - оставяше ме да си тръгна, или се ядосваше, и водихме неописуеми спорове. Изгубила съм доста хора заради характерът си, и продължавам да губя. Нямам конкретен съвет, ако пишеш с тази цел, просто се изненадах, че не съм единствена. Човешките връзки не са вечни, нето любовните, нито приятелските. Смятам, че високата емоционалност е плюс за теб, ти усещаш някои неща, които други хоря не усещат. Ако срещнеш правилния за теб човек, няма да усетиш нуждата да си дадеш такава почивка от него. Не задържай хора, които ти пречат да развиваш това, в което си добър/а.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker