Рязко качване на килограми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Рязко качване на килограми!
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 875 пъти
Здравейте. Пиша Ви за съвет, от около месец съм качила рязко килограми, около 4 кг. Миналото лято бях 47, а началото на годината 49. В началото на месеца бях 50, а в момента 52-3.
Висока съм 1, 57 на 18години. Хапвам си от нищо не се лишавам, но видимо корема ми е по-голям. Движа се, пия само вода и чайове, не обичам сладко, но за солено умирам.
И мисля, че може проблем с хормоните да имам, със щитовидната жлеза или нещо друго.
Моля да споделите, ако някой е преминал през нещо подобно.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 95ba5a32df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мило момиче.

Когато бях точно колкото теб, ми се случи абсолютно същото нещо. Бях 47 килограма, по едно време 48, 49, неусетно минах 50, и до бала вече бях 56. Нататък историята продължава трагично за здравето и външния ми вид. Не взех под внимание ситуацията, мислейки си, че "какво пък толкова, някое килце отгоре, не може всички да сме идеални", и станах... над 80. Класическата история за това как от килце на килце можем да неглижираме себе си и впоследствие да си причиним такова главоболие, каквото нито един наш враг не може да ни причини, колкото и да иска.

Ще ти кажа какво направих аз, за да си върна и да задържа килограмите от началото (сега отново съм 47 и се чувствам великолепно).

1. Веднага след събуждане: голяма чаша изворна вода с малко изстискан лимон за детоксикация на организма и по-чиста кожа.

2. Ако пиеш кафе, замени захарта със стевия на таблетки (продава се в аптеката и специализираните магазинчета за здравословно хранене; има бутонче, натискаш го и малкото хапченце пада в напитката, където се разтваря; вкусът е сладък и много бързо дотолкова ще свикнеш със стевията, че захарта ще ти се струва странна). Ако си добавяш сметана, замени я с прясно мляко 1.5% масленост.

3. Нека обядът и вечерята ти съдържат винаги голяма богата салата от сезонни зеленчуци в грамаж поне 600 грама (домати, краставици, зеле, моркови, печени чушки, ряпа, айсберг, каквото пожелаеш, стига да е зеленчук), в която задължително присъстват маслини и парче (100 г.) немазна печена риба или месо (пилешко, пуешко, немазно свинско). Ако не си почитател на месото, добавяй по едно-две твърдо сварени яйца, за да получиш най-добрата комбинация: фибри протеин. Ако на едно хранене ядеш по две филийки бял хляб, намали ги до една и нека бъде черен, от качественият такъв (по цената ще го познаеш, малко по-скъп е, но си заслужава).

4. Направи здравословни замени, например:
- вместо зехтин, балсамов оцет;
- вместо кисело мляко 3.6%, нека е 2%;
- вместо сирене, полумаслена извара;
- вместо чипс от магазина, домашен чипс (има и здравословни рецепти; струва си да ги разучиш и опиташ в името на здравето и добрия външен вид);
- ако все пак ти се прияде или си на повод, избери вместо торта с Фанта, малък сладолед от онези в пластмасова чашка с чаша Кола без захар;
- вместо пържен чипс, няколко сурови бадема.

5. Когато се сетиш за ядене, помисли поне 15 минути дали наистина си гладна. През това време прави нещо друго, което те занимава. Разговор по телефона, чат, предаване по телевизията, подреждане на гардероба, къпане на кучето. Ако по време на това усетиш, че вече си толкова дълбоко в другата дейност, че не усещаш да умираш от глад, значи изобщо не трябва да ядеш. Пропусни това хранене и се нахрани тогава, когато наистина имаш нужда.

6. Никога не се храни права и на крак. Ако ще ядеш права, не яж, няма смисъл от това. И никога не ставай от масата напълно сита. Трябва да усещаш лекота в стомаха, не тежест и подуване. Как да го усетиш вярно? Ако ставаш от масата и се чувстваш така, сякаш можеш спокойно да идеш до центъра, без да се чувстваш тромава, както е характерно за състоянието след преяждане, значи си спряла навреме.

7. Не чакай да ти пристърже зверски или да ти причернее, за да хапнеш. По-добре петдесет пъти по една хапка, отколкото едно ядене, но толкова обилно, че да се подуеш като балон.

8. Стой по-далеч от солените храни. Не ги купувай, не ги носи вкъщи и не ги поставяй на видими рафтове, където можеш лесно да посегнеш и да вземеш. Заради тях събираш вода и това се отразява пагубно на бъбреците и талията ти. Ако една седмица стоиш по-далеч от солените неща, след това ще ти е напълно все тая дали ще ги ядеш или не, а това ще направи голяма промяна във външния ти вид.

9. Ако ядеш дюнери и бърза храна, започни да си ги приготвяш вкъщи, или още по-добре, направи си услуга и ги замени с точки 3 и 4.

10. Купи си качествени витамини, добра комбинация са Д3 Калций Магнезий Мед Манган (има ги като комбинация в аптеките и струва не повече от 10 лв., а ще ти стигне за 2 месеца), и освен тях също така по едно хапченце витамин С 500 всеки ден. Така, ако има дефицити в тялото ти, витамините ще те подпомогнат много и няма да изпитваш потребност от това да се тъпчеш с боклуци.

11. Базово знание за това защо си качила 4 килограма: килограми се качват, когато калорийния ни прием през деня надвишава енергийните нужди на тялото ни. С други думи, ако днес на теб ти трябват 1 200 калории, за да функционираш нормално, но ти приемаш по 1 400 калории и не "гориш" с движение и спорт излишъка от 200 калории, това неминуемо ще доведе до напълняване. Казано на още по-прост език, преди да търсиш изследвания за хормонални смущения и заболявания на щитовидната жлеза, опитай горните съвети (бъди сериозна и отговорна, най-вече търпелива) и до трети юли би трябвало да си в най-добрата форма, в която някога си била.

12. За да си помогнеш в отслабването, а и за да се стегнеш по най-красивия начин, включи поне по 15 до 30 минути активно движение всеки ден. Може да бъде онлайн тренировка от тези в Ютюб, може да бъде лек крос в парка или дори танци на бърза музика вкъщи. Важното е да се раздвижиш, да раздвижиш всички мускули на тялото си и да се затоплиш добре. Не само ще отслабнеш за нула време, но ако имаш целулит или си задържала вода, това ще остане в миналото и оптически, след като отново станеш 47 килограма, заради спорта и движението ще изглеждаш 44-45, което си е чудесна сделка. :)

Желая ти успех!!!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ffdb55eaa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря ти н1!
Ще пробвам, стига да не е нещо по-сериозно.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: aad2451a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И при мен е така - момче съм на 27 обаче. На бала бях 58-60 кг. После почнах доста сладко да ям- 2016 г бях 85 кг корема ми растеше Но тая година аз забременях - и съм 99 кг бременен в 5 месец . Успех с свалянето . Аз и 1 кг не мога да сваля но се опитвам , спорт упражнение и т н но нищо не помага .

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker