(само за момичета) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

(само за момичета)
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1246 пъти
Здравейте! За първи път пиша в този сайт но го чета от доста време. На 12години съм в 5клас (родена съм февруари) април и май месец се оказаха много интересни месеци за момичетата от класа ми... Дойде им за първи път... Как точно в два месеца се случи незнам (за 7 момичета става въпрос). Аз и най добрата ми приятелка нямаме. Изведнъж когато научих това ми се при иска и аз да имам. На майка ми и е дошло на 14г. Знам че има време и може да ми дойде, но може ли конкретни съвети и "показатели" кога ще ми дойде.
[ако има грешки съжалявам]
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8071187f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хей, здравей!
Мила, не се тревожи за това. Естествено е. Зависи от физиката ти, от хормоните ти. На мен ми дийде лятната ваканция преди да започна пети клас, но аз бах доста висока за възръстта си, бях леко закръглена и без да се притеснявам сега, ще си кажа, че бях влязла в пубертета. Не е страшно, ако не дойде сега или след месец-два. Ще имаш повод за притеснение, ако до осемнадесеттата ти годишнина не се появи. Бъди спокойна и се наслаждавай на времето, приятелите ти и хужбавите моменти със семейството ти. Не бързай да пораснеш.
Love, Gerry

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4018a79a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Виж рано или късно ще ти дойде (колкото по- късно толкова по-добре)
На мен ми дойде когато бях на 11 и честно казано изобщо не се радвам от този факт.
Какво искам да кажа ли? Цикъла е много гаден период от месеца, боли те корема (не при всички е така), неприятно е, хабиш пари за превръзки или тампони (зависи какво предпочиташ)ВСЕКИ МЕСЕЦ. На мен лично ми е много дискомфортно да съм в този период, вероятно на всички е така. Затова радвай се още докато го нямаш защото после почват мъките

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d1ce98e454
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, мило момиче.

Месечният цикъл зависи от хормоните ти, от тялото ти. Когато то се почувства достатъчно готово за това ново ниво на порастване, ще ти дойде и първата менструация.

Общи "показатели" кога ще ти дойде за първи път по-скоро няма. При всяка жена менструацията протича различно (с различен по усещане предменструален синдром, индивидуална продължителност, индивидуална обилност на менструалната кръв; някои жени ги боли силно, други почти не усещат, че им е дошло; някои ги скъсват главоболие и спазми, други спортуват спокойно и ходят на плуване; някои си умират за сладко и мазничко в този период от месеца, при други сякаш няма никакви подобни хранителни промени). В този смисъл всяка жена може да ти сподели как протича при нея целия процес, но не и да те насочи как ще бъде при теб. Когато настъпи подходящия момент, ще научиш.

На мен ми дойде през лятото на пети за шести клас. Един следобед ме заболя ниско долу, в зоната на яйчниците. Не отразих особено това усещане, защото трябваше да помагам на нашите. Присвиването продължи до вечерта, понякога по-силно, понякога отслабващо, и преди лягане, когато отидох да пишкам, забелязах кръвта по бельото си. След това цяла нощ се въртях, не се чувствах добре. Гадеше ми се, поду ми се коремчето, чувствах се много нетипично, беше ми притеснено, защото ми се случваше нещо за първи път, и сън не ме хвана. На моя приятелка пък й дойде тотално безболезнено и леко, нищо общо с моето преживяване, и даже не разбрала кога е станало.

При повечето жени (не при всички) има едни общи симптоми, че цикълът е на път: силно изявена чувствителност на зърната на гърдите, подуване на корема, повишаване или понижаване на апетита, чувство за тромавост, нужда да се сгушиш някъде и да си стоиш на едно място, спазми и крампи в областта на малкия таз, възможни са и стомашни проблеми (гадене, диария, запек), главоболие, обща отпадналост. Обикновено симптоматиката, каквато и да е, се засилва в седмицата преди менструацията.

Храни се здравословно, спортувай на воля, грижи се за тялото си, усмихвай се на живота и по-скоро, отколкото очакваш, ще придобиеш и опит в сменянето на превръзки на всеки 2-3 часа. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b4e379b022
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не искаш да ти дойде, повярвай ми...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9ae21c8160
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здрасти. На мен ми дойде преди месец и аз съм на твоята възраст. И аз много исках да ми дойде, когато нямах...
Ако имаш бяло течение от доста време (няколко месеца) го очаквай скоро. Един от признаците е окосмяванетои появата на пъпки както и развитието на гърците, ако го има очаквай го скоро. Също така говори се, че според възрастта на майката, когаъо и дошло на детето може да му дойда една година по-рано или по-късно. Щом и е дошло на 14, твоето може да е на 13 или 15 години, но зависи от развиетието на тялото ти. Дано да съм ти помогнала.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 358c35572b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! Не се притеснявай на мен ми дойде на 12 и 4 месеца, сега съм на 13 и малко и не ми е спирал! Не искам да те плаша че много боли, харчат се мнооооого пари, да харчат се но това е при всички. Корема ту боли, ту не боли.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f1e44bd815
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На твоята възраст съм и имам дойде ми миналия мессец , но да ти кажа не е много хубаво да го имаш ... Пък и на всеки е различно .

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1cf2646af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Извинете, че не съм на място, но искам да попитам къде ви се появяват на вас историите, които вие сте написали. Смисъл къде ги намирате, къде се появяват. Защото до сега съм писала 5 истории, и не знам къде да ги намеря. При мен пише само там правилата и и от долу споделени истории. Моля Вииииии кажете миииии❤

Модератор: пишете историята, запомняйки заглавието и кога сте я писали, тъй като не винаги се одобряват хронологично и периодично проверявате дали е одобрена. Понякога отнема и няколко дни, защото се одобряват ръчно. Ако не я видите до няколко дни, значи не е одобрена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker