Не искам книжка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не искам книжка
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 890 пъти
Здравейте!
Момиче на 19 години.
Аз ли съм единственият човек на този свят, който не иска книжка?
Буквално допреди две минути спорех с баща си по тази тема. Не ме интересува, че всички от класа ми имат книжки и си "джиткат" наляво надясно с колите си. Никога не ми е било мечта да си имам кола и едва ли някога ще бъде. А и не се чувствам готова. Страх ме е. Рефлексите ми не са толкова добри, че да мога да им се доверя. Не искам аз да бъда причината за травмата или смъртта на някого. Тази мисъл ме побърква.
А и точно сега ми трябват пари. Кандидатстудентски, семестри, квартири, лаптопът ми се счупи и още една камара разходи. Работя, за да помагам на родителите си, но на този етап няма как да се справя сама. Няма ли да бъде по-добре тези 2000 лева (примерно), които ще дадем за курсове и кола, да бъдат изхарчени за семестриалната ми такса или нещо друго, свързано с университета.
Досега съм шофирала на полигон три-четири пъти и баща ми (дори и аз) се зачуди колко гладко тръгвам, спирам, завивам и т.н. и откакто видя, че съм "родена за шофьор" (не знам как го прецени за няма и десетте часа, които съм прекарала, обикаляйки един полигон) не ме оставя на мира. Мислеше да ме запише преди матурите. След като му обясних, че няма как да уча за пет матури, да завърша и на всичкото отгоре и да уча за листовки, и да ходя на кормуване, той се съгласи. След много спорове отново, но поне се съгласи. Докато сега вече завърших, матурите ми минаха и имам 2-3 месеца свобода, нямам оправдание да не се запиша.
Колкото и да не ми се иска няма как да не призная, че когато седнах зад волана, се почувствах една идея по-сигурна в себе си. Но това беше на полигон, на който няма хора, други коли, дървета, стълбове, крави, диви прасета, морски свинчета и тем подобни. А и баща ми беше до мен, наставлявайки ме, готов да завърти волана или в краен случай - да дръпне ръчната.
Не знам вече какво да правя. С разговора ни той успя съвсем да ми разбърка мозъка. Наистина ли правя грешка, като не се записвам сега когато все още не съм започнала университет и имам време да уча? Ще съжалявам ли после, че се отказвам от този вид свобода и удобство, заради страх?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: ba88c9b71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам от кой град си, но специално за София и другите големи градове, колата си е безполезна в 90%, освен ако не си тотална мърда и не може да минеш и 200 метра без ламарина на 4 търкалета... има ги доста такива. Полезна е за инцидентни случаи и ако пътуваш извън града. В този смисъл не си струва поддръжката, паркирането, изобщо грижите, ако ще я ползваш рядко. Това с "джиткането" не го разбирам, чиста гъзария си е и личен кеф, че най-после си се сдобил с някое ръждиво Рено. Не е особен повод за гордост.
Според мен изчакай до момента, в който сама поискаш, няма за какво да бързаш. Не че е безполезно да имаш книжка, но точно в момента с другите разходи, не нещо от първа необходимост.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3c01295fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, авторке! Аз съм на 37, от Варна, но нямам книжка! И кола едва ли ще карам някога! Ползвам си градския транспорт, а от едни наши близки, които имат кола, като им се наложи да ходят за пенсиите си, първо трябва да намерят място за паркиране, което не е много близко! А и навсякъде все коли, че и една майка с количка не може да мине-не виждам смисъл и аз да допринасям за увеличаването на колите в града ни! А ти си гледай университета!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cc316d809f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мен ме е страх от шофирането, защото дори аз да съм добър шофьор ще има не добри около мен, а по - е минус тъй че не е добра идея да карам и никога няма да карам, между другото съм момче на 17.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0a49b39690
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм жена на 22. На 17 почти 18 със съучениците и приятелите само за книжка си говорихме и защото сме големи искахме книжка. Но после видях, че това не е за мен. Покарах 2 пъти и листовките не можех да ги уча добре. И като сравня как беше когато съм на кормилото и когато някой друг ме вози мисля, че ми е много по-добре само да се возя. Карането на кола не е за мен. И се отказах. Че като ми дойдат няколко завоя и 2 или 3 светофара ще се объркам много. Татко ми даже ми каза, че е добре да не изкарвам. Всякакви други пияни и надрусани карат навън.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9e3ce98446
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се притеснявай, не си единствена! И аз никога не съм искала кола, нито ми е било интерес! И аз може би имам страх от шофирането, много съм разсеяна и ме е страх да не погубя човешки живот. Колата не е за всеки, доказателство са честите катастрофи..

Сара

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9c56e55d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колата е един голям бирник, който все гълта разходи. Зависи и от колата, де, но просто е още един разход за който трябва да мислиш постоянно, да го следиш, а ако нещо вземе, че се прецака почваш да се молиш на всички богове да не е нещо важно и скъпо.
Не е за всеки.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker