Преглед при гинеколог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Преглед при гинеколог
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 902 пъти
Здравейте, момиче на 16 години съм и ще ходя на гинеколог другата седмица.Не съм девствена вече и се притеснявам дали на ехографа ще се разбере, че не съм.Все още не съм споделила на майка ми, защото стана на скоро и не искам да ми се кара.Моля помогнете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 99fd8673de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Ако все още се притесняваш да кажеш на майка си го остави за друг ден! Не се притеснявай ехографа не показва дали си девствена или не. Когато отидеш ще те попитат дали си девствена и, ако кажеш, че си няма да се налага да преглеждат там долу ( само там мога да разберат дали си или не си). Все пак се налага понякога дори и да си девствена да те погледнат там долу, не знам за какво отиваш затова нищо не мога да кажа.
Аз бях в тази ситуация, имах цистит и съответно течение там долу. Наложи се да се кача на магарето, а не бях девствена, в началото ме попитаха и им казах, че съм девствена (майка ми беше с мен), но гинекологът не каза нищо, когато ме гледаше дали е забелязал, или не само той си знае.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8b007c148d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче ти на къде пишеш?Последно девствена ли си или не си?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 06ac69d103
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На ехограф не се вижда дали си девствена, той отчита единствено големината и разположението на вътрешните органи. Ако ти правят вътрешен преглед обаче, специалистът ще разбере.

Имаш право да влезеш сама, а майка ти да чака отвън пред кабинета. Също така имаш право да помолиш твоя гинеколог да не информира майка ти за това, че водиш полов живот, ако настояваш тя да не знае на този етап. Дали ще уважи молбата ти, тъй като си непълнолетна, зависи от убежденията на специалиста и неговата професионална етика.

Имай предвид, че с правата на възрастните идват и отговорностите. Ти вече си се възползвала от своето право на сексуален живот. Сега пред теб автоматично е поставена и отговорността да се изправиш пред майка си и да я информираш, тъй като, ако не го направиш ти, напълно възможно е гинекологът да го стори.

До 18-тата ти година майка ти отговаря за теб пред държавата и всички нейни закони. Пример: ако утре ти се окажеш бременна, понеже си правила небезопасен секс или презерватива се е скъсал, майка ти ще трябва да си взима неплатени отпуски и да ти помага с бебето (да ви храни, издържа и прочие). В този смисъл си длъжна да я информираш. Не защото нямаш право на твой личен свят, а защото твоите решения до 18-тата ти година, касаят пряко нейния живот, нейните пари и нейната работа.

Ако го беше направила след 2 години, този проблем ("Дали и как да й кажа, че съм спала с мъж?") нямаше да стои пред теб, защото тогава пред закона щеше да отговаряш сама, но днес е различно. Дори ако на този преглед успееш някак да убедиш лекаря да не й казва, следващия път може да се наложи да посетиш друг специалист (да кажем, този е в отпуска или се наложи да поискате второ мнение), и майка ти пак ще разбере.

Помисли по какъв най-приемлив и подходящ начин да й разкажеш за случилото се. Направи го така, че след като й разкажеш, да се почувства спокойна като родител, че е отгледала отговорна млада дама, която знае как да се предпазва и върши нещата в живота си съзнателно.

Желая ти успех!

И напомням, секс се прави, само когато тези четири точки са изпълнени:
1. И двамата не сте употребили алкохол или други вещества (марихуана или тежки наркотици).
2. Мъжът (или момчето) се отнася към теб с нежност и повишено внимание. Не бърза да спи с теб, не те притиска да му правиш нещо, което не искаш, и нямаш усещане за притеснение в стомаха, когато си с него.
3. Ти наистина искаш да правиш секс с този мъж.
4. Имате предпазни средства и използвате нов презерватив за всеки акт. Презервативите трябва да са в срок на годност (пише го на опаковката), а самата опаковка да не е държана в портфейл или в жабката на автомобила (там е тясно и топло, и презервативите могат да бъдат сериозно повредени, което да резултира в по-лесно скъсване и бременност).

Ако някоя от тези точки не е изпълнена, по-добре спри навреме, за да не си навлечеш сериозни проблеми на главата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 24952d2a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има два вида преглед- на ехограф и вагинален. На ехограф няма как да се разбере, че не си девствена, така че настоявай за такъв преглед

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0cb8ea24a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма как човек да разбере дали си или не си. Единствения начин да разбере е ако ти кажеш така че спокойно

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a05e93d68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти си на 16 години, няма от какво да те е срам или страх! Даже е по-добре че не си девствена, доктора ще ти види проблема по-добре. А ти защо си сигурна,че тя не знае? Тя на твоите години какво е правила?
Според мен и кажи, че си имаш вече гадже и тя нататък ще разбере какво правите. Ако беше на 14, нормално е да криеш на 16 е съвсем друго, успех.

Орочи

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 01b5773a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искаш да влезеш сама. Майка ти да чака навън.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker