Какво мислите за глупавите,но пък добродушни ЖЕНИ ,като мен ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво мислите за глупавите,но пък добродушни ЖЕНИ ,като мен ?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1207 пъти
Дълги години се лутах и се чудех, защо сядайки на една маса с най-различни хора, никога никой не ми обръща внимание. Постоянно чувам коментари "ти защо мълчиш", "ее ти не обели дума, цяла вечер", даже една девойка, очевидно много устата ми подхвърли - "абе момиче, ти уста нямаш ли, как така нищо не казваш". От училище си патя ужасно много. Унижения, кавги, смачкване на самочувствие. И даже на 25 години съм същата, опитах се да се променя, но не става. Събирам се с някаква компания, всички си разказват някакви истории, аз подмятам нещо от сорта на "е верно ли", "интересно, я кажи какво стана с.. " и т. н. В същия ден, питам моят приятел, защо не ми обръща внимание и не ми говори, а той казва "Защото ти нищо не казваш, не разбираш от нищо, само мълчиш, поне да се вмъкнеш в разговора, например, ако говорим за България и че на север граничи с Румъния, да кажеш нещо характерно за страната, да продължиш разговора и т. н. Хорааа подигравките от детството ме затвориха като човек, след това и да се опитам да се поправя, чувайки само определението "мълчалива си" се сривам тотално и депресията е жестока. Сещам се за един пример - отивам на работа, имам една нова колежка, докато и показвам какво, как, що - се опознаваме, говорим си (мога като съм сама с някой) и на следващия ден тя вече си е разменила телефона със хора от съседни фирми, смеят се, вече си знаят животите един вид. Е, добре аз като си говорих с един човек от съседната фирма и се виждаме всеки ден, не сме стигнали до размяна на лична информация, фейсбук и до това, че например утре ще ходя на концерта на Металика? Може да не сте ме разбрали, но аз разбрах едно - нямам приятели, защо съм мълчалива и хората странят от мен, но въпреки това съм много добър човек, винаги помагам дори и на непознат, добър слушател съм, перфектна домакиня. Да.. речниковият запас ми е ограничен. Книги не познавам и даже не се интересувам от повечето неща. Търся себе си но ме няма, даже не се занимавам с почти нищо, защото не знам какво искам. Ами, ще ми е интересно мнението на МЪЖЕТЕ, отностно ТЪПИТЕ И ОГРАНИЧЕНИ ЖЕНИ КАТО МЕН, но за сметка на това с добро сърце и душа. И мнението на ЖЕНИТЕ, които имат по високо самочувствие и ТАКИВА КАТО МЕН, ги тъпчат като мравки.
Публикувайте историята ми, важна е достатъчно много!
П. с Аз съм жена в разцвета на 26 си години!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3a85c33e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Tи сама казваш, че от нищо не се интересуваш, не се занимаваш с почти нищо. Дори не мога да си представя, че може да съществува такъв човек. Ти самата не знаеш какво искаш, но очакваш да станеш интересна на другите. Е, как? С какво? Двама човека, като се срещнат, поне от възпитание, захващат някакъв разговор. Отначало нещо по-общо, неангажиращо, после може да решат да споделят нещо за себе си. Ти седиш и мълчиш. Дори и да няма какво велико нещо да кажеш, участвай по някъв начин в разговора. Ако ти се интересуваш от света около теб, ще има какво да споделиш. Книги може и да не четеш, но не си ли намираш нещо интересно за теб в интернет? Някакви новини от света, някаква клюка за известните, нещо от обстановката в страната, някакво хоби да те заинтересува, спорт, пътуване? Толкова интересни неща има около нас, ти си като заспала чавка на завоя. Я, се вземи в ръце!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5d51c1580e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И на мен винаги са ми подхвърляли подобни реплики, че съм мълчалива, да си отворя устата и т.н. Все още ми е проблем, но не чак толкова голям, колкото преди. На 30 съм и вече съм се приела такава, каквато съм.
По начина, по който пишеш, не ми изглеждаш тъпа и ограничена. Има наистина прости хора без грам обща култура, но не млъкват. Така че това колко говори не е мерило за умствения капацитет на един човек.
Аз се имам за сравнително интелигентна, имам магистърска степен по журналистика. (Да, вероятно не е професия за притеснителни хора, но аз работя като копирайтър дистанционно). И все пак съм свита, мълчалива и срамежлива, особено в компания. Въпреки това създадох семейство и вече имам дете. Мога да си говоря насаме с един човек, но с двама или повече, трудно се отпускам. Хората, които държат на мен са ме приели и свикнали, че съм си такава. За мнението на другите не ми пука особено.
Забелязала съм, че колкото повече мълчиш, толкова по-трудно е да се включиш в разговора. Ако по някаква случайност се включиш в началото, тогава има шанс да го поддържаш. Може да опиташ тази такика. Няма нужда да четеш книги, за да се обогатяваш духовно. Може да гледаш различни стойностни филми, да се информираш от социалните мрежи. Ако обичаш да пътуваш, разказвай за местата, които си посетила или на които мечтаеш да отидеш. Никой не иска да си говори с ходеща енциклопедия, важно е да говорш за това, което наистина те интересува.
Най-важното е да си в мир със себе си, дори да си останеш мълчалива. Бъди добър човек и ще намериш хора, които те ценят. Ако искаш да се сприятелиш с някого конкретно, може да му искаш фейсбук профила. Бъди по-инициативна, но не защото така трябва, а само когато наистина го почувстваш. Знай, че си специална и много по-умна от разни празноглавци, които не спират да бръщолевят глупости, само и само за да са интересни. Аз бих се радвала да ти бъда приятелка.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3ddfb91ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм мъж. Според мен ти нямаш никакъв проблем. Просто хората са различни. Трябва да се приемеш такава, каквато си, за да си щастлива. Не се опитвай да променяш характера си насила, за да приличаш на друг човек. Ако го направиш, никога няма да бъдеш себе си и няма да си щастлива.

Приятели не ти трябват, а и приятели след 30-годишна възраст няма. Всеки си гледа само семейството.

Какво му е нужно на човек? Трябва ти мъж до теб, който да те разбира и оценява. Трябва ти и хоби, което да практикуваш и да те удовлетворява. Трябва ти и работа, която можеш да вършиш, за да се чувстваш пълноценна в края на деня.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4a709458a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Въобще да не ти пука и аз съм абсолютно същия като теб. Няма нищо лошо в това, че си мълчалива.

До номер 1
Къде е писала, че от нищо не се интересува?
И защо да не е интересна?
Точно такива като теб не трябва да има, вечно недоволни този, бил такъв, онзи бил онакъв.

П. С изобщо да не ти пука и не обръщай внимание на такива хора като номер 1

М20

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 51b753f0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 1 - Прав/а си! Интересувам се от пътувания, обичам да пътувам, но нямам тази възможност да ходя където и да било. От спорт също, но не ходя никъде, защото съм ограничена откъм възможности. Хората за това има какво да си казват, защото обикалят, гледат, случват им се някакви неща в живота, а на мен нищо. Разбира се това не е оправдание. Опитвам се да участвам в разговорите, но още с първото изказване и виждам как хората, нямат интерес към това, което казвам и забравят, че съм край тях. Някои като си говорят например как се сменят траби или колко пирона трябва да се забият някъде, аз като не знам, какво да кажа? Наскоро се събрах с едни хора и единият от тях ама всичко знаеше. Темите бяха за чужбина, за работа, за положението в Б-я и куп други. Е, не се спря да говори. Ама човека е минал през всичко и всеки. Знае, виждал е, правил е. В интернет има всичко, но ако прочета например как се размножават определен тип животни и т. н до утре съм забравила! Наистина забравям. В училище трудно запомнях и се налагаше да наизустявам материала. Сега си спомням и една случка - стара съученичка ми се ядоса, че неможах да разкажа историята на един филм. Помних само какъв жанр беше и до там. А го гледах предния ден. Не мога да разказвам, трудно ми е. Опитвам се да се взема в ръце, но явно имам проблем и не мога да го реша, защото опитвайки се виждам само провала.

До номер 2 - Благодаря за милия коментар. Ти поне си завършила висшето си, а аз даже не съм и започвала. Като си представя какво ме чака там. Отново ще трябва да търпя подигравки. Това, че си създала семейство е нещо прекрасно, аз не се притеснявам, защото не съм била затворена откъм връзки. Хората, които ме познават някакси са свикнали с мен, някои се случва да подметнат коментар, но не ми прави впечатление. Дълги години не бях в мир със себе си. Но като че ли понякога успявам и усещам как ми е по спокойно. На моменти се приемам такава, в друг момент изпадам в депресия, ако се случи да излезна с повече хора и пак нишо не съм си казала с тях. Бих се радвала, ако можеше повече да си попишем и опознаем. Търся хора със същия проблем, може би един разговор би ми дошъл добре. За жалост имейл, май не може да се поства.

До номер 3 - Интересно е че мислиш така, защото приятеля ми не ме харесва. Не се чувства добре с мълчаливка, като мен. Характера ми има нужда от промяна, аз самата се мъча с него. Как без приятели? Само семейство и хоби? Не си представям живот без приятели. Имам 2 приятелки и съм благодарна на Господ, че съм успяла да ги задържа по някакъв начин. Ти срещал ли си такава жена? Можеш ли да бъдеш с нея, да излизаш с нея и да я запознаваш с твои приятели, колеги? Няма ли да се чувстваш неловко? Кой мъж си мечтае да има ТЪПА жена? Ми така е.. колкото и да ми е обидно, че съм в това число така е.

Авторката

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d78b140b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не останах с впечатление да си тъпа, а неуверена в себе си. Ако нямаш интереси, винаги можеш да говориш за някоя чанта, която си видяла в магазина, разпродажби, плажчета, коктейлчета, някое предаване по телевизията. Ето, аз например мога да говоря по много различни теми, но с повечето хора говоря за такива неща, защото те пък не се интересуват от друго и не искам да ги отегчавам. Само психолог може да ти помогне с ниското самочувствие конкретно на теб. Не е нещо непоправимо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: efc54a6dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Едно е да си срамежлива, друго е да нямаш мнение и интереси. Аз съм срамежлива, но примерно може да говоря и разказвам доста за там, където съм била.
Просто нямаш интереси.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5b5cb57463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм така - нямам хобита, почти нищи не ме интересува, работя и се прибирам, чакам просто да мине времето и да умра. Трудно ми беше, когато ми се подиграваха, все още чувам подобни коментари, но истината е, че няма как някой да те намери за интересен в такъв случай. Какво? Ще седиш като пукал и хората ще се избият да комуникират с теб... няма начин. Затова има два варианта - ставаш любознателен, четеш, гледаш филми, интересуваш се или свикваш да си незабележим. Хората са социални същества, имат нужда да комуникират и всеки е привлечен от интригуващи личности. Няма как.
В крайна сметка не е кой знае какво - правя това, което искам и си нося последствията, свиква се.

До известна степен е от значение и каква ти е средата. Някои хора са страшно дейни, общителни и не спират да бърборят, други са по-спокойни. Обикновено първият вид са тези с тъпите коментарчета. В повечето случаи казвам нещо злобничко и спират. Не осъзнават, че точно заради такива като тях, толкова хора започват да се притесняват и допълнително задълбават в проблем, към който са изначално предразположени. Не е срамно да си притеснителен, срамно е да тормозиш другите с подмятания дали не са си глътнали езика, неми ли са, не знам си какво. Те и не очакват да изсъскаш нещо обратно, затова остават с отворена уста, много е забавно и веднага свиват платната.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c9ba479abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 30

Да ти еба скучния живот ако нямаш приятели над 30 години ...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 909d6d11d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моето наблюдение е, че почти всички жени са като теб. От почти нищо не се интересуват, рядко намират тема за разговор. Чакат. За всичко. Да ги заговориш, да ги забавляваш, да ги впечатляваш, да ги насочваш, та даже да им четеш настроението. Нал за това си бил мъж... Някои са "отворени" на конкретни теми де. Примерно "грим", или "вегани", или "йога". Мнението им е това което са прочели из фейсбук, гледали вчера по телевизията или дочули от някой "авторитет". Говоренето само по себе си не е признак на интелект, но наистина на доста жени така им изглежда... което естествено говори доста и за техния. Иначе противно на стереотипното мнение, аз предпочитам интелигентни жени, но те са много много малко. Ако жената е наистина добродушна, бих го приел също, и това е ценно качество. Но и то е рядко. Класическият вариант е проста, злобна, и със самочувствие...

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c27d3f61cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не става въпрос за това да се интересуваш или не, просто има интроверти и екстроверти. Интровертите черпят енергия от самите себе си, те са по-дълбоки, изглеждат по-сериозни, затворени, умислени и лишени от емоция дори. За един екстроверт е натоварващо да общуват с такива, защото им изглеждат безизразни и усещат липса на обратна връзка. Тук няма значение дали вървят думи или не, защото 90% от комункацията е невербална. Просто ти несъзнателно с тялото си дори им подсказваш, че си недостъпна и не допускаш лесно хората. Ако има противоречие между думи и език на тялото всеки човек приоритетно взима предвид езикът на тялото, така сме устроени.

Всичко не би било проблем, ако в съвременното общество не се гледаше на интровертите като на затворени и дръпнати хора, а просто хората осъзнаваха, че всеки си е различен и си има своята душевност. Няма как на сила интроверт да стане екстроверт или поне няма да е в мир със себе си. Аз също съм интроверт и другите хора повече ме натоварват, отколкото да ме зареждат. До сега и аз се смятах едва ли не за мухльо, щом не мога да завързвам разговор с всеки срещнат още на петата минута. Но сега осъзнах, че всичко е защото другите възприемат това като нещо лошо, а реално не е. И не виждам смисъл да се правя на каккъвто не съм, само за да угодя на нечии чужди представи, а в същото време аз да се напъвам да играя роли против моята същност.

Има много велики учени, писатели, художници, политици и т.н., които са били интроверти, но са се научили да използват тази си същност за нещо ползотворно и да постигнат успехи. Те са се научили да черпят енергия от себе си, природата, моментите на мълчание и мир. Ако се мъчеха да угодят на някого и насила да са екстроверти, нямаше да бъдат това, което са. За мен няма правилно и неправилно, лошо и добро, всичко е в представите на хората, но пък ти не си длъжна да се съобразяваш с тях. Във Финландия например масово са интроверти и там точно обратното - на екстровертите се гледа като на натрапници, нарушаващи личното пространство, като на по-повърхностни и т.н. А интроверите се приемат за по-нормални, просто защото повечето са такива. Там с цени много личното пространство и не се гледа добре на такива приказливци.

Но според мен все пак е добре да имаш за партньор екстроверт, за да се балансирате. Ако и двамата сте интроверти, съвсем ще забиете в мълчание и ще стане прекалено скучно. Така че все пак контакта с екстроверти не пречи. Примерно моята жена е екстроверт и много добре се балансираме и сработваме. Където трябва запознаване, разчупване на ледовете, непринудено общуване и настроение/емоция влиза в действие тя. Когато трябват анализи, логическа мисъл, рационални решения и избори все скучни за екстрверти неща влизам в действие аз. Ако идвамата бяхме екстроверти, щяхме да сме супер несериозни и повърхностни, защото взаимно щяхме да резонираме. Ако пък бяхме интроверти, щяхме да сме прекалено сдухани, защото взаимно щяхме да си толерираме мълчанието и да ставаме още по-мълчаливи и необщителни.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e7b42beb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 11 - Не знаех ,честно казано,че във Финландия са масово интроверти.Тук в Б-я обаче ,тези хора не се толерират,поне с такова впечатление съм останала.Повярвай,че със нищо не съм показала и доказала на хората тип "екстроверт" ,че съм недостъпна и дръпната.Имала съм случаи във които си говоря с някой,обсъждаме нещо ,разбира се този човек говори повече от мен,но аз не седя безучастно,задавам въпроси,изказвам кратко мнение и на следващия ден,разбирам от друг човек,че този ме мисли за много мълчалива.Е , как,защо?Нима трябва да бъбря и да не спирам.Достатъчно такива има.На теб не ти пука,но на мен адски много.Мечтала съм си винаги да бъда много устата и да не млъквам.Не за друго,а защото тогава живота ти е по - лесен.А , не ,като мен цял живот да бягам ,като чуя ,че утре ще се събираме на купон и ще има 10 човека.Преди такова "неочаквано и стряскащо събитие" за мен,треперя,опитвам се да се забавя колкото се може повече.Игнора към мен е жесток.Виждам го и го усещам.Случвало ми се е даже да отида с приятелка на едно място,което предразполага към леки запознанстава.Беше свързано с образование нещо.Запознахме се с други 2 момичета.Без причина те ме игнорираха.Питах ги нещо ,а и те отговаряха на мои въпроси,но някакси набързо и все едно насила.А с моята приятелка направо все едно се познават от 10 години.Както и да е , случките са ми много.Аз знам ,че имам вина.Може би не всявам респект,не лъхам на самоувереност и хората си мислят,оо тая е болен мозък.И така..А , иначе моят приятел е екстроверт.Не млъква, буквално.За всичко може да си говори с хората.Много е устат,даже не се издържа на моменти.Но само с хората,мен само ме яде за нещо.Каза,че жените на моите години са много по контактни и разбират от доста теми.Защо съм била такава.Как така от нищо не съм разбирала.Евала ти правя,че жена ти те е приела,такъв какъвто си и взаимно се допълвате.При нас е обратното.Той не приема такива жени.Просто се е влюбил в мен някакси.Точно и заради него самочувствието ми е ниско.Защото знае моят проблем и въпреки това с нищо не се е опитал да ми помогне.Но,нямам право да го обвинявам,аз и единствено аз съм си виновна за същноста ми.Извинявам се ,ако имам каквито и да е грешки,но пиша в движение и бързах.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 487fab3058
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Виж, авторке. Ти имаш един голям плюс и това е, че не говориш, а слушаш. Повечето хора търсят внимание някой да ги изслуша. И това си ти. Не вярвам, че не те ценят. Ако някой ти говори, а ти го слушаш с интерес и не го прекъсваш, то ще имаш много приятели. Иначе казваш от време на време'да, да' и продължаваш да ги изслушваш. За тормоза и неувереността може да пробваш при психолог. А не е вярно, че ако обичаш спорта и нямаш възможности, не може да спортуваш. Аз тичам в парка и за това не трябват пари. Просто се поръзмърдедай и не се отказвай предварително. И да, продължи да мълчиш и да изслужваш хората. Много от тях имат нужда тъкмо от това.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9861842e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12 за хората, дето те харесват дали говориш или малко, много ли няма да има значение. Не е нужно да се правиш на такъв дето не си, като говориш много, офф тая само говори, занимава ме, дъра, бъра и обратното. Като те харесва, няма да му пука дали е малко или много. Аз също не говоря много, но къде пише, че всички трябва да сме еднакви...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9861842e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не мисля, че един харесва те човек, приятеля ти, трябва да ти набива каква да бъдеш, ако не му харесваш така, защо е с теб. Защо хората не приемат, че не може всички да са еднакви, като не ти се говори с някого, не си длъжен. На колко си?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 102c784d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Защо не оценяваш себе си? Всички хора са различни и няма нито един перфектен човек.. Можеш да бъдеш само най-добрата версия на себе си. Толкова ли е важно мнението на околните за теб? Ако се чувстваш сама, поискай любов от околните, няма нужда да говориш, всичко се усеща. Колкото по-лоша е само оценката ти, толкова по-ниски са вибрациите ти и привличаш лоши хора. Лесен начин да опознаш себе си е науката астрология, информацията в нета е безплатна. Ще видиш от къде идват лошите ти черти и как да ги поправиш, но ще трябва доста да почетеш :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e7b42beb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До номер 15, на 26 години съм почти. Не искат да приемат такива хора и това е. Защо е с мен приятеля ми? Не мога да си го обясня, по - скоро е свикнал с мен, но не ме харесва.
До 16, ами защото липсата на комуникация от моя страна, ми пречи. Аз самата се дразня. Мнението на околните..? До известна степен (малък процент) да. Защото не виждат хубавото и истинското в мен. Смятам, че имам прекрасни черти от характера, като изключим "говорният дефект".

Авторката

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 45804f3d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ми,не мисля,че си глупава,мисля,че си просто срамежлива. Но,не мисля,че има нещо лошо в това. Напротив,срамежливите хора са си сладки,дори когато са още по-срамежливи. А,и повечето от тях,са добри. Хич да не ти пука! Сладка,горе главата! И аз съм си такава,но хей,има хора,които ме приемат такава,каквато съм-и с положителните ми качества,и с отрицателните ми такива-недостатъците ми. Спокойно! Мислено изпращам целувки и прегръдки,все пак корона,дистанция,какво е това?! Божееее....
Ох,Закари!....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker