Медицинска козметика, лаборант, или акушер? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Медицинска козметика, лаборант, или акушер?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 803 пъти
След около месец ми предстои кандидатстване. Учила съм в паралелка с усилено изучаване на биология и химия. Биологията ми се отдава, но химията изобщо. Мислех да запиша клиничен лаборант, но разбрах че там се изучава химия почти две години и ме притеснява, че няма да се справя и ще трябва да се откажа. Другата специалност за която мислех беше медицинска козметика, въпреки че има голям наплив и трудно се влиза, но сякаш се поотказах защото мога да бъда козметик, минавайки курс, доколкото знам. Медицинската сестра не ми харесва особено като специалност за това мисля да я пиша на последно място. За акушерка досега не съм се замисляла особено нямам много наблюдения за тази специалност. Бих се радвала ако има някой запознат с нещата, който би могъл да ми даде адекватен съвет :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 012f51b9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Акушерка, но ако не ти се занимава да учиш изкарай курса козметични.. За жена е хубаво мсникюрист, фризьор. Аз съм медицинска сестра, за сега ми харесва..

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3f3ad1b0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Бях в същото положение миналата година и в крайна сметка заминах да уча в Холандия. Специалността е чудесна, химия има малко, тъй като аз също не съм на ти с нея но те двете са неразделни. Самата химия не е уравнения а по-скоро биологичната страна на нещата. Препоръчвам ти ако имаш възможност да заминеш следващата година. Така през тази ще може да работиш и да си помогнеш с парите.
Ако ли не аз бих ти препоръчала лаборант. Козметиката ми е била на сърце и така исках обаче сега виждам че наистина нямаше смисъл. Има толкова много и професионални курсове. А като лаборант предполагам химията е на основно ниво. И все пакА погледни учебните програми на специалностите и прецени.
Не вярвах, че може да имам толкова общо с някого

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e76d74bc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Майка ми е лаборантка, обожава си работата, аз Естествено често съм ходила там като малка, а и не само и съм прекарвала много време покрай машините, препаратите, епруветките. Не ми е чуждо. По принцип предпочитам лаборант, но всички казват, че след медиците и фармацевтите, лаборантите са тия които учат най-много химия. А аз макар и да звучи смешно за тези години прекарани в училище не знам дори най - простите неща като уравнения, изравняване и като цяло химията ми е най-омразния предмет. От друга страна медицинска сестра мнохо не ми се харесва, дори да запиша това, бих работила в лекарски или стоматологичен кабинет, или пък в някоя детска градина, училище, ветеринарна клиника, но не си представям да работя в отделения където се слагат катетри, сменят се памперси и така нататък... Другото за което мислех е да изкарам магистър за операционна сестра, но не съм сигурна, че ще успея да се справя чисто у просто с работата. Определено ще запиша една от двете специалности, въпроса е дали да си пробвам късмета и да рискувам да запиша лаборант *защото имам чувството че химията ще си остане несхваната и ще се откажа още първата година* след което евентуално ще запиша курс за маникюрист, тъй като смятам че ще ми се отдава, защото се занимавам с това но не професионално. А другият ми вариант е да заложа на сигурността, да запиша мед сестра и ако не намеря работа която да ме удовлетворява, ще запиша отново курс. Бих ви била много благодарна ако ми дадете адекватен съвет

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8541527b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Химията не е страшна, стига някой да ви я обясни на разбираем език. Заделете малко пари и гледайте уроци в Уча се. Много добре са обяснени нещата. Даже ще ви стане интересно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker