Какво правите лятото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво правите лятото?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1196 пъти
Момиче съм на 18 години. До сега винаги съм била без приятели всички лета съм ги прекарала вкъщи. И сега и това лято ще съм само в апартамента. От както беше карантината до сега не съм излизала и явно няма да излизам няма с кого просто нямам си никого. Родителите ми се чудят вече как издържам да съм постоянно вкъщи и в стаята ми. Единия ми родител иска нещо да излезем, но аз съм голяма и някво да излизам с родителите е скучно не е така както да излезеш с приятели и да се забавлявате. И май изпаднах в депресия.
Въпросът ми е какво правите през лятото тези, които са като мен? Как се забавлявате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: efc9df798a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи доколко си си самодостатъчна. Аз съм на 22, момиче, през целия ми живот съм имала проблеми с приятелите - или ги няма, или ме използват, а пък малкото свестни, които имам с времето се отделят от мен - заминават нанякъде, намират си половинки и т. н. Аз затова се научих да излизам сама на разходки поне още от 9ти клас. След това се научих и сама да си пътувам, например до морето, до друг град, да ида на шопинг, ако имам пари и до друга държава, но сега е трудно с Чужбина заради ситуацията с вируса. Може да се разхождаш сред природата, да излезеш и в града, да си купиш нещо, да седнеш на някоя пейка, да наблюдаваш света около теб. Това правя. Но си права, че не може пък все така да е. Всеки човек има нужда от уединение, но когато това се превърне в ежедневие, уединението си се превръща чисто в самота. Затова отскоро започнах отново да поддържам връзка със стари познати, на които знам, че не може да им се има доверие, но пък само за компанията. Истински приятели трудно се намират. Човек понякога трябва да прави компромис. Така че, ако имаш някакви бегли познати, може да се опиташ да установиш контакт, ако поне са печени. Например започни да им лайкваш във фейсбук, инстаграм, пиши им коментари по публикации и така. Друг вариант е да се намериш гадже. Аз преди това бях изпаднала в ситуация, в която буквално нямаше с кого 1 кафе да изпия, а ми писна всеки ден сама да се скитам. Млади сме, сега трябва да се живее. Че после на 50, с 3 деца, няма да бъде толкова гот. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6fc8e52dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така, добре че съм в къща и може на двора да си излизам иначе ще се побъркам вътре. Имам куче, което разкарвам и това ми е излизането.

момче на 20

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 599ec8a3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ще следя! Аз съм момиче, 17, и съм абсолютно същата. Но да ти кажа свиква се. Не ми е неприятно. Но съм решила от юли всяка сутрин като стана да правя обиколка на града, живея в малък град, защото ще си скъся живота и може да имам проблеми със здравето ако постоянно си стоя в апартамента.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 114f6a78d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Недей така момиче. Депресията е много лошо нещо. Аз така се чувствах лятото като приключвахме училище, направо душата ме стягаше и имах чувството, че ще полудея. Бях на 12-13-14 г. Моят съвет е намери си хоби, запиши се на някакъв курс било то по йога или рисуване, но задължително бъди сред хора. Най-добре е да започнеш някъде работа, дори и за 4 часа, поне ще ти мине времето и ще извадиш някой лев и ще завържеш нови контакти. Работата лекува и депресия и всичко, ако имаш градина копай, сей.
Ж26

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: efb92f3cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако искаш, може да започнеш да си търсиш някаква работа - хем ще си спестиш малко пари, хем ако си при вашите, няма да плащаш наем другаде.

Не е нужно и веднага да работиш де, на мен самия доста пъти са ми казвали "е почивай си, после цял живот ще работиш". И в това си има истина, но пък е важно да имаш опит, защото с опит е по-лесно.

Ако ще заминаваш да следваш висше в друг град, просто бъди по-общителна и отзивчива. Аз никога не съм имал проблем с компаниите в университета - разбирах се с почти всички, но си имах главно по една постоянна компания.

Момичето от коментар 1 също ти даде добри примери! Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c91af6dc4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ще ти кажа честно : и аз съм била така и все още съм така, без познати и приятели но както и да е, нооо чак като теб по цял ден да стоя вкъщи не съм, излизам сама рядко, все е нещо, движение, а то е полезно за развитието ти, като стоиш по цял
Ден в стаята си това няма как да стане, никак не е добре така. Тааа аз, за да не стоя вкъщи всеки ден и да не ми е тъпо, лятото работя. Да, това е причина номер 1 заради която работя. И.... действа!!! Наистина ме ангажира достатъчно и се оказа едно Добро решение. Пък и създава трудови навици, усещаш кефа от това да си изкарваш сам парички. Това са все плюсове. Да си на 14, 15 да те разбера за положението ти, ама на 18 да не си се сетила с работа да си запълваш времето.... или просто ей така да ти е хрумвало да опиташ какво е да работиш. Пък може и да си работила, което е супер. И не говоря за целогодишна заетост забележи. Досега е можело да си запълниш 2 лета сезонно, ама щом дори не си търсила (предполагам) значи те мързи и да търсиш, както като и да се разхождаш. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 09b2b09c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами,аз по цял ден чета книги по време на лятната ваканция,спя,чистя,понякога приготвям нещо за ядене, а сега,да се похваля,взех си и АЛМАНАХ!!!!! КАКВА РАДОСТ САМО! А вече,когато прочета задължителните книги,става по-хубаво! Отивам в някоя книжарница или библиотека и си избирам нещо,което е по мой вкус,интереси.... Разхождам се,имам си и кученце,с което да излизам,посещавам мама,разхождам се из магазини и ако нещо ми хареса,си го купувам. По принцип всяко лято ходим на планина,за да си починем,но сега не можем! Корона! Ужас! И така.....

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 92f994f62f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   През лятото ходя на село при баба и дядо. На село имаме кошери и градини. Помагам с поливането, плевенето, копаенето и най-вече беритбата. Както вече споменах имаме и кошери. От кошерите добиваме мед, восък и прополис за продажба. Миналата година изкарах 100 лева от прадажба на мед.

Освен със селските работи се занимавам и с образователни неща: чета художествена литература (харесвам творчеството на Д. Талев, Чудомир, Елин Пелин, А. Дюма), решавам задачи по математика (ще кандидатствам с математика в университета).

В подходящо време намирам възможност с приятели да караме велосипеди. Ходиме на кино, на представления и др. Ако има финансова възможост, с моите родители и сестра ми ходиме заедно на море и даже на планина.

Винаги има с какво да се занимава човек. Просто не бъди пасивен/а, не се оплаквай и действай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker