Вие как бихте постъпили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Вие как бихте постъпили?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 646 пъти
Здравейте! Тук съм за една доста по-различна тема, а може би вече на някои от Вас, Ви е позната. Искам да Ви разкажа една история, от която много съм съжалявала за грешките си, тя ме накара да се замисля над някои неща. Не искам да събирам съжаления, а просто да пишете дали Ви се е случвало, да ми дадете съвет или да споделите как бихте постъпили на мое място. И така... В детската градина имах една най-добра приятелка, с която бяхме неразделни. В училище също. Проблемът дойде, когато тя стана високомерна, с голямо самочувствие. Държеше се гадно. Заедно с нея имахме още две приятелки. Каквото кажеш тя - това ставаше. Те я слушаха. Винаги се фукаше и ме лъжеше за всичко. Майка ми ме посъветва да я оставя и да не се занивма с нея, но не можех да го направя, защото освен, че не бях толкова близка с другите, а и тя щеше да ме дразни с другите приятелки(за, които споменах по-рано). С нея си харесвахме едно и също момче, което не знам дали ни е харесвало. Тя веднъж ми каза, че е нарисувал рисунка за нея и е казал, че ще и купи подарък. По-късно една приятелка (която е близка с момчето) ми каза, че това изобщо не така. Това се случваше в продължение на 4 години. В 5 клас, тя се махна от училището. Може би звучи малко гадно, но аз бях щастлива, че я нима. Намерих нови приятели и започнах да дружа и с другите. Обаче и до ден днешен се дразня на себе си, че съм я слушала и съм и се връзеала на ума и. Чуствам се като глупачка и най се дразня на мен това, защото тя ме е мислела за такава. Винаги ме използваше. Със сигурност е гоеорела на другите зад гърба ми. Най-много се притеснявам от това, че може би му е казала някакви лоши неща за мен. Срам ме е все пак да попитам дали е вярно. Та въпроса ми е на Вас случвало ли Ви се е и как сте/бихте постъпили. Предварително благодаря ако някой ми отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 840db20f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, на мен също ми се е случвало подобно нещо.

С Н. се познаваме още от детската градина, а в училище (началния етап) станахме най-добри приятелки. За тези 4 години направихме прекрасни спомени. С нея съм изживявала едни от най-хубавите си моменти. Винали беше до мен, аз до нея - също. Обичахме се толкова много, бяхме неразделни... до 5-ти клас.

Наистина, болна тема ми е, във вече бившата ни компания ме караха да се чувствам зле за тялото ми (че нямам голям задник. Да, в 5-ти клас... ), че съм бавна, срамежлива... аз им се връзвах и мислех, че са прави, че аз съм виновна за абсолютно всичко лошо, чувствах се отвратително, докато накрая просто спрях да излизам с тях. Никого не го интересуваше, освен Н.. Точно заради нея се върнах, чувствах се виновна към нея, сякаш съм й длъжница, давах й всичко, просто исках отново да бъдем както преди. А тя... дори беше се превърнала в нещо по-лошо.

Компанията, с която излизах, само за да си върна Н., беше меко казано отвратителна. Там не говорех въобще, защото ме беше страх да не бъда съдена, тъй като не се вписвах, никога не съм се вписвала, и няма и да се впиша при ''готините''.
Е, дори и да не говорех, пак беше ужасно. Мислех, че имаме надежда с Н., че тя ще ме приеме такава, каквато съм, и че ще оцени усилията ми. Това не ставаше все повече, почвах да мисля, че трябва да бъда от ''готините'', за да съм нормална и отново да бъдем приятелки, навлякох сио такива неприятности... направо не ми се разправя.

По-рано бях открила, че Н. е писала гадни неща за мен, говорела е лоши неща зад гърба ми... но ПРОДЪЛЖИХ да се движа с нея, сякаш нищо не е ставало... бях й като подвластничка, само за да й се харесам и да бъда приета в някаква измислена общност.

Разбира се, накрая се осъзнах и просто спрях с всичко това. Сега съм в страхотни компании, където се чувствам по-добре от всякога и съм личност, а не тълпа! Никога не се чувствам излишна и отхвърляна... и наистина ми става жал, като виждам още подвластни хора, които са се лишили от себе си, за да се харесат на някого, и да бъдат приети от някаква измизлена общност... Сега дори и не си помислям колко искам да бъда като Н. и колко се нуждая от нея. Истината е, че човек трябва да остане верен на себе си и да не гони неща, които никога не може да има по простата причина, че те не го заслужават! Колкото и хубави спомени да имам с Н., те няма да се върнат и аз никога няма да се чувствам добре с нея!

Авторке, не повтаряй моята грешка - нямаш нужда от въпросната ти приятелка, а на нейните подвластнички им пожелавам да осъзнаят грешката си възможни най-скоро!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2b52c90528
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом усетиш, че някой се държи лошо с теб-директно се разделяй. Няма значение колко сте били близки. Иначе да не ти пука какво е говорила за теб. Може също така между другото да вметнеш пред този, който те интересува, че тя много лъже. Та той или тя ще поставят под съмнение, ако тя нещо е говорила за теб.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4db29540b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Недей да допускаш същата грешка. Намерила си си нови приятели и я няма в живота ти, това е. Учи се от грешките си, сега поне няма да допускаш същата (да се надяваме, предполагам вече си по-внимателна). Живота продължава, всичко е наред. А тя с този тон няма да стигне далеч, споко. А за това какво му е наговорила на него тя за теб няма вече значение, били сте малки, на всеки се случва разни 'интриги' да се въртят, тогава още се сформираме като личности.
Недей да се притесняваш <3

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 901b4d4f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Права е била майка ти като ти е казала да се отдръпнеш от нея. Хубаво, е че си разбрала що за човек е макар и късно. Съветът ми забрави я и продължи напред сама казваш, че откакто я няма се чувстваш по - добре. И аз търпях преди години едно токсично същество и съжалявам, че по - рано не го разкарах от живота си. Да ти кажа ли как е сега на 27 с два аборта зад гърба, единият от които правен на 17, едвам си взе матурите от третия път и навсякъде я гонят от работа на 2 рия месец.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker