Пълен глад за 20 дни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Пълен глад за 20 дни?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 3794 пъти
Здравейте аз съм момиче на 18 години, висока съм 162 и тежа 65 килограма. Над нормата е, знам. През карантината качих доста килограми, всякакви неща опитвах за да отслабна, но никое от тях не подейства.
Буквално тренирах и ядох здравословно няколко месеца но нищо не се случи.
Винаги съм имала този комплекс че съм дебела. Първото ми гажде си го хванах на 17 и дори той мислеше че съм дебела.
В депресия съм от около няколко месеца и единственото което не съм пробвала е пълен глад за 20 дни.
Четох една статия на една жена, тя разказа как колегата ѝ отслабнал драстично с 20 дена гладуване и прием само на вода.
Не знам какво да правя. Изплашена съм и депресирана, моля ви помогнете ми както можете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 73285fddbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И после отново качваш. Не гладувай пълно, просто се храни здравословно, малко като количество и след 18 часа никакво ядене.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 602fba4c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   20 дни е твърде много и опасно за здравето. Ти си дебела, но си далеч от тлъста и подобен стрес ще ти навреди сериозно. Опитай един уикенд. Почини две седмици и опитай три дни. В никакъв случай обаче не пий нещо друго освен вода. Включително никакви плодови сокове. Само кисело мляко в минимално количество, ако ти прималее. След това, в никакъв случай не започвай да ядеш нормално - първото ти хапване трябва да е като на врабче, второто като на мишле и т.н. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0c8be884f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ако искаш да умреш - давай

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6af10c4cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи, това нещо с гладуането, ако не се направи както трябва само ще ти навреди. А гладуване с вода, е нечовешко.
Аз преди време си бях насила на пръстта, че ще се пречиствам с гладуване за около 15 дни, само с по 700 гр плодове на ден.
Издружавх точно 5 дена като на 5тия нямах енергия да се помръдна буквално и след това си легнах. Мислех че от безсилие едва се събудих от съня си и чувствах че ще пукна в съня си. Не преувеличава, никога не бях изпитвал това и беше страшно. Забрави за идеята ти, още по малко само на вода, ще си докаташ само болест, аз много материал изчетох тогава за гладуване то и ефекта от него и колко трудно и рисковано е да го правиш.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ea6f200a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Движи се много.. стига с тези диети, да над нормата си.. намали малко вредните неща и ще се оправиш.. не е нужно да гладуваш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 766c08144c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това не е решение да не ядеш 20 дена. Една моя приятелка пробва 90 дневната диета и отслабна доста. Може да тръгнеш на фитнес и да ти изготвят някаква програма и хранителен режим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 87ea6ad6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Здрасти, много добър мой приятел си отиде от този свят точно от тази диета. Една седмица пиеше само вода постоянно повтаряше, че е много добре и не се събуди. Много добре помисли дали наистина трябва да стигаш до тези крайни диети.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b79a10dff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   С гладуване ще ти висне кожата от всякъде. Това че си на 18 няма да те спаси. По-добре я карай по-бавно и ползвай кремове за стрии, работели само в началото като ти се появяват. А за отслабване, никаква вечеря или напитки 4 часа преди лягане, помага на много хора. А през деня продължавай със здравословното хранене. Дано съм помогнала.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8612ca0bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какви неща си опитвала за да отслабнеш та никое от тях не ти е помогнало. Посочи каква диета си следвала. Трябва да знаеш какво и по колко да ядеш на ден. На твоите години ти не можеш да гладуваш 20 дена. Още на втория ден ще се откажеш и ще започнеш да ядеш дори повече от преди да започнеш гладуването.Само с чути приказки от този и от онзи за гладуване не стават нещата. Ти трябва да знаеш теоретично и практично как се гладува, а на твоята възраст мисля, че това е невъзможно. Аз мога да ти кажа какви храни да ядеш и по колко без да преяждаш, но за това трябва и самодисциплина, но аз не мисля, че ти имаш такава. Още е лято, започни да се храниш само с плодове и зеленчуци без хляб, без месо, без изкуствени сладки, без сок в бутилки защото тези сокове имат много захар. Избягвай изкуствено подсладени сокове. Карай така няколко дена и виж как вървят нещата. Най-важното е да не прекаляваш в дозите относно грамажа на всяка порция. Няма нужда да ядеш 5 пъти на ден, само три пъти- закуска, обяд и вечеря, но умерено, а не да се тъпчеш като невидяла. Засега толкова ще ти кажа.Пробвай и кажи как се чувстваш след 7 до 10 дни. Успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4dd93e4bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не се захващай с подобни неща. Дори да отслабнеш така, после бързо пак ще качиш.
Ако искаш да отслабнеш трайно, то трябва да стане бавно.
Отслабването става с калориен дефицит. Т.е. калориите, които приемаш трябва да бъдат по-малко от тези, които изразходваш. Потърси в нета, има калкулатори колко калории трябва да приемаш, за да сваляш килограми.
После поне за начало си записвай изядените калории (има много приложения и сайтове, които ти изчисляват автоматично като въведеш храната). Така ще осъзнаеш откъде ти идват калориите. Прочети за въглехидрати, мазнини и протеини (ако вече не си) и в какво съотношение е добре да бъдат те.
Продължавай да тренираш. Така тялото ще знае да не изгаря мускулна маса, а мазнини.
Недей да се захващаш с нищо драстично, пак повтарям. На моя приятелка от глад и беше спрял цикъла за 10 години и не беше ясно дали въобще ще се върне.
И не се отчайвай. Напълняването по време на карантината е масово :) но малко по малко ще се нормализират нещата.
П.П. и се мери с метър, не с кантар, защото теглото зависи от много фактори (приета вода, храна и т.н.)
Успех и умната!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f0a8800beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На 18 си, как се връзваш на това? Ако ще правиш такива драстични неща, пробвай с някоя вариация на лечебното гладуване

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4a2c0294aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако не ядеш нищо 20 дни ще умреш или в най-добрия случай ще си съсипеш организма. На 18 години би трябвало да имаш някаква елементарна представа от биология и да знаеш колко е опасно това. Честно казано ми е трудно да повярвам, че наистина го обмсиляш. НЕДЕЙ!

Тренирането трябва да ти бъде част от живота, не за "няколко месеца". Пробвай различни видове спорт и намери нещо, което ти доставя удоволствие. Само така можеш да очакваш траен резултат, с едноседмични диети няма да стане.
Вероятно не си постигнала резултати, защото си приемала прекалено много калории, макар и от здравословна храна. Можеш да започнеш да си смяташ дневните калории и да приемаш по-малко (например с 200 по-малко, отколкото сега, не с 1000!).

Знам, че като си седим по цял ден вкъщи е много лесно да започнем да се обсебваме относно неща, които не ни харесват във външността ни. И аз го правя. Намирай си неща, които да те държат заета (хоби, учене, спорт) и си постави цели, които ще ти помогнат да не обвързваш стойността си като човек само с външния вид.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5599c33d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ще отслабнеш, да, наркоманите как мислиш отслабват? Въпроса е там, че последствията не се знае какви ще са, как ще го понесе организмът ти. Не мисля, че е най-разумната идея, аз също в момента се опитвам да отслабна (имам голям апетит, не съм дебела, но далеч не съм и слаба) тренирам, всеки ден увеличавам по малко, защото съм доста обездвижена, не съм спортна натура, изобщо. Опитвам се да намаля тестото, което много обичам, както и другите вредни храни, все пак догодина имам бал.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a8dcc392eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   1. Не си с чак толкова наднормено тегло, и къде по-критични случаи сме виждали щастливи и успешни. Разбира се, това не значи да не предприемаш действие, след като не се чувстваш добре в кожата си.
2. Това е може би възможно най-лошата (!!!) идея за отслабване. Виж например тук: https://fitbg.net/blog/fat-loss/vodni-posti
3. Отслабването не става бързо. След като по някаква причина не ти се е получило сама да отслабнеш хранейки се здравословно и тренирайки или не си продължила достатъчно дълго, или си сбъркала някъде. Спести малко пари и се консултирай със специалисти, не е толкова скъпо или страшно. Например човекът, държащ сайта, който ти пратих по-горе.
4. Който ти обещае бързо отслабване, лъже те. Но това не е причина за разочарование, цялото преживяване, състоящо се от пълноценно хранене и умерени тренировки, когато е проведено правилно, в един момент става приятно и се превръща в начин на живот. Накрая, освен с хубава фигура, се сдобиваш и с безценни навици, да не говорим, че и цялостното настроение се подобрява понеже редовното движение е свързано с отделянето на един от хормоните на щастието.
В заключение пожелавам ти успех, дано постигнеш тялото, в което ще се харесаш!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7e74d76772
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Брой калориите и може би кардио. Ето ти калкулатор https://www.calculator.net/calorie-calculator.html

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 45de9ebc8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Вместо да гладуваш, пробвай да ядеш 2-3 пъти между 11 сутринта и 18ч. вечерта. Без картофи, ориз, пици, газирано и мазнотии от закусвални. Замести сладкото с фурми или черен шоколад 86% какао. Гарантирам ти, че за 1 месец ще свалиш доста без да гладуваш. И не си дебела, пълна си, но ще успееш да смъкнеш излишното. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 34bca8c20f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Недей. Това са глупости. 20 дни ако не ядеш може да умреш. Това не е за всеки. Максимум 2 дни така. И после се захранвай постепенно по малко ядене предимно плодове и зеленчуци. Защото червата и стомаха са спряли да функционират. Ако изведнъж се наядеш с много като прасе ще те боли.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ba14c372ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Виж казали са ти го и преди мен, но и аз ще го кажа - това е безумие, което го мислиш! Ще си съсипеш организма. Изобщо не си го и помисляй това нещо, ако ще ти е утеха, и аз съм напълняла, не е от карантината ами след бременност. Ами и на мен ми е гадно, но гледам да не се фиксирам твърде върху това. Става по-лошо, тъй като когато се чувстваш подтисната и ти е зле, търсиш бързо удоволствие, съответно ядеш повече, от което пак се чувстваш зле и... Омагьосан кръг, от който трудно се излиза. Наблегни на салати, плодове, зеленчуци, без бял хляб, захар и пържени храни. Не очаквай чудо. Просто с времето ще свикнеш и няма да ти тежи толкова промяната в храненето. Постепенно ще започнеш да сваляш килограми. Към такива крайни неща с търсене на бърз ефект не се насочвай, по-зле ще стане. Това е много опасно начинание и повярвай ми избий си го от главата, че може да свърши много зле. Млада си, не прави глупости. Мисли в посока да си здрава, кг се свалят и с промяна в мисленето. Избягвай да се вторачваш в проблема с кг, напротив откривай и положителните си черти. Нещо, което предполагам ще те стресне, за да разбереш реално за какво става въпрос, бях минала няколко дни на гладуване, само че не с вода, а с до 800г плодове дневно. От рязкото отслабване си докарах леко изсипване. Добре, че наистина леко, нямам сериозен дискомфорт, но това нещо го имам и оправяне няма. Така че избий си от главата мисли за гладуване, изсипването е най-малкото. С две думи опасно е, недей!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e80cbd23c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ако продължаваш така ще стигнеш до анорексия. Имаш проблем със самоувереността, а не с килограмите. По това което описваш най-много да си леко пухкава, което се харесва на страшно много мъже (повярвай ми) или да си в нормата, зависи какъв скелетен тип си. Най-вероятно имаш някакъв друг комплекс, който влияе на самооценката ти и понеже не знаеш какъв е, се концентрираш върху видимото. А 20 дневното гладуване, освен че може да се самоубиеш, ефектът от гладуването е временен и после следва йо-йо ефекта. Освен това губиш и мускулна маса, в резултат на което ще изглеждаш изключително отпусната, което не е красиво изобщо.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 20cc89419c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Такива гладувания се разглеждат като здравословни само при особено тежки заболявания и под лекарско наблюдение. Такова гладуване е изключително неподходящо за възрастта ти, ще ти докара дефицити на витамини и ще се отрази зле на състоянието на костите, кожата, косата ти.
По-разумно и много ефективно е да гладуваш 1 ден седмично, или месечно. Аз съм се убедила за себе си в ефективността на лунния календар в това отношение. Можеш да прочетеш за дните екадаши, през които 24 часа се пият само течности, те са 4 месечно. Ако искаш да бъде само един ден месечно, но да е максимално ефективно, можеш да провериш кога е денят на пълнолунието, така е според литературата, която съм чела, според личния ми опит най-ефективният ден за понижаване на тегло, за прочистване и подобни е денят на новолунието. Лунният календар е разделен на 2 етапа, в единият луната "расте", тогава организмът задържа, складира, а в следващия луната "намалява", тогава тялото изхвърля, отслабва, но и енергията спада. Моят метод е по време на растяща луна да се храня нормално, без да прекалявам, но и без да се ограничавам, ако искам да пречистя организма с ден на плодове, не го правя, в този етап не е ефективно. Вместо това се храня и спортувам малко повече- не съм от спортните, правя йога и пилатес, разходки. В намаляваща луна на човек натурално не му се яде много, тогава най-лесно се спазват режими и детоксикации, а и са най-ефективни, тогава на човек не му се и движи много и не изразходва много енергия, но ако пък се предизвика да спортува получава бързи резултати.
Жената трябва да обича тялото си, не да го изтезава. Да го слуша, иначе получава травми, влошава външния си вид и здравето си. Трябва да го глези, не за да изглежда добре, а за да му е хубаво. Например, къпането да не е търкане, жулене и бързане, а да е като ритуал, да изпитваш удоволствие. Спортът да не е изтезание, а удоволствие от движението. Така тялото започва да ти се отплаща и става все по-красиво, даже независимо от теглото. То тогава крайният контрол върху храненето става излишен, интуитивно се храниш по-качествено.
Ти, като като че ли си се настроила, че трябва да е много трудно и най- трудният начин е единственият правилен и това те саботира, подходи по различен начин.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9e000cd4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Кое ти е толкоз дебелото ???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8c3f09edba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Здравей, мило момиче!
Пише ти едно момиче, което не ядеше почти нищо 4 месеца, защото обществото мислеше и ми вменяваше, че съм дебела, така и аз го повярвах. Отслабнах ли? Да. На каква цена? През тези месеци нямах енергия за нищо, едвам ходех по улиците и ми причерняваше и така докато не ми спря цикъла, тогава много се изплаших и реших, че глад не е решение.
Всеки човек е ценен, уникален, красив, неповторим във всички размери, килограми, цветове! Писнало ми е от етикети - грозен, дебел, бавен...
Променяй се само заради себе си и го прави нежно, с любов. Например ако не се чувстваш добре посети диетолог, но не гладувай. И преди да променяш каквото и да е, се научи да се приемаш и обичаш такава каквато си. Остави хората да си говорят, ти бъди щастлива и не падай в капана на етикетите им!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e10f32be99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Добре, де, номер 20, ако авторката не се интересува от връзки, например, с какво й помага това успокоение. То е ясно, че който иска ще се ожени и омъжи и че половинката му ще го е избрал такъв, какъвто е. Да не говорим, че на хората не им пука чак толкова какво правиш с тялото си, както и с косата си, ако видят че правиш нещо абсурдно, както авторката е тръгнала да гладува, тогава би следвало да ти направят забележка. Каквото и да си говорим, комплексът си е нещо страшно, което не можеш да промениш само, слушайки положителни коментари от другите.
Анорексията е страх от храна, както и нереална представа за собственото си тяло, тя се отключва без човек да го иска, колкото и да му говориш е безполезно.
Авторке, не знам как изглеждаш, разчитам, че си умно момиче и имаш правилна преценка за състоянието на тялото си, затова ще ти кажа, пълнотата не е порок. Никой няма да те отхвърли заради теглото, както и няма заради носа ти, косата или очите. НЕ ГЛАДУВАЙ!!! Ако искаш плосък корем- тренирай за такъв, същото се отнася и за другите пасти на тялото ти- тренирай ги. Наблягай повече на печените ястия, така хем ще ядеш хубава храна, хем няма да имаш недостиг на вещества.
И само да кажа... Аз пък мечтая за твоето тяло. ☺️

* Flowy

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 91903c614a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   И аз съм дебела и всички тренировки и при мен са напразни, но не бих се подложила на глад и не те съветвам да го правиш, не е здравословно според мен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 66f9f42aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Защо 20 дни? Аз правя само 72 часа един път в месеца и се чувствам страхотно. През останалото време правя само 20 часа един път в седмицата, защото съм над 40 години и това е оптималното. Когато гладувам, задължително се движа и правя леки упражнения. Когато изтече определеното време, задължително захранвам с малко парче по-постно месо (пилешки гърди, пуешко или бяла риба), а два часа след това се храня нормално. Понякога съм и само на кето диета. Пия много вода, когато гладувам слагам и по една чаена лъжица Хималайска сол, защото бъбреците изхвърлят много вода и соли. Не ям хляб, тестени изделия много рядко. Избягвам захарта и пия само вода, билков чай, понякога черно кафе или матча (зелен чай стрит на прах).

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0ce7862692
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Правил съм 7 дневен воден пост веднъж, както и от време-навреме си правя по 1-2 дни воден пост. Като цяло препоръчвам 1 ден на 1-2 месеца за изчистване на организма, но няма да отслабнеш от това. Отслабва се като си гледаш дневните калории.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 17fa8f0c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   И аз имам същия проблем на 27 съм - мъж - висок 180 см а тежа 104 кг Нямам приятелка защото всяко момиче ме мисли за грозен и дебел (какъвто съм сега) Преди като бях на твоята възраст бях като клечка. Сега ме мислят за грозен, но не обръщам внимание. Имам твоята съдба

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d382300ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Малко със закъснение, но не се знае кой ще намери този пост и ще прочете коментарите, а се щишат пълни глупости. Първо, не си с наднормено тело, може да провериш тук: https://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/lose_wt/BMI/bmicalc.htm
Твоят BMI e 24.8, което е в горната граница на нормалното. В България имаме извратени представи за идеалното тегло и тяло. Това че си в горната граница на нормалното BMI, не би трябвало да те притеснява. Моят съвет е да почнеш да тренираш, да намериш какво ти харесва като спорт, не за да отслабнеш задължително, а защото ще ти помогне да не надебеляваш и да запазиш доброто си здраве занапред. Според мен, се опитай да запазиш килограмите, с които си сега, тъй като тялото ти ще продължи да се променя поне докато станеш на 25 години, още си тинейджър и тялото ти има нужда от калории, така че не го ограничавай. Направих тази грешка, когато бях на твоите години. В последствие осъзнах, че вечно съм се сравнявала с момичета, които имат съвсем различно телосложение и съм гонила колограми, които не са подходящи за моята костна структура. Monica Bellucci и Scarlett Johansson биха изглеждали далеч по-зле като клечки, например. В заключение, килограмите не са всичко, не спирай да се храниш здравословно, след 10 години ще се чудиш защо и заради кого и се изтезавала.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker