Страхувам се, че няма да успея в живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страхувам се, че няма да успея в живота
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1631 пъти
Здравейте!
Догодина ми предстои да завърша, а аз се страхувам, че няма да стане нищо от мен. Откакто съм малка, майка ми ми е повтаряла, че съм тъпа, че не ставам за нищо, че няма да успея в живота, може и да не е права, но тези нейни думи са останали в мен.
Никога не съм била от добрите ученици, не мога да запомня нищо. Трябват ми много часове четене, за да запомня дадения урок, който след дни ще го забравя. Единствено се справям с математиката, затова и искам да кандидатствам нещо с математика и информатика. Цял живот искам да бъда като хората, които запомнят лесно и бързо информацията. Най-добрата ми приятелка също не може да помни, но тя е ужасно упорит човек, а аз не съм. Нямам никакъв хъс да успея и да уча. Майка ми и това не спира да ми повтаря, че нямам мотивация, че ми харесва да съм си тъпа.
Искам тази година да ми бъде силна, искам да уча и да ме приемат там, където искам, искам да завърша с хубава диплома, но какво? Какво правя? При първата слаба оценка просто си казвам, че помня трудно и всички тези усилия не си струват. Аз се отказвам веднага, буквално веднага. Имам желанието точно 3 дни и след това изчезва и всичко е като преди. Мразя себе си и характера си! Дори да не мога да помня, поне да бъда упорита, ама не съм, отказвам се веднага!
Хора, дайде ми съвет! За малкото време, което имам, трябва да наваксам много материал, който съм пропуснала, особено по информатика, а там ми е нужна памет. Искам да се подготвя перфектно и когато ме приемат също да уча и да завърша. Искам да докажа на майка ми, че е грешала и че никога повече няма да допусна да ме унижава по този начин. Искам да постигна това, за което мечтая, а повярвайте ми, то не е много. Образование, работа и дом. Искам да успея, но не става само с искането. Помогнете ми! Тези мои недостатъци ще ми пречат цял живот, ако се отказвам веднага за всяко нещо, докъде ще стигна? Ако не мога да помня, как се очаква да работя на по-сериозна длъжност? Как да се мотивирам, как да запомням по-лесно информацията? Възможно ли е въобще да подобря тези мои качества? Ако да, как?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8bfc71299a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко е възможно! Учи и решавай задачи през свободното си време, най-вече по математика. Първоначално ще е трудно, но ще свикнеш с времето. Не се отказвай. Не се подценявай. Математиката и информатиката са страшно добри специалности. Аз вярвам в теб, ще успееш!!!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b1213d7da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че майка ти е права. Просто избива комплекси чрез теб и иска ти да си и гордостта. Аз в училище имах предимно четворки, дипломата ми беше 5, 4 и нещо, надминавах и петдесето. Вървеше ми психология, английски и литература. Накрая записах филолофия, после си намерих прилична работа и да ти кажа никакъв смисъл няма от тези оценки поне при мен беше така. Всички от класа с пълните шестици сега работят като барманки в чужбина и нямат семейства.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 691f987b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Помни се с повторение. Тоест повтаряй материала по няколко пъти и ще го запомниш. Всички сме така. Щом ти върви математиката кандидатствай с нея. Успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a0c2d78fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко, ученето не е единствен показател дали ще бъдеш успешен човек. Помисли какво можеш. Ако на 18 г. не можеш нищо... тогава наистина имаш изключително сериозен проблем и майка ти е права.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2b40cd0540
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ученето е навик. Колкото повече го правиш, толкова по-лесно ще ти бъде да се мотивираш. Направи си конкретен и подробен график за всеки ден (без да слагаш прекалено много неща, само колкото знаеш, че е реалистично постижимо). Опитвай се да отсяваш материала, който е важен и е по-вероятно да бъде на контролно. Не знам какво учите по информатика, но аз я харесвах именно защото не беше предмет, по който трябва да зубриш, а се научаваше най-добре с решаване на задачи. Като цяло, щом си 12 клас и искаш да кандидатстваш с математика и иформатика, концентрирай се върху тези предмети и върху литературата. Ако изкараш сравнително добри оценки по тези предмети и на матурите, ще те приемат с такава специалност дори и останалите да са по-ниски.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8f500792f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   порови в Интернет има методи за лесно запомяняне и тренирай. Един човек дали е прост или не не зависи от оценките в училище. познавам много отличници дето не са се реализирали и стават емогранти, така че споко дори и да не успееш няма да е трагедия. В случай че математиката те влече наистина насочи се към IT сектора и изучавай компютри, учи езици било то и по двайсет думи и десет изречения само да знаеш. Родителите които очевидно подценяват и унижават децата си им сриват самочувствието, помисли и за разговор с психолог, няма нищо страшно и никой няма разбере ако не искаш. Недей зарязва всичко и упреквай заради майка ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 335226c22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абстрахирам се от майка си. Избива ки нейните проблеми върху теб а и това е типично за българите, като цяло. Прочети в нета, има много статии как да учиш ефективно. Ако ти просто се мъчиш нещо да запомниш то отива в кратковременната памет и след минути го забравяш. Трябва да има асоциация и да свържеш с нещо познато. Направи го дори и с най-голямата тъпотия и ще видиш ефекта веднага.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6594cfb76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   2 миличка, какво работиш?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fa7656458c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо да не ставаш за нищо? Отдава ти се математиката, ето, това си е едно умение. Развивай го, учи висша математика, когато завършиш училище. Оценките по другите предмети нямат значение, така че изобщо не се притеснявай за тях.
Трябва да повярваш в себе си, момиче! Не слушай майка ти, тя само ти надажда комплекси. Слушай себе си. Бъди упорита и се бори за това, което искаш.
Добре е да прочетеш и няколко книги за личностно развитие- помагат. Препоръчвам ти, , Да прецакаш дявола" на Наполеон Хил, както и книгите на Робин Шарма.
Вярвам в теб!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2f3c098562
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз разбирам от математика, после и от информатика, точно защото не мора да зубря, а трябва да разбирам. Заради математиката от която нямах оценка по-малка от 5 записах Информатика. Научих я и нея после.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: befdd5a532
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Означава, че не си зубър, а имащ логическо мислене, което е по-ценно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker