Вярно ли е, че някои хора са обречени да са дебели и грозни каквото и да правят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Вярно ли е, че някои хора са обречени да са дебели и грозни каквото и да правят?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 2082 пъти
Жена с много наднормено тегло съм, признавам си. До сега не полагах усилия заради един страх. Страх, че каквото и да правя няма да има ефекти и никога няма да достигна мечтаната си фигура и да стана красива, както на мен ми се иска. Страх ме е, че доста хора ми твърдят следното: че е генетично ( баба ми е дебела и на лош късмет наистина на нея се метнах тъй като тя е и ниска и от нея взех и ниския ръст). Много хора ми казват че за да си дебел не е само от лакомия, мързел и липса на движение но и от телесна структура и предразположеност към определени заболявания. Било същото като това че има жени с малък и голям бюст и че това били мастни клетки и както ги има там, така ги има и по цялото тяло. И че това говори защо толкова лакоми хора, които се тъпчат като свине всеки ден и хем не се движат не надебеляват и са с перфектно тяло - магнит за мъже.
Не ми се иска да повярвам, че е възможно диетите и фитнеса които започнах да правя да ми отидат на вятъра и да съм обречена вечно да съм си такъв грозноват хипопотам, който не се харесва на мъжете. Вярно, че външният вид няма значение, но истината е, че мъжете, които харесват дебели са малцина. Искам да стана какъвто е средностатистическия вкус. Не ми се иска да съм обречена на това заради тъпите ми гени.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: bc55bf662d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Винаги съм била сигурна ,че много от нещата в човека опира до генетиката .Дано имаш късмет да срещнеш човек за теб. Един от най-добрите хора,които познавам, е на моя възраст, мой близък приятел,женен за възпълна жена от повече от 25 год.
Моя колежка също доста обемна,знае английски и португалски като матерни езици.
Не ги слушай тук,пеят като мантра диета и фитнес..Срещу наследствеността не се рита.Това не означава разбира се,човек да лежи по цял ден и да не се поддържа. Просто има неща,които човек може да промени,и други-които не.Генетиката не е от вторите.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fbd79b1ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, мило момиче!

И аз съм изтеглила късата клечка по отношение на гените (ниски и трътлести родители, респективно самата аз не съм нито висока, нито по наследство съм получила поне прилична фигура). Винаги бях дебелото прасенце в стаята, за което никога нямаше хубави дрехи, просто защото наистина хубавите дрехи и бельо в България са само малки размери.

С огромно, нечовешко желание, много движение всеки ден (дълги разходки; каране на велоергометър, докато си учех висшето образование) и помощта на много материали за правилно хранене свалих първоначално 26, а след това още 35 килограма излишни мазнини, и сега живея втори живот.

Живот с дрехи S размер, живот с прекрасно самочувствие и много комплименти за външния ми вид. И това ти го споделя една бивша дебелана с рани от търкането между бедрата, целулит и стрии по цялото тяло, и гардероб, в който имаше само черни клинове и широки туники. Чувствах се като черната овца в стадото. Нежелана, грозна, неподдържана. Красивите момичета ме гледаха съчувствено, а мъжете сякаш ме възприемаха повече като техен брат или тапицерия, отколкото като жената, каквато бях. А очите ми винаги са били хубави. И косата. Лицето. Но тези кила... Ако някога получех комплимент, беше само за лицето. Никога за друго. "Имаш хубаво лице" и толкова.

В момента съм най-секси мацето, което познавам, с най-стегнатото коремче и дупе. И най-страхотните крака. Тренирам, защото ми се тренира, защото ми харесва и защото ме кара да се чувствам тонизирана. Харесвам се с дрехи, но още повече без тях. Вече не ме е срам да бъда отгоре по време на секс, нито да облека къса рокля по тялото. Правя дефилета по дантелени бикини пред мъжа ми, а той ми говори мръсотии.

След отслабването тотално смених имиджа, дрехите, отрязах си косата за сметка на маникюра, пуснах дълги нокти, смених палитрата на сенките за очи, избелих си зъбите, абсолютно всичко. Не исках нищо от миналото. Абсолютно нищо. И сега се чувствам великолепно.

Щом аз, която живях заключена в затвора на тялото си цял живот, мога днес да ти кажа, че съм щастлива и че се харесвам безумно, значи и ти можеш да бъдеш като мен.

Прегръщам те и ти го пожелавам от цялото си сърце!

Смело напред. Всеки ден, в който се стремиш към целта, е още една стъпка към новия ти живот. И ще го имаш. След това ще се чувстваш комфортно. И ще ти е хубаво. Много.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d5c20d5478
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами виж, ти дори не си пробвала. Престраши се и пробвай. Да, гените играят голяма роля, но с усилия всичко става. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b3c9bf0b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм сигурна, че това е така, но има хора, които колкото и да ядат наддават с най-много 4 кг., а други дори като се ограничават едва се поддържат в прилично тегло. За мен важно е лицето. Има красиви жени, които изобщо не ми пука, че са пълни... и такива слаби, които са като скумрии в лицата. Не теглото е важно. Просто се обличай прилично и със стил.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5677f7ae73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не. Отиди на липосукция и ще си слаба. Сега дерматологията е напреднала. Виж какво направи Адел. Е,след това ще трябва да спортуваш и да внимаваш какво ядеш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: db6a67dcac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никой не е обречен да е дебел. Това идва единствено от тъпота и мързел. С грозотията вече е бая по-трудно. Има само две гарантирани спасения - власт или пари. И не знам кой ти е казал, че външният вид няма значение. Сигурно е някой дебелак. Да си дебел не означава просто, че носиш по-голям номер дрехи. Това е табела, че си тъп, мързелив и нещастен. И конкретно за фитнеса - не е лошо, но проблемът е 90% в яденето. Там насочи усилията си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e433422b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като мъж, свалил около 30кг. и съпруг на жена с Хашимото, ще ти напиша следните неща...
Жена ми беше с наднормено тегло, беше се подложила на хранителни режими и тренировки, но си личеше, че нещо не е наред.
След известно време посети специалист Ендокринолог, който й постави диагноза Хашимото. Дори и на ЯМР я подложиха.
След прием на дадените медикаменти, тя започна да сваля килограми. Вече години наред си изследва хормоналният баланс и се бори с това нещо.
Така че, първият ми съвет е да посетиш ЕНДОКРИНОЛОГ, да ти направят нужните изследвания и прочие. Има доста жени, които имат хормонални проблеми, без дори да го осъзнават.
Сега малко от личен опит, както казах, свалил съм 30 килограма...
Много хора се оправдават с генетиката си- "винаги съм бил такъв, с тежък кокал съм, баща ми е такъв". Но виж авторке, малко черен хумор, но- В Аушвиц няма дебел затворник.
При мен нещата бяха следните, до 18тата си година бях пълен. Оправдавах се с горепосочените неща. В семейството ми се ядеше много, или поне аз ядох много. Като заминах да уча в друг град и като заживях с други хора, осъзнах, че всъщност през цялото това време, аз съм се тъпчел прекомерно много, и то с вредна и доста калорична храна.
Тоест проблемът ми не е бил в гена, а в това, че съм се хранил с повече калории от допустимото.
В този ред на мисли, за да не пиша цял ферман, ще те насоча към следните неща:
Прочети що е то Калориен излишък/Калориен оптимум/Калориен дефицит. Общо взето трябва да сме в калориен дефицит за да сваляме килограми. Има онлайн калкулатори с които можеш да си сметнеш колко /долу-горе/ калории е нужно да приемаш.
Разбира се, калорийният дефицит не е всичко. Трябва да се стремиш да ядеш добре балансирана, свежа храна, като да минимизираш пакетираните храни и прочие.
Прочети в нета за следните неща: НВД- Ниско въглехидратна диета
РБД- Равномерно балансирана диета
Фастинг- или т. нар Циклично хранене
Прочети какво представляват белтъчините, мазнините и въглехидратите, съответно кои храни са богати на тях и тн.
Другото нещо е спорт и обща физическа активност.
Тялото гори калории постоянно, но гори повече, когато е в движение или вдига определен товар.
Ако не ти се ходи на фитнес, винаги можеш да правиш домашни тренировки или просто да вдигнеш общата физическа активност. Да вървиш повече пеша, да изкачваш стълби вместо да използваш асансьор и тн.
И последно, това нещо за "предразположен към заболяване".
Виж сега, много е лесно на един човек, който цял живот е бил с наднормено тегло, който не си е гледал здравето, не е спортувал и не се е хранел добре, след време като получи диабет или висок холестерол, да каже "ама аз съм предразположен". Ами не, не е. Ако този същия човек беше спортувал и се беше хранил добре, нямаше да ги развие тези неща.
Давам пример.
Майка ми е слаба, не пие и не пуши. Има по-малка сестра, която пуши от над 40 години сигурно, пийва си и е с наднормено тегло.
Майка ми е към 70 годишна и без проблем изкачва стълби, върви с бързи крачки и прочие. Сестра й на 65г. едвам изкачва стълбите, запъхтява се и й прилошава. Е, в такъв случай гена ли е виновен или всекидневните избори на цигари и други вредни неща.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8da2ef5cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Глупости.
Има роля генетиката. Познавам хора, които не полагат особени усилия, но изглеждат добре. Но не познавам някой, който да спортува редовно, да се храни здравословно и да прилича на плондер. Няма как да стане. Може и да не бъдеш шампионка по културизъм, но с правилното хранене и спорт ще си ОК.
Друг въпрос е, че вкоренени вредни навици много трудно се променят. Но може. Аз самият се боря с наднормено тегло. Когато се храня добре и спортувам се харесвам. Когато се запусна, напълнявам. Но от нас си зависи.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d99129574a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Страхотен коментар от 2. БРАВО! Абсолютно на същото мнение съм, и искам да съм в контра на 1 че гените уж били всичко.

Ами не е така. Хората може да сме животни, но сме животни надарени със СЪЗНАНИЕ и РАЦИОНАЛНОСТ. Пак се владеем от инстинкти до голяма степен, а също и от неосъзнати навици/зависимости (и затова толкова много хора нагъват я кока-кола, я шоколадчета, я пушат или пият като за последно).

Т. нар. "мантра" за диета и фитнес са концепции, нужни ни от настоящето. Преди стотици хиляди години пък е нямало фитнеси и диетолози, обаче от друга страна е имало яко "спорт" за да си осигуриш самото съществуване, и дълги периоди на глад и недоимък. Именно затова телата ни наддават тегло толкова лесно.

Както и да. Страхът ти е необоснован, авторке. Ако модераторите ми позволят да съм и откровен с теб, смятам че си мързелива. Съжалявам, това ми е мнението - казвам ти го като мъж който също е бил дебел, и е имал всякакви пороци. Само волята и решителността да съм друг човек (подобно на 2) ме спаси от това да съм комплексиран шкембелия с двойна брадичка и абсолютно нулево самочувствие.

Между другото, да. Има и хора при които дебелината се поражда от гените или заболявания (вродени или придобити такива). Така е. Но дори и при тях има решение и начини да се поддържат във форма.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 53947f9f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Гените са най-важни, но това че родителите ти примерно са дебели и ниски не те прави и тебе дебела. Със спорт и хранителен режим не диета, а режим се постигат резултати. Друго по важно е да няма стрес. Ако има стрес няма да може да се промениш...

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d14c22a3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Гените играят роля, но ако имаш желание и си достатъчно упорита ще успееш. Изглежда сякаш вече си започнала да си търсиш оправдание, в случай, че не се получат нещата. А истината е, че те зависят от теб и от твоя самоконтрол и мотивация. Хората, които говорят това с гените, го използват за да замажат мързела си. Можеш да си като тях, но можеш и да си като номер 2!
Също не е вярно, че има хора, които "се тъпчат по цял ден" и пак са слаби. Метаболизмът не е без значение, но ако погледнеш обективно на нещата и не съдиш само от едно ядене, което си имала заедно с тях или от думите им (които често са преувеличени), със сигурност ще видиш, че ядат по-малко и/или спортуват повече от теб.

Опитай се да си промениш малко фокуса. В няколко изречения 5 пъти казваш колко искаш да се харесваш на мъжете. Ако това те мотивира, използвай си го за мотивация - напълно естествено е. Но основната ти цел трябва да е свързана с това да се харесваш на самата себе си и да се грижиш за здравето си. Като се водиш само по чуждото мнение, никога няма да си доволна и все ще намираш някой нов недостатък.

Не се отказвай, ако не видиш резултати веднага/спреш да виждаш такива след известно време. Не се мери всеки ден, а около веднъж на седмица. Недей да следваш прекалено строги диети, гледай всичко, което правиш да е здравословно. Не се обвинявай, ако един ден се поддадеш на изкушението за нещо вредно.
Ще ти трябва много постоянство, но можеш да го постигнеш. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7221622ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е вярно. Аз отслабнах цели 30 кг. след дълги години с наднормено. Просто един ден се взех в ръце, платих на консултант по храненето за хранителен режим и го спазвам вече две години. Просто не мога да изям много вече. Ако прекаля с нещо, после трябва да пропусна ядене, защото ми е тежко и не ми се яде. За красота се искат някои неща. 1. Усмивка. Тя се прави красива от зъболекар, с шини могат и възрастни хора да си поправят ченето. 2. Прическа, знаеш кой ги прави. 3. Спорт. Дава оформено тяло и самочувствие, а самоуверените привличат. 4. Удовлетвореност от живота. Това е работата, която ти харесва, приятелите, с които излизаш, добър секс, различни неща могат да бъдат. Придава ти лекота и радост, а това привлича. 5. Дрехи, в които се харесваш. От бельото до палтото.
И вече допълнително можеш да кашираш или подчертаеш нещо с грим, да добавиш маникюр. Изобщо, прави повече от нещата, които те карат да се чувстваш добре (но не сладките неща! ).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 106702b97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Дебелите хора са дебели, защото ПАПКАТ. Точка.

Не се движат, ядат боклуци В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ и после искат да отслабнат за 6 месеца.

Сорка, ама не седят така нещата. Трябва да ти се промени първо НАГЛАСАТА, а след това НАВИЦИТЕ.

Дебел скелет не съществува, сещаш ли се? Гените са това, което може да отделят натурален атлет от "обикновен" човек, но нямат нищо общо с теглото. Да, може да ти е по-трудно от хора, които имат супер бърз метаболизъм и могат да си позволяват да ядат боклуци, но не е ОПРЕДЕЛЯЩОТО дали човек ще е дебел или не.
Мързелът и лакомията са.

Ставаш си от задника, започваш да се интересуваш как работят калориите, макро нутриенти и започваш нов живот. Труден, в началото, но заслужаващ си.

От теб зависи...




Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7546a8091b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Колко мастни клетки имаш наистина е генетично. Но дали ще ги изпълниш е твой избор. Просто хора които са податливи на това трябва НЕ да спазват "диети", а постоянен режим на хранене който съдържа оптималните калотии за тях. И така цял живот. Проблемът е, че повечето хора обожават да се тъпчат. Така ни учат и родителите от малки. За тях дебело дете е здраво дете, което няма общо с реалността. И тези които са генетично предразположени да пълнеят го отнасят най-зле.

Иначе не е толкова сложно да се храниш правилно, купуваш един кантар и си нагласяш калориен дефицит така че да свяляш разумно количество килограми за месец (примерно 2). Може да не звучи много, но след година вече ще си 25 кг надолу, което не е малко. По някое време достигаш здравословен баланс и гледаш да се храниш така. Избягвай изкушаващи храни (като сладко) и яж повече зеленчуци и плодове. Всички тези "диетолози" са просто бизнес, не много по-различен от този дето те тъпче с лекарства или бърза храна. Може да работи за слаби хора, които искат да свалят някой килограм след зимата. Но "диети" не работят за хора които искат да поддържат тегло консистентно под генетично отреденото им.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9f6274b4da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Гените ти може да те затруднят с отслабването, но не и да те спрат да отслабнеш. Не си споменала никакво заболяване, заради което да трупаш мазнини. Предполагам, че си здрав човек с по-бавен метаболизъм, евентуално с едър кокал.
Аналогично, ти все пак можеш да отслабнеш. Важното е да се храниш и да тренираш с мисъл. Нещата не бива да се правят на хаос. Човешкият организъм е като една голяма машина, той си има механизмите за отслабване, просто трябва да се запознаеш с тях. Мисълта ми е не просто да правиш някаква диета, а да си много наясно с какво и защо се храниш.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: acef56b53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ох, Девойче то не е до гени, ами до възпитание. Възпитали са те да си в отрицание.. като много от българите между впрочем.. Скептицизъм, негативизъм и липса на мотивация.
Трябва да си мислиш, че ще успееш и да се въоръжиш с най голямото търпение на света.
Аз съм масажист и онзи ден имах клиент, който е отслабнал с 50кг, но забележи.... В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 1. 5 години.!!!
Ако го разделиш на месеци се получава по 3 кг на месец, което не е много. Този човек НЯМАШЕ стрии и кожата му си беше запазила еластичността, т. е. не беше увиснала. Реално се беше превърнал в прекрасен здрав младеж, със съвсем друг начин на живот. Как го е направил?
1. С ядене на храна, която му дава по малко енергия отколкото той изразходва на ден.
2. Изразходва повече енергия, отколкото получава от храната... с два дъмбела и скачане на въже. Сериозно... два дъмбела и скачане на въже.

Реално ако отслабнеш бързо обаче, после и бързо ще загубиш форма. Тук не говорим за отслабване. Тук говорим за нов начин на живот ДО ЖИВОТ. Трябва така да си настроена.

Не е невъзможно. Само че:
1. Трябва да спреш да мечтаеш и да почнеш да го вършиш.
2. Като почнеш да го вършиш да си запазиш мотивацията.
3. Мотивацията се запазва като мислиш за успеха, а не за неуспеха!

Много търпение и мотивация ти пожелавам. Започни сега!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 944d443473
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Това за гените е вярно заложено ни е. Но ако ние искаме да променим килограмите можем с усилия трябва ти постоянство. Трябва да спортуваш да ядеш здравословно така ще постигнеш желания резултат, а не само да лежиш и да казваш "офффф ама то щом е генетично няма нищо да постигна". Започни от днеска и промени нещата в себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3ab824d929
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Значи всички тихо. Аз ще говоря щот ме дразните. Няма такова нещо че така ще си останеш. Направи една качествена диета ама при специалист съчетан с тренировки да видиш как за 2-3 месеца ще има драстична промяна и ще скачаш от радост.

Само да кажа, че тренировка не е да потичаш в парка за 20 мин. Диета не е да се откажеш от обяда примерно.
Във тренировката за дебели задължително ОБЕЗАТЕЛНО трябва да има клек най добре със щанга или лост. Всичко е до хранителен режим и ДВИЖЕНИЕ и ПОСТОЯНСТВО.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3ab824d929
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 2 прекрасно браво за постижението. Помни и не забравяй от къде си тръгнала. Щеше да е добре по подробно да кажеш какво да предприеме авторката.
Наистина не е до диета ами до хранителен режим. Има неща които не трябват да се ядат. Примерно от някакви хапчета под 1 грам има пациенти дето дебелят.. Просто в храните има съставки които пречат и заради тях се дебелее нали хората дето са предразположени към наддаване.
Как и да е. Потърси в нета пиши фитнес треньор. Ако те е срам споко. Изготвят и програми онлайн.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3f6312f4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ми виж според мен не е важно да си слаб и готин. Знам много хора с хубави тела, перфектни лица и коси, зъби и тн - мъже и жени, но не могат да си намерят половинката. Дали заради това, че са смотаняци и характерите им са проклети, дали заради комплексарщина. Но не могат. А в същото време има пълни мъже с готини жени, пълни жени с готини мъже, пълни мъже с пълни жени. Общо взето всякакви комбинации. Мани ги тия простотии за идеалните тела. Инстаграмърските и Фейсбук филмари чак станаха безинтересни. Аз вече лицата им не мога да запомня. Толкова са ми еднакви.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d4021c2d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Гените играят роля, да. Може би ще ти трябват повече усилия за да станеш слабичка отколкото на някое слабо момиче, което примерно се тъпче с торти, но не надебелява, но не е невъзможно. Може би ще трябва да си на постоянен режим, който изключва сладкото и всичко тестено, включващ много движение, но че винаги ще си дебела каквото и да направиш - тук не съм съгласна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 453846bab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Навлез в калориен дефицит и ще отслабнеш. Калория е равно на енергия. Ако поддържаш тегло на 1500 калории започни да ядеш 1000. Изтегли си myfittnespal и започвай. В началото ще ти е трудно, но това е единствения доказан метод за отслабване. Ядеш по-малко от колкото изразходваш. Просто е. И тренирай с тежести 3 пъти в седмицата по възможност за да ти се забърза метаболизма.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2ca5ebbe89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Гена си е ген! Но аз вярвам, че винаги нещо може да се направи. Един човек като се старае си личи, като се е напълно изоставил пак си личи! Направи си изследвания, за хормони и за други неща ако трябва. От това започни, ако хормоните ти се наред, някои храни ги намали или спри. И започни да търсиш удобен и приятен ( доколкото е възможен начин) за отслабне. Каквото ти е писано, това ще е, но аз вярвам че и човекът малко по-написва.. Бъди силна, не всички сме високи и слаби. Но в крайна сметка няма нужда всички да сме еднакви, подкрепям те!

Хелга

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 944175816c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Благодаря на всички за подкрепата.Започнах да се храня 2 пъти на ден.Да закусвам не мога тъй като до късно съм на работа и лягам късно и ставам по - късно.Обяд в 12 и вечеря в 17.След това нищо повече не ям, чак на следващия ден на обяд.Звучи добро, нисък калориен прием,но ме притеснява, че някои хора твърдят, че организмът гладува така и отделял някакви мастни запаси и фактически от това малко хранене няма да отслабна, а обратното.Вярно ли е?Наистина само в тези часове имам възможност да ям, другия вариант е да ям и в 22 тъй като лягам в 2, но не ми се струва добре да се яде толкова късно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 75cfebc128
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Да, има някои неща, които просто няма как да промениш. Костната ти структура,формата на главата ти, краката ти,дебелината на кожата ти. Харесват ли ти или не няма как да ги промениш! Други неща, които можеш да промениш с достатъчно средства(например малки гърди или нос) и други, които можеш да промениш с воля и усилия (тегло). Аз тренирам страшно много и усилено и въпреки, че имам хубаво тяло, никога няма да е женствен като на някоя девойка с крехки и леки кости, която дори и да не ходи на фитнес, пак изглежда зашеметяващо. Ами.. ген!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 57aceb11f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ти дори не си опитвала да отслабнеш и се самозалъгваш с приказки за гени, за да оправдаеш мързела и нерешителността си. Да, гените са даденост, но начинът на живот, на хранене и движение има огромно значение. Може да не станеш като манекенките, но ще си в пъти по-красива, уверена и силна, отклкото когато седиш и мрънкаш как нищо няма да стане. Ако продължаваш така, със сигурност ще си останеш дебела и нещастна.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 46a26c4d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Който се опитва да убеди останалите, че гените нямат значение - да има много здраве. Аз съм жена с наднормено тегло, ходила съм по сума лекари - и ендокринолози, и диетолози, и психолози - всички са категорични, че склонноста към затлъстяване е и наследствена обремененост. Всички в рода ми са с наднормено тегло - включително аз и брат ми и изобщо не мога да се съглася, че това е от обездвижване и лакомия. А аз, освен това, имам и ужасни хормонални нарушения, които допринасят за това да дебелея на воля.
Храня се крайно оскъдно, непрекъснато гледам да се движа, за да горя калории и това помага едва не да отслабвам, а да не качвам повече - само да се отпусна за 2-3 дни и килограмите тръгват нагоре. Добре поне, че съм висока и това до някъде компенсира дебелината. При ръст 175 см тежа почти 85 кг. В по-млада възраст имах огромен комплекс - както са споделили и други - трудно се намираха хубави дрехи, чувствах се зле сред елегантните ми съученички, след това, някъде към 22 годишна възраст, когато се дипломирах и започнах работа, започнах да променям мирогледа си и да преосмислям приоритетите си. Започнах да осъзнавам, че това как изглеждаш, зависи в голяма степен и от това как се чувствах. Стана ми ясно, че докато аз се възприемам като сива, скучна, грозна и неприятна - то и хората ще ме приемат така. Да, нямам хубаво тяло - факт, но имам много други качества - хубави, буйни коси, симпатично лице, приятна усмивка - и се научих да ценя това, което имам. Започнах да си правя хубави, модерни прически, да ползвам хубава козметика, да се гримирам, направих си хубав маникюр/педикюр, стилни бижута, хубави, качествени дрехи - вече има много магазини за макси мода - макар и с доста завишени цени, но аз получавам добра заплата и мога да си го позволя... Научих се да не се страхувам/срамувам от хората - говорех, шегувах се, флиртувах. Та - промяната ми даде резултат. Хората, най-вече мъжете, започнаха да ме забелязват, да ми правят комплименти, да ме канят да излизаме - е, не мога да кажа че станах най-вървежната мацка на света, но определено беше различно от времето, когато стоях сива и скучна в ъгъла.
Сега съм щастливо омъжена и имам дъщеря. Убеждаваха ме, че след раждането, хормоните ми ще се нормализират и ще ми е по-лесно да свалям килограми - нищо такова не се случи, все още съм си дебела.
Съпругът ми е с нормалко телосложение, даже по-скоро - слабо. Понякога го питам - не му ли е неприятно, че съм дебела, не го ли е срам от мен?! А той казва - ти си хубава и стилна жена - не те давам и за хиляда слаби парцалеси.
Та - научете се да се харесвате, хора - дебелината е "бял кахър". Има хора, които се ражддат /или в последствие остават/ без крайници, с всевъзможни телесни деформации - Вие можете да отслабнете, но едва ли на някого ще му пораснат отново крака?!
И какво да прави този човек - да спре да живее? Да се откаже да следва мечтите си? Ами - не, не става така. Просто търсиш изходи. Като не става по един начин - ще стане по друг. Важното е да не се отказваме, а да дерзаем.


Една Щастлива Дебелана

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0f3f65d643
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ще си търсиш гадже като теб...Всеки е хубав по-свой си начин!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e57ab1f035
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Няма как човек да е на калориен дефицит и да не отслабва. Това е просто невъзможно. Когато изразходваш повече калории отколкото приемаш, тогава отслабваш. Ако приемаш повече отколкото изразходваш-качваш. Просто е. Няма значение какъв ген имаш. Това да си грозен е наистина генетично, но няма как някой да твърди че е дебел само защото в родата му всички са дебели. Това е лишено от смисъл. Когато една дебела двойка създава дете, повечето случаи то става дебело също. Не защото гена му е такъв (има дебел кокал примерно), а защото родителите придават техните лоши хранителни навици на детето. Има мацки с прекрасни тела, които поради лош ген имат по-дебели глезени, по-широка талия и. т. н. Но на фона на прекрасното им тяло това не се забелязва, а дори да се забелязва то е незначително.
Представи си, че те отвличат и искат 100 000 откуп от родителите ти. На тях им трябват 3 месеца, за да съберат сумата. През тези 3 месеца похитителите те хранят с 200г. ориз на ден. След 3 месеца, когато се прибереш у дома ще си кожа и кости, хората няма да те познават. Няма да останеш дебела, понеже твоят ген е такъв. Като видиш куче на улицата, на което му се броят ребрата това не е, защото му е такъв гена, а от недохранване (дълги периоди на калориен дефицит).

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 62b3b1f43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Жената на брат ми е дебеличка, доста при това. Уж не може да сваля килограми, но не се и опитва. Покрай нея и брат ми качи 30-на килограма. Когато бях за първи път на гости у техните нямаше как да изям порцията която ми сипаха, а съм мъж.
Ограничи храната, но не гладувай с месеци. Ако си намалила храненията, не увеличавай порцията. Приемай витамини през този период, ако се чувстваш отпаднала или нервна. Посъветвай се с фитнес инструктор или диетолог. Обаче не прави драстични промени, които да те откажат лесно. Често опита за сериозна промяна без достатъчно силна мотивация има доста негативни въздействия върху тялото и може да те откаже. Применро при мен опита да променя начина си на хранене от веднъж, за да се впиша в препоръчвания прием на белтъчини, мазнини и въглехидрати за изграждане на мускули не се получи. Причината е, че нямах навика за подобно нещо, както и негативна реакция на тялото ми след два месеца. Затова започнах постепено да намалям мазното, да добавям често белтъчини , едно по едно и за една година имам напредък. Друго много важно нещо. Радвай се на малкия напредък, стъпка по-стъпка. Не се цели в идеалната твоя представа за фигура, а в тази, която да се чувстваш спокойна. Две години са съвсем нормален период за един приятен резултат. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker