Подграват ми се и не мога да живея вече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Подграват ми се и не мога да живея вече
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1037 пъти
Здравейте! Момиче на 15 съм, ще започна от там, че през декември месец се забърках с една компания, имам напредвид почнах да се събирам с тях. Всичко беше наред, докато преди няколко месеца едно непознато момиче искаше да ме пребие на улицата ( и то по-малко от мен самата) аз съм много нисичка и слаба и много се изплаших. Спрях да излизам, напуснах компамията. След това всички около 30-40 човека ме намразиха. Харесвах едно момче от там, получих текст от него ( преди 10 седмици) какъв дебел грозен боклук съм и други псувни... Споделих на майка ми и за двете случки, но не реагира особено. Спрях съвсем да излизам и развих страх от излизане и контактуване с хора ( социална тревожност), като някой ми звънне изпадам в паника и почвам да плача, като се налага да изляза също плача и се страхувам. Наскоро отново получих позвъняване от това момче и негов приятел, за да ми се подиграват. След тези случки тотално се сринах и затворих в себе си. Страх ме е да не ми се случи нещо. Почва училище и ме е страх и там да не ми се подиграва някой... Моля за съвети

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: e10fe2177d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, това което говорят тези нещастници за теб, говори повече за самите тях. Явно те самите са комплексирани и имат нужда от внимание и любов. Игнорирай ги. Забрави, че съществуват. Намери си друга компания, развивай интересите си, прави това което те прави щастлива. Най-доброто отмъщение е успехът. Блокирай тези хора в социалните мрежи. Не вдигай на техните обаждания. Спри да се страхуваш, просто няма смисъл. Бъди смела. Помни, че не си сама и има хора които те обичат и подкрепят. Не си единствената с проблеми. Бъди благодарна защото можеше да е и много по-зле. За училището - просто бъди себе си, давай любов и някой ден ще ти се върне. Всичко се случва с причина.

Може всеки ден да излизаш да речем до магазина или някъде съвсем на близо и лека полека с всеки изминал ден да премхнеш страха. Говори поне с един човек всеки ден, ще си подобриш комуникацията.


Препоръчвам ти да гледаш видеата на Изабел Овчарова, някои биха ти помогнали.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e71aef1e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така първо не се притеснявай и не се страхувай от нищо! Ако те, те виждат разплакана и уплашена само ще се възползват от ситуацията и ще те сринат напълно! Второ поговори с майка си отново и й кажи, че според теб това е наистина сериозно и си уплашена и разтревожена и то не само за физическото, но и за психическото си здраве. Препоръчвам ти изобщо да не им обръщаш внимание, не ги търси, не ги закачай, ако ги видиш на улица или където и да е просто се отдръпни и готово. Бъди по-самоуверена и недей се страхува. А за момчето, което си харесвала най-добре ще е да забравиш за него, защото след като той ти е наговорил такива неща той не те заслужава. А ако сте в едно училище и наистина се притесняваш кажи на майка ти, че искаш да се преместиш в друго, но ако това не е възможно, поговори с учителите или пък директора (също и майка ти може да поговори с тях) и им кажи, че са те тормозили и се притесняваш от тях, така те никога няма да позволят да ти кажат или направят нещо лоши. Също така като за начало си намери нови приятели, нова компания, в която ще се чувстваш добре.
Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d1f4cf67e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, мило момиче!
Тази компания е пълна с невъзпитани хора, които не заслужават добър човек като теб. много добре си направила, че си се махнала. Постъпили са ужасно с теб и са казали куп неверни неща. Знам, че звучи лесно да го кажа, но - не обръщай внимание на такива. Вчера бях излязла с едно момче и едно момиче, и седнахме на едни люлки. До тези люлки имаше беседка, където бяха седнали дечица (имаше и един двадесет и нещо годишен сред тях, незнайно защо). Та, тези дечица почнаха да обиждат момчето със страшно малоумни и изтъркани "затапки", изглеждаха толкова смешно и жалко, че не беше истина. И онзи двадесет и нещо годишният се смееше с тях. Тъжна картинка. С момичето почнахме да им правим забележки, и те веднага млъкнаха. Като си тръгвахме, момчето си беше забравило шапката, и едно от дечицата ни намери, за да му я даде. Този път, обаче, се държеше мило, защото беше сам, нямаше пред кого да се прави на интересен. Виждаш ли за какво става на въпрос? Празноглави хора, които само търсят с какво да се заяждат. Такива са и тези от бившата ти компания.
За социалната тревожност - аз също я имам, но няма как да ти кажа как да я предотвратиш, тъй като не съм квалифициран психолог, но мога да те съветвам да идеш на такъв, или да ползваш приложението Youper. Заобикаляй се с приятни за теб хора, истински приятели, които не ти създават проблеми и се държат добре с теб. Медитирай, слушай музика, спортувай, прави неща, които обичаш. Обичай себе си, защото си прекрасна. В никакъв случай не допускай заядливи глупаци да ти вгорчават живота, защото лошото им поведение говори само за тях самите. Примири се с факта, че не всеки ще те харесва. Рано или късно всеки поема по своя път.
Пожелавам ти успешна учебна година!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 31179f1cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те напълно, миличка.
Ужасно е да ти се подиграват и да си третиран.
Предлагам ти да опиташ да видиш защо се е стигнало до тук и ако има възможност, проблема да се реши. Обясни на майка ти, че те е страх, защото наистина е много гадно. Опитай се да направиш нови запознанства.
Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 035443167a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Странното е, че след случката с момичето си решила да напуснеш компанията и рязко всички са те намразили без причина? Звънят ти да те обиждат така грозно, отново без причина? Ако дадеш повече информация, може ще можем да бъдем по-полезни, но за момента съвета ми към теб е да не падаш духом, да се опиташ да се събираш с хора, които държат на теб и не те нагрубяват. Все някой от тези 30-40 човека би проявил човечност и би продължил нормални отношения с теб, ако и ти предлагаш същото.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c79e2f4392
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, момче съм. Напълно те разбирам. Когато бях на 11-14 годишна възраст почти целият ми клас ме мразеха и дразнеха и се затворих в себе си. Също имах социална тревожност. Сега съм доста по-добре в сегашния клас, но това, че се е стигнало до обиди и подигравки по телефона е доста сериозно. Блокирай номерата, по които ти звънят, ако знаеш кои са. Ако са от твоя клас или училище, попитай учител, директор, психолог. Обясни на родител, че положението е сериозно и потърси помощ. Това се нещата, които можеш да направиш, за да ги отделиш от себе си.

Ако искаш да се справиш сама, тогава трябва да станеш по-зряла. Разбери, че те не се твои приятели и продължи напред. Ако почнат да ти се подиграват, не им обръщай внимание, бъди спокойна, не се натъжавай, защото те са нищо. Обидите им нямат никакво значение, защото ти не си виновна с нищо. Те просто ти се подиграват, защото нямат по-ценна работа (виж колко са жалки) и защото са невъзпитани овце (водят се от общото мнение, защото са глупави). С няколко думи "подиграват ти се, защото искат". Това ги прави нещастни и те ще си получат заслуженото някой ден макар да не можеш да го видиш с очите си. Просто казват да не се обиждаш, защото няма смисъл да се. Те са глупави, а ти се радвай, че не си (поне се надявам). Но недей да отмъщаващ, а прощавай. Не отвръщай с сила или думи, защото ставаш по зле от тях.

Относно социалното безпокойство - няма нужда. Вдигни главата и имай увереност. Мисля, че ти си чудесен човек и можеш много, както и да изглеждаш, колкото и малка да си, имаш причина да съществуваш и не се оставяй на някакви глупаци да те мачкат. Аз също имах социално безпокойство, но ако бях със сегашния си разсъдък нямаше да се затворя.

Просто не им обръщай внимание, но ако нещата загрубеят поискай помощ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ee3dc54bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм на 16 и ме ми се случвало чак такова нещо, но всеки е имал трудни моменти, ако тези хора, които са ти били приятели са били НАИСТИНА такива са щели да те защитят. Не знам, защо компанията ви е 30-40 човека, но ти гарантирам, че там един с един не са приятели. Намери 1-2 приятели, които обаче ще бъдат до теб.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 21e0c04b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: те просто са си такива, когато бях в компанията им се държаха мило, спреш ли да излизаш с тях си показват истинските лица. Също махнах се от компанията преди да харесам момчето. И почти нямам приятели

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4e0d23db2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На първо място смени компанията и ако трябва училището. Блокирай ги и все едно не съществуват. После не давай информация за себе си на никого извън твоето семейство. Като разказваш за себе си, за чувствата си, даваш възможност на лоши хора да те атакуват. Бъди загадъчна или разказвай нещо, което не е вярно. Посре- научи се да се защитаваш. Обиди ги и ти, подиграй им се и те имат слаби места, но внимателно. Ако трябва запиши бойни изкуства за самочувствие или тръгни на йога. Но се научи да отвръщаш те те удрят и ти ги удряш. Постепенно ще спрат да се занимават с теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker