Психически тормоз от родителите ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Психически тормоз от родителите ми
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1460 пъти
Здравейте! Момиче съм на 17 години. Пиша тук с надеждата, че някой ще ми даде съвет как да постъпя.
Винаги съм била по-затворено дете и не съм общувала с другите, нямам братя и сестри. Имам две-три приятелки и това ми стига. Не съм конфликтна личност и рядко се карам с останалите. Пълна съм и съм предприела мерки относно теглото ми - виждам негативните последствия и се боря с тях. Проблемът са моите родители и по-специално баща ми. От известно време насам започна да ми посяга - най-вече на празници и когато си е вкъщи и се ядоса(той е шофьор). Обижда ме с ужасни думи - боклук, мръсница, мастия, пача, свиня, казва, че го боли ... за мен и майка ми, че аз съм най-голямото им разочарование, съжалява, че съм се родила и че съм негова дъщеря и др. Тези думи ме обиждат и нараняват и дори, когато започна да плача пред тях, тях въобще не ги заболява от плачещото им дете - казват, че се правя и че аз съм виновна за всичко, че аз правя проблемите вкъщи. А дори майка ми ми казва, че нося само нещастия и ако е знаела, че ще излезна такъв изрод, въобще е нямало да ме ражда...
Казват, че никога няма да се омъжа, защото нямало кой да ме търпи, кой знаело какъв добитък съм щяла да докарам вкъщи (в превод - мъж). Нямало да имам деца, ще умра сама, нямало да имат внуци и т.н. Странно, защото са ми се карали, когато съм просто говорила с момчета.
Другото, което баща ми казва, когато не е ядосан - че аз като отида да уча някъде чужбина(ако ида изобщо), трябва да се върна да живея с него на село(аз наистина живея на село). Той щял да умре без мен, отсега го мисли(дори няма и 50 години). Трябвало да се върна, защото на него щяло да му пропадне всичко, отсега го мислел и се тревожел, че аз ще го оставя. Аз не знам какво ще стане след 10-15 години, но му задавам въпроса дали е правилно да живея с него, но да съм нещастна? Все пак животът си е мой. Той отново започва с това, че аз трябва и е задължително да се върна, камъкът си тежи на мястото... Колкото и да говориш с тях, особено с баща ми, все едно говориш със стена.
Не знам как да постъпя, чувствам се все напрегната, ядосана, тъжна, разочарована - все емоции, които убиват всякакво желание за живот. Не знам с какво съм заслужила това отношение, но определено малко по малко те ме карат да ги намразвам още повече.
Моля, дайте ми някакъв съвет. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: d773d1911c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!

Това държание на родителите ти към теб е абсурдно. Като навършиш 18 год. започни да работиш някъде, събери си парички и се изнеси да живееш далеч от тях. Не си длъжна да гледаш баща си, това са пълни глупости. Едно дете не е длъжно на родителите си по никакъв начин. Още повече след такова държание от тяхна страна. Ако те обичаха, то никога нямаше да те обиждат по този начин, ами напротив.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 269c4fe51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изнасяш се при първа възможност и гледаш да не зависиш от тях по никакъв начин. Тези хора ще те унищожат. Тия глупости, които ти приказват, са пълна измислица. Манипулират те с надеждата, че ще им повярваш и ще си останеш при тях завинаги да те тормозят и да ги обгрижваш на стари години сякаш си болногледачка. И мъж ще си намериш, и семейство ще имаш, и ще учиш, но бягай от тях, защото искат да те вържат за себе си, говорейки ти колко си зле и как никой няма да те иска. Просто ги е шубе да не ги оставиш и затова се опитват да ти втълпяват, че не ставаш за нищо, та да си стоиш при тях. Ужасни твари.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: beff81958b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Другата година ставаш на 18 намираш си работа за лятото пестиш пари и щом завършиш се изнасяш и прекъсваш всякакви връзки с тези отровни родители пък те ако искат да реват, че си неблагодарна и си ги изоставила.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 89c4d62ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Баща ти е комплексар и си изкарва комплексите върху теб. Което е жалко. Ако можеш започни да си събираш пари и веднага като станеш на 18 г се изнеси от къщи и отиди да учиш или работиш надалеч. И не давай на родителите си нито адреса си, нито телефона си. Когато те остареят и имат нужда от теб ще разберат каква грешка са направили. А майка ти не те ли защитава сега от него?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1cf8650c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря на всички коментирали! Номер 4, опитва се, но той й казва да мълчи, а и в повечето случаи са на едно мнение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker