Страх ме е, да не ни затворят отново. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх ме е, да не ни затворят отново.
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1109 пъти
Здравейте!
Това е вторият ми път, когато споделям в този сайт и мога да кажа, че ми помогна и затова съм тук отново! (:
Та както сте разбрали от заглавието ме е страх от това да не ти затворят отново, заради коронавирусът. Причините поради които не искам да ни затворят са много и сега ще ви ги споделя: Не мисля, че ще бъде много полезно за нас отново да бъдем под дистанционно обучение, защото човекът е устроен така, че да има нужда от социален контакт. Социален контакт от това, което видях когато бяхме под това обучение, не видях.
А ние се нуждаем от това! Втората ми причина е това, че ученето в училище и в дистанционното обучение са прекалено различни и че дистанционното никога няма да бъде по добро от присъственото. Нека всички ученици си признаем, че в дистанционното всички преписваме и не си правим труда да направим някое домашно или да научим някой урок. Просто това дистанционно прави нещата по-опростени и ние затова го искаме още повече и повече. Единствения плюс на дистанционното е вдигането на успеха, но ти и да бъдеш присъствено пак би могъл до вдигнеш успеха си, стига да имаш желание да постигнеш нещо, докато в дистанционното повечето е преписване. Не разбирам, защо всеки втори ученик иска отново да бъдем под дистанционно, нито ще се измъкне от домашните, нито от уроците, а напротив те ще бъдат в сто пъти повече.
И тук ще спомена една лична причина, която е важна за мен.
От вече почти година си харесвам едно момче, какво говоря влюбена съм в това момче и единственото място, в което го виждам е автобуса, с който отивам на училище. Когато ни пуснаха под карантина миналата зима, съжалявах и мислих, че никога няма да ми се даде възможността да го видя отново и най-вече да го заговоря и сега, когато отново ми се даде, наистина не бих искала да го пропилея само за това, че 5-6-ма отсъстват от часовете, защото ги мързи да си вдигнат задните части и да дойдат на училище, а оставят другите да си мислят, че са хванали някой вирус. За мен това е повече от абсурдно.
И съм сигурна, че има още момичета/момчета, които искат да виждат кръша си, просто изпитваме тази нужда!!!
Определено изказах това, което мислех и се надявам някой да разбере това, което имам впредвид.
Надявам се редакторите да одобрят моята история!
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: c34ea2c8b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей ! Аз съм момиче , колкото твоята възраст мисля . Това е гадно , че няма да можеш да виждаш любимия си и аз съм изпитвала това чувство. За съжаление ние нямаме право на глас и не решаваме какво ще стане . Спокойно , аз мисля , че ще ни в дестационно за един-дма месеца . Ами другия път го заговори в автобуса и си разменете инстаграмите , така пак ще го виждаш . И да за преписването на дистационното си права , всеки прави дори и аз . Ама не го правя винаги , което е добре . Сега не мисли какво ще сме в дистационно , а се наслаждавай на времето сега , като не си и на любимия де . Поздрави :)

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f1dcba79d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти имам проблема с кръша. Ако той проявяваше интерес към теб, щеше да те заговори. Пък и защо не си поела инициативата ти?
Много хора се страхуват от повторно затваряне, но не заради някакви си кръшове, а защото това означава нещо много по-лошо. Отново социална дистанция, отново невъзможност да отидеш някъде, отново страх да не си изгубиш работата. Отново по-възрастните близки ще са ограничени, пък какво остава за по-младите.
Единствено разбирам проблема ти с обучението. Тия деца ги осакатиха тая година. Добре, че отдавна не съм ученичка, нито студентка. Но е хиляди пъти по-лошо да те е страх за работата ти и да се чудиш как да платиш сметките от това, че няма да видиш някакъв си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fb70bd7580
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз пък искам да сме дистанционно

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3b261621fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дистанционното е 100 пъти по-добро и за екстроверти и за по-затворени хора поради простата причина, че учиш от 8 до 12, а не от 7. 30 до 2 (И трябва да станеш в 6). Спестяваш едни 4 часа от деня си, в които може да се социализираш или да учиш за нещо ако ти трябва. Днес има 785 нови случая. Мека казано си е брало лайката. Карантината е нужна, колкото и това да не ни харесва. Пак е по добре да излезеш с един двама близки приятели отколкото да се буташ по рейсове и училища с буквално стотици хора без дистанция. Ковид не е шега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker