Превръщам се в насилник.Помощ. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Превръщам се в насилник.Помощ.
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1175 пъти
На седемнадесет съм. Поради чести насилствени спорове между родителите си, докато бях малък и се боя че съм прихванал агресия от баща ми. Понякога сякаш рязко се ядосвам на майка си, ако ме издразни, стига се до това да я избутвам от стаята ми, а тя поле се оплаква че съм я стискал силно.
От друга страна тя умишлено ме дразни, предизвиква ме и когато я помоля да спре да говори, тя не ме слуша.
Аз не искам да се държа грубо. Аз знам тежестта на това да си свидетел, да вършиш или да си жертва на насилствени прояви.
И знам че не е редно.
Попринцип не само че мисля положително за живота, а и се стремя да помагам и да бъда добър човек. Даже с изкуство се занимавам.
Но напоследък забелязвам у себе си че лесно се нервирам. Станал съм малко по- злобен. Понякога просто ей така съм в лошо настроение и пускам някоя по- остра шега.
У дома, напрежението лесно ме обхваща и си отивам в стаята, ако започвам да се изнервям. Но напоследък рядко, започвам да се нервирам на някой друг в училище например.
Разсъждавам и относно човешкия морал и дали той е ограничение, полза или е наш дълг да го имаме.
Мисля че гневът ми дава илюзия за сила...
Личността ми се дели на две и е много досадно и странно.
Не искам да израстна в непочтен, насилствен, с маска на добър човек, индивид.
Моля за някой друг съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3b1f98079f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вече си направил половината битка, а именно разпознал си, че имаш проблем - поздравления.
Казваш "Мисля че гневът ми дава илюзия за сила... " - това е много вярно, илюзия е, силните хора са дълбока вода и много стоични. Който се гневи лесно е слаб. Виж от къде идва тази слабост, най-вероятно както споделяш, от семейството. Искал си да спреш това, но си малък и става порочен цикъл. Ще мине.
При гнева губиш много енергия, което в дългосрочен план е лошо.


Към практичната част сега.

Всеки път като се усетиш има упражнения които ще ти тренират волята и ума, като след време ще се самовъзпиташ.
Като си свиваш пръстите - тазпусни ги съзнателно. Дишай дълбоко, съзнателно.

Гневът е огън - потушава се с вода. Написквай си лицето със студена вода, пий бавно на малки глътки също студена вода.

Както ти казах, гнева е загуба на енеригия, такава излишна енергия я впрягай на работа.
Ако имаш двор, градина - най-добре там.
Сготви нещо, работи нещо.
Или пък тренирай.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1f61e8b450
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По спокойно младеж, не се тревожи. Това което ти се случва е напълно нормално за възрастта ти и обстоятелствата в които попадаш.
Говориш за агресията само като физически акт и обвиняваш баща си, но ако се замислиш, агресията която проявяваш, всъщност е отговор на вербалната агресия, която дамата в вашия дом проявява към вас.
Жена на 44г съм, и когато преди 22 г се омъжих, мъжът ми бе на 21г и скачаше на майка си да я избутва от стаята си, трошеше у тях чинии, врати и столове. Живея с този мъж 22 години с мен никога не се е държал така, у дома никога не е трошил нищо, нито някога ми е крещял, а майка му е на 65г и все още е такъв вербален агресор, който и днес понякога си заслужава избутване от стаята със сила. С усилия той се въздържа, когато се налага да прекарат време заедно, а ако стане напечено се намесвам да го възпирам, просто изричайки името му с реплика "стига, спри се" за да се осъзнае и той се възпира.
Имам предвид, че е напълно нормално като подрастващ мъж да не търпиш всичко което те притиска и наранява, разбира се че ще имаш отговор на аграсията насочена към теб пък била тя и вербална. Казваш "когато я помоля да спре да говори, тя не ме слуша" разбира се че е нормално да търсиш друг начин да стопираш насилието насочено към теб. Вероятно и баща ти е имал същия проблем и затова е имало скандали.

Съветът ми към теб е когато се почувстваш така не посягай, не бутай майка си не се мъчи и с думи да я променяш, няма да стане, просто излез на разходка, грабни си якето и излез на разходка, но сам, изключи звука на телефона за да не чуваш как ти звъни, тя ще звъни за да продължава да говори.
Когато обаче се случи съученик да те дразни се налага да се защитиш, хубаво е да не започваш бой първи, но не се и оставяй да те тормозят.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f605596df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Почитай майка си и баща си за да ти е добре на земята.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 83338c6c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Започни да тренираш кик бокс, таекуондо, бокс.. Там ще се научиш да контролираш агресията, даже може да е от полза за спорта. И като навършиш 18 г замини да живееш някъде далеч от твоите родители.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 826639d130
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Както мъжете, така и жените са агресивни. Това поведение което виждаш у майка си, запомни го много добре, защото и други жени ще ти го въртят. Двата пола изразяват агресията си по различни начини, и докато мъжете са по-открити и физически, жените са по-индиректни и психически се опитват да те пречупят. Всеки ден те работят и натякват, настъпвайки все един и същ нерв, и вярвай - правят го съзнателно и умишлено. В такова общество живеем, че физическата агресия е сочена с пръст, но психическата... я оправдават, особено като е от жена. Много мъже наистина не могат да се справят с жените си и ги избива на физическа саморазправа, алкохол, което не работи в тяхна полза. По-добре си научи урока сега, и не позволявай да те манипулират и изкарват извън релси. Опитвай се да запазваш спокойствие и да не се връзваш. Трудно е, но си заслужава усилията, особено в това общество. А и като си на 17 - гледай по-малко да се въртиш из къщи... Колкото повече време споделяш с една жена, толкова повече тя се опитва да ти се качи на главата. Няма значение каква ти е, това и е целта в живота. Като се виждате от време на време, и ти поставяш рамките по които това ще се случи, ще видиш как женското поведение тотално се сменя, защото усещат че контролът не е в нея.

В тоя ред на мисли, вече си достатъчно голям да го чуеш - никога не се жени...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker